ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Μάη 2005
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ - ΓΓΑ
Παιχνίδια συμφερόντων

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και Υφυπουργείο Αθλητισμού φαίνεται να ξαναβρίσκονται στα ...χαρακώματα. Ετσι, ο πόλεμος συμφερόντων και διαφορετικών πολιτικών δείχνει να ξαναφουντώνει με αφορμή τα οικονομικά. Χτες ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης σε συνέντευξη Τύπου εξέφρασε για μια ακόμη φορά τα παράπονα της ομοσπονδίας για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει οικονομικά από την καθυστέρηση χρημάτων που έχει να λαμβάνει από το υφυπουργείο. «Δε θα μιλήσω τι λεφτά πήραμε τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση με τον οποιονδήποτε. Βάζουμε πάνω απ' όλα το συμφέρον της εθνικής ομάδας. Για δύο μήνες θα αντέξουμε οικονομικά. Ολα έχουν όρια, δεν μπορείς να παίζεις με τη μεγαλύτερη ομοσπονδία της χώρας. Είναι θέμα θεσμικό. Οποιος δε θέλει τη διοίκηση, να το πει και θα εισπράξει τις απαντήσεις. Στις 9 Ιούνη έχουμε γενική συνέλευση. Εμείς θέλουμε να εισπράξουμε μόνο όσα έχει εισπράξει και ο υπόλοιπος ελληνικός αθλητισμός, τίποτε άλλο», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Στην αντίπερα όχθη, το υφυπουργείο Αθλητισμού αντέδρασε με ανακοίνωση του Γιώργου Ορφανού, στα όσα υποστήριξε η διοίκηση της ΕΠΟ. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «δημιουργία υποτιθέμενων εχθρών από πλευράς της ΕΠΟ», ενώ διευκρινίζεται παράλληλα ότι «Το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν ενδιαφέρεται για το ποια είναι η διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά πώς λειτουργεί». Τέλος, καταλήγει με την επισήμανση «Απαντήσεις θα δοθούν συνολικά με την έγκριση του προϋπολογισμού του 2005. Εως τότε η ΠΟ, σύμφωνα με το νόμο, έχει υποχρέωση να καταθέσει - όπως και της έχει ζητηθεί - τον Απολογισμό Διαχείρισης του Οικονομικού Ετους 2004 στην αρμόδια υπηρεσία του υφυπουργείου».

  • Με παραίτηση απειλούν τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όπως προκύπτει από τη σχετική επιστολή που απέστειλαν στη διοίκηση της ομοσπονδίας. Τα μέλη της επιτροπής αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην εν λόγω επιστολή πως δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωσή τους το τελευταίο πεντάμηνο και καλούν τη διοίκηση να διευθετήσει το θέμα το ταχύτερο δυνατό.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τέλος εποχής για Τζιοβάνι

Παρελθόν από το τέλος της σεζόν ο Τζιοβάνι

Sportidea

Παρελθόν από το τέλος της σεζόν ο Τζιοβάνι
Υστερα από 6 χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό, ο Ζιοβάνι αποτελεί παρελθόν. Ο Βραζιλιάνος δε θα ανανεώσει το συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» και το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την ομάδα συνεχίζοντας την καριέρα του - πιθανότατα - στη Βραζιλία και τη Σάντος.

Το σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του Ζιοβάνι κρατάει εδώ και αρκετούς μήνες. Ο Βραζιλιάνος περίμενε πώς και πώς την κλήση του από τη διοίκηση για να συζητηθεί το θέμα την ώρα που δεχόταν τεράστιες πιέσεις από τη Σάντος να υπογράψει εκεί συμβόλαιο και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Από τη στιγμή που η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν έδειχναν ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα, ο εκπρόσωπος του παίκτη, Μαρσέλο, πήρε την πρωτοβουλία πριν τις γιορτές του Πάσχα και συναντήθηκε με τον Γιώργο Λούβαρη. Εκεί ζήτησε να μάθει τις προθέσεις της ΠΑΕ σχετικά με την ανανέωση, χωρίς όμως να λάβει τις απαντήσεις που περίμενε. Ο Λούβαρης ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του 32χρονου πως η απόφαση ανήκει στον Σωκράτη Κόκκαλη και θα ενημερωθεί εγκαίρως όταν υπάρχουν εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού γνωστοποίησε χτες το πρωί στον ποδοσφαιριστή πως σε λίγες ώρες θα μάθει αν θα μείνει ή αν θα φύγει από την ομάδα, κάτι που έγινε. Το απόγευμα ο «Ζιο» ενημερώθηκε από τη διοίκηση - όχι από τον Κόκκαλη προσωπικά - πως δε θα γίνει ανανέωση της συνεργασίας και είναι ελεύθερος να διαλέξει την ομάδα της αρεσκείας του για να συνεχίσει την καριέρα του.

Απρόσμενη πρόταση

Πρόταση για διεξαγωγή φιλικού με την ομάδα των Ζαπατίστας υπέβαλε στην Ιντερ ο ίδιος ο αρχηγός τους Μάρκος: «Σας προσκαλώ για ένα παιχνίδι με την ομάδα του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού των Ζαπατίστας σε χρόνο και χώρο που θα καθοριστεί σε περίπτωση που αποδεχτείτε την πρόσκληση», αναφέρει η επιστολή του υποδιοικητή, ο οποίος δεν παραλείπει και τη σχετική πλάκα: «Με δεδομένη τη συμπάθεια που τρέφουμε στην ομάδα σας, δε σκοπεύουμε να σας φιλοδωρήσουμε με πολλά γκολ!». Η επιστολή καταλήγει με το ίδιο χιούμορ: «Οσο θα περιμένουμε την απάντησή σας, θα συνεχίσουμε τη σκληρή και επίπονη προετοιμασία της ομάδας μας...».

ΕΠΑΕ
«Καμπάνες» σε ΠΑΟΚ - Πανιώνιο

Το κέρμα που δέχτηκε ο Μάρκους Μινχ στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για την 28η αγωνιστική θα στοιχίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, η οποία επαυξάνεται σε ακόμα μία λόγω υποτροπής, όπως αποφάσισε χθες η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΑΕ. Ετσι, ο ΠΑΟΚ θα κλείσει το πρωτάθλημα με το Αιγάλεω στην άδεια Τούμπα, ενώ θα χρωστάει και μια αγωνιστική στο επόμενο πρωτάθλημα. Με την ίδια ποινή (1+1 κεκλεισμένων των θυρών) τιμωρήθηκε και ο Πανιώνιος για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν ανάμεσα σε μερίδα οπαδών του και στελέχη της «κυανέρυθρης» διοίκησης. Η Νέα Σμύρνη θα μείνει άδεια την 30ή αγωνιστική στο παιχνίδι Πανιώνιος - Εργοτέλης, ενώ και στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της επόμενης σεζόν δε θα υπάρχουν «κυανέρυθροι» οπαδοί. Οι ποινές και των δύο ΠΑΕ είναι εφέσιμες.

ΠΑΟ
Προέχει το ντέρμπι

Μπορεί τα εξωαγωνιστικά θέματα (ανανεώσεις συμβολαίων, μεταγραφές) που θα απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να είναι πολλά, ωστόσο για τους «πράσινους» αυτό που προέχει είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ενα στραβοπάτημα μπορεί να στοιχίσει όχι μόνο το πρωτάθλημα, αλλά ακόμα (βάσει συνδυασμών αποτελεσμάτων) και τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, λοιπόν, μπορεί να έγιναν οι πρώτες συζητήσεις με τον Μινχ για ανανέωση της συνεργασίας, να έπεται η πρώτη συνάντηση με τον Κωνσταντίνου για το ίδιο θέμα και τα πρώτα ονόματα καινούριων παικτών για απόκτηση να κάνουν την εμφάνισή τους, εντούτοις όλα αυτά πάνε για μετά την ΑΕΚ. Κατά τα άλλα στην ομάδα υπάρχει η αισιοδοξία ότι την Κυριακή δε θα γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε σε μια χρονιά. Ο τεχνικός Αλμπέρτο Μαλεζάνι επισήμανε στους παίκτες να μην παρασυρθούν από την κακή ψυχολογία που μπορεί να έχουν οι Ενωσίτες και να δείξουν την προσοχή που απαιτείται. Αλλωστε στην προηγούμενη φετινή επίσκεψη της ΑΕΚ στη Λεωφόρο οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 3-1, κάτι που κάνει τους γηπεδούχους να είναι ιδιαίτερα ...κουμπωμένοι στην αντιμετώπιση του παιχνιδιού.

ΑΕΚ
Ενοχλημένοι από τις φήμες

Ενοχλημένος για τα σενάρια που μιλούν για κατάσταση διχόνοιας στα αποδυτήρια μετά την απρόσμενη ήττα από τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ο Νίκος Κωστένογλου, που μαζί με τον Ζούλιο Σέζαρ παραχώρησαν την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου των παικτών της ΑΕΚ. Ο Νίκος Κωστένογλου ήταν ο παίκτης που μίλησε περισσότερο, τόσο για την κατάσταση στην ομάδα, μετά την ήττα από τον Ιωνικό και για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όσο και για την περιβόητη... κατσάδα του Ντέμη Νικολαΐδη στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο «κιτρινόμαυρος» παίκτης επισήμανε ότι διαστρεβλώθηκαν πολλά από την ομιλία του προέδρου της Ενωσης. Αντίθετα από τον Ελληνα παίκτη, ο Σέζαρ φάνηκε πιο λακωνικός. Ο Βραζιλιάνος του «Δικέφαλου» μίλησε για το πόσο άσχημα ένιωσε που δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στο δύσκολο παιχνίδι με τον Ιωνικό, όμως έδωσε την υπόσχεση ότι θα δώσει τα πάντα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στο αγωνιστικό μέρος η χτεσινή ημέρα περιλάμβανε μια ευχάριστη πρωινή είδηση για τον τεχνικό της ομάδας, Φερνάντο Σάντος, είδε τον Σέρβο αμυντικό Νίκολα Μάλμπασα να γυμνάζεται κανονικά και να τίθεται στη διάθεσή του, ενόψει του ντέρμπι της Λεωφόρου. Ετσι, με δεδομένη και την επιστροφή των Σέζαρ, Αλβες (εξέτισαν τις ποινές τους), ο Πορτογάλος προπονητής δε θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον Σίμο Κρασσά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ