ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ/ Α' - Β' ΕΘΝΙΚΗ
Αρχίζουν τα ματς

Με εντός έδρας αγώνες ξεκινούν το πρωτάθλημα Ολυμπιακός και ΠΑΟ

Sportidea

Με εντός έδρας αγώνες ξεκινούν το πρωτάθλημα Ολυμπιακός και ΠΑΟ
Ο θρίαμβος της Εθνικής μας στην Πορτογαλία έκανε τους Ελληνες φιλάθλους να ελπίζουν ότι κάτι έχει αλλάξει στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Αυτό ακριβώς καλούνται να πιστοποιήσουν οι ομάδες, που από σήμερα ρίχνονται στις μάχες του 26ου πρωταθλήματος της Α' Εθνικής.

Οι προσδοκίες μάλιστα για καλό θέαμα μεγάλωσαν μετά τις μεταγραφές, που πραγματοποίησαν οι περισσότερες από τις ομάδες μας.

Ριβάλντο, Σούρερ, Σινιόρι, Γκονζάλες, Σκάτσελ, Μπρούνο Αλβες και Πάουλο Ασουνσάο συνθέτουν ένα γαλαξία «αστέρων», ο οποίος αναμένεται να ανεβάσει στα ύψη τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Αλλά και τα ανακαινισμένα γήπεδα υπόσχονται στους θεατές την αισθητή αναβάθμιση του αθλήματος.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο σπίτι του, το γήπεδο «Καραϊσκάκη», το οποίο αποτελεί πλέον ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Η ΑΕΚ θα χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ, το οποίο είναι ένα πραγματικό «στολίδι», ενώ οι «μεγάλοι» της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ, Αρης και Ηρακλής, θα «υποδέχονται» τους αντιπάλους τους στις παλιές, αλλά ανακαινισμένες έδρες τους.

Επιπλέον, στο νέο πρωτάθλημα και οι τρεις «νεοφώτιστοι» (Κέρκυρα, Απόλλωνας Καλαμαριάς και Εργοτέλης) είναι εκτός ορίων Αττικής και αυτό δίνει από μόνο του διαφορετικό «χρώμα» στο πρωτάθλημα. Βέβαια, υπήρχαν και κάποια διαδικαστικά προβλήματα για αρκετές ομάδες, αλλά και αυτά επιλύθηκαν. Ετσι, με τα πιστοποιητικά συμμετοχής ανά χείρας, είναι πλέον όλες οι ομάδες έτοιμες να μπουν στη «μάχη».

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Αρης, οι οποίοι «καίγονταν» για το πιστοποιητικό, μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, εξασφάλισαν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα της σεζόν 2004-05.

Ωστόσο, ο Αρης και ο Ηρακλής παραπέμφθηκαν στην ΕΠΑΕ, προκειμένου να αποφασίσει αν θα τους αφαιρεθούν βαθμοί, καθώς δεν έχουν εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις ποδοσφαιριστών τους. Με τον αγώνα Ξάνθη - Αρης θα ανοίξει σήμερα Σάββατο η «αυλαία» του 26ου πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, ενώ το κυρίως... μενού θα σερβιριστεί την Κυριακή.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις έχουν ως εξής: ΣΗΜΕΡΑ: 18:00 (Ξάνθη) Ξάνθη - Αρης («Alpha»). 19:00 (Παγκρήτιο) Εργοτέλης - Ηρακλής («SuperSport»). ΑΥΡΙΟ: 17:00 (Καλαμαριά) Απόλλων Καλαμαριάς - ΟΦΗ. 19:00 (Αιγάλεω) Αιγάλεω - ΑΕΚ («SuperSport»). 19:00 (Νίκαια) Χαλκηδόνα - Πανιώνιος (Alpha). 19:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Κέρκυρα («SuperSport»). 21:15 («Απ. Νικολαΐδης») Παναθηναϊκός - Ιωνικός («SuperSport»). 21:15 («Καραϊσκάκη») Ολυμπιακός - Καλλιθέα («Alpha»).

  • Ξεκίνημα αύριο και για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με το παρακάτω πρόγραμμα: Ηλυσιακός - Ποσειδώνας ΝΠ, Πατραϊκός - Ατρόμητος, Απόλλωνας - Λεβαδειακός, Καστοριά - Κασσάνδρα, Πανηλειακός - Καλαμάτα, Προοδευτική - Νίκη Βόλου, Λάρισα - Πανσερραϊκός. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 17:00.
ΠΑΟΚ
«Μαύρα σύννεφα»

Στο... χείλος του γκρεμού βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα του με 3-2 από την Αλκμααρ για το Κύπελλο UEFA. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, είναι ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν αποκλείει πλέον την πιθανότητα της παραίτησής του.

«Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησης. Είναι μέσα στις σκέψεις μου, αλλά δε θέλω να πάρω εν θερμώ αποφάσεις. Αν πιστέψω όμως ότι είναι καλύτερα για την ομάδα, τότε θα φύγω», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του «δικεφάλου του βορρά», που τόσο σθεναρός παρουσιάζονταν μέχρι πρότινος.

  • Στο μεταξύ με δήλωσή του στον επίσημο δικτυακό τόπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Κυριάκος Τοχούρογλου ζητάει συγγνώμη από τους φιλάθλους του «Δικεφάλου» για την αγωνιστική παρουσία του κόντρα στην Αλκμααρ, αλλά και για το επεισόδιο που είχε με φίλαθλο της ομάδας με την ολοκλήρωση του αγώνα. «Θέλοντας να έχω πρώτα απ' όλα καθαρή τη συνείδησή μου, αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από το φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ, τόσο για την αγωνιστική μου εμφάνιση, όσο και για την άσχημη αντίδρασή μου, σε προσωπική επίθεση με ύβρεις μεμονωμένου φιλάθλου μετά το τέλος του ματς».
  • Τριακόσια εξήντα καθίσματα κατεστραμμένα είναι ο απολογισμός των ζημιών, που προξένησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μετά το τέλος του αγώνα της Πέμπτης. Από αυτά τα 174 έγιναν παρανάλωμα του πυρός και τα υπόλοιπα έσπασαν από την καταστροφική μανία των οπαδών στο πέταλο της Θύρας 4. Στο μεταξύ δυο από τους παίκτες του ΠΑΟΚ (οι Κύπριοι Εγκωμίτης και Γιασεμή, που συγκρούστηκαν μεταξύ τους στη διάρκεια του αγώνα) έχουν πολλαπλά τραύματα στην κρανιακή χώρα και ο γιατρός της ομάδας τους τοποθέτησε ράμματα στο κεφάλι.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Δυναμικό ξεκίνημα

Κάτι παραπάνω από δυναμικά θα ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα της Α1, αφού πριν φύγει ο Οκτώβρης θα έχουμε ήδη δει τέσσερα μεγάλα ντέρμπι. Αρης και Παναθηναϊκός κοντράρονται στην πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, η οποία τη 2η αγωνιστική θα κινηθεί στους ρυθμούς του ντέρμπι των «αιωνίων» της. Οι «αιώνιοι» του Λεκανοπεδίου, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, θα αναμετρηθούν στο ΣΕΦ την 3η αγωνιστική, ενώ την 4η αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στη Θεσσαλονίκη για να παίξουν με τον ΠΑΟΚ! Μόνο η ΑΕΚ μπαίνει κάπως αργά στα ντέρμπι, καθώς αντιμετωπίζει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τη 10η και 12η αγωνιστική αντίστοιχα. Στο περιθώριο της κλήρωσης ο ΕΣΑΚΕ απένειμε τα βραβεία των κορυφαίων της περσινής περιόδου. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ και αρχηγός του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης, κλήθηκε να βραβεύσει την καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος, την οποία απαρτίζουν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Χατζής, Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, Κώστας Τσαρτσαρής και Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο τελευταίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, αφού βρίσκεται στη Ρωσία με την Ντιναμό Μόσχας. Καλύτερος παίκτης κάτω των 21 ετών αναδείχτηκε ο Κώστας Βασιλειάδης του ΠΑΟΚ, ο οποίος επίσης απουσίαζε στο εξωτερικό με την ομάδα του, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναδείχτηκε καλύτερος προπονητής της περυσινής χρονιάς για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του Αμαρουσίου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Πωλητήριο...

Σαν κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο της Formula 1... έπεσε η είδηση πως η Jaguar Cosworth στο τέλος της χρονιάς θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τους ιδιοκτήτες της Ford, η ομάδα αλλά και ο κινητήρας βρίσκονται πλέον υπό πώληση για όποιον ενδιαφέρεται.

«Μετά από σκέψεις και συζητήσεις πολλών μηνών η Ford Motor Company αποφάσισε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος. Καταλήγοντας σε αυτήν την απόφαση, σκοπός μας είναι πλέον να εξασφαλίσουμε το μέλλον τόσο της εταιρίας μας στη Formula 1, όσο και του προσωπικού. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε προτάσεις για την αγορά της», τόνισε πρόεδρος της Jaguar, Τζόε Γκρινγουέλ.

  • Η επιστροφή του Ζακ Βιλνέβ στις πίστες της Formula 1 είναι γεγονός. Μετά τις Williams και BAR, ο Καναδός οδηγός θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι και μιας Renault, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής εταιρίας θα είναι ο δεύτερος οδηγός της ομάδας στους τρεις τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. Μάλιστα, το ντεμπούτο του θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Κίνα.

Θυμίζουμε ότι τη νέα χρονιά ο Βιλνέβ θα οδηγεί για λογαριασμό της Sauber Petronas.

ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η επιστροφή του Φέρντιναντ

Η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» το βράδυ της Δευτέρας, πέρα από τις ιδιαιτερότητες που συγκεντρώνει καθώς αποτελεί διαχρονικά τη «μητέρα των μαχών» στο αγγλικό πρωτάθλημα, έχει ξεχωριστή σημασία για τον Ρίο Φέρντιναντ... Ο 25χρονος διεθνής Αγγλος αμυντικός, αφού περίμενε καρτερικά να περάσει το διάστημα των οκτώ μηνών αποκλεισμού του από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που του είχε επιβληθεί από τις 17 Γενάρη, επειδή δεν πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ, είναι έτοιμος και πάλι να επιστρέψει στη δράση: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ ανυπομονούσα να έρθει αυτή η μέρα. Είτε ο προπονητής μου με επιλέξει για το ματς με τη Λίβερπουλ είτε όχι, είναι μεγάλη η στιγμή για μένα. Επιτέλους μπορώ να αγωνιστώ ξανά», τόνισε ο Φέρντιναντ με δηλώσεις του χθες στα αγγλικά ΜΜΕ, ο οποίος εμφανίστηκε έτοιμος να ξεπληρώσει τον Αλεξ Φέργκιουσον για την πίστη που του έδειξε όλο αυτό το «δύσκολο» διάστημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ