ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Γενάρη 2005
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΛΕΜΠ ΚΑΠ
Ποδαρικό με ντέρμπι

Τη δεύτερη νίκη επί της Μπανταλόνα θέλει σήμερα ο Μακεδονικός (φάση από τον πρώτο αγώνα)

Sportidea

Τη δεύτερη νίκη επί της Μπανταλόνα θέλει σήμερα ο Μακεδονικός (φάση από τον πρώτο αγώνα)
Με τους αγώνες του ΟΥΛΕΜΠ ΚΑΠ το μπάσκετ κάνει ποδαρικό στο 2005 και οι ελληνικές ομάδες αναζητούν τη νίκη που θα τους διατηρήσουν σε τροχιά πρόκρισης, καθώς η διοργάνωση ήδη έχει περιέλθει σε κρίσιμο σταυροδρόμι όσον αφορά στις ομάδες που συμμετέχουν. Και οι τέσσερις εκπρόσωποι της Ελλάδας (ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Αρης, Μακεδονικός) διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκρισή τους στους 16 της διοργάνωσης και μόνο αν κερδίσουν θα διατηρήσουν τις ελπίδες τους ολοζώντανες.

Ελληνοβελγική μονομαχία

Δύο ελληνοβελγικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα αφού ΠΑΟΚ και Μαρούσι αγωνίζονται εκτός έδρας με αντιπάλους τη Σαρλερουά (21.30) και την Τέλιντους Οστάνδης (21.00), αντίστοιχα. Οσον αφορά τον «Δικέφαλο» το γεγονός ότι η αναμέτρηση με τη Σαρλερουά θεωρείται το ντέρμπι του Α΄ ομίλου καταλαβαίνει κανείς τη σημασία του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τη Σαρλερουά κι αν καταφέρει να την κερδίσει σήμερα μέσα στο Σπιρουντόμ, έδρα του περσινού, αλλά και του φετινού τελικού του ULEB Cup, τότε θα του αρκεί μία νίκη στην Πυλαία επί της Μπούντουτσνοστ την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί.

ΚΑΝΤΟΥ-ΑΡΗΣ

Η πρόκριση του Αρη στους 16 του ULEB Cup περνά από το Καντού, εκεί όπου οι «κίτρινοι» χωρίς τον Περικλή Σχορτσιανίτη αντιμετωπίζουν τη Βέρτικαλ Βίζιον (21.30) και με νίκη θα βρεθούν με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση. Ο Τσαρλς Μπάρτον γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία του αγώνα και δεν παρασύρεται καθόλου από το γεγονός ότι η Καντού δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τον αγώνα, αφού δεν έχει πια ελπίδες πρόκρισης. Ο Αμερικανός τεχνικός έχει προειδοποιήσει τους παίκτες του πως ο αντίπαλός τους θα παίξει για τη νίκη, κάτι που επιβεβαίωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του και ο Αμερικανός της Καντού Σον Στόουνρουκ: «Μπορεί να μην κυνηγάμε τίποτα στη διοργάνωση, αλλά θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε για να αφήσουμε καλές εντυπώσεις στους φιλάθλους μας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ (ΚΟΖΑΝΗ, 20.30, ΕΤ3)

Να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου γύρου όταν είχε κερδίσει στην Ισπανία θα προσπαθήσει ο Μακεδονικός, που αντιμετωπίζει σήμερα την Μπανταλόνα. Βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα αφού οι Καταλανοί μετά την ήττα τους από τους «πράσινους» μετράνε 5-0 νίκες και σίγουρα δεν έρχονται αδιάφοροι στην Κοζάνη. Αντίθετα, οι «πράσινοι» μετά το εντυπωσιακό 5-0 στο ξεκίνημα έχουν χάσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια, από την Νταρουσάφακα και την Μπάμπεργκ, και πλέον οι δύο μεγάλοι μονομάχοι θα παραταχθούν στο κλειστό της Κοζάνης έχοντας το ίδιο ρεκόρ και συγκατοικώντας στην κορυφή του ΣΤ΄ ομίλου. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ελπίζει ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα έχει κάνει καλό στους παίκτες του, θα τους έχει ανανεώσει και θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν φρέσκοι τη σημαντική νίκη. Η παρουσία του Ντράγκαν Λουκόφσκι στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα αναμένεται να δώσει δύναμη στη θέση του πλέι μέικερ. Ο Γκριγκόρ Χίζνιακ παραμένει τραυματίας και θα απουσιάσει, ενώ απών θα είναι και ο Πιτ Μάικλ (δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε αυτή τη φάση), ο οποίος εκτός από το σκοράρισμα βοηθά πολύ και στα ριμπάουντ.

ΑΕΚ
Μάχη συμφερόντων

Μπορεί στην ΑΕΚ να έχουν αρχίσει να κινούνται σε ρυθμούς ντέρμπι όμως στα διοικητικά της ομάδας και με κύριο θέμα την κατασκευή του γηπέδου το κλίμα όλες αυτές τις ημέρες μόνο εορταστικό δεν ήταν. Ο πόλεμος συμφερόντων σχετικά με την ανέγερση του γηπέδου, μεταξύ του προέδρου της Ερασιτεχνικής Γιάννη Γρανίτσα και της ΠΑΕ φαίνεται με το καλημέρα του καινούριου χρόνου να φουντώνει. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ντέμης Νικολαΐδης, μετά τη Γενική Συνέλευση δήλωσε με ανακοίνωση πως κόβει τις... γέφυρες επικοινωνίας με τον Γιάννη Γρανίτσα και η επισημοποίηση αυτού του γεγονότος ήρθε με την ιδιαίτερα σκληρή προς το πρόσωπο του προέδρου της Ερασιτεχνικής ανακοίνωση της ΠΑΕ. Σε αυτή ο Γιάννης Γρανίτσας θεωρείται υπεύθυνος τόσο για την κατεδάφιση του παλιού γηπέδου όσο και για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι το σημαντικό για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Από την πλευρά του και ο Γιάννης Γρανίτσας πέρασε στην αντεπίθεση.. υποστηρίζοντας για μια ακόμη φορά τις κινήσεις του.

ΜΠΑΣΚΕΤ
«Κόκκινος» ο Μέισον

Τυπικό είναι το θέμα της μεταγραφής πλέον του Ρότζερ Μέισον στον Ολυμπιακό που αποδέχτηκε την πρόταση των «ερυθρολεύκων» για... μετακόμισή του στον Πειραιά. Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ (ύψος 1.96) είπε το οριστικό «ναι» στην πρόταση του Ολυμπιακού, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, και αμέσως ξεκίνησε για τη χώρα μας. Νωρίτερα είχε δεχτεί έντονο πρέσινγκ από την Μπενετόν Τρεβίζο, αλλά ο Ολυμπιακός είχε προλάβει να τον πλησιάσει πρώτος. Ο Μέισον πέρασε χτες τις ιατρικές εξετάσεις και αυτό που απομένει πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής. Ο Αμερικανός παίκτης κόπηκε πρόσφατα από τους Τορόντο Ράπτορς αφού δεν έπαιξε λεπτό στο φετινό ΝΒΑ, όπου πέρσι είχε 23 αγώνες με μ.ο. 4π και 1.2 ριμπ. Ενα χρόνο πριν είχε παίξει 17 ματς με τους Σικάγο Μπουλς (1.2π) που τον είχαν επιλέξει στο ντραφτ του 2002 (Νο 31). Ο Ρότζερ Μέισον θα πάρει τη θέση του Λαβόρ Ποστέλ, που όπως κι ο Τζεφ Νόρντγκαρντ αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Τη θέση του Νόρντγκαρντ παίρνει ο Μπόρις Γκόρενς που επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά από οκτώ μήνες.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, ο Κύρος Βασσάρας θα διαιτητεύσει σε ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού, αφού μετά την κλήρωση που έγινε χτες ο Θεσσαλονικιός ρέφερι θα είναι ο διαιτητής στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής την Κυριακής. Στα υπόλοιπα παιχνίδια οι διαιτητές είναι: Πανιωνίου - Ολυμπιακός (Τσίκινης), Καλλιθέα -Skoda Ξάνθη (Στυλιάρας), ΟΦΗ - Ιωνικός (Σκουφίτσας), ΠΑΟΚ - Απόλλων Καλαμαριάς (Τσαχειλίδης), Ηρακλής - Αρης (Σπυρόπουλος), Κέρκυρα - Εργοτέλης (Ζωγράφος), Χαλκηδόνα - Αιγάλεω (Νταμπώσης).

ΠΑΟ

Και επίσημα πλέον ο Κύπριος διεθνής ποδοσφαιριστής Κώστας Χαραλαμπίδης είναι παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού χτες η «πράσινη» ΠΑΕ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστή την απόκτηση του παίκτη μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου. Από την πλευρά του ο «Μπίδης», όπως είναι το παρατσούκλι του Κύπριου επιθετικού, αμέσως μετά έκανε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που πληροί τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Θέλω να δείξω την αξία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα και να καθιερωθώ στη νέα μου ομάδα, ταυτίζοντας τους προσωπικούς μου στόχους με εκείνους του Παναθηναϊκού».

Είχε... Σιγάλα

Σωτήρια παρέμβαση Σιγάλα, όχι για την ομάδα του αλλά για μια ζωή. Πιο συγκεκριμένα, στη φιλική αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Πανελλήνιο, ο Νέιτ Γουίλιαμς - κατά την τρίτη περίοδο -υπέστη επιληπτική κρίση με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα. Στο γήπεδο, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχε γιατρός (!!) και έτσι η ζωή του Αμερικανού σέντερ, κινδύνεψε σοβαρά. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην έγκαιρη και σωτήρια επέμβαση του Σιγάλα, ο οποίος χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι κατάφερε (σπάζοντας δύο δόντια) να ανοίξει το στόμα του Γουίλιαμς και να επαναφέρει την αναπνοή του. Στη συνέχεια φυσικά ο - υπό δοκιμή παίχτης - μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και περαιτέρω περίθαλψη.

ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Πανιώνιος έγινε η πρώτη, χρονικά, ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου. Οι «κυανέρυθροι» με τον Δημήτρη Ναλιτζή να επανεμφανίζεται επικράτησε και στη ρεβάνς του Πανηλειακού με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπρέσκα στο 25ο λεπτό μετά από πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Ναλιτζή. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Χαλκηδόνας, αφού νίκησε στην παράταση την ομάδα της Κέρκυρας με 3-0. Το παιχνίδι είχε λήξει στην κανονική διάρκεια με 2-0.

Εξάλλου σήμερα για την ίδια διοργάνωση ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει τη Λάρισα (14.15 Ριζούπολη).

ΗΡΑΚΛΗΣ
«Γηραιός» ο Φορτούζι

Τον 31χρονο επιθετικό, Ιντριτ Φορτούζι, απέκτησε - για έναν χρόνο - ο Ηρακλής. Ο διεθνής Αλβανός (24 συμμετοχές/1 γκολ) δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό αφού αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα για 2,5 χρόνια. Τον Ιανουάριο του 1998 ήρθε για λογαριασμό του Εθνικού Πειραιά παραμένοντας για 6 μήνες, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήρε μεταγραφή για τον Απόλλωνα αγωνιζόμενος μέχρι το 2000. Από στατιστικής πλευράς είναι από τους πιο αποτελεσματικούς ποδοσφαιριστές στη θέση του, καθώς σε 220 συμμετοχές μετρά 124 τέρματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ