ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Γενάρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που αγωνιστικά διεκδικούν:

  • Προστασία και έγκαιρη διάθεση της παραγωγής τους σε τιμές και επιδοτήσεις που να διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.
  • Κατάργηση των ποσοστώσεων και προστίμων συνυπευθυνότητας, που εμποδίζουν την ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας και αποδεκατίζουν το αγροτικό εισόδημα.
  • Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με εκτέλεση από το κράτος βασικών έργων υποδομής και έλεγχο τιμών των αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων και ΦΠΑ 8%.
  • Χτύπημα της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων, με έλεγχο των τιμών που αγοράζουν και πωλούν τα αγροτικά προϊόντα με ταυτόχρονη αναβάθμιση των συνεταιρισμών, για να μπορούν να παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων.
  • Ευνοϊκή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων αγροτών και συνεταιρισμών από την κρατική ΑΤΕ, που θα λειτουργεί με κοινωνικά - αναπτυξιακά κριτήρια και όχι για τα κέρδη.
  • Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου απ' όλους τους φυσικούς κινδύνους από τις δημόσιες ΕΛΓΑ, που θα επιχορηγούνται και από το κράτος.
  • Σύνταξη 400 ευρώ το μήνα, που να δίνονται στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.
  • Ανθρώπινες συνθήκες ζωής στο χωριό που θα εξασφαλίζονται με δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, με συγκοινωνίες και υποδομές για Πολιτισμό και Αθλητισμό.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να μην παρασυρθούν από τις διασπαστικές ενέργειες της κυβέρνησης, που με τη βοήθεια μερικών συνδικαλιστικών στελεχών προσπαθούν να τους χωρίσουν σε βόρειους και νότιους ή ανάλογα με την παραγωγή τους.

Ιδιες είναι οι αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα στους βαμβακοπαραγωγούς, ρυζοπαραγωγούς, καπνοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και όλους τους παραγωγούς.

Είναι η ΚΑΠ της ΕΕ και η αγροτική πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της χώρας, είτε είναι της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ.

Είναι η πολιτική που τιμωρεί τους παραγωγούς, επειδή η γη, η επιστήμη και η φροντίδα τους έδωσαν καλή παραγωγή.

Είναι η πολιτική που θέλει οι αγρότες να παράγουν, για να πλουτίζουν οι εμποροβιομήχανοι και οι ίδιοι να παίρνουν ψίχουλα, η πολιτική που επιτρέπει ανεξέλεγκτα τις εισαγωγές, ακόμη και σε κείνα τα προϊόντα που η χώρα είναι αυτάρκης ή μπορούσε να γίνει. Σοβαρή ευθύνη αναλαμβάνει και ο ΣΥΝ, ο οποίος στην ουσία νομιμοποιεί τις ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας.

Στα διασπαστικά σχέδια της κυβέρνησης, στη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ και στις πυροσβεστικές προσπάθειες μερικών κυβερνητικών συνδικαλιστών πρέπει να αντιπαραθέσουν την ενότητά τους όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες, ανεξάρτητα αν είναι παραγωγοί του ενός ή του άλλου προϊόντος.

Το ΚΚΕ, με την ευκαιρία και των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, για να δώσουν προοπτική και διέξοδο στον αγώνα για την επιβίωσή τους και την παραμονή τους στην παραγωγή.

Να εγκαταλείψουν μαζικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται γι' αυτήν την κατάσταση και μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ΕΒΕ να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουν μαζί με το ΚΚΕ άλλη πολιτική και εξουσία, που:

Θα εξασφαλίζει και για τους μικρομεσαίους αγρότες βιώσιμο εισόδημα και ανθρώπινες συνθήκες ζωής στην ύπαιθρο, αλλά και για την εργατική οικογένεια φτηνά, υγιεινά και καλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα.

Θα μειώνει τη διατροφική εξάρτηση της χώρας, με σχεδιασμό και της αγροτικής παραγωγής, σύμφωνα με το τι η γη, η επιστήμη και η εργασία του μικρομεσαίου αγρότη μπορούν να δώσουν και τι ο λαός μας έχει ανάγκη.

Θα προωθεί τον παραγωγικό συνεταιρισμό, για να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εμποροβιομηχάνων, όπως γίνεται σήμερα με την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτός ο συνεταιρισμός μπορεί να λειτουργεί υπέρ των εργαζομένων σε συνθήκες που η πολιτική εξουσία είναι λαϊκή και τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία.

Αυτή η εξουσία θα είναι από το λαό για το λαό πραγματικά και όχι για τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό.

ΑΘΗΝΑ 19.1.2005

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ