ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο ξεκινά το 10ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ

Το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ( ΠΕΑΕΑ) πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο Παρασκευή - Σάββατο, 17 και 18 Δεκέμβρη, στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου (Πατησίων 74). Στο συνέδριο, θα παραβρεθούν πολλές αντιπροσωπείες αντιστασιακών οργανώσεων από χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης (ανάμεσά τους από Βουλγαρία, Κύπρο, Αλβανία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σερβία), όπως και αντιπροσωπεία της FIR (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εργασιών του Συνεδρίου, τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου της ΠΕΑΕΑ θα απασχολήσουν τα θέματα της Εθνικής Αντίστασης και τα προβλήματα των αγωνιστών, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα του ελληνικού λαού και οι διεθνείς εξελίξεις (οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε βάρος λαών και χωρών, που γίνονται στο όνομα του λεγόμενου αντιτρομοκρατικού αγώνα), η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, αλλά και η γενικότερη επίθεση σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων.

Το 10 Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ, που συσπειρώνει τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, πραγματοποιείται στην επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση της Οργάνωσης και τη μεγάλη προσφορά για την ανάδειξη των ιδανικών και των οραμάτων του έπους της Εθνικής μας Αντίστασης και γενικότερα. Σημαντική είναι η συμβολή της ΠΕΑΕΑ και στα ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη και διεκδίκηση από τη Γερμανία των γερμανικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές της περιόδου της ναζιστικής κατοχής και τα θύματα του ναζισμού και για την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου που πήρε από τη χώρα μας η ναζιστική Γερμανία και αρνείται να επιστρέψει.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Η ΚΟ Κορυδαλλού του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση των Θέσεων του Κόμματος για το 17ο Συνέδριο, σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού (Καρυταίνης και Γρ. Λαμπράκη). Θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ πραγματοποιεί συνεστίαση αύριο Παρασκευή, στην ταβέρνα «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» (Πρ. Ηλίας) στις 9 μ.μ.
  • Η Αχτιδική Οργάνωση Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Βόρειων Χωριών διοργανώνει γλέντι προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, αύριο Παρασκευή, στις 9 μ.μ., στο κέντρο «Ελληνικό», Λ. Πάρνηθος 399 - Αχαρναί.
  • Οι ΚΟ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ οργανώνουν αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση - συζήτηση των Θέσεων για το 17ο Συνέδριο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Απ. Παππά, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.
  • Η ΚΟΒ ΕΣΔΚΝΑ του ΚΚΕ οργανώνει συνεστίαση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου αύριο Παρασκευή, στις 10 μ.μ. στο κέντρο «ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ» (λεωφόρος Δεκελείας, Ν. Χαλκηδόνα). Θα χαιρετίσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟ Ανθούπολης - Ιερόθεου του ΚΚΕ πραγματοποιεί συνεστίαση στο κέντρο «Θωμάς» (Ανοιξη, Λάρνακος 16), το Σάββατο, 18/12, στις 9 μ.μ. προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
  • Οι ΚΟ Βύρωνα του ΚΚΕ οργανώνουν συνεστίαση το Σάββατο 18/12, στις 8 μ.μ., στο δημοτικό αναψυκτήριο «ΑΣΤΡΑ». Θα χαιρετίσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Οι ΚΟ Αγίων Αναργύρων του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση το Σάββατο 18/12, στην ταβέρνα «Ο παράδεισος του Θανάση», προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος.
  • Η ΚΟ Ταμπουριών του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Ρέπουλη 16), το Σάββατο, 18/12, στις 5.30 μ.μ., με θέμα τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο.
  • Η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ καλεί στη συνεστίαση που διοργανώνει το Σάββατο 18/12, στο κέντρο «Ζευς» (Συκαράκι Σπάρτης), στις 7.30 μ.μ., προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟ Σαλαμίνας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, την Κυριακή, 19/12, στις 10 π.μ., με θέμα τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο.
  • Η Αχτίδα 7ου Διαμερίσματος του ΚΚΕ οργανώνει την Κυριακή 19/12, στις 11 π.μ, συγκέντρωση - συζήτηση των θέσεων της ΚΕ για το 17ο Συνέδριο, στον κινηματογράφο «ΑΑΒΟΡΑ». Η παρουσίαση θα γίνει από τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟ Φαλήρου του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη στα γραφεία της (Σμολένσκυ 7) την Κυριακή, 19/12, στις 10 π.μ., με θέμα τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο.
  • Η Αχτίδα ΕΒΕ της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος, την Κυριακή 19/12, στις 1.30 το μεσημέρι, στο κέντρο «ΚΑΡΑΒΑΝΙ» (Φ. Νέγρη και Ζακύνθου 1).
  • Η ΚΟΒ Μελισσίων του ΚΚΕ διοργανώνει τη Δευτέρα 20/12, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση για την παρουσίαση - συζήτηση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ στο 17ο Συνέδριο. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Δημήτρη Πετράκο, μέλος της ΕΟΕ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
ΡΟΔΟΣ
«Εφυγε» ο Γιάννης Γιαννέζος

Εχασε χτες το βράδυ τη μάχη με την επάρατο, μετά από πολύχρονο αγώνα και σε ηλικία 65 χρόνων, ο Γιάννης Γιαννέζος, στέλεχος του ΚΚΕ και της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ρόδου του Κόμματος, υποψήφιος βουλευτής και νομάρχης Δωδεκανήσου και συνδικαλιστής στον ΟΤΕ, όπου εργαζόταν. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στη Ρόδο, στις 2 το μεσημέρι, από την εκκλησία του Ταξιάρχη.

Γλέντι για το 17ο Συνέδριο

Γλέντι για το 17ο Συνέδριο του Κόμματος διοργανώνει η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ, το ερχόμενο Σάββατο, 18/12. Το γλέντι θα γίνει στα ΤΕΙ - ΣΕΥΠ («Σαρακάκης»), στις 10 μ.μ., και η είσοδος είναι 2,5 ευρώ το άτομο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ