ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Υποπτοι για αδίκημα οι Κεντέρης και Θάνου

Ενώ η εξέταση των μαρτύρων για την υπόθεση ντόπινγκ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τη Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη οι εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Αθηνά Θεοδωροπούλου αναμένεται να αρχίσουν τη σύνταξη του πορίσματος για τον καταμερισμό των ευθυνών, σήμερα οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου θα περάσουν πάλι την πόρτα των δύο εισαγγελέων, αυτή τη φορά όχι σαν μάρτυρες, αλλά σαν ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της παρακώλυσης ελέγχου ντόπινγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις και τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς, υπάρχουν κενά και αντιφάσεις στα όσα έγιναν στις 12 Αυγούστου, από την ώρα που οι αθλητές έφυγαν από το Ολυμπιακό Χωριό, ως την ώρα που δήλωσαν ότι έπαθαν το αμφιλεγόμενο τροχαίο ατύχημα. Στους εισαγγελείς θα καταθέσει σαν ύποπτος και ο άνθρωπος που τους μετέφερε στο ΚΑΤ.

Στο μεταξύ χτες κατέθεσαν άλλοι τέσσερις γιατροί του ΚΑΤ που φέρονται σαν ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της έκδοσης ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης. Οι δύο εισαγγελείς τους κάλεσαν προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα έγιναν στο νοσοκομείο μετά τη μεταφορά σε αυτό των Κεντέρη και Θάνου το βράδυ της 12ης Αυγούστου μέχρι την έξοδο τους από αυτό στις 17 Αυγούστου. Την περασμένη βδομάδα κατέθεσαν άλλοι οκτώ γιατροί από τους οποίους ζητήθηκε να εξηγήσουν τα σχετικά με τις γνωματεύσεις, αλλά και τα αναφερόμενα στα ιατρικά ανακοινωθέντα. Οι απαντήσεις που δίνουν οι γιατροί στους εισαγγελείς είναι ότι δεν μπορούσαν να δώσουν εξιτήριο στους αθλητές από τη στιγμή που δήλωναν ότι είχαν προβλήματα.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Εύκολη πρόκριση για τα φαβορί

Με πάθος διεκδίκησαν την πρόκριση καλλιθέα και Γιάννινα. Τελικά χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι

Sportidea

Με πάθος διεκδίκησαν την πρόκριση καλλιθέα και Γιάννινα. Τελικά χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι
Χωρίς εκπλήξεις, αναφορικά με τους κατόχους, ολοκληρώθηκε χτες η... σφράγιση δεκατεσσάρων εισιτηρίων για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Τα φαβορί εύκολα ή λιγότερο εύκολα προκρίθηκαν, αν και ορισμένα απογοήτευσαν με την απόδοσή τους. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τον Λήλαντα Βασιλικού και η χρησιμοποίηση πολλών αναπληρωματικών μάλλον δεν αποτελεί ικανοποιητική δικαιολογία. Οι παίχτες του έδειξαν πως κάνουν αγγαρεία, «πατώντας» στο 4-0 της Τούμπας, γεγονός που δυσαρέστησε τον Αναστασιάδη, ο οποίος δήλωσε, χαρακτηριστικά: «Ημασταν απαράδεκτοι. Το μόνο θετικό από το σημερινό αγώνα είναι πως πλέον μπορώ να γνωρίζω σε ποιους παίκτες μπορώ να βασίζομαι»... Από τους εκπροσώπους της Α' Εθνικής περισσότερο δυσκολεύτηκε η Καλλιθέα.

Η 14άδα που βρίσκεται πλέον στην επόμενη φάση είναι Ξάνθη, Καλλιθέα, Αιγάλεω, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Απόλλων Καλαμαριάς, Ατρόμητος, Ηλυσιακός, Λάρισα, Αγροτικός Αστέρας, Νίκη Βόλου, Λεβαδειακός, Πανηλειακός, Καστοριά. Χωρίς αγώνα (λόγω της τιμωρίας του Ακράτητου) προκρίθηκε η Θύελλα Πατρών.

Τα πλήρη αποτελέσματα των χτεσινών αναμετρήσεων ήταν: Ξάνθη - Πανδραμαϊκός 4-0 (20' Πρίττας, 45' και 65' Δημητριάδης, 85' Λαμπριάκος), Καλλιθέα - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (50' Πέτκοβιτς, 77' Γκέκας - 43' Τάτσης), Αιγάλεω - Μαρκό 2-0 (9', 88' Μακρής), Λήλας Βασιλικού - ΠΑΟΚ 0-0, ΟΦΗ - Λύκοι 3-0 (8' Καζαντζής, 68' Ντεγιάνοφ, 74' Τριανταφύλλου), Αχαϊκή - Απόλλων Καλαμαριάς 2-1 (10' Θωνιάτης, 76' Τσολόπουλος - 45' Βέλα Τζούνιορ), Ατρόμητος - Αναγέννηση Αρτας 0-0, Ηλυσιακός - Ρόδος 1-0 (69' Παργιανός), Λάρισα - Αχαρναϊκός 2-1 (87' Καρκαλέτσης, 89' Κυπαρίσσης - 45' Μοστράτος), Αγροτικός Αστέρας - Καλαμάτα 1-2 (59' Μπεκιάρης - 25' Γιοζέφοβιτς, 71' Φρίμποργκ), Νίκη Βόλου - Χαϊδάρι 2-1 (55' Κοντέων, 74' Γκάγκας - 77' Διαμαντής), Λεβαδειακός - Θρασύβουλος Φυλής 3-0 (17' Στοΐνοβιτς, 26' Καρακατσάνης, 68' Σάβιτς), Θερμαϊκός Θέρμης - Πανηλειακός 1-1 (34' Σπανός ' 77' Μανίκας), Καστοριά - Δόξα Δράμας 3-1 (24' Κισκαμπάνης, 47' Καλαφάτης, 58' Λαζαρίδης πεν. - 28' Τραγιάνης).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων: ΤΕΤΑΡΤΗ (6/10): Χαλκηδόνα - Κοζάνη (6-1), Κερατσίνι - Ηρακλής (1-2), Λαμία - Πανσερραϊκός (0-1), Ηρόδοτος - Ποσειδών Νέων Πόρων (αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής), Πανιώνιος - Πάμισος (3-0), ΑΕΚ - ΠΑΝΟ Μαλλίων (1-1), Βέροια - Ολυμπιακός (αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής), Κέρκυρα - Παναιτωλικός (3-1). ΚΥΡΙΑΚΗ (10/10): Απόλλων Λάρισας - Ιωνικός (1-2), Εργοτέλης - Βύζας Μεγάρων (2-0). ΤΕΤΑΡΤΗ (27/10): Αρης - Καβάλα, Ατσαλένιος -Παναθηναϊκός (2-3).

Στον Ηρακλή ο Κράβαρικ

Παίκτης του Ηρακλή θα είναι και για τα επόμενα τρία χρόνια ο Αντρέι Κράβαρικ. Ο 33χρονος διαγώνιος και ενίοτε κεντρικός, έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο το οποίο προτάθηκε από το ΤΑΠ του «Γηραιού» και έτσι όλα δείχνουν πως θα τελειώσει την καριέρα του με τη γαλάζια φανέλα, καθώς στην εκπνοή της συμφωνίας θα είναι 36 ετών.

Σοβαρός τραυματισμός του Μπορμπόκη

Αδοξο τέλος φαίνεται να έχει η καριέρα του Β. Μπορμπόκη. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και νυν της Ανόρθωσης υπέστη ρήξη χιαστών (θα χειρουργηθεί σήμερα από τον Λάκη Νικολάου) και θα μείνει μακριά από τα γήπεδα για τους επόμενους έξι μήνες. Μάλλον λοιπόν ο τραυματισμός αυτός θα οδηγήσει και στην αναγκαστική ολοκλήρωση της καριέρας του 36χρονου αμυντικού, αφού ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο να λυθεί το συμβόλαιό του με την κυπριακή ομάδα κοινή συναινέσει.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΥΕΦΑ
Αναβολή λόγω γενικής απεργίας

Σε έναν αγώνα, που θα γίνει την άλλη Πέμπτη (30/9) στην Ολλανδία, θα κριθεί η πρόκριση για το ζευγάρι Χέρενβεν - Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, μετά την οριστική ματαίωση της πρώτης αναμέτρησης, που ήταν προγραμματισμένη αρχικώς για χτες και στη συνέχεια για σήμερα, αφού η ολλανδική ομάδα δεν μπόρεσε να μεταβεί στο Τελ Αβίβ, λόγω της γενικής απεργίας που έχει κηρυχτεί στο Ισραήλ. Η ΟΥΕΦΑ διευκρίνισε ότι, στην περίπτωση αυτή, δε θα ισχύσει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ. Αυτό σημαίνει ότι, αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, θα ακολουθήσει παράταση, όπου εφαρμόζεται το «ασημένιο» γκολ (αν υπάρχει νικητής στο τέλος του πρώτου 15λεπτου, το ματς ολοκληρώνεται, αλλιώς παίζεται ολόκληρο το ημίωρο). Αν και μετά τα 120 λεπτά δεν υπάρξει νικητής, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
Ισόπαλη με τη Γεωργία

Αν και ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, η Εθνική Παίδων αναδείχτηκε χτες ισόπαλη 0-0 με τη Γεωργία στο δεύτερο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που γίνεται στην πόλη Γιβάσκιλα της Φινλανδίας. Ευχαριστημένος δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Γιώργος Σεμερτζίδης: «Τα παιδιά πάλεψαν από την αρχή μέχρι το τέλος, σε ένα γήπεδο που δεν ήταν δυνατόν να παίξεις ποδόσφαιρο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Απέναντί μας είχαμε επίσης μια καλή ομάδα, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα ήμασταν καλύτεροι. Μου άρεσε η εικόνα που παρουσιάσαμε κι έτσι θέλω να συνεχίσουμε».

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται ένα βαθμό στο τελευταίο ματς (αύριο) με την αδιάφορη ομάδα της ΠΓΔΜ (που έχασε 3 - 2 από τους διοργανωτές), προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ελληνική ομάδα, πάντως, προκρίνεται ακόμη και σε περίπτωση ήττας, αρκεί οι Φινλανδοί να μη νικήσουν τους Γεωργιανούς. Η Βαθμολογία του 8ου ομίλου (σε 2 αγώνες): Γεωργία (4-1) 4, Ελλάδα (2-1) 4, Φινλανδία (4-4) 3, ΠΓΔΜ (3-7) 0.

Οι αναπληρωματικοί του Παναθηναϊκού συνέτριψαν, σε φιλικό αγώνα προπονητικού χαρακτήρα, τη Θύελλα Πατρών με 6-0 (37' Μάριτς, 52' και 75' Σαπάνης, 65' Επαλέ, 72' Μπικόφσκι, 81' Σκάτσελ). Οι παίχτες της αχαϊκής ομάδας κατάφεραν ν' αντισταθούν μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Ο τεχνικός των πρωταθλητών, δήλωσε ικανοποιημένος από αυτά που είδε.

Τον Αμερικανό φόργουορντ, Λαβόρ Πόστελ, απέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο 26χρονος έχει αγωνιστεί με τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς και πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα NBDL της Αμερικής με τη φανέλα της Ανβίλ Αλτιτιουντ αγωνιζόμενος σε 45 αγώνες με μ.ό. 13 πόντους και 4,4 ριμπάουντ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ