ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις της σήψης του ίδιου του συστήματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στους χώρους της Δικαιοσύνης, της Εκκλησίας και του Τύπου

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στα τελευταία γεγονότα που αφορούν τους χώρους της Δικαιοσύνης, της Εκκλησίας και του Τύπου, σημειώνει τα παρακάτω:

«Η δυσοσμία που αναδύεται από τους χώρους της Δικαιοσύνης, της Εκκλησίας και του Τύπου αντανακλά κάτι βαθύτερο και δεν εκφράζει κάποια περιστασιακά γεγονότα, που αφορούν απλώς ορισμένα πρόσωπα: Πρόκειται για τη βαθύτατη κρίση βασικών θεσμών, εκδήλωση της σήψης του ίδιου του συστήματος της κυριαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε συνθήκες απελευθέρωσης των αγορών, όπου τα πάντα εμπορευματοποιούνται, τα πάντα πωλούνται και αγοράζονται, σε συνθήκες έκπτωσης των αξιών της αγωνιστικής στάσης ζωής, δεν προκαλούν εντύπωση τα όσα έρχονται στο φως, ανεξάρτητα από τους λόγους που τα φέρνουν στο φως.

Οσοι όψιμα διαμαρτύρονται, ειλικρινώς ή μη, δεν υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας, όταν όλες οι δικαστικές αποφάσεις κηρύσσουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Δεν ενδιαφέρθηκαν για την παραβίαση από την εργοδοσία και αυτής της εργατικής νομοθεσίας.

Τα μέτρα και οι υποσχέσεις περί κάθαρσης, που καθημερινώς εξαγγέλλονται, δεν αγγίζουν την ουσία του ζητήματος και δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Το πολύ πολύ να υπάρξουν κάποιες κατά περίπτωση κυρώσεις και να κουκουλωθεί η ουσία.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη σε όσα διαδραματίζονται, να συσπειρωθούν και να δράσουν για τα όσα αφορούν στη δική τους ζωή, συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής και επίθεσης. Συσπείρωση και δράση για τα μεγάλα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας και με προοπτική. Στο έδαφος του κοινωνικού και πολιτικού αγώνα καλλιεργούνται οι αξίες της συλλογικότητας, της προσωπικής θυσίας και της ανιδιοτέλειας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ