ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Μάρτη 2005
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Διαρκείς επιθέσεις

Αμέσως μετά την επίθεση στη Χίλα

Associated Press

Αμέσως μετά την επίθεση στη Χίλα
ΒΑΓΔΑΤΗ - ΧΙΛΑ.--

Η αιματηρότερη επίθεση από την έναρξη της ιρακινής αντίστασης και τέλος των επίσημων πολεμικών εχθροπραξιών, σε συνδυασμό με δεκάδες επιθέσεων σε όλο το Ιράκ, ήταν απάντηση προς τους ιρακινούς αξιωματούχους ασφαλείας ότι ο κλοιός γύρω από την αντίσταση σφίγγει. Την ίδια στιγμή τα παζάρια για τη σύσταση κυβέρνησης, βάσει των αποτελεσμάτων των αποκαλούμενων εκλογών συνεχίζονται...

Η πόλη Χίλα 100 χλμ νοτίως της Βαγδάτης, με πληθυσμό που στην πλειοψηφία τους είναι Σιίτες, ήταν το θέατρο της αιματηρότερης επίθεσης. Οχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε χτες το πρωί μπροστά σε κυβερνητικό κτίριο, όπου πλήθος Ιρακινών υπέβαλε αίτηση πρόσληψης σε κρατικές μυστικές υπηρεσίες, στην αστυνομία και άλλες διοικητικές υπηρεσίες. Επίσημος τελευταίος απολογισμός, 114 νεκροί και 132 τραυματίες, σύμφωνα με τον στρατηγό Οσμάν Αλί, επικεφαλής της Ιρακινής Εθνοφρουράς, ενώ το αμερικανικό CNN μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 125 ενώ των τραυματιών τουλάχιστον 150. Ο απολογισμός είναι τόσο υψηλός, καθώς κοντά στο κυβερνητικό κτίριο βρισκόταν υπαίθρια αγορά, επισημαίνει το «Reuters», ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί εκ νέου.

Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της ιρακινής αστυνομίας και των αμερικανικών κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και ασθενοφόρα για τη διακομιδή των θυμάτων στο νοσοκομείο. Εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου στη Βαγδάτη ανακοίνωσε πως αποστέλλονται επειγόντως στη Χίλα γιατροί και φάρμακα για την αντιμετώπιση των τραυματιών.

Οι τοίχοι βάφτηκαν με αίμα στους δρόμους της Χίλα

Associated Press

Οι τοίχοι βάφτηκαν με αίμα στους δρόμους της Χίλα
Το παγιδευμένο όχημα ήταν σταθμευμένο συγκεκριμένα κοντά στο Κέντρο Υγείας της Χίλα. Οι αιτούντες, πολλοί εκ των οποίων είχαν απολυθεί μετά την πτώση του καθεστώτος Σαντάμ, είχαν συγκεντρωθεί για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να υποβάλουν αίτηση επαναπρόσληψης. Ιρακινός πυροσβέστης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Βρήκαμε τα χέρια του καμικάζι δεμένα στο τιμόνι του αυτοκινήτου και ένα καμένο αντίτυπο του Κορανίου στα συντρίμμια του οχήματος»... Την επίθεση στη Χίλα καταδίκασαν με δηλώσεις τους, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική της Ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ.

Λίγο αργότερα, ένα ακόμη παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε σημείου ελέγχου της αστυνομίας, στη Μουσαγίμπ, 30 χλμ. βόρειας της Χίλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Επιθέσεις και παζάρια

Της επίθεσης αυτοκτονίας στη Χίλα είχε προηγηθεί η εκτέλεση τεσσάρων Ιρακινών αστυνομικών στη Μοσούλη του Βόρειου Ιράκ από τα πυρά άγνωστων οπλοφόρων. Ακόμη οκτώ Ιρακινοί φρουροί ασφαλείας είχαν σκοτωθεί νωρίτερα σε βομβιστική επίθεση κοντά στη Μοσούλη. Η Μοσούλη έχει καταστεί το τελευταίο διάστημα το νέο κέντρο της ιρακινής αντίστασης, έπειτα από την «άλωση» από τους Αμερικανούς πεζοναύτες της Φαλούτζα. Επίσης, σύμφωνα με τον βρετανικό «Independent» οκτώ Ιρακινοί βρέθηκαν χτες σφαγιασμένοι κοντά στη Λατιφίγια. Εκ των 8 οι 6 ήταν Ιρακινοί στρατιώτες, μία γυναίκα η οποία είχε καρφιτσωμένο στο στήθος της ταμπέλα που έγραφε «κατάσκοπος» και ένας επιχειρηματίας που συνεργάζεται με τον αμερικανικό κατοχικό στρατό. Ανάλογες ταμπέλες «κατασκόπου» έφεραν επίσης 5 πτώματα Ιρακινών με στρατιωτικές στολές που ανακαλύφθηκαν χτες νότια της Βαγδάτης.

Στη Βαγδάτη, στην περιοχή Αμερλί, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε όταν πυροβολήθηκε από αγνώστους κατά τη διάρκεια της περιπολίας. Ενώ δύο ακόμη πτώματα ανακαλύφθηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις, βόρεια της Βαγδάτης, ενός στρατιώτη και ενός ακόμη επιχειρηματία συνεργάτη των κατοχικών δυνάμεων.

Τέλος, τουλάχιστον 3 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους νοτιοανατολικά της Βαγδάτης ενώ ένας αμερικανός πεζοναύτης σκοτώθηκε από πυρά στο Μπαμπίλ δυτικά της πρωτεύουσας.

Το μπαράζ των επιθέσεων επί της ουσίας αποτελεί απάντηση, κατά πολλούς αναλυτές, στις δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων των αρχών ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών ότι ο κλοιός σφίγγει γύρω από την ιρακινή αντίσταση και ειδικά γύρω από την οργάνωση του «φαντομά» Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν, εξ αφορμής της σύλληψης του ετεροθαλούς αδελφού και στενού συνεργάτη του Σαντάμ Χουσεΐν, Σαμπάουι Ιμπραχίμ αλ -Χάσαν αλ - Τικρίτι που βρίσκεται από την Κυριακή στα χέρια των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων.

Ιρακινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο ετεροθαλής αδελφός του Σαντάμ συνελήφθη με τη συνεργασία των συριακών αρχών και παραδόθηκε στους Ιρακινούς ως χειρονομία καλής θέλησης: «Εξαιτίας της τρομακτικής πίεσης που ασκείται πάνω τους, οι συριακές αρχές έκαναν κάτι για τον Ιμπραχίμ» δήλωσε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος στο Ιράκ, που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η απόφαση των ΗΠΑ να διαλύσουν το στρατό και τις δημόσιες υπηρεσίες μετά τη νίκη τους στον πόλεμο του 2003 ήταν ένα μέγα λάθος, τονίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» ο μεταβατικός πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουι, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου την πρωθυπουργία έναντι του Ιμπραήμ Αλ Τζαφάρι που έλαβε το χρίσμα της Ενωμένης Ιρακινής Συμμαχίας των Σιιτών, που απέσπασε την πλειοψηφία κατά τη διενέργεια των αποκαλούμενων εκλογών. Δήλωση που εξαιτίας της επίθεσης στη Χίλα τον βάζει γερά στο παιχνίδι του πολύ σκληρού παζαριού που παίζεται ανάμεσα στους Σιίτες και τους Κούρδους που ζητούν την κυριαρχία του Κιρκούκ για να στηρίξουν κάποιον υποψήφιο για την πρωθυπουργία. Πρόταση που έχει όμως απορρίψει ο Αλ Τζαφάρι.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Το Ισραήλ κατηγορεί και απειλεί (πάλι)... τη Συρία

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Η στρατιωτική πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ μπορεί να ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης (βράδυ περασμένης Παρασκευής) σε νυχτερινό κέντρο του Τελ Αβίβ (με πέντε νεκρούς και μερικές δεκάδες τραυματίες), αλλά η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν παραμένει (ως αναμενόταν...) εξαιρετικά δύσπιστη. Η προσπάθειά της να χρησιμοποιήσει τη βομβιστική επίθεση ως ένα ακόμη όπλο της κατά της Συρίας είναι τουλάχιστον καταφανής: Αφ' ενός, ο Αριέλ Σαρόν κατηγόρησε προχτές τη Συρία ως εμπλεκόμενη στη βομβιστική επίθεση του Τελ Αβίβ, προειδοποιώντας, παράλληλα, και τις Παλαιστινιακές αρχές πως «δε θα υπάρξει πρόοδος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», εάν δε σταματήσει η δράση τρομοκρατικών στοιχείων κατά του Ισραήλ. Αφ' ετέρου, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Ζεβ Βοΐμ απείλησε πως το Ισραήλ «θα επιτεθεί κατά συριακών στόχων... όπως και στο παρελθόν»... «εάν θεωρήσει πως έτσι θα σταματήσουν (στη χώρα) οι επιθέσεις που προέρχονται απ' τη Δαμασκό»! Πλάι, σ' όλα αυτά, ο υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ συγκαλούσε χτες σύσκεψη με τους πρέσβεις του Ισραήλ (κυρίως σε χώρες της ΕΕ και τις 15 χώρες - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ...), προκειμένου να τους δώσει «πληροφορίες και τεκμήρια» που να στοιχειοθετούν τις κατηγορίες για εμπλοκή της Συρίας στη βομβιστική επίθεση της Παρασκευής στο Τελ Αβίβ...Ο στόχος αυτής της «διπλωματικής επίθεσης» σε πρώτο επίπεδο είναι (σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών), «να πεισθεί το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Συρίας»...

Και ο Αμπάς καταδικάζει...

Πλάι σ' όλα αυτά, (και παραμονή της σημερινής διάσκεψης για το Μεσανατολικό στο Λονδίνο) ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς καταδίκασε αμέσως τη βομβιστική επίθεση στο Τελ Αβίβ, σπεύδοντας μάλιστα μέχρι του σημείου να επιρρίψει την «ενορχήστρωση» της ενέργειας «σε τρίτη πλευρά... με στόχο το σαμποτάρισμα της ευρύτερης ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή»... Μάλιστα, συνεργάτες του Αμπάς έλεγαν το Σάββατο σε δημοσιογράφους πως πίσω απ' τη βομβιστική επίθεση ήταν η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ενώ η τελευταία το διέψευσε κατηγορηματικά...

Η Συρία αρνείται τις κατηγορίες!

Η Δαμασκός, πάντως, με ψυχραιμία απορρίπτει τις συντονισμένες καταιγιστικές αιτιάσεις του Ισραήλ. Οταν οι αρχικές «πληροφορίες» - καταγγελίες των Ισραηλινών έφεραν ως δράστες της επίθεσης στην ντισκοτέκ του Τελ Αβίβ πότε τη Χεζμπολάχ, πότε «πυρήνες» της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Δαμασκό, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας απαντούσε, ενημερώνοντας με νόημα... κάθε ενδιαφερόμενο πως «έχουν κλείσει από καιρό τα γραφεία της Ισλαμικής Τζιχάντ» στη χώρα και πως σε κάθε περίπτωση η «Συρία δε σχετίζεται με κανέναν τρόπο στη βομβιστική επίθεση του Τελ Αβίβ»!

Ο δε Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Ρεπούμπλικα» προχώρησε σε ενδιαφέρουσες επισημάνσεις, όπως η ακόλουθη: « Εάν με ρωτήσετε εάν περιμένω στρατιωτική επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πω ότι την περιμένω από το τέλος του πολέμου στο Ιράκ, από τότε έχει κλιμακωθεί η ένταση...». Εντούτοις, ο Σύρος Πρόεδρος πρόσθεσε πως δε θεωρεί «επικείμενη» την επίθεση των ΗΠΑ που, ωστόσο, παρατήρησε, πως ξεδιπλώνεται όπως η πολυεπίπεδη «εκστρατεία» τους κατά του Ιράκ.

Ακολούθως, αρνήθηκε τις κατηγορίες του Τελ Αβίβ πως η χώρα του βρίσκεται πίσω απ' τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, σημειώνοντας: «Αν είχαμε πραγματικά σκοτώσει τον Χαρίρι, αυτό θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία. Πέρα από τις ηθικές και τις ανθρώπινες αρχές, το ερώτημα είναι: Ποιος ωφελείται από το έγκλημα; Σίγουρα όχι η Συρία!».

Σε άλλο σημείο δήλωσε πως η χώρα του είναι «θύμα των διαπερατών» συνόρων με το Ιράκ, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τη Συρία ότι εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση για να αντιταχθεί στη διεθνή κοινότητα στο Ιράκ και πως παρά τις επανειλημμένες προτάσεις της συριακής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση του Τζ. Ου. Μπους για συνεργασία στη φύλαξη της αχανούς συρο-ιρακινής μεθορίου η τελευταία κωφεύει...

Ο μεγαλύτερος (;) πονοκέφαλος...

Ομως, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Σαρόν ρίχνει με εξαιρετικό ζήλο τα δηλητηριώδη βέλη της κατά της Δαμασκού, πυκνώνουν οι κινήσεις και οι πληροφορίες για επικίνδυνη κλιμάκωση των αντιδράσεων μεταξύ οργανώσεων Εβραίων εποίκων που καλούνται να αποχωρήσουν (το καλοκαίρι) από 24 εποικισμούς της Λωρίδας της Γάζας και τέσσερις της βόρειας Δυτικής Οχθης. Σε ενημερωτική σύσκεψη του Αβι Ντίχτερ (επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Σιν Μπέιτ) με το υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν την Κυριακή εκτενείς πληροφορίες απ' τις εκθέσεις μυστικών πρακτόρων που παρακολούθησαν «κεκλεισμένων των θυρών» συναντήσεις οργανώσεων Εβραίων εποίκων στις οποίες διαφαίνεται (απ' τον Δεκέμβρη του '04 έως τέλη Φλεβάρη) αύξηση κατά 70% των «καλεσμάτων για δολοφονική απόπειρα κατά του Αριέλ Σαρόν» με σημείο αναφοράς την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν που δολοφονήθηκε το 1995...

Αποφασίστηκε, μάλιστα, η συγκρότηση ειδικής ομάδας αξιωματούχων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα αναλάβει «την αντιμετώπιση υπόπτων» για προτροπή σε δολοφονική απόπειρα κατά του Σαρόν ή σε άλλες βίαιες ενέργειες, με στόχο την αποτροπή της αποχώρησης των Εβραίων εποίκων...

ΤΟΥΡΚΙΑ
Σε δίκη γιατί ... σήκωσε πανό στην Αυστρία!

ΑΓΚΥΡΑ.--

Η υπόθεση μοιάζει με φαρσοκωμωδία, αλλά δεν είναι: Η Αυστριακή υπήκοος Σάντρα Μπακούτζ, δημοσιογράφος που ταξίδεψε στην Τουρκία, για να παρακολουθήσει μια δίκη σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κρατείται ακόμη αφότου συνελήφθη την 9η Φεβρουαρίου, αμέσως μόλις αφίχθη στην Τουρκία, πριν καν κατέβει από το αεροσκάφος, με ειδική επιχείρηση της Αστυνομίας.

Αφορμή, σχετική απόφαση από το Σεπτέμβρη του 2001 του Υπ' Αριθμ. 2 Κακουργιοδικείου (του πρώην Δικαστηρίου Κρατικής Ασφαλείας, που μετονομάστηκε ελέω ευρωπαϊκής θεσμικής αναδιακόσμησης). Εως πριν μερικές ημέρες, δεν ήταν γνωστό το γιατί -- ώσπου, την Κυριακή, το 11ο Κακουργιοδικείο απέρριψε αίτηση για την αποφυλάκισή της, με το σκεπτικό της οποίας, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Χουριέτ, να «εξηγεί» το έγκλημά της: βοήθησε να σηκωθεί ένα πανό το 2001 στην Αυστρία, το οποίο περιείχε ένα σύνθημα που «προσέβαλε» τον τότε υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ! Πέραν αυτού του «συγκεκριμένου» και ιδιαζόντως ειδεχθούς... «εγκλήματος» (!), οι τουρκικές αρχές την κατηγορούν ότι «είναι μέλος» της εκτός νόμου στην Τουρκία οργάνωσης της αριστεράς DHKP-C. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σάντρα Μπακούτζ συλλαμβάνεται από τις τουρκικές αρχές: Το 1998, όταν είχε ταξιδέψει στην Τουρκία και μετείχε σε διαδήλωση εναντίον των «εξαφανίσεων» αριστερών, είχε και πάλι συλληφθεί και απειληθεί από αστυνομικούς με πολιτικά, πριν αφεθεί ελεύθερη.

Μετέβη στην Τουρκία αυτή τη φορά, για να παραστεί στη δίκη των 64 ανθρώπων -- φοιτητών, μουσικών, δημοσιογράφων και εργαζόμενων που «μαζεύτηκαν» σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες τον Απρίλιο του 2004 και εκδόθηκαν στην Τουρκία, πολλοί εκ των οποίων καταγγέλλουν ότι βασανίστηκαν.

Η Μπακούτζ, που είναι από τις φωνές που καταγγέλλουν την κατάσταση διώξεων της τουρκικής αριστεράς και το γεγονός ότι στη διαμαρτυρία για τις ειδικές φυλακές απομόνωσης τύπου F για πολιτικούς κρατούμενους έχουν χάσει έως σήμερα τη ζωή τους 118 άνθρωποι, θα δικαστεί από την τουρκική δικαιοσύνη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Και η ΕΕ εξακολουθεί να επαινεί τον προϊόντα «εκδημοκρατισμό» της Τουρκίας...

«Υποκρισία που ξεπερνά κάθε όριο»

«Να σταματήσουν οι επεμβάσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Μολδαβία», ζήτησε σε παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, σε σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο (στις 23.2) για τις επερχόμενες εκλογές στη Μολδαβία, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης σημείωσε:

«Οι λαοί δε χρειάζονται υποδείξεις, συστάσεις και πολύ περισσότερο δε βρίσκονται υπό επιτήρηση για να διαλέξουν τις κυβερνήσεις που επιθυμούν.

Είναι απαράδεκτο η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο να επεμβαίνουν επανειλημμένα στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών.

Στην περίπτωση της Μολδαβίας η υποκρισία για τη δημοκρατική διαδικασία ξεπερνά κάθε όριο. Αν πρέπει κάτι να καταγγελθεί είναι η ανοιχτή επέμβαση των ΗΠΑ με την χρηματοδότηση 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων της οργάνωσης "Κοαλίτσια 2005" που υποστηρίζει την ονομαζόμενη αντιπολίτευση της σημερινής κυβέρνησης.

Είναι δε τόσο προκλητική η στάση των ΗΠΑ που όχι μόνο παραδέχτηκε ανοιχτά αυτές τις καταγγελίες, αλλά κατηγορεί με ανακοίνωση της πρεσβείας της την εκλεγμένη κυβέρνηση της Μολδαβίας. Αυτή την ανακοίνωση συνυπέγραψαν και οι πρεσβείες των Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Πολωνίας και Μ. Βρετανίας.

Την ΕΕ και τις ΗΠΑ δεν τις ενδιαφέρει η "δημοκρατία", αλλά πώς θα υποδουλώσουν και λεηλατήσουν τη Μολδαβία όπως και άλλες χώρες».

Φόρος τιμής στον Κόκκινο Στρατό

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: «Σήμερα, στις 23 Φλεβάρη, είναι (σ.σ. ήταν) η επέτειος της ίδρυσης του Κόκκινου Στρατού. Αποτιμούμε φόρο τιμής στη μνήμη των εκατομμυρίων κόκκινων φαντάρων και αξιωματικών που θυσιάστηκαν στον αγώνα για τη συντριβή του φασισμού».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ