ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Μάη 2005
Σελ. /40
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δράση 8.2.1 - Β' ΚΥΚΛΟΣ: «Κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο του Μέτρου 2.5»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας - καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη Δράση:

8.2.1 - Β' ΚΥΚΛΟΣ «Κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο του Μέτρου 2.5».

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο Μέτρο 8.2, Δράση 8.2.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ) του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός της προκήρυξης είναι δώδεκα εκατομμύρια οκτακόσιες πενήντα εννιά χιλιάδες εννιακόσια εβδομήντα τέσσερα Ευρώ (12.859.974) και η πράξη χρηματοδοτείται από:

Α. Δημόσια δαπάνη (50%) ήτοι έξι εκατομμύρια τετρακόσιες είκοσι εννιά χιλιάδες εννιακόσια ογδόντα επτά Ευρώ (6.429.987), ως εξής: ποσοστό 75% ήτοι τέσσερα εκατομμύρια οκτακόσιες είκοσι δύο χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα Ευρώ (4.822.490) από Κοινοτική Συμμετοχή (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και το υπόλοιπο 25% ήτοι, ένα εκατομμύριο εξακόσιες επτά χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα επτά Ευρώ (1.607.497) από Εθνική Συμμετοχή (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ΠΔΕ).

Β. Ιδιωτική συμμετοχή (50%) ήτοι έξι εκατομμύρια τετρακόσιες είκοσι εννιά χιλιάδες εννιακόσια ογδόντα επτά Ευρώ (6.429.987).

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των εργαζομένων των επιλέξιμων επιχειρήσεων με την υλοποίηση ενεργειών κατάρτισης που στόχο έχουν την προσαρμογή των προσόντων και ικανοτήτων των εργαζομένων στις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας και την αύξηση του αριθμού στελεχών των επιχειρήσεων με υψηλά προσόντα ώστε να καταστεί αποδοτικότερος ο εκσυγχρονισμός τους στο πλαίσιο του Μέτρου 2.5 (Τεχνολογικός και Οργανωτικός Εκσυγχρονισμός Επιχειρήσεων).

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

Α. Επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε δράσεις του Μέτρου 2.5 (όπως 2.5.1, 2.5.2).

Β. Μικρομεσαίες (ΜΜΕ) Επιχειρήσεις που έχουν προβεί σε συναφείς με το μέτρο 2.5 επενδύσεις τεχνολογικού και οργανωτικού εκσυγχρονισμού

και επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους σε θέματα ποιότητας, καινοτομίας, περιβάλλοντος, εφοδιαστικής αλυσίδας, αποσυναρμολόγησης.

Προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις περίπτωσης Β, που δεν έχουν ενταχθεί σε δράση του μέτρου 2.5:

1. Να είναι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), σύμφωνα με τη σύσταση 2003/361/ΕΚ της Ε.Ε.

2. Να έχουν υλοποιήσει την τελευταία πενταετία επενδύσεις σχετικές με το θεματικό αντικείμενο του προτεινόμενου προγράμματος κατάρτισης ύψους, κατ' ελάχιστον, διπλάσιου του προτεινόμενου προϋπολογισμού της πρότασης κατάρτισης. Εξαίρεση αποτελούν οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν πρόταση μόνο για πρόγραμμα κατάρτισης σε συστήματα διασφάλισης ποιότητας.

3. Πρόταση στην οποία περιλαμβάνεται πρόγραμμα(τα) κατάρτισης σε συστήματα διασφάλισης ποιότητας θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από αντίστοιχο πιστοποιητικό σε ισχύ από φορέα διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ ή από φορέα μέλος της συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τη διαπίστευση.

Γενικότεροι όροι:

1. Δεν μπορούν να υποβάλλουν πρόταση επιχειρήσεις που έχουν υπογράψει σύμβαση υλοποίησης προγράμματος κατά τον Α' κύκλο της δράσης 8.2.1.

2. Κάθε επιχείρηση μπορεί να υπογράψει σύμβαση για το παρόν πρόγραμμα μία και μόνο φορά.

Η αναλυτική περιγραφή του Προγράμματος, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα προς συμπλήρωση έντυπα για την υποβολή της πρότασης αναφέρονται στο έντυπο οδηγού του προγράμματος.

Ο οδηγός του προγράμματος διατίθεται από τη Δ/νση Βιομηχανικών Επενδύσεων, Μεσογείων 117-119, 4ος όροφος, τηλ. 210.6965.846-7.

Τα προς συμπλήρωση έντυπα και ο οδηγός του προγράμματος είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο www.ggb.gr.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ή αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2006 ή εξάντλησης του διατιθέμενου προϋπολογισμού, στη διεύθυνση:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Μεσογείων 117-119

ΤΘ 101 92, Αθήνα

Η αξιολόγηση των προτάσεων που υποβάλλονται θα γίνεται στις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • 31/7/2005, 31/10/2005, 31/1/2006, 30/4/2006, 31/7/2006, 31/10/2006

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ