ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
Σελ. /28
2004 ΑΜΑΡΤΙΕΣ
Χορηγικό αίσχος

Το αίσχος των χορηγών δεν έχει τέλος. Δεν είναι μόνο ότι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως προσφέρουν υπηρεσίες στους αγώνες και τους αθλητές (σ.σ. ασχέτως αν αυτοί τους σπρώχνουν ακόμα και σε χρήση αναβολικών για να κάνουν ρεκόρ). Δεν είναι μόνο ότι έχουν πλημμυρίσει τους χώρους γύρω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις με κάθε λογής κιόσκια που πουλούν την πραμάτεια τους. Είναι ότι επιπλέον οι χορηγοί έχουν φτιάξει μια ολόκληρη πολιτεία στο Δέλτα Φαλήρου!

Δωράκι

Αυτό είναι το λεγόμενο Πάρκο των Ολυμπιακών Χορηγών, στο οποίο στεγάζονται η COCA COLA, ο ΟΤΕ, η COSMOTE, η ALPHA BANK και η HYUNDAI. Ο χώρος έχει έκταση 14.000 τετραγωνικών μέτρων και λέγεται WATER PLAZA. Θυμάστε που το ΥΠΕΧΩΔΕ μιλούσε για μια ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ (υδάτινη πλατεία) που θα δημιουργούσε για τους Αθηναίους και η οποία θα γινόταν στο πλαίσιο της ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής; Αυτή η πλατεία έγινε λοιπόν, αλλά μόνο που ήταν ένα ωραίο κυβερνητικό δωράκι στους χορηγούς...

Δωρεάν;

Οι αρμόδιοι λοιπόν λένε ότι η είσοδος στο WATER PLAZA είναι δωρεάν. Οντως, είναι. Η έξοδος όμως πόσο κοστίζει; Και το ρωτάμε γιατί μέσα στο χώρο οι εταιρίες πουλούν τα προϊόντα τους στο κοινό και βέβαια πλουτίζουν... Το όλο εγχείρημα έσπευσε να χαιρετίσει από την πρώτη μέρα λειτουργίας του πάρκου η Γιάννα Αγγελοπούλου. Μόλις προχτές, η δήμαρχος Αθηναίων επισκέφτηκε και φωτογραφήθηκε στο περίπτερο της «Κόκα Κόλα» μέσα στο συγκεκριμένο χώρο... Στο φυσικό τους χώρο θα πείτε. Και έχετε δίκιο.

Φάκελος Κακλαμάνη στον προϊστάμενο Εισαγγελίας

Χτες έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης παρέδωσε φάκελο στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλο με στοιχεία για παλιότερες καταγγελίες για παράνομη εισαγωγή επικίνδυνων ουσιών απ' την εταιρία του Χρ. Τζέκου σε γυμναστήρια.

Η ακριβής ημερομηνία της κατάθεσης του φακέλου από το Ν. Κακλαμάνη δεν έγινε γνωστή. Εκείνο που κυκλοφορούσε αργά χτες το βράδυ στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων επέβαλε πρόστιμο 14.800 ευρώ στην εταιρία του Χρ. Τζέκου, μετά από καταγγελίες ιδιώτη ότι είχε παρενέργειες από τη χρήση των προϊόντων.

Πάντως, η σημερινή διοίκηση του ΕΟΦ δε βρήκε κανένα παραστατικό για όλη αυτή τη διαδικασία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ