ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /40
Ολοι σήμερα στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Θεσσαλονίκης

Ξεκινούν απόψε το βράδυ οι εκδηλώσεις του 30ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στην πόλη

Από την περσινή κοσμοσυρροή στη Θεσσαλονίκη
Από την περσινή κοσμοσυρροή στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα το βράδυ, όλοι οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης οδηγούν στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, απέναντι από το Καυτατζόγλειο Στάδιο. Στο μεγάλο, καθιερωμένο ραντεβού της ΚΝΕ με τη νεολαία, στη συλλογική γιορτή κάθε νέου που βλέπει τα όνειρά του για μάθηση, για δουλιά, για διασκέδαση, για ψυχαγωγία να συνθλίβονται στον τοίχο της πληρωμένης εκπαίδευσης, της ανεργίας και της ημιαπασχόλησης, της τυποποιημένης υποκουλτούρας και της Ολυμπιάδας των χορηγών. Σήμερα, το 30ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» ανοίγει τις πύλες και για τις τρεις επόμενες μέρες θα αποτελέσει το επίκεντρο της πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη, με δεκάδες συναυλίες, δρώμενα, πολιτικές ομιλίες, γλέντια και συζητήσεις, στο χώρο που όλες τις προηγούμενες μέρες διαμόρφωσαν με πολύ μεράκι οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες της Θεσσαλονίκης.

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό Φεστιβάλ θα είναι ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το βράδυ του Σαββάτου, στις 10 μ.μ. στην κεντρική εξέδρα, ενώ την Παρασκευή, στις 10.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Τα περίπτερα που στήθηκαν περιμετρικά της κεντρικής εξέδρας και στους διαδρόμους του Φεστιβάλ, με θεματικές βγαλμένες από τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, περιμένουν τους νεολαίους της πόλης για να τους ξεναγήσουν στην ομορφιά του αγώνα, να τους μεταδώσουν το μήνυμα της αντίστασης που φέρνει μαζί της η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.


Γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής θα περάσουν τις επόμενες μέρες από τις τρεις εξέδρες του Φεστιβάλ, με συναυλίες και αφιερώματα, ενώ καταφύγιο έκφρασης στο χώρο θα βρουν και δεκάδες μαθητικά και νεανικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Η σημερινή πρώτη μέρα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το επίκαιρο θέμα των μεταλλαγμένων. Κεντρική θέση στο σημερινό πρόγραμμα κατέχει το αφιέρωμα που ετοίμασαν τα μέλη της ΚΝΕ για τον μεγάλο του θεάτρου Μάνο Κατράκη, όπως και το αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη που θα κλείσει τις εκδηλώσεις της λαϊκής εξέδρας. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα είναι το εξής:

Κεντρική Εξέδρα

8:00 Ανοιγμα Φεστιβάλ

8:15 Αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη - 20 χρόνια από το θάνατό του, με τη συμμετοχή ηθοποιών της Θεσσαλονίκης. Θα προβληθεί βίντεο - ντοκουμέντο με αφηγήσεις του μεγάλου κομμουνιστή ηθοποιού

9:30 Συναυλία με τον Πάνο Κατσιμίχα

11:15 Συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Χρήστο Θηβαίο

Λαϊκή Εξέδρα

8:00 Σύγχρονος χορός από τους «Β+6»

8:30 Συζήτηση για τα μεταλλαγμένα με τους Κώστα Δρούτσα, πρόεδρο του ΙΝΚΑ Μακεδονίας, Ζαχαρία Σκούρα, καθηγητή Βιολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρο του τμήματος Βιολογίας και Παναγιώτη Τριανταφύλλου, μέλος του τμήματος αγροτικής πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ

9:30 Συναυλία με τους «Ι5»

11:00 Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη με το Βασίλη Κασούρα και την Κατερίνα Σιάπαντα

Νεανική Εξέδρα

8:00 Συναυλία με τα «Πύρηνα Νέφη»

9:00 Συναυλία με τους «FETICH»

10:00 Συναυλία με τους «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό»

11:00 Συναυλία με τους «Ατμα»

12:00 Συναυλία με τα «Μωρά στη Φωτιά»

Κινηματογράφος

8:30 Αφιέρωμα στην ανεργία. Θα προβληθούν οι ταινίες «The Big One» του Μάικλ Μουρ, «Ανθρώπινο Δυναμικό» του Λοράν Καντέ και «Ζερμινάλ» του Κλοντ Μπέρι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ