ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Γενάρη 2005
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βγαίνει ο πρωταθλητής χειμώνα

Δοκιμάζεται σήμερα στην Καλαμαριά η ΑΕΚ. Εντός έδρας αύριο ο ΠΑΟ με ΟΦΗ

Sportidea

Δοκιμάζεται σήμερα στην Καλαμαριά η ΑΕΚ. Εντός έδρας αύριο ο ΠΑΟ με ΟΦΗ
Την ομάδα ή τις ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου θα γνωρίζουμε μετά τη διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής. ΑΕΚ και Ολυμπιακός ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στους 30 πόντους, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ένα ματς λιγότερο (εκκρεμεί η απόφαση για τον αγώνα με τον Πανιώνιο). Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με έναν πόντο λιγότερο και έχει την ελπίδα να περάσει μόνος πρώτος. To πρόγραμμα:

Σάββατο: Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΚ (17.45, Alpha), Αιγάλεω - ΠΑΟΚ (19.00, Supersport). Κυριακή: Χαλκηδόνα - Κέρκυρα (14.45), Skoda Ξάνθη - Ιωνικός (16.45, Alpha), Παναθηναϊκός - ΟΦΗ (17.00, Supersport), Εργοτέλης - Πανιώνιος (18.00, Supersport), Αρης -Καλλιθέα (19.00, Supersport), Ολυμπιακός -Ηρακλής (19.00, Alpha).

  • Ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει η 15η αγωνιστική της Β΄ Εθνικής. Το σημαντικότερο από αυτά, το οποίο και ανοίγει την αυλαία, είναι ανάμεσα στον Ακράτητο και στον Πανσερραϊκό, μια και οι δύο τρέχουν να προλάβουν την άνοδό τους στα μεγάλα σαλόνια της Α΄ Κατηγορίας. Η πρωτοπόρος Νίκη αντιμετωπίζει την Καστοριά. Η άλλη ομάδα του Βόλου, ο Ολυμπιακός, δοκιμάζεται με την Παναχαϊκή, ενώ ο Λεβαδειακός παίρνει τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνα, αφού ο αντίπαλός του, Ποσειδώνας, έχει ήδη υποβιβαστεί στη Γ΄ Εθνική. Το πρόγραμμα: Σάββατο:(20.00, ΕΤ3) Ακράτητος -Πανσερραϊκός. Κυριακή: Ηλυσιακός - Ατρόμητος Αθηνών, Παναχαϊκή 2005 -Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Αθηνών - Καλαμάτα, Πανηλειακός - Εθνικός Αστέρας, Προοδευτική -Λάρισα (Τα παιχνίδια αρχίζουν στις 14.45) Δευτέρα: (17.00, ΕΤ3) Καστοριά - Νίκη Βόλου
  • Το ντέρμπι ανάμεσα στον Αγιο Δημήτριο και στο Χαϊδάρι είναι αυτό που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα στη 14η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, όπου αμφότερες οι ομάδες επιδιώκουν την άνοδό τους στη Β΄ Εθνική. Στα ματς που ανοίγουν την αυλαία το Κερατσίνι υποδέχεται τον Πάμισο, ενώ ο ΠΑΝΟ Μαλίων τον πρωτοπόρο Αχαρναϊκό. Οι αναμετρήσεις του άλλου ομίλου θα διεξαχθούν στις 19 του Γενάρη. Συνοπτικά: Σάββατο (14.45) Κερατσίνι - Πάμισος Μεσσήνης, (14.45) ΠΑΝΟ Μαλίων -Αχαρναϊκός. Κυριακή: Αχαϊκή - Αθηναΐδα, Ρόδος -Μαρκό, Αγιος Δημήτριος -Χαϊδάρι ΑΟ, Λήλας Βασιλικού - Θύελλα Πατρών, Βύζας Μεγάρων - Ηρόδοτος, Ατσαλένιος - Εθνικός Πειραιώς. Οι αγώνες αρχίζουν στις 14.45.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Στο Γαλάτσι το ενδιαφέρον

Στο Γαλάτσι επικεντρώνονται τη 12η αγωνιστική τα περισσότερα βλέμματα των φίλων του μπάσκετ αφού εκεί την Κυριακή θα διεξαχθεί το ντέρμπι της κορυφής, όπου η δεύτερη ΑΕΚ υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Και οι δύο προέρχονται από νίκες τόσο σε Ελλάδα, όσο και στην Ευρωλίγκα. Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων όλοι κινούνται μεν σε ρυθμούς ντέρμπι, ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας επέστησε την προσοχή στους παίκτες του, προς αποφυγή των λαθών που έκαναν στο ματς με τη Σιένα και λίγο έλειψε να τους στοιχίσουν. Παράλληλα, ζήτησε ψυχραιμία, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας δεν πρέπει να γίνονται βιαστικές κινήσεις. Αμφίβολος για συμμετοχή θεωρείται ο Μιχάλης Πελεκάνος, ενώ, αντίθετα, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η απουσία του Γιώργου Τσιάρα. Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» είναι δεδομένο ότι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, καθώς το διπλό καλό (νίκη και κάλυψη διαφοράς με Μπενετόν) τους έδωσε τη δυνατότητα να έχουν την τύχη στα χέρια τους, ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» λογικό είναι να θέλουν να παραμείνουν στην πρώτη θέση, όμως ξέρουν ότι η ...έξοδος στο Γαλάτσι κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Αγωνιστικά προβλήματα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν υπάρχουν.

Αμφίρροπος αγώνας και στο «Αλεξάνδρειο», όπου ο Αρης φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Και οι δυο αντίπαλοι κάνουν προσπάθεια να ξεχάσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν τον τελευταίο καιρό. Το παιχνίδι έχει μεγαλύτερο βαθμό σημασίας για τους φιλοξενούμενους, καθώς προσπαθούν να «ξεκολλήσουν» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι «κίτρινοι» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα της έδρας, ώστε να μη χάσουν την επαφή με τις πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο: (17.00) Αρης -Ολυμπιακός (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), (17.00) Μακεδονικός -Πανιώνιος, (17.00) Πανελλήνιος - Ηρακλής, (18.30) ΜΕΝΤ - ΠΑΟΚ (ΕΤ1), (19.00) Μαρούσι - Ολύμπια Λάρισας. Κυριακή: (18.30) Απόλλων Πατρών - Ιωνικός Ν.Φ. (Αμαλιάδας, ΕΤ1), (21.00) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

ΒΟΛΕΪ
Δύσκολη έξοδος

Η επικίνδυνη έξοδος του Ηρακλή στην ακριτική Ορεστιάδα αποτελεί το σημαντικότερο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1. Η ομάδα του Αλέκου Λεώνη βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, μετά και το 3-0 σετ επί της Νόλικο, που έφερε την πρόκριση στους «12» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως, από την άλλη οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να κάνουν την υπέρβαση.

Στο κλειστό της Γλυφάδας ο Παναθηναϊκός, χωρίς προπονητή, μετά και την παραίτηση του Στέλιου Καζάζη, θα ψάξει τους βαθμούς της νίκης κόντρα στο Ρέθυμνο για να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν χωρίς άγχος για το διπλό. Την Κυριακή, ο Πανελλήνιος υποδέχεται τη Νίκαια ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Ολυμπιακού - Ε.Α. Πατρών. Οι «ερυθρόλευκοι», που προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ του Τοπ Τιμς Καπ, κόντρα στην πολύ δυνατή φέτος Ε.Α. Πατρών θα επιδιώξουν τη νίκη χωρίς βαθμολογικές απώλειες, όμως οι φιλοξενούμενοι θα κυνηγήσουν την έκπληξη απέναντι στην ομάδα του Πειραιά.

Το πρόγραμμα: Σάββατο 15/1: Γλυφάδας, 17.00: Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο. Ορεστιάδας, 19.00: Ορεστιάδα - Ηρακλής. Τούμπα, 18.00: ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Μίλωνα, 18.00: Μίλων - Παγκράτι. Κυριακή 16/1: Πανελληνίου (16.00, ΕΤ-1): Πανελλήνιος - ΑΕ Νίκαια. Δευτέρα 17/1: Ρέντη (18.00, ΕΤ1): Ολυμπιακός - ΕΑ Πατρών.

  • Ομόφωνα αποδεκτή έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ την εισήγηση της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και αποφάσισε την πρόσληψη του Κώστα Χαριτωνίδη για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας των ανδρών και του συνεργάτη του, Αρη Αγγελόπουλου, για 1+1 χρόνια
ΠΟΛΟ
Αυλαία με ντέρμπι

Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα αναμένεται να βγάλει η 11η αγωνιστική στην Α1 ανδρών, που αποτελεί την τελευταία του Α` γύρου. Ο πρωτοπόρος Εθνικός υποδέχεται τη μαχητική Πάτρα και θέλει να διατηρήσει την πρωτιά στην κατηγορία, την ώρα που η Γλυφάδα περιμένει τον Πανιώνιο στην πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του Σαββατοκύριακου. Το Παλαιό Φάληρο φιλοξενεί τη Βουλιαγμένη, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παπαστράτειο τα μαχητικά Χανιά. Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα ντέρμπι ουραγών είναι αυτό ανάμεσα σε Ηρακλή και ΠΑΟΚ. Χωρίς βαθμό παραμένει στο πρωτάθλημα ο «γηραιός», ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει στο ενεργητικό του μόλις τρεις. Συνοπτικά το πρόγραμμα: Σάββατο (13:000 Ολυμπιακός - Χανιά, (16:00) Παναθηναϊκός - Χίος (19:00) Ηρακλής - ΠΑΟΚ (19:00) Γλυφάδα - Πανιώνιος ), (19:45) Εθνικός - Πάτρα (20:00) Π. Φάληρο - Βουλιαγμένη.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
«Σφραγίζει» την πρόκριση

Το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυναικών καλείται να σφραγίσει σήμερα το απόγευμα (19:00) η Αναγέννηση Αρτας κόντρα στη Μαδέιρα Αντεμπολ στην Πορτογαλία. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος, η οποία στο πρώτο ματς στη χώρα μας είχε επικρατήσει με 40-26, ουσιαστικά κρατάει την τύχη στα χέρια της. Το δυσάρεστο για τον τεχνικό της ομάδας Μιχαΐλ Αξένοφ είναι ότι η τερματοφύλακας Καλαχνίκοβα και η Βάσω Σκάρα δεν ακολούθησαν την αποστολή στην Ιβηρική χερσόνησο, λόγω τραυματισμών (η πρώτη ταλαιπωρείται από διάταση στο αριστερό πόδι και η δεύτερη από ενοχλήσεις στη μέση). Ετσι, ο Ρώσος τεχνικός θα έχει στη διάθεση του μόνον εννιά παίκτριες, που είναι οι Φωτιάδου, Σκουτέλα, Βέμη, Μπαλάφα, Δήμου, Ζίντλοβα, Στανκούτε, Βράτσεβα, Λεμπέντεβα. Παρ' όλα αυτά, ο Αξένοφ δε χάνει την αισιοδοξία του για θετική έκβαση του ματς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Και οι εννιά αθλήτριες θα κάνουν το καθήκον τους. Πάμε για νίκη και μέσα στην Πορτογαλία».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ