ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΕΝΤΕΡΗ - ΤΖΕΚΟΥ»
Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Μετά τους αθλητές, τους παράγοντες και τους γιατρούς ήρθε η σειρά δημοσιογράφων. Χτες οι Φίλιππος Συρίγος («Ελευθεροτυπία») και Χάρης Μπότσαρης («ΣΚΑΪ») πέρασαν το εισαγγελικό γραφείο του Σπύρου Μουζακίτη και της Αθηνάς Θεοδωροπούλου και κατέθεσαν για την υπόθεση «Τζέκου - Κεντέρη - Θάνου». Ο Φ. Συρίγος παρέδωσε στους εισαγγελείς τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει συλλέξει, ύστερα από έρευνα, για την υπόθεση των αναβολικών και των δύο Ολυμπιονικών. Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο επανέλαβε όσα είχε δηλώσει στον Τύπο και έχει ο ίδιος γράψει εδώ και μέρες, ότι δηλαδή ο Κεντέρης και η Θάνου το απόγευμα της 12ης Αυγούστου έφυγαν από το Ολυμπιακό Χωριό στις 18.30 και όχι στις 17.30 όπως λένε οι ίδιοι.

Μάλιστα υποστήριξε ότι πολύ ώρα πριν γίνει γνωστό το τροχαίο που είχαν οι δυο αθλητές το επίμαχο βράδυ, ο ίδιος είχε πληροφορία για το ατύχημα που θα τους συνέβαινε. Επισήμανε πως η συνολική ευθύνη ανήκει στον Χρήστο Τζέκο, αλλά πρόσθεσε ότι και οι δύο Ολυμπιονίκες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Ο Φ. Συρίγος επίσης τόνισε, σχετικά με τη χρήση των αναβολικών από αθλητές, ότι πλέον τα παγκόσμια ρεκόρ και η κατάκτηση μεταλλίων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Οσον αφορά στην υπόθεση των χρηματοδοτήσεων προς το αθλητικό σωματείο «Αίας» απάντησε ότι η ΓΓΑ έχει υποχρέωση να χρηματοδοτεί τις Ομοσπονδίες και όχι πρόσωπα μέσω τρίτων, κάτι που όπως ανέφερε όταν γίνεται είναι παράνομο.

Ο έτερος δημοσιογράφος, ο Χάρης Μπότσαρης στη ραδιοφωνική εκπομπή που έχει στο «Σκάι» είχε ασχοληθεί με την υπόθεση της αμερικανικής εταιρίας «BALCO» και κατέθεσε όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Προσφυγή Τζέκου στο ΣτΕ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσε ο προπονητής Χρ. Τζέκος για να του ακυρωθεί πρόστιμο 14.673 ευρώ που του επέβαλε τον περασμένο Γενάρη το υπουργείο Υγείας, επειδή κυκλοφορούσε το απαγορευμένο φάρμακο «Fat-Burners - thermo». Οι υπάλληλοι του ΕΟΦ σε έλεγχό τους στην εταιρία του Χρ. Τζέκου το Μάρτη του 2003 κατέσχεσαν 641 τεμάχια του επίμαχου φαρμάκου, γιατί το κυκλοφορούσε κατά παράβαση του νόμου 1316/83, δηλαδή χωρίς έλεγχο του ΕΟΦ.

Στην προσφυγή του ο προπονητής Χρ. Τζέκος υποστηρίζει ότι η απόφαση για το πρόστιμο είναι παράνομη, γιατί δεν του ζητήθηκε ακρόαση, καθώς η σχετική κλήση, όπως ισχυρίζεται, εστάλη στα γραφεία της παλιάς διεύθυνσης στην Ηλιούπολη και όχι στη νέα διεύθυνση στον Αγιο Δημήτριο, με αποτέλεσμα η κλήση να μην έρθει σε γνώση του...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αγώνες Κυπέλλου

Προβάδισμα για την πρόκριση έχει η Ν. Βόλου από το Χαϊδάρι

Sportidea

Προβάδισμα για την πρόκριση έχει η Ν. Βόλου από το Χαϊδάρι
Με 14 επαναληπτικούς αγώνες, από τους οποίους θα «σφραγιστούν» επτά εισιτήρια για την επόμενη φάση, συνεχίζεται σήμερα το Κύπελλο Ελλάδας. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί στις 16.00. Αναλυτικά οι αναμετρήσεις (σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα) είναι: Ξάνθη - Πανδραμαϊκός (1-1), Καλλιθέα - ΠΑΣ Γιάννινα (0-0), Αιγάλεω - Μαρκό (4-1), Λήλας Βασιλικού - ΠΑΟΚ (0-4), ΟΦΗ - Λύκοι (2-1), Ατρόμητος - Αναγέννηση Αρτας (1-1), Ηλυσιακός - Ρόδος (1-2), Λάρισα - Αχαρναϊκός (3-1), Αγροτικός Αστέρας - Καλαμάτα (2-0), Νίκη Βόλου - Χαϊδάρι (1-0), Λεβαδειακός - Θρασύβουλος (1-2), Θερμαϊκός - Πανηλειακός (0-1), Αχαϊκή - Καλαμαριά (0-3), Καστοριά - Δόξα Δράμας (2-3). Η επαναληπτική αναμέτρηση Θύελλας Πατρών - Ακράτητου (0-0) δε θα πραγματοποιηθεί. Στην επόμενη φάση περνάει η ομάδα της Θύελλας, μετά την τιμωρία (με αποχή από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα) της ομάδας του Ακράτητου, για τη γνωστή υπόθεση των μολυσμένων νερών. Επίσης αναβάλλεται η προγραμματισμένη συνάντηση Καβάλας - Αρη. Η Επιτροπή Κυπέλλου αποδέχτηκε το αίτημα της ΠΑΕ Καβάλα, η οποία ζήτησε αναβολή, λόγω επανεξέτασης του αιτήματος για συγχώνευση - απορρόφηση με την ΠΑΕ Ποσειδών Νέων Πόρων από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Να λειτουργήσει το Δημοτικό Στάδιο Πολυχνίτου

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση, αναφορικά με τη λειτουργία του σταδίου στο Δήμο Πολυχνίτου του Νομού Λέσβου, κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, Στ. Σκοπελίτης και Γ. Πατσιλινάκος. Η Ερώτηση απευθύνεται στον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού, Κ. Καραμανλή. Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται: «Για μια ακόμα φορά επανερχόμαστε στο θέμα που αφορά το Στάδιο του Δήμου Πολυχνίτου Ν. Λέσβου. Το Στάδιο αυτό παραμένει εδώ και 2 χρόνια κλειστό λόγω των στατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τόσο στις κερκίδες όσο και στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Η Δημοτική Αρχή Πολυχνίτου εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου έχει κάνει ενέργειες προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Στάδιο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δήμου Πολυχνίτου και των κατοίκων για λειτουργία του Σταδίου»;

ΧΑΝΙΑ
Οι θέσεις του ΚΚΕ για το ποδόσφαιρο

Εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για το ποδόσφαιρο, διοργανώνει η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη. Η παρουσίαση θα γίνει στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα συνελεύσεων της ΕΠΣ Χανίων (Πολογιώργη & Ησυχάκη γωνία).

Εισηγητής θα είναι ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο 38χρονος Δημήτρης Τακίδης, του Συνδέσμου Κιλκίς, κληρώθηκε να διαιτητεύσει την αναμέτρηση Αρη - Ολυμπιακού. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής, στην Α' Εθνική, θα σφυρίξουν: Παναθηναϊκός - Ξάνθη (Σπυρόπουλος), ΑΕΚ - Κέρκυρα (Κεμπαρίδης), Πανιώνιος - ΠΑΟΚ (Κάκκος), Ιωνικός - Καλαμαριά (Μαζαράκης), Ηρακλής - Χαλκηδόνα (Καρατζάς), Καλλιθέα - Εργοτέλης (Βασιλείου), ΟΦΗ - Αιγάλεω (Νταμπώσης).

Ντοπέ «χρυσός» Ολυμπιονίκης

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, στην ατομική χρονομέτρηση της ποδηλασίας δρόμου, Τάιλερ Χάμιλτον βρέθηκε θετικός σε τεστ αίματος που υποβλήθηκε, μετά τη νίκη του στην όγδοη ετάπ του Γύρου Ισπανίας στις 11 Σεπτέμβρη. Ωστόσο, στις 16 του μήνα, ο 33χρονος αθλητής αποχώρησε από τον αγώνα λόγω στομαχικών διαταραχών. Μετά τη νίκη του στην Αθήνα το τεστ αίματος είχε δείξει «ανωμαλίες» στο αίμα του! Ο εκπρόσωπος της ομάδας στην οποία ανήκει ο Χάμιλτον, Τζορτζ Λούντινγκερ, ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία, πως «το αίμα του Χάμιλτον παρουσίασε ανάμειξη ερυθρών αιμοσφαιρίων, ένδειξη πως έχει γίνει μετάγγιση», δηλαδή έχει εισαχθεί αίμα από άλλο άτομο!

Παλεύει πρόκριση η Εθνική παίδων

Να ζευγαρώσει τις νίκες της προσβλέπει σήμερα (15.30) η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων, η οποία, στα πλαίσια της πρώτης προκριματικής φάσης (8ος όμιλος) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αντιμετωπίζει τη Γεωργία. Στην πρεμιέρα του τουρνουά, το οποίο γίνεται στη Γιβάσκιλα της Φινλανδίας, οι νεαροί διεθνείς κέρδισαν την οικοδέσποινα με 2-1 (24` Μπάκμαν - 11` Γιαντζής, 57` Παπασταθόπουλος), ενώ η Γεωργία επιβλήθηκε της ΠΓΔΜ με 4-1. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Γιώργος Σεμερτζίδης, (που τονίζει ότι «τίποτα δεν έχει κριθεί», αναφορικά με την πρόκριση) χαρακτήρισε τη Γεωργία καλή ομάδα και πρόσθεσε ότι έχει «εμπιστοσύνη στα παιδιά ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό».

Τραυματίστηκε ο Τζέραρντ

Δυσάρεστα νέα για τη Λίβερπουλ, ευχάριστα για τον Ολυμπιακό. Ο τραυματισμός (κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού του) του Στίβεν Τζέραρντ θα τον αφήσει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες. Ετσι ένας από τους καλύτερους παίχτες - αν όχι ο καλύτερος - των Αγγλων, δε θα μπορέσει να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» (28/9) για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Καραϊσκάκη. Ο Τζέραρντ θα απουσιάσει και από τους αγώνες πρωταθλήματος της Λίβερπουλ με Νόριτς, Τσέλσι, Φούλαμ και της Αγγλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα σε Αζερμπαϊτζάν και Ουαλία τον Οκτώβρη (9 και 13 αντίστοιχα). Λογικά απογοητευμένος ο παίκτης δήλωσε: «Είναι πολύ άσχημα τα νέα, αλλά θα προσπαθήσω να παραμείνω ψύχραιμος».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ