ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες ΚΟ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου

Σειρά συγκεντρώσεων για την παρουσίαση και συζήτηση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο, αλλά και άλλων θεματικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Συνεδρίου, διοργανώνονται τις αμέσως επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ελευσίνας. Η παρουσίαση των Θέσεων θα γίνει από τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 2 μ.μ. στο κεντρικό κατάστημα της «Κωνσταντακάτος» στο Βοτανικό θα περιοδεύσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

-- Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση των ΚΟΒ Μετάλλου στην αίθουσα της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου). Τις Θέσεις θα παρουσιάσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης.

Αύριο, Παρασκευή

-- Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Ναυταθλητικού Κέντρου Αρτέμιδας (λιμάνι) καλεί η ΚΟΒ Αρτέμιδας του ΚΚΕ σε συζήτηση για τις Θέσεις της ΚΕ για το 17ο Συνέδριο.

-- Στις 6.30 μ.μ. από την ΚΟΒ Περάματος στην αίθουσα της χορωδίας (Μακεδονίας 40). Θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο, 5/2

- Στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εκδήλωση από τη ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με θέμα: «17ο Συνέδριο: Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη γυναίκα». Θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Την Κυριακή, 6/2

-- Στις 12.30 μ.μ. από την ΚΟΒ Αγίας Σοφίας - Αγίου Δημητρίου στην ταβέρνα «Οι Λεύκες» (Σπάρτης και Μακεδονίας). Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Τιμώντας το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ ανά την Ελλάδα πραγματοποιούν σειρά εκδηλώσεων με πλούσιο πολιτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

Το Σάββατο 5/2

-- Η ΤΟ Βορειοδυτικών Συνοικιών Αθήνας, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της αντίστοιχης Αχτίδας του ΚΚΕ.

-- Η ΤΟ Βορειοανατολικών Συνοικιών Αθήνας, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της αντίστοιχης Αχτίδας του ΚΚΕ.

-- Η ΤΟ 3ου - 4ου Διαμερίσματος Αθήνας, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της αντίστοιχης Αχτίδας του ΚΚΕ.

-- Η ΤΟ Αιγάλεω, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων (Ανδριανουπόλεως και Ελλης 4).

-- Η ΤΟ 2ου Διαμερίσματος Αθήνας, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ Νέου Κόσμου του ΚΚΕ.

-- Η ΤΟ 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της αντίστοιχης Αχτίδας του ΚΚΕ (Πατησίων 280).

-- Η ΤΟ Σιβιτανιδείου, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ Καλλιθέας (Θησέως 141).

-- Η ΝΟ Κέρκυρας, στις 7 μ.μ., στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ποιητικό αφιέρωμα στον Κ. Βάρναλη, μουσικό αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι. Θα μιλήσει ο Δ. Πιτσιάβας, Γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

-- Η ΝΟ Αρτας, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 6/2

-- Η Οργάνωση Πειραιά, στις 5 μ.μ. στην αίθουσα «Πλειάδες», στον Κορυδαλλό. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ταινίας και μουσικό πρόγραμμα.

-- Οι ΤΟ Κεντροανατολικών και Νοτιοανατολικών Συνοικιών Αθήνας, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 55). Θα μιλήσει ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας. Το καλλιτεχνικό μέρος περιλαμβάνει αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ποιημάτων, από μουσικό και θεατρικό σχήμα.

-- Η ΤΟ Νοτίων Συνοικιών Αθήνας, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα «Σφαγείων» του Δήμου Ταύρου.

-- Η ΤΟ Γκράβας, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Αχτίδας 5ου - 6ου Διαμερίσματος του ΚΚΕ (Πατησίων 280).

-- Οι ΝΟ Ιωαννίνων, Σπουδάζουσας και ΤΕΙ Ιωαννίνων, στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Πολυθέαμα». Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τον Σ. Αλιέντε.

-- Η ΝΟ Λευκάδας, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, με προβολή ταινίας και μουσικό πρόγραμμα.

Τη Δευτέρα 7/2

-- Η ΤΟ Υγείας της Οργάνωσης Αθήνας, στις 7 μ.μ., στο Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στην Ομόνοια (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ο βετεράνος αγωνιστής δημοσιογράφος

Η υψηλή τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε στον Νίκο Καραντηνό από την Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών αντανακλά στον βετεράνο της δημοσιογραφίας που αταλάντευτα υπηρέτησε την πληροφόρηση από τα παλιά χρόνια της Εθνικής Αντίστασης, ως τη σύγχρονη εποχή, που ο Τύπος γενικά αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση.

Αντανακλά, σ' ένα καθαρό, τίμιο πρόσωπο που υπερασπίστηκε το λειτούργημα ως έπαλξη αγωνιστική σε σύνδεση με τα λαϊκά συμφέροντα σε προοδευτική κατεύθυνση.

«Η δημοσίευσις είναι ψυχή της Δικαιοσύνης», έλεγε ο Ιωάννης - Ιάκωβος Μάγερ, μια κατάθεση που κοσμεί τη μεγάλη αίθουσα «Γιώργη Καρατζά» της ΕΣΗΕΑ, όπου έγινε η τιμητική εκδήλωση και η απονομή, για πρώτη φορά, του χρυσού μεταλλίου «Ξενοφών». Συγκίνηση, αναδρομές, κάποιο δάκρυ στην κατάμεστη αίθουσα και σε μία ακόμη, όπου δημοσιογράφοι, συναγωνιστές, σύντροφοι, σωματεία Τύπου, εκπρόσωποι του Τύπου προσήλθαν, για να εκφράσουν την αγάπη και το σεβασμό τους στον ΒΕΤΕΡΑΝΟ.

Η λαμπρή αυτή εκδήλωση ήρθε επίκαιρα κατά τις μέρες αυτές όπου υποκριτικά αναζητούνται οι «λίστες» των εξωνυμένων που αντλούν από τα μυστικά κονδύλια, για να συντρέχουν στην παραπληροφόρηση και στις κατασκευασμένες ειδήσεις.

Ο Νίκος Καραντηνός αποδεχόμενος την υψηλή διάκριση, δεν παρέλειψε να καταγγείλει ότι τρεις τουλάχιστον φορές με διαφορετικές κυβερνήσεις και διαφορετικούς υπουργούς Τύπου, η δημοσιοποίηση των καταλόγων των λίγων εκείνων παραδημοσιογράφων παρά τις υποσχέσεις δε δόθηκαν.

Τα φαινόμενα των εξαγορασμένων συνειδήσεων, των διαπλεκομένων συμφερόντων των φαύλων δικαστών, γιατρών, ιερωμένων, κρατικών λειτουργών, των τεκέδων της υψηλής κοινωνίας είναι απόρροια του συστήματος. Αυτό ακριβώς το σύστημα θέλει το κουκούλωμα τη διαστροφή και αυτό τον αισχρό ρόλο αναλαμβάνουν οι εξαγορασμένες συνειδήσεις. Αντίσταση σ' αυτή την παρακμή οι έντιμοι δημοσιογράφοι αντιστέκονται και αυτό το παράδειγμα ζωής μας δίνει ο αταλάντευτος βετεράνος ο Νίκος Καραντηνός.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ

ΠΑΤΡΑ
Με τους εργαζόμενους της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ»

Αντιπροσωπεία της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπρόεδρο της Βουλής, θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» στην Πάτρα, την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι.

Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε σήμερα Πέμπτη στην τηλεόραση του «902»:

  • Στις 20.15 στα πλαίσια της εκπομπής «Εις υγείαν» μια συζήτηση για τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια. Η Πόπη Καπετανοπούλου φιλοξενεί τον Χρήστο Λιάπη, αγγειοχειρουργό, αναπληρωτή καθηγητή πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγγειοχειρουργικής εταιρείας.
  • Στις 22.10 στα πλαίσια της πολιτικής ενημερωτικής εκπομπής «Προεκτάσεις» ο Κ. Καραχάλιος συζητά με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο του Κόμματος.
Αντίθετοι στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν

Την αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, εκφράζει με ψήφισμά του το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεύκων Θεσσαλονίκης, που συζήτησε το θέμα μετά από πρόταση της Αντιπολεμικής Επιτροπής Πεύκων.

Οπως σημειώνεται στο ψήφισμα, «το επιχείρημα ότι οι δυνάμεις αυτές αποστέλλονται εκεί με απόφαση του ΟΗΕ για να βοηθήσουν στην "αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της ειρήνης στο Αφγανιστάν" αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη μας, όταν γνωρίζουμε καλά ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους οργάνωσαν την επέμβαση και κατοχή του Αφγανιστάν για να ελέγξουν τον πλουτοπαραγωγικό πλούτο της περιοχής και κυρίως τους δρόμους του πετρελαίου. Επίσης δεν είναι άσχετη και η αύξηση παραγωγής και εμπορίας οπίου μετά τη ΝΑΤΟική στρατιωτική κατοχή».

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεύκων απαιτεί επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας μας, καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς «προληπτικούς» πολέμους που οργανώνονται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ