ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2004
Σελ. /32
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Η Νιανγκουάρα στον τελικό

Σπουδαία επιτυχία σημείωσε χθες για την ελληνική κολύμβηση η Νέρι Νιανγκουάρα

Eurokinissi

Σπουδαία επιτυχία σημείωσε χθες για την ελληνική κολύμβηση η Νέρι Νιανγκουάρα
Μπορεί να μην υπάρχουν - μέχρι στιγμής - μετάλλια, όμως η ελληνική αποστολή της κολύμβησης έχει καταφέρει να εκπληρώσει με το παραπάνω τους στόχους της, καθώς μετρά ήδη πέντε τελικούς αγωνισμάτων.

Την Τετάρτη ήταν η σειρά της Νέρι Νιαγκουάρα να πανηγυρίσει. Η πρωταθλήτριά μας μετέχοντας στην πρώτη ημιτελική σειρά των 100μ. ελεύθερο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με χρόνο 55.02 (πλησίασε το πανελλήνιο ρεκόρ) εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο μεγάλο τελικό. Μάλιστα, στο πρώτο πενηντάρι γύρισε πρώτη, αφήνοντας πίσω τα μεγάλα ονόματα της κούρσας. Ωστόσο, στη συνέχεια κουράστηκε, καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση. Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης κούρσας, οπότε και η Νιαγκουάρα έμαθε και τυπικά ότι προκρίθηκε στον τελικό, δήλωσε: «Ο στόχος μου ήταν ο τελικός. Περίμενα καλύτερο χρόνο, ωστόσο αυτό που κατάφερα μου κάνει. Για μετάλλιο δεν μπορώ να μιλήσω, όμως σε τέτοιες κούρσες όλα μπορούν να γίνουν. Θα βάλω τα δυνατά μου για ό,τι το καλύτερο».

Στα ημιτελικά των 200μ Μ.Α. των ανδρών ο Γιάννης Κοκκώδης δεν κατάφερε να προκριθεί στο τελικό του αγωνίσματος, εντούτοις η εμφάνισή του ήταν καθ' όλα αξιοπρεπείς καθώς πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Ελληνας κολυμβητής ήταν 6ος στη σειρά του με χρόνο 2.01.57 που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Αντίθετα, ο Αντώνης Γκιούλμπας αποκλείστηκε στα 200μ. ύπτιο, αφού ήταν έβδομος στην τρίτη προκριματική σειρά με 2.04.30. Την ίδια τύχη είχε και η Αθηνά Τζαβέλλα στα 200μ. πρόσθιο, που τερμάτισε έβδομη στη σειρά της με 2.40.18. Αποκλεισμός και για τη γυναικεία ομάδα στα 4Χ200μ. ελεύθερο. Τα κορίτσια πήραν την 15η θέση με 8.16.69

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
Αποσύρθηκαν Μπελιγράτης, Μιχαλόπουλος

Νωρίς σταμάτησαν τα Ολυμπιακά όνειρα για Μπελιγράτη - Μιχαλόπουλο

Sportidea

Νωρίς σταμάτησαν τα Ολυμπιακά όνειρα για Μπελιγράτη - Μιχαλόπουλο
Αδοξο τέλος είχε η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας των ανδρών των Μπελιγράτη - Μιχαλόπουλου στο Ολυμπιακό τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ. Παύλος Μπελιγράτης και Θανάσης Μιχαλόπουλος ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποσυρθούν από το τρίτο ματς και τελευταίο για τον 6ο όμιλο. Αφορμή στάθηκε ο... τραυματισμός του Παύλου Μπελιγράτη. «Είναι μια ατυχής στιγμή» είπε ο Μιχαλόπουλος. «Ο Παύλος δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έπρεπε να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθούμε».

Οι Μπελιγράτης - Μιχαλόπουλος ήταν προγραμματισμένο να παίξουν ενάντια στους τέως παγκόσμιους πρωταθλητές, Μπαρακέτι και Κόντε, που προπορεύονται στον 6ο όμιλο. Το παιχνίδι θα κατακυρωθεί άνευ αγώνα με 2-0 σετ στους Νοτιοαμερικάνους. Αυτό διατηρεί την Αργεντινή στην κορυφή του 6ου ομίλου, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ομάδα της Νοτίου Αφρικής. Αυτές οι δύο ομάδες παίρνουν απευθείας το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, όπου οι αγώνες είναι νοκ άουτ.

Οι Πορτογάλοι Μπρένχα - Μάια είναι τρίτοι στον όμιλο και θα περιμένουν την ολοκλήρωση των αγώνων για να μάθουν αν προκρίνονται ως καλύτεροι τρίτοι. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση...

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Με ψηλά το κεφάλι

Πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ιστορική υπέρβαση και να προκριθεί στα ημιτελικά του Ατομικού Αγωνίσματος της τοξοβολίας η Ευαγγελία Ψάρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που εντυπωσίασε με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της και «υποχρέωσε» το ελληνικό φίλαθλο κοινό να αγκαλιάσει την προσπάθεια της με τη μαζική παρουσία του στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αποκλείστηκε στη φάση των προημιτελικών από την κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ και νούμερο 1 της κατάταξης, την Κορεάτισσα Σουνγκ Χιουν Παρκ, με σκορ 111-101, αποχαιρετώντας έτσι - με ψηλά το κεφάλι - το Ολυμπιακό τουρνουά.

«Είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθειά μου και φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ηταν σημαντική η βοήθεια που μου έδωσε ο κόσμος. Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι Ελληνες αθλητές που μπορούν να φέρουν διακρίσεις στο άθλημα της τοξοβολίας», ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Ευαγγελίας Ψάρα.

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ
Αποκλείστηκαν Ουζούνη - Τερζόγλου

Αποκλείστηκαν στα προκριματικά της σφαιροβολίας οι Πόπη Ουζούνη και Ειρήνη Τερζόγλου, καθώς αμφότερες δε βρέθηκαν σε καλή μέρα, στον αγώνα που διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία, όπου, για πρώτη φορά στα χρονικά, αγωνίστηκαν γυναίκες.

Η 31χρονη κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έριξε βολή στα 18.03 μ. και κατατάχτηκε έκτη στο β` προκριματικό γκρουπ και 13η στο σύνολο και για μία θέση δεν κατάφερε να μπει στην τελική δωδεκάδα. Το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό το πήρε η Κινέζα Λι Μεϊγιού με 18.16 μ.

Η Ειρήνη Τερζόγλου βρισκόταν στο ίδιο γκρουπ με την Ουζούνη, ωστόσο είχε χαμηλότερη βολή, με τη σφαίρα να φτάνει στα 17.34 μ. Μάλιστα, η 25χρονη σφαιροβόλος δεν πραγματοποίησε την τρίτη της προσπάθεια και κατατάχτηκε δέκατη στο β` γκρουπ.

ΤΕΝΙΣ
Αποκλείστηκε η Δανιηλίδου

Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του ατομικού γυναικών η Λένα Δανιηλίδου, αφού χτες ηττήθηκε από την Ρωσίδα Αναστασία Μίσκινα (Νο 3 στο ταμπλό) με 2-0 σετ (7-5, 6-4). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρουσιάστηκε εμφανώς επηρεασμένη από την υπερπροσπάθειά της στην αναμέτρηση της προηγούμενης ημέρας, καθώς αν και καταπονημένη από τον τραυματισμό της στο πόδι είχε καταφέρει να επικρατήσει της Βουλγάρας Μαγκνταλένα Μαλέεβα με 2-1. Η κούραση της Λ. Δανιηλίδου σε συνδυασμό και με τη δυναμικότητα και την εμπειρία της αντιπάλου της δημιούργησαν το τελικό αποτέλεσμα.

Παραίτηση(;) Παπατώλη

Ο... θόρυβος που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις του ελληνικού στίβου με την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου, παρέσυρε τελικώς τον Οδυσσέα Παπατώλη. Ο Εθνικός προπονητής της ελληνικής ομάδας γνωστοποίησε στον ΣΕΓΑΣ την παραίτησή του, καθώς το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση. Θα παραμείνει όμως στη θέση του για τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οπότε εξελίξεις για την αντικατάστασή του ή όχι θα υπάρξουν με το πέρας της διοργάνωσης.

ΠΟΛΟ (Γ)
Βαριά ήττα

Βαριά ήττα από την Ιταλία με σκορ 7-2 γνώρισε χτες, Τετάρτη, η Εθνική Ομάδα Πόλο των γυναικών, στη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πραγματοποιώντας εξαιρετικά άσχημη εμφάνιση, δεν κατάφερε να μπει σε κανένα σημείο στο ρυθμό του αγώνα, επιτρέποντας στη «σκουάντρα ατζούρα» να κυριαρχήσει από το πρώτο εφτάλεπτο και να φτάσει σε μια άνετη και επιβλητική νίκη.

Στους «16» Σφυρή, Καραντάσιου

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ σημείωσε χτες το ελληνικό δίδυμο της Εφης Σφυρή και της Βάσως Καραντάσιου, αφού κατάφεραν να προκριθούν στις 16 καλύτερες ομάδες του ολυμπιακού τουρνουά. Οι δυο αθλήτριες επικράτησαν με 2-0 τις Κινέζες Για Τιάν/Φέι Γουάνγκ στη φάση των «32». Μετά το τέλος του παιχνιδιού η Εφη Σφυρή τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη σπουδαία επιτυχία, ενώ απέφυγε να κάνει λόγο για τη συνέχεια, τονίζοντας ότι απλά θα προσπαθούν για το καλύτερο. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της συμπαίκτριάς της Βάσως Καραντάσιου που επισήμανε ότι δεν υπάρχει καν ακόμα η σκέψη για μετάλλιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ