ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Απρίλη 2005
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Θα πέσει στο κενό

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την προσπάθεια των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ να διασπάσουν και να υπονομεύσουν το συνταξιουχικό κίνημα

Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θέλει να σύρει τους συνταξιούχους στο κανάλι της συναίνεσης. Η προσπάθεια θα πέσει στο κενό
Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θέλει να σύρει τους συνταξιούχους στο κανάλι της συναίνεσης. Η προσπάθεια θα πέσει στο κενό
«Ας το πάρουν χαμπάρι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και τα εκτελεστικά της όργανα, δεν πρόκειται να αποδώσουν οι διασπαστικές ενέργειες και τα σχέδιά τους, γιατί οι συνταξιούχοι ξέρουν χρόνια τώρα ποιοι αγωνίζονται και ποιοι έφαγαν ξύλο για τα προβλήματά τους». Αυτό το μήνυμα στέλνουν προς τα στελέχη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Κωλέτσης, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, με εισήγησή του προς τη Γραμματεία Συνταξιούχων της ΓΣΕΕ, βάζει μπρος σχέδιο για την ίδρυση νέων σωματείων και διασπαστικής Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, υπό τον πλήρη έλεγχο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Οπως καταγγέλλουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι συνεργαζόμενες ομοσπονδίες, «οι ενέργειες αυτές σκοπό έχουν να ελέγξουν και να υποτάξουν το συνταξιουχικό κίνημα στη γραμμή της συναίνεσης και του "κοινωνικού διαλόγου"».

Εξάλλου, ο Στ. Κωλέτσης, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, δήλωσε ότι ή θα δεχτούν να μπουν στη «στρούγκα» της ΓΣΕΕ, ή θα προχωρήσει η δημιουργία σωματείων και Ομοσπονδίας στο χώρο του ΙΚΑ, «γιατί με τη συμμετοχή σας "αποσυντονίζετε και αποδιοργανώνετε την προσπάθεια για ενιαία έκφραση του συνταξιουχικού κινήματος"», όπως υπογραμμίζουν οι ομοσπονδίες.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι αιτία αυτών των ενεργειών είναι «η δυναμική παρουσία και οι αγώνες που δίνει το συνταξιουχικό κίνημα για τα προβλήματα όχι μόνο των συνταξιούχων, αλλά και των εργαζομένων, αφού είναι κοινά. Με τους αγώνες αυτούς ξεσκεπάζουμε και αντιστεκόμαστε στην αντεργατική πολιτική λιτότητας και κατεδάφισης των πάντων, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού».

Οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες καλούν τους συνταξιούχους να γυρίσουν την πλάτη στους διασπαστές «και να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ, καθώς και των άλλων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Να δίνουν μαζικά το "παρών" σε κάθε αγωνιστικό προσκλητήριο, γιατί το δίκαιο κρίνεται στους δρόμους και όχι μέσα στα γραφεία της συναίνεσης και της υποταγής».


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αγώνας για αξιοπρεπή ζωή

Καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης και προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Την απόφασή τους να αποκρούσουν με αγώνες τη γενικευμένη επίθεση που δέχονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δηλώνουν οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας και προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους στον ταξικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς ως επόμενο βήμα κλιμάκωσης της πάλης τους.

Με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης των Συνταξιουχικών Οργανώσεων καταγγέλλει πως η νέα φοροεπιδρομή, η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις στα φάρμακα, το φορολογικό χαράτσι στη λαϊκή στέγη και η ρύθμιση κοροϊδία για τα παράνομα παρακρατημένα ποσά του ΛΑΦΚΑ, οδηγούν τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση. Κόντρα σ' αυτήν την πολιτική, δηλώνουν πως θα ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για άμεση επιστροφή του ΛΑΦΚΑ, για πάγωμα των τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, δωρεάν φάρμακα, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη.

Στη Λάρισα

Το νέο χτύπημα στις ήδη πενιχρές τους συντάξεις, με τις νέες «φαρμακερές» αυξήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση σε χιλιάδες φάρμακα, καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, τα Συνταξιουχικά Σωματεία Λάρισας ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΑΕ - ΤΣΑ. Καλούν τους συνταξιούχους να αντισταθούν σ' αυτήν την πολιτική, να συμμετέχουν μαζικά στις 11 Μάη στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζουν, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, συνεπής με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις προς τους επιχειρηματίες της Υγείας, τους φαρμακοβιομήχανους και φαρμακεμπόρους, εξαγγέλλει αυξήσεις στις τιμές χιλιάδων φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης. «Με την κατάργηση της λίστας φαρμάκων φτιάχνει μια άλλη οικονομικά πιο φαρμακερή, τη λίστα μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων που θα πληρώνουμε απ' ευθείας από την τσέπη μας», σημειώνουν.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν: Καμία αύξηση στα φάρμακα. Δημιουργία Κρατικού Φορέα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διάθεσης του φαρμάκου δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη. Δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, Πρόνοιας.

«Καμία ανοχή - καταλήγουν - σε μέτρα που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Μαζί με τους εργαζόμενους παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ