ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιτυχημένη «πρεμιέρα»

«Πρεμιέρα» χτες της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος. Στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων όλης της χώρας περίσσεψε ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία για την υπερκάλυψη των πλάνων, καθώς παρά την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, καταγράφεται μεγάλη ανταπόκριση και με προθυμία στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ο πήχης των Οργανώσεων έχει τεθεί πολύ ψηλά, όχι μόνο γιατί διαπιστώνονται μεγάλες δυνατότητες επίτευξης των οικονομικών στόχων, αλλά γιατί η Οικονομική Εξόρμηση και η επιτυχία της κατανοείται ως προϋπόθεση για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την ανταπόκρισή του στα πολλά και σύνθετα καθήκοντα που ορθώνονται μπροστά του.

Στην Αθήνα και στον Πειραιά γέμισαν τα κομματικά γραφεία από κάθε ηλικίας συντρόφους. Από τους νεολαίους της ΚΝΕ, μέχρι τους ασπρομάλληδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όλοι έφερναν στο Κόμμα τους πρώτους καρπούς της δουλιάς τους και υπόσχονταν πολλά περισσότερα για τη συνέχεια. Ενθουσιασμός για τα πρώτα, θετικά, αποτελέσματα, προβληματισμός για την υπερπήδηση των όποιων δυσκολιών έκαναν ήδη την εμφάνισή τους, αισιοδοξία μέχρι και βεβαιότητα πως τελικά αυτοί θα είναι οι νικητές σ' αυτή τη μάχη ήταν τα συναισθήματα που διακατείχαν τα στελέχη του Κόμματος. Ο επόμενος στόχος γινόταν από όλους αποδεκτός: Δεν εφησυχάζουμε. Πάμε στο αύριο πιο μεθοδικά, πιο οργανωμένα, ώστε να 'χουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Από νωρίς χτες το απόγευμα οι οικονομικοί υπεύθυνοι των ΚΟΒ και των Αχτιδικών Οργανώσεων άρχισαν να συρρέουν στα κεντρικά γραφεία των Νομαρχιακών Επιτροπών, μεταφέροντας μαζί τους το χαμόγελο που αποτύπωνε την αισιόδοξη νότα με την οποία «ντύθηκε» η πρώτη μέρα έναρξης της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος. Παντού η εικόνα ήταν ίδια χτες βράδυ. Στη Θεσσαλονίκη, τη Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων. Οι υπεραισιόδοξοι στόχοι που τέθηκαν ως πλάνο κάλυψης για την πρώτη ημέρα, ακόμη κι όπου δεν πιάστηκαν, προσεγγίστηκαν. Δείγμα κι αυτό της αποφασιστικότητας με την οποία ρίχτηκαν στη μάχη τα κομματικά μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι εργατικές Αχτίδες, οι συνοικιακές, οι άλλες κλαδικές οργανώσεις από νωρίς πραγματοποίησαν συσκέψεις, πρόχειρες μαζώξεις και αχτίφ προκειμένου να ελέγξουν την πορεία της Εξόρμησης με βάση τους στόχους που είχαν θέσει για την πρώτη ημέρα και να καθορίσουν πρακτικά μέτρα για την υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει αποφασιστεί για τις επόμενες ημέρες.

Μια σημαντική προσφορά

Ο παλαίμαχος αγωνιστής Ποδηματάς Μίμης, από τα Μουσάτα Κεφαλονιάς, με την ευκαιρία του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν του, προσφέρει, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, το ποσό των 15.000 ευρώ.

Επίσης, τιμώντας τους συντρόφους, φίλους και όλους τους εργαζόμενους στην «Τυποεκδοτική» για την προσφορά τους στον καθημερινό αγώνα του Κόμματός μας.

Ακόμα στη μνήμη όλων των αγωνιστών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο - για το σοσιαλισμό.

Αλλες προσφορές

Μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών Νομού Αττικής προσφέρουν στο ΚΚΕ ως πρώτη δόση 100 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου τους, μέσω της Αχτίδας Μεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

ΑΚΕΛ
Συγχαίρει το ΚΚΕ με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ έστειλε στην Αλέκα Παπαρήγα την παρακάτω επιστολή:

«Συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα, Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας,

Αθήνα.

Αγαπητή συντρόφισσα Παπαρήγα,

Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ απευθύνει στο ηρωικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και μέσω του στον ελληνικό λαό θερμά συγχαρητήρια. Το Επος της Αλβανίας και της Εθνικής Αντίστασης είναι από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας υπήρξε ο βασικότερος εμπνευστής, οργανωτής και καθοδηγητής της Εθνικής Αντίστασης. Αυτή είναι μια ιστορική αλήθεια που καμιά παραχάραξη δεν μπορεί να παραποιήσει.

Τα ιδανικά του Σαράντα και της Εθνικής Αντίστασης εμπνέουν σήμερα τον κυπριακό λαό στο δικό του αγώνα για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και ειρηνική επανένωση της Κύπρου.

Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ εύχεται στον ελληνικό λαό ειρήνη, ασφάλεια, ευημερία και πρόοδο. Εκφράζουμε επίσης θερμές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για τη σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δικαίωση».

ΕΕΔΥΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τον Αθλητισμό και την Ειρήνη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει σήμερα εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός και Ειρήνη», που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», οδός Ακαδημίας 50 και ώρα 6.30 μ.μ.

Ομιλητές είναι οι Βέρα Νικολαΐδου, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Κωνσταντίνος Μπουντόλος, καθηγητής Αθλητικής Βιο-μηχανικής του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Σάμιος, γραμματέας του αθλητικού τμήματος ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής. θα ακολουθήσει βράβευση των αθλητών που πήραν μέρος στην Ολυμπιακή Ειρηνοδρομία Δελφοί - Ολυμπία - Ακρόπολη στις 10 Γενάρη 2004, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ολυμπιακής Ειρήνης, που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ με τη συνεργασία μαζικών - κοινωνικών φορέων και διεθνών οργανώσεων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ