ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2004
Σελ. /32
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Πλώρη για... χρυσό

Κοντά στο «χρυσό» παραμένουν οι Μπεκατώρου - Τσουλφά

Sportidea

Κοντά στο «χρυσό» παραμένουν οι Μπεκατώρου - Τσουλφά
Μια ανάσα πριν το χρυσό στα σκάφη της κατηγορίας «470» βρίσκεται στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας το ελληνικό δίδυμο της Σοφίας Μπεκατώρου και της Αιμιλίας Τσουλφά. Οι δυο αθλήτριες παρέμειναν στην κορυφή της γενικής κατάταξης στην κλάση «470» (μετά την 14η θέση στην έβδομη ιστιοδρομία και την 1η στην όγδοη) με 21 βαθμούς ποινής. Το ελληνικό πλήρωμα ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση (21 βαθμών) οι Βένσα Ντέκλεβα και Κλάρα Μάουτσε από τη Σλοβενία. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών οι Κοσματόπουλος - Τριγκώνης δεν τα πήγαν καλά, καθώς περιορίστηκαν στην 24η θέση της έβδομης ιστιοδρομίας και στην 15η της όγδοης και υποχώρησαν στην έκτη θέση.

ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ: Πρώτη θέση για τον Νίκο Κακλαμανάκη στην πρώτη ιστιοδρομία των μιστράλ (που είχε ακυρωθεί) και τρίτη θέση στην τρίτη ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής.

ΦΙΝ: Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου έκανε παράβαση των κανονισμών κατά την εκκίνηση της 7ης ιστιοδρομίας στα «Φιν» και τιμωρήθηκε με 26 βαθμούς ποινής, όμως κατέλαβε την 2η θέση στην όγδοη και βρίσκεται στην όγδοη θέση της γενικής.

EYROPE: Στη 10η θέση της γενικής στα «Europe» βρίσκεται η Βιργινία Κραβαριώτη, που στην πέμπτη ιστιοδρομία τερμάτισε δεύτερη, όμως στην επόμενη ιστιοδρομία κατατάχτηκε μόλις 13η. Η Αντωνία Φράι ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 4η ιστιοδρομία των «Μιστράλ», τερματίζοντας στη 16η θέση και πλέον είναι στη 12η θέση της γενικής κατάταξης με 44 βαθμούς ποινής. Στην 15η θέση της γενικής κατάταξης των «49er» με 49 βαθμούς ποινής βρίσκονται οι Θανάσης Παχούμας και Βασίλης Προτοσάλτε μετά το πέρας της 4ης ιστιοδρομίας. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην 12η, στην 8η και στην 14η θέση στις ιστιοδρομίες 2, 3 και 4, αντίστοιχα, ενώ στη γενική κατάταξη προηγείται το πλήρωμα Μπάρκους Μπάουρ και Μαξ Γκρου από τη Γερμανία με 20 βαθμούς ποινής.

ΛΕΪΖΕΡ: Καλή ήταν η παρουσία του Βαγγέλη Χειμώνα στην 5η ιστιοδρομία της κλάσης «Λέιζερ», όπου τερμάτισε 7ος, όμως στην επόμενη τερμάτισε 17ος και πλέον βρίσκεται στη 16η θέση της γενικής. Κακή ήταν η εμφάνιση του ελληνικού πληρώματος (Κατερίνα Γιακουμίδου, Ελενα Δημητρακοπούλου, Ευτυχία Ματζαράκη) στην κλάση «Ινγλινγκ», καθώς στην 7η ιστιοδρομία τερμάτισαν στην τελευταία θέση (16η), ενώ στην επόμενη ιστιοδρομία τερμάτισαν στη 10η θέση. Ετσι, οι Ελληνίδες βρίσκονται πλέον στην 9η θέση της γενικής κατάταξης με 54 βαθμούς ποινής.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Δεν τα κατάφερε η Τσακίρη

Ατυχη στάθηκε χτες η Νατάσα Τσακίρη

Sportidea

Ατυχη στάθηκε χτες η Νατάσα Τσακίρη
Η θλάση που ταλαιπωρούσε την Αναστασία Τσακίρη στον τετρακέφαλο του αριστερού της ποδιού αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο στην προσπάθειά της να προσθέσει ακόμη ένα ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική συλλογή. Η Νατάσα, έχοντας μόλις μία έγκυρη προσπάθεια (σ.σ. την τρίτη στο αρασέ με 97,5κ.) σε σύνολο έξι και στις δύο κινήσεις των 63 κ. των γυναικών ακυρώθηκε, μια και στο ζετέ απέτυχε και στις τρεις προσπάθειές της στα 117,5 κ. και έτσι δεν κατέλαβε κάποια θέση στη γενική κατάταξη. Η ολοκλήρωση των προσπαθειών βρήκε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια έτοιμη να ξεσπάσει σε λυγμούς, γιατί δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που μπορούσε μπροστά στα μάτια περίπου 3.000 θεατών που επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Γυμναστήριο της Νίκαιας έτοιμοι να πανηγυρίσουν ακόμη μία διάκριση. Κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις της Ελληνίδας αθλήτριας αρσιβαρίστριας.

«Είμαι πολύ απογοητευμένη γιατί σήμερα έχασα μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για ένα μετάλλιο. Πριν τραυματιστώ ήμουν σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Το πίστευα ότι μπορούσα να κάνω κάτι καλό, αλλά ειδικά στο ζετέ δεν μπορούσα να σηκωθώ στα πόδια μου...», δήλωσε η 25χρονη αρσιβαρίστρια, που πριν αγωνιστεί χρειάστηκε να της γίνει ένεση ξυλοκαΐνης!

Από την πλευρά του ο Χρήστος Ιακώβου τόνισε: «Η Νατάσα λόγω του τραυματισμού της χρειάστηκε να μείνει 11 ημέρες εκτός προπονήσεων. Τη βάλαμε σήμερα να δοκιμάσει, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Να 'ναι καλά».

ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Παράπονα από τον Κλαδούχα

Παράπονα έκανε ο Σπύρος Κλαδούχας σχετικά με το αποκλεισμό του

Sportidea

Παράπονα έκανε ο Σπύρος Κλαδούχας σχετικά με το αποκλεισμό του
Την ήττα με 18 - 14 στα σημεία (6-5, 5-2, 3-2, 4-5) γνώρισε ο Σπύρος Κλαδούχας από τον Αζέρο Βουγιάρ Αλακμπάροφ, για τη φάση των «16» της κατηγορίας των 91 κιλών και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Χρήζει αναφοράς ότι ο Ελληνας πυγμάχος είχε τη θερμή υποστήριξη περίπου δύο χιλιάδων φιλάθλων, οι οποίοι έσπευσαν στο κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο του Περιστερίου για να τον ενισχύσουν.

Ο Κλαδούχας, πάντως, έχει παράπονα από τη διαιτησία, όπως και η ελληνική ομοσπονδία. Υποστηρίζεται - μεταξύ άλλων - ότι δε δόθηκαν κάποια σημεία στον Ελληνα πυγμάχο (!) με αποτέλεσμα να ευνοηθεί ο Αζέρος αντίπαλός του και να φτάσει στη νίκη. Μετά το τέλος του αγώνα στενός φίλος του Ελληνα πρωταθλητή μπήκε στο ρινγκ κάνοντάς του... κεφαλοκλείδωμα, στην προσπάθειά του να του δείξει ότι είναι ο πραγματικός νικητής και ότι θα έπρεπε να φύγει από εκεί. Οι άνδρες της ασφάλειας, βλέποντας το γεγονός αυτό και χωρίς να γνωρίζουν τη φιλική σχέση των δύο... όρμησαν εναντίον του φίλου του Κλαδούχα!

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Εκτός η Κασούμη

Δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά της σκοποβολής με πιστόλι από τα 25 μέτρα η Αγη Κασούμη, που συγκέντρωσε στο σύνολο 574 βαθμούς και περιορίστηκε στην 21η θέση. «Θέλω να πάω και να αγωνιστώ στο Πεκίνο. Θέλω να δημιουργήσω ρεκόρ», είπε η Κασούμη μετά το τέλος του αγώνα της. Οσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, παραδέχτηκε πως βρέθηκε σε άσχημη ημέρα και γι' αυτό δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

«Ημουν σε άσχημη μέρα. Δεν ήμουν καλή στην ακρίβεια, ενώ αντιθέτως τα αποτελέσματά μου ήταν καλύτερα στην ταχύτητα. Σίγουρα στενοχωρήθηκα που δεν προκρίθηκα στον τελικό, όμως υπάρχουν δικαιολογίες για μένα, σε αντίθεση με άλλες αθλήτριες, αφού ταυτόχρονα εργάζομαι και δεν ασχολούμαι μόνο με τη σκοποβολή», κατέληξε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ