ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Φλεβάρη 2005
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Καραναστάσης
Γιώργος Καραναστάσης
φΩΤ.

Της εκλεκτής Κυρίας.

Της μοναδικής ΑΜΑΛΙΑΣ Σπ.ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ

Αγαπημένης φίλης

Στη μνήμη της προσφέρω 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νότα Δαλάτση - Θεοτοκάτου Δικηγόρος

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 6 Φλεβάρη στις 9.30 π.μ. γίνεται στην εκκλησία της Αγίας Ελεούσας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας το 40ήμερο μνημόσυνο του ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΣΙΚΙΔΗ, μέλους της ΚΟΒ Οικοδόμων Αιγάλεω του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εδαφικής Αγίας Βαρβάρας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη φροντίδα που παρείχαν στον άνθρωπό μας, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό της 10ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία». Επίσης, το Ιδρυμα Παρηγορητικής Αγωγής και Αντιμετωπίσεως πόνου «Τζένη Καρέζη» για την ανεκτίμητη βοήθεια που του προσέφεραν. Στο Ιδρυμα αυτό κατατέθηκαν και τα χρήματα αντί για στεφάνια από τους συγγενείς και φίλους.

Η σύζυγος Ρόζα

Τα παιδιά Τάσος - Μπάμπης

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗ, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η γυναίκα του Λέλα

* * *

Φωτ.

Ο ΑΘ.Ν. ΓΟΥΔΕΤΣΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1921 στο Μ. Ζαλούφι Αν. Θράκης. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, έζησε 30 χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία.

Χρήστος Κοσμίδης
Χρήστος Κοσμίδης
Επαναπατρίστηκε το 1981 και ως το τέλος της ζωής του ζούσε στο Νέο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, όπου, ήταν μέλος της ΚΟΒ και αγωνιζόταν για το σοσιαλισμό.

Πέθανε στις 24 Δεκέμβρη 2004.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 17ου Συνέδριου, η οικογένειά του προσφέρει 35 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κορδελιού και 15 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» άδικα από κοντά μας πριν από 12 χρόνια, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ από τους Γόννους Λάρισας. Υπήρξε ξεχωριστός άνθρωπος στην κοινωνία του χωριού του. Εργατικός, με ήθος και κύρος, ένας πρωτοπόρος και αταλάντευτος στα ιδανικά του κομμουνιστή, ως το τέλος της ζωής του.

Από μικρός στη βιοπάλη, έζησε την κοινωνική αδικία και την εκμετάλλευση. Οργανώθηκε στην Κατοχή στο ΚΚΕ, και αγωνίστηκε, ως αντάρτης του ΕΛΑΣ, ενάντια στους κατακτητές. Αργότερα δούλεψε στην ΕΔΑ δραστήρια. Ασχολήθηκε με τα κοινά στην Κοινότητα και στο αγροτικό κίνημα.

Στην εφτάχρονη δικτατορία πιάστηκε και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Μετά το 1974 συνέχισε τον αγώνα του, από τις γραμμές του ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος της πολυτάραχης 93χρονης ζωής του.

Δέσπω Κωστούδη
Δέσπω Κωστούδη
Στη μνήμη του προσφέρουμε στη ΝΕ Λάρισας 100 ευρώ.

Η γυναίκα του Στυλιανή

Οι κόρες του Βάσω και Κωνσταντίνα.

  • Επίσης στη μνήμη του Γιώργου Καραναστάση τα μέλη της ΚΟΒ Γόννων, της οποία ήταν μέλος, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των φίλων μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΝΤΖΙΚΗ προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Παναγιώτης Καραντώνης

* * *

φΩΤ.

Στις 27 Γενάρη συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΙΩΤΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Βασιλική Παπιώτου

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΟΒ «Αγίας Μαρίνας» Ηλιούπολης.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, συνεπούς και αταλάντευτου κομμουνιστή ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 30 ευρώ, προς τιμήν του 17ου Συνέδριου του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Δήμητρα

* * *

Φωτ.

Ο αγαπητός σύντροφος και φίλος ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ είναι πια «ελεύθερος». Εφυγε από τη ζωή στις 19 Νοέμβρη 2004, έπειτα από πολύχρονη πάλη με την αρρώστια και αφού πέρασε ό,τι ταλαιπωρία μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.

Νίκος Περήφανος
Νίκος Περήφανος
Πιστός στο Κόμμα, στο ΚΚΕ, καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη», σταθερός και αταλάντευτος κομμουνιστής.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη.

Μανολάκη στη μνήμη σου και προς τιμή του 17ου Συνέδριου του Κόμματός μας, προσφέρουμε στην ΚΟ Ιθάκης 100 ευρώ,

Γεράσιμος - Ιωάννα Πατσαλιά

* * *

φωτ. 3

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΛΤΖΗΣ πριν από 39 χρόνια - στις 8 Φλεβάρη 1966 - «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας πατέρας, παππούς και θείος. Γεννήθηκε στην Καστανιά Καρδίτσας από γονείς αγρότες. Στην Κατοχή εντάχτηκε στην Εθνική Αντίσταση - ΕΑΜ, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣ - και στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Εγινε μέλος του ΚΚΕ και παρέμεινε αταλάντευτος ως το τέλος της ζωής του.

Το φθινόπωρο του 1949 βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στο Πόζναν της Πολωνίας και το 1959 πήγε στη Σόφια. Εκεί εργάστηκε στο εργοστάσιο «ΖΜΜ Σόφια» ως τορναδόρος. Απλός και αγαπητός ήταν υπόδειγμα καλού οικογενειάρχη και φίλου.

Στις 31 Γενάρη 2005 συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τον ξαφνικό θάνατο της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΟΥΛΤΖΗ -το γένος Δόνη - μέλος του ΚΚΕ, η οποία γεννήθηκε το 1928 στο χωριό Ποιμενικό (Βαψόρι) Καστοριάς. Ηταν μαχήτρια του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στο Πόζναν και αργότερα στη Σόφια.

Επαναπατρίστηκε το 1980 και ζούσε στην Αθήνα. Ως το τέλος της ζωής έμεινε πιστή στο Κόμμα της και τους αγώνες του λαού. Τη χαρακτήριζε η σύνεση, το ήθος και η αξιοπρέπεια. Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος αγαπητή από όσους τη γνώρισαν.

Στις 28 του περασμένου Δεκέμβρη έκλεισαν 3 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα ο αγαπημένος θείος μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΝΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1947. Γεννήθηκε και αυτός στο Ποιμενικό. Μαχητής του ΔΣΕ κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη και αργότερα πήγε στο Πόζναν και τελικά στη Σόφια. Ηταν πρωτοπόρος στην παραγωγή. Ολα τα χρόνια εργάστηκε στη βαριά βιομηχανία στο εργοστάσιο «ΖΜΜ Σόφια», ως τορναδόρος. Τιμήθηκε πολλές φορές με μετάλλια για την υποδειγματική δουλιά του.

Τάκης Καραγιάννης
Τάκης Καραγιάννης
Στη μνήμη τους τα παιδιά τους Δημήτρης, Ελένη και Ιωάννης, τα εγγόνια και τα ανίψια τους προσφέρουν 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη των: Λένιν, Στάλιν, Νίκου Μπελογιάννη, Νίκου Πλουμπίδη, Αρη Βελουχιώτη, αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Στρατηγού Στέφανου Σαράφη, Ιωάννη Μουστεράκη διοικητή της 1ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, Δημήτριου Κούκουρα Ταγματάρχη του αστικού στρατού, αξιωματικού του ΕΛΑΣ και Ταξίαρχου του ΔΣΕ, ο οποίος εκτελέστηκε ύστερα από δίκη στη Λαμία το 1947. Στο δικαστήριο έφεραν τη δεκάχρονη κόρη του για να «σπάσει» και να υπογράψει.

Από την επαρχία Ελασσόνας: Βίτκου Βίκτορα, Θανάση Στάρτσου, Ηρακλή Δομινικιώτη στελέχους της ΕΠΟΝ στη Λάρισα, ο οποίος πέθανε το 1947 στα καλύβια του Καράτζα στο Αργυροπούλι. Στέφανου Ταμουρίδη εκτελέστηκε στα Τρίκαλα, Κυριάκου Ταμουρίδη (Παπαφλέσσα), παπά τον οποίον πιάσανε τραυματία και τον εκτέλεσαν στο Μεζούρλο. Γιάννη Μητσουνιώτη, Κώστα Σκουτίδα και της γυναίκας του, Νικόλαου Μπαντέκου (Μπάλαλα) Ταξιάρχου του ΔΣΕ, Λευτέρη Παπαστεργίου,Ταξίαρχου του ΔΣΕ, Σπύρου Κουτσουρέλα υπάλληλου της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελασσόνας, ο οποίος εκτελέστηκε στη Λάρισα το καλοκαίρι του 1946. Αναστάσιου Σκουτίδα, που σκοτώθηκε στο Κηπουριό Γρεβενών, Αλέκου Βίδρα που σκοτώθηκε στη μάχη των Γρεβενών, Γιώργου Βαλαχά επιτελή στη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ, Θόδωρου Παπαστεργίου που σκοτώθηκε το 1949, Θανάση Χατζίνα που σκοτώθηκε μαζί με τη γυναίκα του στα βουνά της Ελασσόνας. Βαγγέλη Καλότη, προέδρου του ΕΚ Ελασσόνας, ο οποίος εκτελέστηκε στη Λάρισα, Νίκου Ξυνού (Σμόλικα) καπετάνιου της 9ης Μεραρχίας, Γιώργου Ελευθερίου από το Λιτόχωρο,Χαράλαμπου Χαρχαρίδη, 16 χρόνων τραυματίστηκε, έμεινε παράλυτος και πέθανε στην Ουγγαρία, Κώστα Τσουβελεκίδη, ο οποίος σκοτώθηκε στον Κονισκό Τρικάλων, Χρήστου Κούρου από την Καρυά Ελασσόνας, Κωνσταντίνας Ευθυμίου από το Λιοντάρι Καρδίτσας, τηλεφωνήτριας στο Λόχο μηχανημάτων του 2ου Τάγματος της 103 Ταξιαρχίας, η οποία σκοτώθηκε στο Βίτσι στη θέση Μανιτόρες. Κώστα Κουκουβίτη, που μαζί με μένα και άλλους δημιουργήσαμε τον Θεσσαλικό Ιερό Λόχο. Πέρασε φυλακές, εξορίες και πέθανε μετά τη μεταπολίτευση.

Αντώνης Αντωνίου
Αντώνης Αντωνίου
Και στη μνήμη όλων που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Χαλκηδόνας 400 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 100 ευρώ για τα παιδιά της Κούβας και 100 ευρώ στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο -ΠΑΜΕ.

Εύχομαι η νεολαία να πάρει από την παλιά φρουρά των αγωνιστών τη σκυτάλη της τιμής, του αγώνα και του χρέους και να παλέψει από τις γραμμές του ΚΚΕ για να χτίσουμε τον νέο κόσμο, το σοσιαλισμό.

Λύσσανδρος Τομουρίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗ, μέλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την Κοζάνη, ο οποίος «χάθηκε» πρόωρα, η μητέρα του Τριανταφυλλιά και τα αδέλφια του Κούλα, Στέλλα, Δήμος και Λευτέρης, προσφέρουν προς τιμήν του 17ου Συνέδριου του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Κοζάνης.

* * *

Φωτ.

Στις 30 Γενάρη 2005 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ- και μαχητή του ΔΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γεωργίου ΓΕΩΡΓΑΝΟΥ. Αγωνίστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στη Φολέγανδρο. Εζησε από το 1952 πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη και επαναπατρίστηκε το 1978. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Νίκος Παπιώτης
Νίκος Παπιώτης
Η σύζυγος Ζαφειρώ

Τα παιδιά Γεωργία, Ευδοξία, Ευρυδίκη

Τα εγγόνια Αλεξία και Κωστάκης

* * *

Φωτ.

Στις 30 Γενάρη έκλεισαν 3 χρόνια αβάσταχτης απουσίας του αγαπημένου συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη. Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στο Σοχούμ της Σοβιετικής Ενωσης. Στην Ελλάδα ήρθε το 1939. Ζούσε στην Ποντοκώμη Κιλκίς. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και οπαδός του ΚΚΕ, ως τον θάνατό του τον Δεκέμβρη του 2004.

Στη μνήμη του η κόρη του Κυριακή Αμοιρίδου προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟΒ Μεταμόρφωσης Κιλκίς για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων και αξέχαστων γονιών μας ΣΥΜΕΩΝ και ΟΛΓΑΣ ΚΟΤΣΑΛΗ και της γλυκιάς αδελφής μας ΔΕΣΠΩΣ Κοτσάλη- ΚΩΣΤΟΥΔΗ, που αγωνίστηκαν στη ζωή τους για δημοκρατία και δικαιοσύνη και για μια καλύτερη ζωή για όλους, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την επιτυχία του Συνέδριου 200 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά τους

* * *

Φωτ.

Στις 18 Γενάρη 2005 κηδεύτηκε η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ μέλος της ΚΟΒ Ηλιούπολης Εύοσμου Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στην Αλιστράτη Σερρών το 1969. Παντρεύτηκε τον σύντροφο Βασίλη Ναθαναηλίδη και απέκτησαν δυο παιδιά τον Λεωνίδα και τον Αναστάσιο.

Το 1983 οργανώνεται στο ΚΚΕ. Ηταν εργάτρια στον Ιματισμό και με τη δράση της αναδείχτηκε στο ΔΣ του σωματείου Ιματισμού νομού Θεσσαλονίκης. Ηταν επίσης μέλος του Γραφείου ΚΟΒ Ηλιούπολης Εύοσμου και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Εύοσμου.

Θα μείνεις στη μνήμη μας, συντρόφισσα Βάσω για τον καλό και ακέραιο χαρακτήρα σου.

Στη μνήμη της μέλη και φίλοι του ΚΚΕ προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου 460 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

Ολγα Κοτσάλη
Ολγα Κοτσάλη
* * *

Φωτ.

Στην αξέχαστη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ στελέχους του ΚΚΕ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και στη μνήμη του αδελφού μου ΜΥΡΩΔΗ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ προσφέρουμε για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών 100 ευρώ και 50 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

Μάρθα Κοσμίδη

Τα παιδιά Δέσποινα, Αλέξανδρος, Πάνος

* * *

φωτ.

Πέρασαν 11 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΗΡΑΚΛΗ ΚΕΣΙΔΗ. Γεννήθηκε το 1914. Καταγόταν από τον Καύκασο. Ηρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του το 1921 και εγκαταστάθηκε στην Ποντοκερασιά Κιλκίς. Στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ και έγινε μέλος του ΚΚΕ.Μετά τη Βάρκιζα διώχτηκε από το τρομοκρατικό καθεστώς και τους παρακρατικούς τρομοκράτες και αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ - στην 6η Μεραρχία στο Μπέλες - Κρούσια. Πιάστηκε αιχμάλωτος στις 18 Απρίλη 1948, πέρασε από το έκτακτο Στρατοδικείο των Σερρών και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, παρά τη σοβαρά κλονισμένη υγεία του από τις στερήσεις, έμεινε ακλόνητος στα ιδανικά του ΚΚΕ και δεν έλειψε ποτέ από το μετερίζι του αγώνα.

Πέθανε στις 14 Δεκέμβρη 1994.

Προς τιμήν του αγωνιστή η κόρη του Φιφίκα και ο γαμπρός του Τάκης προσφέρουν 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΥ που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες πρόσφεραν: Ο Νίκος και η Δέσποινα Ξιαρχογιαννοπούλου 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου» και ο Ταλφανίδης 30 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνέδριου.

* * *

Ο Κ.Μ.Α. προσφέρει, ως δεύτερη δόση, 300 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΗΡΑΚΛΗ Γεωργίου ΚΟΥΝΟΥΠΑ, ο οποίος γεννήθηκε το 1910 στη Λαγκαδά, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και πέθανε το 1986, ο γιος του Γιάννης Κούνουπας πρόσφερε, μέσω ΚΟ Χίου, 350 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνέδριου του ΚΚΕ.

Συμεών Κοτσάλης
Συμεών Κοτσάλης
* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, τον οποίον θα θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό, του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ, αγαπημένου φίλου, που επίσης μας λείπει και του συζύγου μου ΤΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, που όλοι τους «χάθηκαν» πρόσφατα, προσφέρω στο ΚΚΕ 60 ευρώ.

Μαριάνθη Καραγιάννη

* * *

Ο Μανόλης Πατεράκης παλαίμαχος αγωνιστής του εργατικού κινήματος και της Εθνικής Αντίστασης προσφέρει, ως δεύτερη δόση 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ για την επιτυχή οργάνωση του 17ου Συνέδριου. Εκφράζει τη βεβαιότητα και την αισιοδοξία ότι το ΚΚΕ με την καθαρή επαναστατική πολιτική του μπορεί και πρέπει αποφασιστικά να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ανάπτυξης και να γίνει ισχυρό για το λαό - τη Λαϊκή συμμαχία, το σοσιαλισμό.

* * *

Φωτ.

Αύριο, 7 Φλεβάρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος αφότου «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΗΣ, πρόεδρος επί σειρά ετών του σωματείου Λεβητοποιών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος και αργότερα - μετά την ενοποίηση των σωματείων της Ζώνης - πρώτος πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Πρωτοπόρος συνδικαλιστής και κομμουνιστής από τα νεανικά χρόνια του, πήρε μέρος ως ΕΠΟΝίτης στην Εθνική Αντίσταση. Σε όλη τη ζωή του αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΚΚΕ για την πραγματοποίηση των πανανθρώπινων ιδανικών της ειρήνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Στη μνήμη του τελέστηκε μνημόσυνο, ενώ η σύζυγός του Αγάπη και οι γιοι του Παναγιώτης και Νίκος προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

* * *

Τιμούμε την ιερή μνήμη του ΦΙΛΙΠΠΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, ο οποίος με θυσία και αυταπάρνηση αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, για τον κομμουνισμό.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Κωνσταντίνος Γεωργάνος
Κωνσταντίνος Γεωργάνος
Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στις 9 Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑ.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 17ου Συνέδριου του ΚΚΕ προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 50 ευρώ.

Η σύζυγος Βασιλική Παπά

Ο γιος του Ισίδωρος Παπάς

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του Γιώργου Αμπλιανίτη, που «έφυγε» από τη ζωή, στις 12 του Δεκέμβρη 2004, σε ηλικία 50 χρόνων, προσφέρουμε στο Κόμμα 30 ευρώ. Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Λαμία, όπου τέλειωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο. Το 1973 ήρθε στην Αθήνα. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ τον Ιούνη του 1974. Αργότερα έγινε και μέλος του Κόμματος και δούλεψε στην Κομματική Οργάνωση Καλλιθέας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Δ. Κουτσούμπας - Τ. Κοντογιάννη


Στέλιος Μπουντούκης
Στέλιος Μπουντούκης

Στέφανος Σαράντος
Στέφανος Σαράντος

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Ν. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Ν. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Μανόλης Βασιλειάδης
Μανόλης Βασιλειάδης

Θανάσης Παπαελευθερίου
Θανάσης Παπαελευθερίου

Αμαλία Ιωαννάτου
Αμαλία Ιωαννάτου

Βασίλης Παυλόπουλος
Βασίλης Παυλόπουλος

Λάζαρος Μπαγκατζούνης
Λάζαρος Μπαγκατζούνης

ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ