ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κόκκινη γραβάτα φόρεσε ο Γιώργος, για ν' αντισταθεί!!! Κόκκινος ο Γιώργος! 'Η: Ο κόκκινος Γιώργος!!!!!

***

Κάθαρση; Τι να καθαρίσεις και τι να αφήσεις σε ένα σύστημα (καπιταλιστικό) που βρώμισε μέσα στη σαπίλα;

**

Γίνονται και υποκλοπές και γράφονται διάφορα σε κασέτες; Ποιος να το φανταζόταν...

***

Τι όμορφος και αγγελικός των κασετών ο κόσμος!..

***

Πολλοί, λέει, χρειάζονταν τον Μάκη (Τριανταφυλλόπουλο) για να μάθουν! Δεν αντιλαμβάνονται τίποτα δίχως τον Μάκη!..

***

Λέτε να κουκουλωθεί το όλο θέμα; Μπαααα...

***

Ξύπνα λαέεεε!!!

***

Πέντε εκατομμύρια οι άνεργοι στη Γερμανία! Γιατί; Δεν πηγαίνει καλά η ανταγωνιστικότητα;

***

Σε λίγο τα πέντε θα γίνουν δέκα! Περιμένετε κι έρχεται!..

***

Προς Μπους (Τάμπλογιου): Ο Μπιν πότε θα χτυπήσει και από πού; Μήπως από το Ιράν;

***

Ρε συ, μήπως ο Μπιν έχει μεταναστεύσει στη Συρία;

***

Στον ΟΗΕ υπάρχει μια απροθυμία για το Κυπριακό!!! Ετσι την είπαν: Απροθυμία!!!

***

Οπως το λέγαμε, ο πάπας ξανάγινε περδίκι! Κλάμα οι καρδινάλιοι...

***

Το κτήνος ο Μάικλ κινδυνεύει να φάει 20 χρόνια φυλακή! Σιγά μη φάει...

***

Καστανίδη: Το πιο ωραίο που είπες, ήταν αυτό «του πεπτοκότος»! Ούτε ο Δημοσθένης...

***

Νευρικότητα στο ΧΑΑ...

***

Ακου κάθαρση...


Παπαγεωργίου Βασίλης


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οπου γάμος και χαρά..!

Οπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη, λέει μια χαριτωμένη λαϊκή παροιμία. Εννοώντας αυτούς της προσκολλήσεως και του εντυπωσιασμού. Αυτούς που θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Που θέλουν να φαίνονται και να υπάρχουν χωρίς να το αξίζουν.

Ε... λοιπόν, αυτή την παροιμία μου θυμίζει ο ΣΥΝ με τα καμώματά του.

-- Οπου «κοινωνικός διάλογος» και προοπτική συναίνεσης και συμβιβασμού, ο ΣΥΝ είναι πρώτος και καλύτερος, θιασώτης των θεσμών και της κοινωνικής τυπικότητας. Ετσι έκανε πρόσφατα με τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία και πιο πρόσφατα με το Εθνικό Συμβούλιο για την εξωτερική πολιτική. Για να μην πάμε πίσω και στο παρελθόν, όταν συμμετείχε σ' όλους τους «κοινωνικούς διαλόγους», για το Ασφαλιστικό, την ανεργία και τις εργασιακές σχέσεις, διαμορφώνοντας τις συναινετικές αποφάσεις και υπερψηφίζοντας αντιδραστικούς, αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους με την υπογραφή και τη σφραγίδα του.

***

Και όχι μόνο ήταν μια μικρομέγαλη συναινετική ουρά, πίσω από το δικομματισμό, αλλά λοιδορούσε και κατακεραύνωνε το ΚΚΕ που απείχε και δεν ακολουθούσε. Που έβρισκε το διάλογο βρώμικο και στημένο μια και εκ των προτέρων οι αποφάσεις είχανε ληφθεί.

Το πιο σημαντικό είναι, πως κατά την ώρα του διαλόγου για την Παιδεία, ο φοιτητόκοσμος, η μαθητιώσα νεολαία, οι εκπαιδευτικοί και οι ενδιαφερόμενοι γονείς, αντιδρούσαν απ' έξω με διαδηλώσεις και συλλαλητήρια καταγγέλλοντας την απάτη του στημένου διαλόγου, η ηγεσία του ΣΥΝ μιλούσε γι' αυτούς, χωρίς αυτούς, μιλούσε εν ονόματι της «Αριστεράς» για την Αριστερά σαν να ήταν η... αδιαφιλονίκητη εκπρόσωπός της.

***

Ο «Εθνικός Διάλογος» για την Παιδεία ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με την απόλυτη πεποίθηση και γνώση πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμφωνούσε σ' αυτόν μια και είχαν ταυτόσημες θέσεις για τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων και την αξιοποίηση κεφαλαίων του ιδιωτικού τομέα για την προώθηση εκπαίδευσης και έρευνας που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

Μέσα σ' αυτό το τεχνητό κομφούζιο της συναίνεσης, της συμφωνίας και του συμβιβασμού, να 'σου από κοντά κι ο ΣΥΝ μη τυχόν και χάσει. Μην τυχόν και κατηγορηθεί πως είναι έξω από τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, τα προβλήματα και το παιχνίδι της εξουσίας, μήπως κατηγορηθεί πως η «Αριστερά» δεν έχει πρόταση. Το μόνο που καταφέρνει είναι να είναι το κερασάκι στην τούρτα του συστήματος. Σήμερα είναι γνωστό, πως ακόμα και η Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών και τα διάφορα συμβούλια, εμφανίζονται πολύ επιφυλακτικά για την ουσία και την αποτελεσματικότητα αυτού του διαλόγου...


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ