ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στους πέντε Κουβανούς πατριώτες

Στη χώρα μας από χτες η Αντριάνα Πέρες, σύζυγος ενός από τους πέντε φυλακισμένους αγωνιστές

Ρενέ Γκονσάλες, Χεράρδο Ερνάντες Νορντέλο, Ραμόν Λαμπανίνιο, Αντόνιο Γκερέρο, Φερνάντο Γκονσάλες Γιορτ.

Πέντε Κουβανοί που βρίσκονται σε πέντε διαφορετικές φυλακές ανά την αμερικανική επικράτεια από το Σεπτέμβρη του 1998, μόνο και μόνο γιατί προσπάθησαν, μέσω συλλογής πληροφοριών στη Φλόριντα, να ματαιώσουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της πατρίδας τους! Οι πέντε δικάστηκαν στην πολιτεία της Φλόριντα, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία διάπραξης κατασκοπίας και φόνου. Μάρτυρες κατηγορίας και «στοιχεία της κουβανοαμερικανικής κοινότητας» γνωστά για την τρομοκρατική τους δράσης εναντίον της Κούβας. Σωρεία οι παρατυπίες κατά τη διάρκεια της εξάμηνης δίκης. Παρ' όλα αυτά η ετυμηγορία της δικαστή Τζιν Λέοναρντ, για τους τέσσερις ισόβια και για τον πέμπτο 29 χρόνια κάθειρξης!

Την πρωτοφανή ακόμη και τα αμερικανικά χρονικά υπόθεση, που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες και στην 61η Σύνοδο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, θα «εξιστορήσει» και αναλύσει η σύζυγος του Χεράρδο Ερνάντες Νορντέλο, Αντριάνα Πέρες Ο' Κόνορ, που έφτασε χτες στη χώρα μας.

Η Αντριάνα Πέρες θα είναι η ομιλήτρια στην εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πέντε αθώους Κουβανούς πατριώτες που διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 11 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος, όπως και στην αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος και στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 13 Απρίλη, 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Ταυτόχρονα θα συμμετέχει και σε άλλες συναντήσεις με φορείς και οργανώσεις που στηρίζουν το δίκαιο αίτημα της απελευθέρωσης των 5 αγωνιστών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ