ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
Σελ. /40
Αρχίζει αύριο η Διεθνής Συνάντηση

Στις 9 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ Αλέκας Παπαρήγα και τη συμμετοχή εκπροσώπων 66 κομμάτων

Από την περσινή Διεθνή Συνάντηση στην Αθήνα με θέμα «Τα κινήματα κατά του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης και οι κομμουνιστές»
Από την περσινή Διεθνή Συνάντηση στην Αθήνα με θέμα «Τα κινήματα κατά του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης και οι κομμουνιστές»
Αρχίζει αύριο Παρασκευή και θα διαρκέσει έως την Κυριακή η Διεθνής Συνάντηση κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων που φιλοξενεί το ΚΚΕ, με θέμα: «Αντίσταση στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Μέτωπα πάλης και εναλλακτικές λύσεις». Τις εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης θα ανοίξει με ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αύριο Παρασκευή, στις 9 π.μ., στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Σύμφωνα με τις έως τώρα δηλώσεις συμμετέχουν 66 κόμματα από όλες τις ηπείρους.

Η Συνάντηση θα ασχοληθεί με τα ζητήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και κινητοποιήσεων ενάντια στη νέα όξυνση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Θα συζητηθούν στο πλαίσιό της: το σχέδιο των ΗΠΑ - «G8» - ΝΑΤΟ για την «Ευρύτερη Μέση Ανατολή», η δράση του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική, οι περιφερειακές συγκρούσεις και ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων.

Στο επίκεντρο της Συνάντησης θα βρεθούν οι νέες εμπειρίες από τους αντιπολεμικούς και ταξικούς αγώνες, από τη σκοπιά της πολιτικής εναλλακτικής λύσης που προωθούν οι κομμουνιστές παλεύοντας για το σοσιαλισμό στις διάφορες χώρες.

Θα συζητηθούν επίσης ζητήματα που αφορούν στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ