ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /32
Εντονη δραστηριότητα των ΚΟ

Ξεδιπλώνεται η δραστηριότητα των ΚΟ του ΚΚΕ μπροστά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος στις 9 Οκτώβρη. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται οι παρακάτω περιοδείες και συσκέψεις:

Στην Αθήνα

Σήμερα, Σάββατο:

- Στις 9 π.μ. στα καταστήματα Γαλατσίου θα περιοδεύσει ο Δημήτρης Φέτσης.

- Στις 10 π.μ. στο κατάστημα «ΦΩΚΑΣ» (Σταδίου) η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 10 π.μ. στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας η Βούλα Ασημακοπούλου.

- Στις 10 π.μ. στις λαϊκές Αμπελοκήπων και Εξαρχείων.

- Στις 6.30 μ.μ. στα καφενεία περιοχής «Μυτιληνέικα» Ν. Σμύρνης ο Στρατής Κόρακας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Κυριακή:

- Στις 10 π.μ. στα καφενεία του Ταύρου ο Θόδωρος Κούτρας.

Τη Δευτέρα, 27/9:

- Στις 6 π.μ. στο αμαξοστάσιο ΤΡΑΜ Ελληνικού ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 6 π.μ. στους εργαζόμενους Δήμου Ν. Ηρακλείου ο Κώστας Βουλγαρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 7.30 π.μ. στη ΔΕΗ Ασπροπύργου ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. στον ΟΣΕ, Μηχανοστάσιο Αγ. Ιωάννη Ρέντη, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος.

- Στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εμπορίου ο Πέτρος Γρατσάνης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

- Στις 9 π.μ. στην ΥΠΑ, υπηρεσίες ΚΗΕΕ και ΛΕΚ, η Αιμιλία Αγκαβανάκη.

- Στις 9.30 π.μ. στο «Δημοτικό Νοσοκομείο» η Μαρία Κεφαλληνού.

- Στις 10 π.μ. στην Εφορία Χαϊδαρίου ο Δημήτρης Αγκαβανάκης.

- Στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Αιγάλεω ο Γιάννης Ιωάννου.

- Στις 2.30 μ.μ. στις βιοτεχνίες Βοτανικού ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος.

Στον Πειραιά

Σήμερα Σάββατο:

- Στη λαϊκή του Χατζηκυριάκειου η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ.

- Στα μαγαζιά και στα καφενεία του Περάματος, ο Γιάννης Πατσιλινάκος, βουλευτής του ΚΚΕ.

- Στη λαϊκή της Αγ. Τριάδας Νίκαιας, ο Μπάμπης Πατεράκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΠ.

- Στη λαϊκή της Νεάπολης Νίκαιας ο Νίκος Παπαγεωργάκης.

Τη Δευτέρα:

- Στις 7 π.μ. στο εργοστάσιο «ΤΟΠ» η Ολυμπία Κυζίλη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΠ.

- Στις 9 π.μ. στο Γ΄ ΠΕΣΥ και στο ΙΚΑ Καμινίων η Κατερίνα Καλαρουτάκου, μέλος της ΕΠ της ΚΟΠ και ο Παναγιώτης Μιχαλάκος.

- Στις 10 π.μ. στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΚΟΠ.

- Στις 6 μ.μ στο Σούπερ Μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στο Κερατσίνι, η Ρούλα Καλογερόγιαννη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΠ.

Σύσκεψη αύριο στον Κορυδαλλό

Η Κομματική Οργάνωση Κορυδαλλού του ΚΚΕ ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 9/10 καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία», αύριο Κυριακή 26/9, στις 11 π.μ., στην καφετέρια SIBA (πλατεία Κανάρια, Ανω Κορυδαλλός). Θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΚΟΠ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός.

Στην Αρτα

- Αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ. στην Ανέζα θα μιλήσει ο Γρηγόρης Καραγιάννης, γραμματέας της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ.

- Τη Δευτέρα, στις 8 μ.μ., σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Κρόνος».

- Την Τετάρτη 29/9, στο καφενείο του Χριστίδη, στο Πέτα, σύσκεψη με τον Βασίλη Ζιώβα, μέλος της ΕΠ Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ.

Στην Κρήτη

- Σήμερα Σάββατο κλιμάκιο της ΝΕ Ηρακλείου θα επισκεφτεί τους εργαζόμενους στο Αεροδρόμιο και τα εμπορικά καταστήματα.

- Σήμερα Σάββατο εξόρμηση στο χωριό Κρούστα Λασηθίου.

- Αύριο Κυριακή εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί στα οινοποιεία της Ενωσης Πεζών και Αρχανών στη 1 μ.μ. και στις 2 μ.μ., καθώς και στο Οινοποιείο του Πασχέλη με τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

- Αύριο Κυριακή περιοδεία στην περιοχή Αϊ Βασίλη και στα χωριά Αρμένοι, Αγιος Κωνσταντίνος, Κοξαρέ, Σπήλι, Μέλαμπες, Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου.

- Αύριο Κυριακή περιοδεία στα ξενοδοχεία της Ελούντας.

ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΩΚΙΔΑ
Οργώνουν τους εργασιακούς χώρους

Με εντατικούς ρυθμούς οι κομμουνιστές και οι νεολαίοι της ΚΝΕ, σε Βοιωτία και Φωκίδα, «οργώνουν» τους εργασιακούς χώρους, τους τόπους κατοικίας, εκεί όπου εργάζεται, ζει και περνάει τον ελεύθερο χρόνο της η νεολαία, για να φτάσει παντού το προσκλητήριο του ΚΚΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει στις 9 Οκτώβρη στην Αθήνα. Παντού, ακόμα και στο μικρότερο χωριό, να φτάσει η ανακοίνωση με τα αιτήματα συσπείρωσης της εργατικής τάξης με τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, τους μικρομεσαίους αγρότες (που τούτη την περίοδο στη Βοιωτία περνάνε μαύρες μέρες με τις εξευτελιστικές τιμές στα αμπελοοινικά προϊόντα) και ΕΒΕ, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους.

Ιδιαίτερο βάρος η ΚΟ Βοιωτίας «ρίχνει» στις δεκάδες βιομηχανίες, που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης της. Σε καθημερινή βάση, στελέχη της επισκέπτονται και περιοδεύουν, στην πύλη, στο σχόλασμα, μοιράζουν την ανακοίνωση, λένε δυο κουβέντες με τους εργάτες, ενώ σε άλλα εργοστάσια συζητάνε την ώρα του διαλείμματος.

Σ' αυτό το πλαίσιο, χθες έγινε εξόρμηση στο σούπερ - μάρκετ «Μαρινόπουλος» και στα εργοστάσια «PIPE LAFIE» και «ΟΜΡ», ενώ Δευτέρα και Τρίτη θα επισκεφτούν τα εργοστάσια «ΕΛΒΑΛ», «ΧΑΛΚΟΡ» και «Σαράντης», «ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ» και «ΠΕΤΖΕΤΑΚΗ».

Η ΚΟ Φωκίδας του ΚΚΕ την Κυριακή και τη Δευτέρα διοργανώνει δύο συγκεντρώσεις, η πρώτη στην Ιτέα στην ταβέρνα «Ζέφυρος», στις 11 το πρωί, με ομιλητή τον Ν. Αγγελόπουλο και η δεύτερη στην Αμφισσα, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, με ομιλητή τον Λουκά Γκούνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας.

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με επιταχυνόμενους ρυθμούς

Στη μάχη για την καλύτερη δυνατή συμμετοχή στο πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στις 9 του Οκτώβρη έχουν μπει οι κομματικές οργανώσεις στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Με σχεδιασμό πολύμορφης δράσης και προετοιμασίας στοχεύουν στο πλατύ άνοιγμα των οργανώσεων, στη διακίνηση και ζύμωση του πλαισίου πάλης του ΚΚΕ.

Στο Νομό των Ιωαννίνων οι εξελίξεις σε σχέση με την Κοινωνική Ασφάλιση και οι εργασιακές σχέσεις είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εργαζομένων στην πόλη και στην ύπαιθρο. Η αποδοχή των αιτημάτων του πλαισίου του ΚΚΕ είναι, σχεδόν, καθολική γιατί οι εργαζόμενοι και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Ωστόσο, δυσκολεύονται να δηλώσουν συμμετοχή, αντίστοιχα, παρόλο που, φαίνεται πως κατανοούν ότι χρειάζεται οργανωμένη πάλη για να υλοποιηθούν όλα όσα διατυπώνονται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Μέχρι στιγμής κλιμάκια από μέλη και στελέχη του ΚΚΕ έχουν κάνει συγκεντρώσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε Ελεούσα, Ροδοτόπι, Σερβιανά, Νεοχώρι, Γαρδίκι, Εργατικές Κατοικίες Νεοχωρόπουλου και Μαρμάρων, και σε ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, εργοστάσια μετάλλου του Πέτσιου, Συνεταιρισμό Υδραυλικών Ιωαννίνων, Συνεταιρισμό Ξύλου «Δρυάδες», και στην Αγορά των Ιωαννίνων.

Η εντατική δουλιά των κομματικών οργανώσεων συνεχίζεται με περιοδεία, την ερχόμενη Τετάρτη 29/9, στη ΔΩΔΩΝΗ στις 11 το πρωί και περιοδείες, συγκεντρώσεις ή συσκέψεις σε Ζίτσα, Κρυφοβό, Αυγό, Κουτσελιό, Σταυράκι, Κατσικά, συνοικία Καλούτσιανης αλλά και ξεχωριστή σύσκεψη γυναικών.

Επίσης, οι ΚΟ του ΚΚΕ σε πόλεις και χωριά της Βορειοδυτικής Ελλάδας, από την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, το Αγρίνιο, την Αρτα και αλλού, εργάζονται πυρετωδώς για την προβολή των θέσεων του Κόμματος και την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ