ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Νοέμβρη 2004
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πάνος Σταθάκος
Πάνος Σταθάκος
Φωτ. 3

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΝΟΡΤΑ (καπετάν Αιτωλού), καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών μου ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΣΑΡΗ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΣΑΡΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 300 ευρώ.

Αθηνά Μεσάρη - Βονόρτα

* * *

Φωτ.

Στις 10 Νοέμβρη έκλεισαν 12 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΔΑΝΗΛΟΥ ΣΥΝΤΙΧΑΚΗ. Ενός ανθρώπου, που υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του με ανιδιοτέλεια, πίστη και σταθερότητα το τιμημένο ΚΚΕ και τα υψηλά ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 300 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Ηρακλείου.

Η σύζυγός του: Στέλλα

Τα παιδιά του: Πόπη - Κώστας, Μανώλης - Σοφία. Τα εγγόνια του: Μπέμπα, Δανιήλ, Αντώνης.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΣ ΔΑΝΙΗΛΟΥΔΗ, της πρώτης γυναίκας μου ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ και της αδελφής μου ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ, θυμάτων του αγώνα μας, προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του Κόμματός μας.

Δημήτρης Δανιηλούδης

* * *

Φωτ.

Ο λατρευτός και αξέχαστος σύζυγός μου ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΕΤΣΕΚΟΣ, ο οποίος σήμερα έχει τη γιορτή του, επίτιμος δικηγόρος, στην Κατοχή ήταν αξιωματικός του εφεδρικού ΕΛΑΣ. Για την πατριωτική δράση του, πιάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στο Μακρονήσι.

Σπύρος Μεσσάρης
Σπύρος Μεσσάρης
Οταν αφέθηκε ελεύθερος, ασχολήθηκε με τη συγγραφή νομικών βιβλίων, με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Ηταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και ακούραστος εργάτης της επιστήμης.

Παράλληλα, υπήρξε εξαίρετος και ακέραιος άνθρωπος, υπόδειγμα καλοσύνης και αγάπης προς όλους και υπέροχος σύζυγος επί 60 χρόνια.

Δε σου ταιριάζουν άλλα κλάματα/ ούτε και μοιρολόγια/ μόνο ολάνθιστες αμυγδαλιές/ κι αστείρευτης λατρείας λόγια.

Πόσο μου λείπεις Φίλιππα!

Μαζί με την αγάπη μας, προσφέρουμε 500 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 500 ευρώ στο ΚΚΕ, που ποτέ δεν αποχωριστήκαμε.

Η γυναίκα σου Μάρθα

Τα παιδιά σου Ανθούλα, Παναγιώτης, Γεωργία

Οι εγγονές σου Χριστίνα και Ειρήνη

* * *

Για την Οικονομική Εξόρμηση του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρουμε 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων, στη μνήμη των γονιών μας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ και ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ, των αδελφών μας ΤΑΚΗ και ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ - Μακρονησιωτών, της αδελφής μας ΔΩΡΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, του άντρα της ΝΙΟΝΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, ήρωα του αλβανικού μετώπου και της Εθνικής Αντίστασης.

Κούλα και Σούλα

* * *

Φωτ.

Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγαπημένος μας ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - Μακρονησιώτης - κομμουνιστής. Τους αγώνες και τα ιδανικά του συνεχίζουμε εμείς, μέχρις ότου δικαιωθούν τα οράματα και τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και του τιμημένου ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 60 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 20 ευρώ στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ.

Μαίρη Σταθάκου

Κατιλένα - Δημήτρης

* * *

Φωτ. 2

Στις 17 του περασμένου Οκτώβρη έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο του ΣΠΥΡΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ. Γεννήθηκε από γονείς φτωχούς αγρότες. Εφηβος ενστερνίστηκε τις αριστερές ιδέες των γονιών και των αδελφών του, ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Σ' αυτές τις ιδέες έμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του. Στις εκλογές ήταν αντιπρόσωπος του ΚΚΕ.

Δανήλος Συντιχάκης
Δανήλος Συντιχάκης
Σύμφωνα με επιθυμία του, στη μνήμη του η σύζυγός του Νίκη και τα παιδιά του Γιώργος και Ελευθερία προσφέρουν 200 ευρώ στη ΝΕ του ΚΚΕ Κιλκίς.

  • Στη μνήμη των αδελφών μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ, λοχαγού του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε πριν από 9 χρόνια και ΣΠΥΡΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ, προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Χαράλαμπος Φωτιάδης

* * *

Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Βαγγέλης Γρηγοράτος από τα Μουλακάτα της Κεφαλλονιάς προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Σάμης, 250 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, στη μνήμη των γονιών του ΜΑΡΙΝΟΥ και ΞΑΝΘΟΥΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ, του αδελφού του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ (Αστραπόγιαννου), της αδελφής του ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία σκοτώθηκε το 1949 στα βουνά της Κεφαλλονιάς. Και στη μνήμη της κουνιάδας του ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ, που πέθανε το 2003.

* * *

Φωτ.

Στις 24 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του, τα αδέλφια του και η γυναίκα του προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ και η συγχωριανή του Βάσω Μ. 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 21 Νοέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και γιαγιά ΕΥΧΑΡΙΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ.

Στην αξέχαστη μνήμη της προσφέρουν: Ο σύζυγός της Ζαχαρίας Φουντουλάκης 500 ευρώ και η κόρη της Στέλλα Φουντουλάκη 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Υγείας του ΚΚΕ Λάρισας, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

* * *

Φωτ.

Στις 8 Οκτώβρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 χρόνων ο ΒΑΓΙΟΣ ΒΟΤΣΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣίτης στο Ιππικό Θεσσαλίας - και μαχητής του ΔΣΕ. Για πολλά χρόνια έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, επαναπατρίστηκε το 1980 και βρισκόταν πάντα έως το τέλος της ζωής του, δίπλα στο ΚΚΕ και στις γραμμές του λαϊκού κινήματος.

Παναγιώτα Σεφεριάδου
Παναγιώτα Σεφεριάδου
Στη μνήμη του, προσφέρω στην ΚΟ Μαγνησίας 30 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Δημήτρης Αβραάμ

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου και αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή ΠΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΗ, οδοντιάτρου, που δε θα είναι παρών να δουλέψει για την επιτυχία του 7ου Συνεδρίου του Κόμματός του, του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Βούλα Ανθούλη

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ ΠΕΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΛΙΑΣΚΟΥ, ο Γιάννης Μαύρος από τη Νέα Αρτάκη προσφέρει 20 ευρώ στη ΝΕ Εύβοιας για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ. 4

Ο πατέρας μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ, στον Εμφύλιο, ήταν αξιωματικός του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη των ΓΙΑΝΝΗ και ΑΝΕΣΤΗ ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗ, της ΜΟΡΦΩΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο και του ΚΟΣΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, προσφέρουμε 120 ευρώ στο ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Βασιλική και Μηνάς Μερτζανίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ: Των γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, οι οποίοι έδωσαν στον αγώνα ό,τι πιο πολύτιμο είχαν, τα παιδιά τους, του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΡΑΖΑ (φωτογραφία), και των αδελφών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου» (Μπραχάμι).

Μανώλης Μορα?της
Μανώλης Μορα?της
Μαρία Μαγκλάρα

* * *

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε, μέσω ΚΟΒ «Αγιου Κηρύκου» Ικαρίας.

Η γυναίκα του Πόπη

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΕΦΑΡΑΝΑ, μέλους του ΚΚΕ, η συντρόφισσά του Αγγελική και τα παιδιά του Γιώργος, Ευθαλία, Τσέκος Γιούριτα προσφέρουν 150 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου.

* * *

Φωτ.

Στις 11 Νοέμβρη έκλεισαν 6 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, μέλος της ΝΕ Βέροιας του ΚΚΕ. Για πολλά χρόνια, ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος Βέροιας της ΠΕΑΕΑ, επίτιμος πρόεδρός του, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Ο Βασίλης Καρυπίδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1928. Τελείωσε τη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ηταν απλός και καλοσυνάτος. Με τις γνώσεις και τις ικανότητές του, πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στην οργάνωσή του και ξεχωριστά στους συντρόφους του για τη λύση των προβλημάτων τους.

Στη μνήμη του και για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Κούλα Καρυπίδου προσφέρει 120 ευρώ, μέσω της ΚΟ Βέροιας.

* * *

γιώργος Βονόρτας
γιώργος Βονόρτας
Φωτ.

Σήμερα, 14 Νοέμβρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο της μάνας μου ΝΤΙΝΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑ.

Αντί για μνημόσυνο, προσφέρω στο ΚΚΕ μας 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

Νίκος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΘΟΔΩΡΟΥ ΓΚΟΒΑΤΣΟΥ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 17 Νοέμβρη 1981, αγωνίστηκε για περισσότερα από 60 χρόνια από τις γραμμές του ΚΚΕ και για τη δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Και στη μνήμη των αδελφών μου ΠΑΥΛΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου, προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Βαρβάρας».

Ματίνα Γκοβάτσου

* * *

Η Ματίνα Γκοβάτσου πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Βαρβάρας», 20 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη των αδελφών της ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΔΙΑΝΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στον Εμφύλιο, και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΑΔΙΑΝΟΥ.

* * *

Φωτ.

Στις 28 Οκτώβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Φανάρι Ολυμπίας Ηλείας από γονείς ευκατάστατους. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και ανέπτυξε σημαντική δράση.

Υπήρξε καλός οικογενειάρχης και έως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού.

Ανδρέας Μεσσάρης
Ανδρέας Μεσσάρης
Στη μνήμη του πρόσφεραν προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω Επιτροπής Ετεροδημοτών Ηλείας: Ο γιος του Αλέκος 100 ευρώ και ο συνάδελφος, συναγωνιστής σύντροφος και φίλος του Αθανάσιος Πανταίνας 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Λιώνης - ΛΙΩΝΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1932 στην Καλλιθέα Αττικής. Ο πατέρας του Νικόλαος, μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (μετέπειτα ΚΚΕ) και δραστήριο μέλος του Συνδικάτου Σιδηροδρομικών Αττικής, τον μύησε από νεαρή ηλικία στα κομμουνιστικά ιδανικά. Ο Εμμανουήλ Λιώνης - Λιωνάκης από τα φοιτητικά χρόνια στην ΑΣΟΕΕ υπήρξε δραστήριο μέλος της οργάνωσης του ΚΚΕ.

Στην Ιταλογερμανική Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ Νέων στην αρχή και αργότερα πέρασε στην ΕΠΟΝ.

Εως το θάνατό του, στις 29 Απρίλη 2004, παρέμεινε ένας αγνός ιδεολόγος, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Καλλιθέας, 150 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η σύζυγος: Αναστασία

Τα παιδιά: Νικόλαος και Αικατερίνη

Ο εγγονός: Βίκτορας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΣΕΦΕΡΙΑΔΟΥ, ο σύζυγός της Βασίλης Σεφεριάδης προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας, και χαιρετίζει τις εργασίες του 17ου Συνεδρίου.

* * *

Στη μνήμη των μελών του ΔΣ της ΠΕΑΦΕ (Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ) και των αγαπητών συντρόφων μας στη δουλιά και στον αγώνα, οι οποίοι έφυγαν τα τελευταία χρόνια από τη ζωή: ΘΟΔΩΡΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - Πορφύρη, ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗΣ Γκέρου - ΑΔΑΜΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΑΜΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΑΒΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΗΜΟΓΕΡΑΚΑ και ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΜΕΔΡΑΚΟΥ, ιδρυτικών μελών της Ενωσής μας, της ΠΕΑΦΕ και παλαιών στελεχών της θρυλικής ΕΠΟΝ, με αξιόλογη αγωνιστική πορεία ο καθένας τους μέσα στη Νεολαία και στο Κόμμα, προσφέρω 150 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου - Πατησίων.

Βασίλης Καρυπίδης
Βασίλης Καρυπίδης
Μαρία Ράπτη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης αδελφής μας ΑΓΓΕΛΑΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία πέθανε στις 6 Μάη 2004, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρουμε 150 ευρώ στην ΚΟ Κιλκίς για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Αλεξάνδρα Νικητίδου, Γιώργος και Σωκράτης Ραπτόπουλος

* * *

Στη μνήμη των παλικαριών από το Κιλκίς, που «έπεσαν» πολεμώντας για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό. Στη μνήμη όσων πέθαναν στις φιλόξενες Λαϊκές Δημοκρατίες και δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους και στη μνήμη όλων των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, το Παράρτημα Μεγάλης Βρύσης της ΠΕΑΕΑ προσφέρει στην ΚΟΒ Μεγάλης Βρύσης 210 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Ο Γιάννης Πατρόνας από τη Μακρακώμη Φθιώτιδας προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο στη μνήμη της μητέρας του ΣΟΦΙΑΣ.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδελφού και θείου Αριστοκλή (Ηρακλή) Σιόκολου προσφέρουμε 150 ευρώ στον καθημερινό του σύντροφο, το «Ριζοσπάστη».

Οικογένειες Κώστα και Γιώργου Σιόκολου


Εύχρις Φουντουλάκη
Εύχρις Φουντουλάκη

Θόδωρος Γκοβάτσος
Θόδωρος Γκοβάτσος

Κοσμάς Λαζαρίδης
Κοσμάς Λαζαρίδης

Δημήτριος Φωτιάδης
Δημήτριος Φωτιάδης

Γρηγόρης Δεφαράνας
Γρηγόρης Δεφαράνας

Πάκης Ανθούλης
Πάκης Ανθούλης

Φίλιππος Τσετσέκος
Φίλιππος Τσετσέκος

Λευτέρης Παπαρης
Λευτέρης Παπαρης

Σπύρος Φωτιάδης
Σπύρος Φωτιάδης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ