ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχίζει αύριο η μάχη για τη διάδοση των Θέσεων

Μια ξεχωριστή μέρα ξημερώνει αύριο για τους κομμουνιστές, τα μέλη της ΚΝΕ, τους φίλους του Κόμματος, που παίρνουν στα χέρια τους τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριό του, που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Φλεβάρη και αρχίζουν την ίδια μέρα τη μάχη της πλατιάς διάδοσής τους στους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η δημοσίευση των Θέσεων, ένθετων στον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», σηματοδοτεί τυπικά και ουσιαστικά το άνοιγμα της προσυνεδριακής διαδικασίας και οι Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις όλης της χώρας την «υποδέχονται» με παγκινητοποίηση, οργανώνοντας πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» για τη διακίνηση των Θέσεων παντού, η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα σε εργασιακούς χώρους και σχολές, αλλά και όλη την επόμενη βδομάδα, προκειμένου να φτάσουν όσο πλατύτερα στο λαό είναι δυνατό.

Ιδιαίτερα υψηλός ο στόχος της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που επιδιώκει να διακινήσει 30.000 φύλλα «Ρ» και αντίστοιχα αντίτυπα των θέσεων. Οι δυνατότητες είναι υπαρκτές για την επίτευξη του στόχου, όπως δείχνει και η εμπειρία προηγούμενων πανεξορμήσεων, αλλά και με βάση το σχεδιασμό που έχει ήδη γίνει με έγκαιρη συζήτηση για τη σπουδαιότητα αυτής της εξόρμησης, ενημέρωση φίλων και οπαδών, κατάλληλη διάταξη δυνάμεων, καθορισμό των χώρων, όπου κατά προτεραιότητα θα απευθυνθεί η εξόρμηση κλπ.

Αύριο οι πάντες παίρνουν μέρος στην πανεξόρμηση, κάθε μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και κάθε φίλος τους κάνει δική του υπόθεση το να ακουστεί δυνατά, παντού, η φωνή του Κόμματος και να σμίξει με τις απόψεις, τις κριτικές παρατηρήσεις, την ίδια την εμπειρία των εργαζόμενων, του λαού. Με τη συμμετοχή μας σπάμε τη σιωπή με την οποία συνήθως αντιμετωπίζονται σημαντικές στιγμές για το Κόμμα μας από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ. Με τη συμμετοχή μας στην αυριανή πανεξόρμηση και την ένταση της δουλιάς μας στη συνέχεια χαράζουμε ρότα για ένα Συνέδριο που θα αναδείξει το ΚΚΕ πιο δυνατό, πιο αποτελεσματικό.


«ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ» - ΝΑΟΥΣΑ
Αγωνιστική απάντηση στις τρομοκρατικές διώξεις

Πλατιά εξόρμηση στις πύλες των εργοστασίων πραγματοποίησαν χτες τα μέλη του ΚΚΕ και κάλεσαν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις αντιδημοκρατικές συνδικαλιστικές διώξεις

Από την εξόρμηση του ΚΚΕ στην πύλη του εργοστασίου
Από την εξόρμηση του ΚΚΕ στην πύλη του εργοστασίου
Μια πρώτη απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων της Νάουσας, που βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωταγωνιστή την εργοδοσία στη νηματουργία «Βαρβαρέσος», έδωσαν χτες οι κομμουνιστές της πόλης.

Με μια δυναμική εξόρμηση έξω από τα δύο εργοστάσια της «Βαρβαρέσος» στο Στενήμαχο και στο κέντρο της Νάουσας, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τους πραγματικούς σκοπούς της δίωξης ενάντια στον Σάκη Τσίτση, συνάδελφό τους και στέλεχος του ΚΚΕ, και τους κάλεσαν σε αγωνιστική ετοιμότητα και επιφυλακή, προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα που έχει στο συρτάρι της η εργοδοσία.

Μέλη της ΚΟ Νάουσας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, βρέθηκαν στις πύλες των εργοστασίων στο σχόλασμα της πρωινής βάρδιας και συζήτησαν με τους εργαζόμενους, όχι μόνο για τη συνδικαλιστική δίωξη, αλλά και συνολικότερα για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα δύο εργοστάσια της «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η δίωξη του Σάκη Τσίτση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να κατευνάσουν οι μεγαλοεργοδότες της περιοχής το κλίμα αντίδρασης που προκάλεσε το λουκέτο στην «Τρικολάν», αλλά και να βάλουν φρένο σε μελλοντικές κινητοποιήσεις, με δεδομένη την ένταση της αντεργατικής επίθεσης που αναμένεται το επόμενο διάστημα στα εργοστάσια του κλάδου.

Την εκτίμηση ότι η δίωξη ενάντια στο συνδικαλιστικό και κομματικό στέλεχος δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό ενισχύει η πληροφορία ότι και άλλα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Βαρβαρέσος» έχουν κληθεί με διάφορες αφορμές το τελευταίο διάστημα σε απολογία από την εργοδοσία. Διαφαίνεται έτσι μια συντονισμένη προσπάθεια από τη διοίκηση του εργοστασίου να «καθαρίσει» την επιχείρηση από ενοχλητικές φωνές, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία στη Νάουσα έχει ενταθεί η δυσαρέσκεια για τις αντεργατικές τακτικές των μεγαλοβιομηχάνων και την ενθάρρυνσή τους από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού. Αποκορύφωμα αυτής της μεθόδευσης ήταν η κλήση σε απολογία του Σάκη Τσίτση την περασμένη Τετάρτη, με τη δικαιολογία ότι συμμετείχε σε κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφτηκε το εργοστάσιο και πήρε μέρος σε δύο πανεργατικές απεργίες που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ