ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρέμβαση εισαγγελέα για τα στημένα παιχνίδια

Δικαστική παρέμβαση στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου στη χώρα μας στην Α' και Β' Εθνική είχαμε χτες. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ιωαννίδης, ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Ο δικαστικός ζητά να διακριβωθεί τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων καθώς και η ταυτότητα των υπαιτίων, οι οποίοι μέχρι τώρα εμφανίζονται με το μικρό τους όνομα ή φωτογραφίζονται με την ιδιότητά τους, με βάση τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Εθνος», «Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος» και «Σπορ του Βορρά». Ζητά επίσης να εξεταστεί από την Ασφάλεια και να επισυναφθεί στη δικογραφία, η κασέτα της εκπομπής «Δίκη», του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη, της περασμένης Δευτέρας.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική επιστολή της ΕΠΟ, εξουσιοδοτημένος δικηγόρος (από την ΠΟ Γερμανίας και την ΟΥΕΦΑ) ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα που διενεργείται, καθώς αυτά είναι απόρρητα. Διευκρινίζεται πάντως, στην απαντητική επιστολή, ότι το δικαίωμα ενημέρωσης μπορεί να εκχωρηθεί σε νομικό που θα εξουσιοδοτηθεί από την ΕΠΟ. Ετσι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, θα επισκεφθεί αύριο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παπαγγελόπουλο και τον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Μουζάκη, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποκάλυψη της αλήθειας. Να θυμίσουμε εδώ ότι ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) κλιμάκιο της Ιντερπόλ, με σκοπό να διεξαχθούν με απόλυτη μυστικότητα έρευνες για την εμπλοκή Ελλήνων στο κύκλωμα που έστηνε αγώνες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δοκιμασία στη Γαλλία

Δύσκολη βραδιά η σημερινή για τον Ντούσκο

Sportidea

Δύσκολη βραδιά η σημερινή για τον Ντούσκο
Με στόχο την πρόκριση (που θα λειτουργήσει καταλυτικά και στο βεβαρημένο κλίμα) βρίσκεται από χτες στη Γαλλία ο Ολυμπιακός. Αντιμετωπίζει σήμερα (20:00, ΑΛΦΑ) τη Σοσό με αρχικό στόχο να διαφυλάξει το 1 - 0 της πρώτης αναμέτρησης και «πατώντας» πάνω σ' αυτό να πετύχει ένα γκολ που θα φέρει πολύ κοντά - όπως εκτιμούν οι «ερυθρόλευκοι» - την υλοποίηση του ποθητού.

Η ψυχολογία δε βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο, με τα πρόσφατα γεγονότα, αλλά άπαντες υποστηρίζουν ότι έχουν τη θέληση και τις δυνατότητες να πράξουν τα δέοντα και ν' ανταποκριθούν επιτυχώς στην πρόκληση εισόδου στους «16». Οπως μάλιστα αναφέρουν αρκετοί το «πάθημα Λίβερπουλ» έγινε μάθημα και δε θα επιτρέψουν να ξανασυμβεί.

Λίγο πριν την αναχώρηση ο Μπάγεβιτς επισήμανε: «Αν κλειστούμε πίσω δε θα περάσουμε καλά. Ο Ολυμπιακός έχει δυνατότητες. Εχουμε ένα αρκετά καλό σκορ από τον πρώτο αγώνα, αλλά δε θα παίξουμε κλειστά για να το κρατήσουμε. Στόχος μας είναι να βάλουμε γκολ. Ο Ολυμπιακός έχει δύναμη και ποιότητα και μπορεί να τα καταφέρει». Οσον αφορά το κλίμα, πρόσθεσε: «Μας πείραξε η ήττα από τον Εργοτέλη και στενοχώρησε τόσο εμάς, όσο και τους φιλάθλους μας. Πρέπει όμως να την ξεχάσουμε και να έχουμε το μυαλό μας στο ματς της Πέμπτης και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Η Σοσό παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο πάντα, αλλά στην έδρα της είναι λίγο πιο ανοιχτή και μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Είναι δυνατή ομάδα, αλλά εξαρτάται από εμάς. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και δεν πιστεύω πως μια ήττα μπορεί να μας σταματήσει».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Σοσό, Γκι Λακόμπ, έχρισε φαβορί τους «ερυθρόλευκους»: «Πρέπει να βρούμε τη "χρυσή τομή" ανάμεσα στον ενθουσιασμό και το θράσος και παράλληλα είναι απαραίτητο να μη μείνουμε ακάλυπτοι στην άμυνα, απέναντι σ' έναν αντίπαλο που παραμένει το φαβορί για την πρόκριση». Πρόσθεσε πάντως ότι «όλα είναι πιθανά σ' αυτή την αναμέτρηση.

ΒΟΛΕΪ - Α1
Επικράτησαν τα φαβορί

Τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας «κλείδωσε» ουσιαστικά χτες ο Ολυμπιακός που στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής στην Α1 αφού επικράτησε του ΠΑΟΚ με 3-0 ((25-23, 25-21, 25-16) στο κλειστό του Ρέντη. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να εντυπωσιάσουν, αλλά δείχνοντας σοβαρότητα στα κρίσιμα σημεία, κατάφεραν να κάμψουν εύκολα την αντίσταση του «Δικέφαλου» που ουσιαστικά δεν απείλησε ιδιαίτερα τους γηπεδούχους. Κατά τ' άλλα, εύκολο έργο είχε ο Παναθηναϊκός στον Εβρο που επικράτησε εύκολα της Ορεστιάδας με 3-0 (25-19, 25-18, 25-22) και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση. Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε και το Παγκράτι εκτός έδρας επί του Ρέθυμνο που επικράτησε 3-2 (23-25, 25-22, 25-21, 24-26, 9-15) στέλνοντας ουσιαστικά τους Κρητικούς στην Α2. Χωρίς να συναντήσει προβλήματα ο Ηρακλής - νίκησε εύκολα τον Πανελλήνιο (25-21, 25-19, 25-22).

  • Το κλειστό της Πυλαίας θα φιλοξενήσει τελικά το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ του βόλεϊ ανδρών στις 26 και 27 Μαρτίου αφού η Οργανωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, όρισε χτες τη νέα έδρα μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με το Αλεξάνδρειο. Στο εν λόγω γήπεδο αναμένεται να διεξαχθεί συναυλία για φιλανθρωπικούς σκοπούς στις 23 Μάρτη και αυτό δημιουργούσε πρόβλημα για τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ.
Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Κερδισμένος ο ΠΑΣ

Μόνος πρώτος στην κορυφή του 2ου ομίλου έμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά και την 20ή αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Αντίθετα στον Α' όμιλο στο ρετιρέ συγκατοικούν τρεις ομάδες. Τα αποτελέσματα:. 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Πάμισος Μεσσήνης-Εθνικός 0-2, Χαϊδάρι-Θύελλα Πατρών 2-0, Μαρκό-Βύζας Μεγάρων 0-1, Αθηναΐδα-Λήλας Βασιλικού 0-1, Αχαρναϊκός-Κερατσίνι 3-1, Ατσαλένιος-Αγιος Δημήτριος 2-1, ΠΑΝΟ Μαλίων-Ρόδος 1-0, Αχαϊκή-Θρασύβουλος 1-1. Η βαθμολογία: Χαϊδάρι 42, Θρασύβουλος 42, Αχαρναϊκός 42. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΠΑΣ Γιάννινα-Παύλος Μελάς 3-1, Πτολεμαΐδα-Καβάλα 1-1, Παναιτωλικός-Ενωση Θράκης 3-0, Πανδραμαϊκός-Κοζάνη 0-1, Αναγέννηση Καρδίτσας-Βέροια 0-2, Απόλλων Λάρισας-Αναγέννηση Αρτας 1-0, Αγροτικός Αστέρας-Λαμία 4-1, Θερμαϊκός-Δόξα Δράμας 0-1. Η βαθμολογία: ΠΑΣ Γιάννινα 41, Καβάλα 39, Βέροια 27.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Για το... διπλό στο Κάουνας

Από το Κάουνας αρχίζει η προσπάθεια του Παναθηναϊκού για πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα αφού στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις (20.40 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάλεσε τους παίκτες του να ξεχάσουν την επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου και να προσαρμοστούν στα δεδομένα του αγώνα, αφού όπως εξήγησε η Ζαλγκίρις είναι μια επικίνδυνη ομάδα όταν αγωνίζεται στην έδρα της. «Είναι ένα παιχνίδι - κλειδί για μας. Θα έλεγα ότι πρέπει να ξεχάσουμε το κύπελλο και να κοιτάξουμε την Ευρωλίγκα, που είναι μια διαφορετική διοργάνωση, που μας ενδιαφέρει περισσότερο. Η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα και έχει πολύ καλούς ξένους, αλλά και πολλούς ποιοτικούς Λιθουανούς. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν, οπότε περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι» τόνισε ο «Ζοτς» που θα στερηθεί των υπηρεσιών του Δημήτρη Παπανικολάου.

  • Για την ίδια διοργάνωση η ΑΕΚ άνοιξε επιτυχημένα τους αγώνες της για τη φάση των «16» επικρατώντας της Μπενετόν Τρεβίζο χτες στο Γαλάτσι με 83-75.
ΠΑΟ
Με ανεβασμένη ψυχολογία

Με ανεβασμένη ψυχολογία από τις τελευταίες καλές εμφανίσεις και με τον αέρα της νίκης στο πρώτο παιχνίδι με 1-0, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται σήμερα στη Σεβίλη κόντρα στην ομώνυμη ομάδα (22.30 «Σάντσεθ Πιθχουάν») στο επαναληπτικό παιχνίδι για τον Γ' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αν και η αποστολή των «πρασίνων» δεν είναι εύκολη υπάρχει η αισιοδοξία ότι η πρόκριση μπορεί να επιτευχθεί. Μάλιστα ο νέος τεχνικός της ομάδας Αλμπέρτο Μαλεζάνι συνέστησε στους παίκτες του να ξεχάσουν τον πρώτο αγώνα και να προσπαθήσουν να πετύχουν κάποιο τέρμα στην έδρα των αντιπάλων τους. Παράλληλα ο Ιταλός προπονητής έκανε παρατηρήσεις στους επιθετικούς της ομάδας σχετικά με τον αγώνα με το Αιγάλεω, τους ζήτησε να πρεσάρουν πιο ψηλά αφού όπως είπε «η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση». Πάντως, τα πράγματα δεν είναι ιδανικά για τον Μαλεζάνι, αφού αντιμετωπίζει ήδη κάποια προβλήματα σε ό,τι αφορά την κατάρτιση της ενδεκάδας. Συγκεκριμένα, ο Μάρκους Μινχ έχει ενοχλήσεις στη γάμπα από το παιχνίδι με το Αιγάλεω, προπονήθηκε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς από τους συμπαίκτες του. Η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη. Μάλιστα κατά την αναχώρηση της ομάδας ο ίδιος έκανε δηλώσεις τονίζοντας ότι η πρόκριση είναι εφικτή αφού θεωρεί τον Παναθηναϊκό ποιοτική ομάδα.

Κατά τα άλλα, ο προπονητής του «τριφυλλιού» αναμένεται να παρατάξει ένα σχήμα παρόμοιο με αυτό που παρέταξε ο Τότης Φυλακούρης στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο. Δηλαδή ένα 3-5-2, με τη μόνη διαφορά ότι αντί του Σκάτσελ θα ξεκινήσει ο Αντριτς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ