ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Ταξικός συναγερμός σε όλη τη χώρα

Η μια μετά την άλλη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη οριστικοποιούν τον τόπο και την ώρα για τα αγωνιστικά ραντεβού των εργαζόμενων στις 9 του Δεκέμβρη, στα εργατικά συλλαλητήρια που διοργανώνει το Πανεργατικό Μέτωπο. Εκεί όπου την ερχόμενη Πέμπτη θα χτυπήσει δυνατά η καρδιά του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και της φτωχομεσαίας αγροτιάς της υπαίθρου, που μέρα με τη μέρα δείχνει να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ για αγωνιστική συμπόρευση με τους εργάτες, τους άνεργους, όλα τα λαϊκά στρώματα που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυρίαρχης πολιτικής. Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), με προσυγκεντρώσεις στις 5:30 μ.μ. στην Ομόνοια και τα Προπύλαια.

Τις μέρες που απομένουν, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «φουλάρουν» τις μηχανές τους, με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία των εργατικών συλλαλητηρίων. Το σχεδιασμένο άνοιγμα κατά κλάδο και περιοχή μπορεί και πρέπει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη να ενταθεί. Να φτάσει η πλατφόρμα διεκδικήσεων και το κάλεσμα της ταξικής αντεπίθεσης που σαλπίζει το ΠΑΜΕ σε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε εργατογειτονιά.

«Συναγερμός» σε Μακεδονία και Θράκη...

Τη μαζική συμμετοχή του στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γρεβενά, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, οργανώνει ο εργαζόμενος λαός της περιοχής.

Οι εργάτες θα σταθούν πλάι στους άνεργους, στους αγρότες, τους νεολαίους, τους μικρομεσαίους εμπόρους και τους απόμαχους της δουλιάς, γιατί όλοι χτυπιούνται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που παίρνει πιο έντονο χαρακτήρα μέσα από το νέο προϋπολογισμό. Γιατί όλοι χτυπιούνται από τις επιλογές της ΕΕ, που υλοποιούν, εναλλάξ και σε πλήρη στοίχιση, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ολοι μαζί, ενωμένοι, στον κοινό αγώνα, θα απαιτήσουν μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους, θα υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλιά και την ασφάλιση, στη δωρεάν υγεία και παιδεία.

Στη Θεσσαλονίκη...

Καθημερινά, μέσα από εξορμήσεις και περιοδείες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ φτάνουν στους τόπους δουλιάς, συζητούν με τους εργαζόμενους και καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Και σήμερα, η δουλιά συνεχίζεται. Χέρι - χέρι, μεταφέρεται η προκήρυξη στους υπαλλήλους στα ταξιδιωτικά γραφεία, στα ξενοδοχεία του κέντρου, στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, στους τραπεζοϋπάλληλους της Εθνικής και της Πειραιώς, στους εργαζόμενους του ΟΣΕ αλλά και στους εργάτες στα εργοστάσια της Θέρμης.

Παράλληλα εξορμήσεις πραγματοποιούν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ στα χωριά της Θεσσαλονίκης. «Ο αγώνας είναι μονόδρομος για την επιβίωσή μας και για την ανάπτυξη της γεωργίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ και μοιράζεται πλατιά μεταφέροντας το κάλεσμα της ΠΑΣΥ για συντονισμένη πάλη.

Και στην Πελοπόννησο

Με περιοδείες και εξορμήσεις σε εργοστάσια, στο χώρο του εμπορίου, σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στην ύπαιθρο, οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ μεταφέρουν το αγωνιστικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 9 Δεκέμβρη που θα γίνουν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών στην Πελοπόννησο.

Στην Κόρινθο, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έκαναν εξορμήσεις στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, στη ΦΟΥΛΓΚΟΡ και στη ΛΑΝΤΙΣ και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για την ανάγκη αυτή η αγανάκτηση που εκφράζουν καθημερινά για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες να μετατραπεί σε δράση, σε αγώνα. Ανάλογο ήταν και το κλίμα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, όπου συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ περιόδευσαν στα ορυχεία στη Μαραθούσα και στο Ψαθί καθώς και στην 4η Μονάδα.

Περιοδείες έγιναν, επίσης, στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, στα Συνεργεία της ΔΕΗ, στα ΕΛΤΑ, στις υπηρεσίες του δήμου και σε σούπερ μάρκετ καθώς και στο Αργος, ειδικότερα στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στην ύπαιθρο, στα χωριά Προσύμνη και Λίμνες, από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ.

Στην Αχαΐα, η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ σε ανακοίνωσή της καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού, στο Παναχαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 9 Δεκέμβρη, στην πλ. Γεωργίου, στις 7 μ.μ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Τελεσίγραφο στον Αλαφογιάννη

Οι οικοδόμοι στο εργοτάξιο της Πειραιώς υιοθέτησαν την πρόταση του Συνδικάτου τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δεδουλευμένα ενός μήνα που τους χρωστάει ο μεγαλοεργολάβος

Με επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα απαντούν οι οικοδόμοι στο εργοτάξιο του μεγαλοεργολάβου Αλαφογιάννη στην οδό Πειραιώς, αν η εργοδοσία δεν τους καταβάλει τα μεροκάματα ενός μήνα που τους χρωστάει. Οι εργαζόμενοι υιοθέτησαν την αγωνιστική πρόταση που μετέφεραν στο εργοτάξιο μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, κατά τη χτεσινή περιοδεία τους στα πλαίσια των εξορμήσεων για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 του Δεκέμβρη.

Στο πλευρό των εργατών βρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ανδρέας Ζαζόπουλος και ο γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Γιώργος Θεοδώρου, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να εντείνουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους μπροστά στην εργοδοτική ασυδοσία, αλλά και στα γενικότερα προβλήματα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Παράλληλα, υπογράμμισαν τη σημασία της ενότητας και της συντονισμένης πάλης, για να μπορεί αυτός ο αγώνας να έχει αποτελέσματα και κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Την εμπειρία από τον πρόσφατο νικηφόρο αγώνα των οικοδόμων στο εργοτάξιο του ΥΕΝ στον Πειραιά (ανήκει επίσης στον μαγαλοεργολάβο Αλαφογιάννη) μετέφερε στους συναδέλφους του ο Λ.Τσέλα, εργαζόμενος και ο ίδιος στο εργοτάξιο του ΥΕΝ. Οπως σημείωσε «στην περίπτωση του εργοταξίου στον Πειραιά, ό,τι κατάφεραν οι εργαζόμενοι το κατάφεραν με την ενότητα και τον αταλάντευτο αγώνα τους. Μόνο μετά από συνεχείς επισχέσεις εργασίας και τη δυναμική παρέμβαση των συνδικαλιστών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι πήραν τελικά τα λεφτά τους».

Ομόφωνα οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της οδού Πειραιώς αποφάσισαν σαν πρώτο βήμα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας τη Δευτέρα, καθώς και σε νέα επίσχεση στις 10 του Δεκέμβρη, σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν τους πληρώσει τα δεδουλευμένα του μήνα που τρέχει.

Εντείνεται η πανεξόρμηση

Η πλούσια σε δράση βδομάδα συνεχίζεται σήμερα με περιοδείες και εξορμήσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε χώρους δουλιάς όλων των κλάδων. Ηδη, τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Αθήνας, έχουν δηλώσει με αποφάσεις τους η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» και το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Ταύρου.

Σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιούνται εξορμήσεις στους παρακάτω χώρους: Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δήμων Ελληνικού, Αλίμου, Αγ. Αναργύρων, Γλυφάδας, Δάφνης, Ηλιούπολης, Ν. Ιωνίας, στα εργοτάξια του Κρυονερίου, στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας και σε βιοτεχνίες στο Περιστέρι και τη Ν. Ιωνία, στις εφορίες του κέντρου, στις επιχειρήσεις «ΝΙΚΑS» και «TASTY», στην εφορία του Ν. Κόσμου, στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», στις καθαρίστριες των νοσοκομείων Αγ. Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και της εταιρίας «ΦΑΚΟ» στο Εφετείο, στο εργοτάξιο και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δ. Αλίμου, στο ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων, στο υπουργείο Μεταφορών, στο κέτεριγκ «Abella» και στα ΕΛΤΑ του αεροδρομίου, στα καταστήματα «Χόντος» και «Σέντεφ», στα εμπορικά καταστήματα της οδού Σταδίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ