ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Ιούνη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκληματίες της ανθρωπότητας και του πολιτισμού κατ' εξακολούθηση

Η κόκκινη σημαία κυματίζει πάλι στο απελευθερωμένο Στάλινγκραντ
Η κόκκινη σημαία κυματίζει πάλι στο απελευθερωμένο Στάλινγκραντ
Από την ανατροπή του σοσιαλιστικού στρατοπέδου και κυρίως της ΕΣΣΔ οι πολιτικοί της άρχουσας τάξης σε όλες τις ηπείρους, είτε είναι στην εξουσία είτε όχι, εχθροί και «φίλοι» και πρώην «κομμουνιστές» - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - οι τελευταίοι μάλιστα για να σκεπάσουν τη συνεργασία, το συμβιβασμό, με την άρχουσα τάξη, ή ακόμη τη δειλία και την προδοσία τους είναι φανατικότεροι στην προσπάθεια να πείσουν τους λαούς πως ο σοσιαλισμός απέτυχε και η Ιστορία του κόσμου τελείωσε, κέρδισε ο καπιταλισμός.

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στήθηκε μια βιομηχανία χαλκευμένων προπαγανδιστικών γεγονότων, σε όλα τα επίπεδα και διοχετεύτηκαν σε όλα τα αστικά ΜΜΕ, ιδιαίτερα στα «αμερόληπτα» κανάλια που ...«όλα τα λένε και όλα τα δείχνουν» και προβάλλουν ανάλογα εντολές των μεγάλων αφεντικών, χιλιάδες εκδόσεις εντύπων «επιστημονικών» και άλλων συγγραφέων, πανεπιστημίων, οργανισμών, με μοναδικό σκοπό τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, χωρίς να σεβαστούν τη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών. Πάντα βέβαια πίσω απ' όλα αυτά τα χαλκεία βρίσκονταν και τα κατηύθυναν πότε ανοιχτά και πότε από τα σκοτεινά άντρα τους οι γνωστές κρατικές μυστικές υπηρεσίες CΙΑ, FBI, Ιντζέλιτζες Σέρβις και λοιπά «ευαγή» ιδρύματα, αλλά και άλλοι οργανισμοί, όπως ΝΑΤΟ, ΕΕ, G8, κλπ. Δυστυχώς σ' όλη αυτή τη βιομηχανία για την αντιστροφή της Ιστορίας πήραν μέρος και βοήθησαν άνθρωποι της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού και ας μην τολμήσει κανείς απ' όλους αυτούς να πει δεν ήξερε τι πρόσφερε. Η Ιστορία θα τους τοποθετήσει στην ανάλογη θέση, γιατί βοήθησαν να σταματήσει η πρόοδος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Την ανάγκη αυτών των σκέψεων την επέβαλε το γεγονός της 60ής επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, για δύο λόγους. Πρώτον, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα 50 εκατομμύρια των αξέχαστων νεκρών μας και, δεύτερον, ως απάντηση στα τύμπανα της διαστρέβλωσης που ήδη άρχισαν να χτυπούν αρχίζοντας απ' την ίδια την ιερή αυτή μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, που τη μετονόμασαν σε «μέρα της Ευρώπης», δηλαδή των μονοπωλίων. Αυτά τα μονοπώλια στην περίοδο των φοβερών εκείνων χρόνων, με άλλα ονόματα, βοήθησαν τη Γερμανία του Χίτλερ να προχωρήσει στο έγκλημα κατά των λαών με την ελπίδα πως θα μπορούσε να εξαφανίσει από τότε την ΕΣΣΔ. Κάθε φορά λοιπόν που έρχονται εθνικές και παγκόσμιες επέτειοι οι φωστήρες των «παραθύρων» αλλά και σε όλα τα άλλα μέσα προπαγάνδισης αρχίζουν τις αναλύσεις των ιστορικών γεγονότων και μάλιστα... «αποστασιοποιημένοι», όπως λένε, λόγω χρόνου, τα βλέπουν πιο «αντικειμενικά» και «κριτικά», ιδιαίτερα οι ...«ιστορικοί».

Αποσιωπούν «εγκλήματα» της τάξης που υπηρετούν στην Ελλάδα, όπως: Το ιδιώνυμο του «μεγάλου» ανδρός Βενιζέλου (ακόμα δεν έχει καταργηθεί). Τη δικτατορία Μεταξά που έκανε συμφωνίες και με τους Γερμανούς και με τους Εγγλέζους γεμίζοντας συγχρόνως τις φυλακές και τα νησιά με κομμουνιστές. Τη διάλυση του στρατού από τους γερμανόφιλους στρατηγούς μόλις χτύπησαν οι χιτλερικοί. Την παράδοση της Αθήνας από τον Τσολάκογλου. Την παράδοση των κρατουμένων κομμουνιστών στους κατακτητές για να εκτελεστούν, παρά το γεγονός πως είχαν ζητήσει να σταλούν στο Μέτωπο. Ολους αυτούς που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και συμμετείχαν σε όλα τα εγκλήματά τους για πέντε σχεδόν ολόκληρα χρόνια. Οταν μετά από τα πέτρινα αυτά χρόνια με 500 χιλιάδες νεκρούς άρχιζε να ανατέλλει ένας καλύτερος κόσμος τότε αυτοί οι συνεργάτες των Γερμανών άλλαξαν αφεντικά. Μόνο αυτή τη φορά οι Εγγλέζοι ονομάζονταν «σύμμαχοι» και τότε τα μυδράλια κάθε πρωί κροτάλιζαν από χέρια ελληνικά για να κόψουν τον ανθό της γενιάς που έδωσε τα πάντα και οι φυλακές και τα ξερονήσια γέμισαν και πάλι.

Ετσι φτάσαμε στο 2005 να δίνεται μάχη με τα ΜΑΤ για να στηθεί μνημείο στο χώρο των εκτελεσθέντων κομμουνιστών και άλλων πατριωτών, στην Καισαριανή κι αλλού. Ολα αυτά που συνθέτουν την πραγματική ιστορία της χώρας αυτοί οι κύριοι «αναλυτές», «ιστορικοί» και λοιποί τα σβήνουν όχι γιατί δεν τα ξέρουν ή γιατί δεν υπάρχουν πηγές για να βρουν τα στοιχεία, αλλά γιατί έχουν αποστολή ακριβώς τη διαστρέβλωση της αλήθειας για την Ιστορία.

Θεωρήσαμε ως ελάχιστο φόρο τιμής σ' αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρξουν οι επόμενες γενιές, να δώσουμε μιαν απάντηση στη βεβήλωση «ιερών και οσίων». Ομως, επειδή η Ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλα βέβαια μέσα και σε νέες, ίσως και πιο δύσκολες συνθήκες, γι' αυτό έχουμε καθήκον να αναφερθούμε στους σημερινούς «εγκληματίες» που είναι ίδιοι από τότε, για ενημέρωση της νέας γενιάς, όχι μόνο αυτής που αγωνίζεται αλλά και γι' αυτούς που θα μπουν στον αγώνα. Η γνώση να ξέρουν ποιους πολεμάνε θα τους βοηθήσει. Πάλι είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε επιγραμματικά. Σε ένα απ' αυτά τα «αμερόληπτα» κανάλια ένας δημοσιογράφος παρουσίαζε το «τείχος του αίσχους» (τείχος του Βερολίνου), όπως το ονόμασε ο κύριος. Αλήθεια, δεν ήξερε γιατί είχε γίνει τότε το τείχος; Ομως, η «αμεροληψία» του μας άφησε άφωνους. Γιατί την ίδια στιγμή που ένα άλλο τείχος χωρίζει οικογένειες ακόμη και σπίτια στα παλαιστινιακά εδάφη, δεν έχει να πει κουβέντα, ούτε γι' αυτό δε γνωρίζει τίποτε ο κύριος αυτός;

Ξέρουμε πως κάθε φορά που τα λαϊκά κινήματα βρίσκονται σε υποχώρηση, όλα αυτά τα «λουλούδια» αναπτύσσονται ραγδαία σε γαϊδουράγκαθα, γιατί αν ήθελαν έστω στο ελάχιστο να έχουν κάποια αντικειμενικότητα θα ανέφεραν έστω δύο λέξεις για τα Αουσβιτς - Νταχάου, κλπ. ή τουλάχιστον τη δίκη της Νυρεμβέργης. Ποιος, αλήθεια, μετά τη νίκη των αντιφασιστικών δυνάμεων μπορούσε να σκεφτεί πως η Γερμανία θα ήταν σήμερα η πρώτη δύναμη της ΕΕ, όπως και επί Χίτλερ; Ας είναι καλά τα αμερικανικά δολάρια που έρευσαν. Θα θυμίσουμε μερικά επίσης από τα «θεάρεστα» έργα των κυβερνήσεων των ΗΠΑ για να μην ξεχνάμε τους «ηγέτες» στη μεγάλη αυτή χώρα της ...«ελευθερίας και δημοκρατίας». Μπορείτε να απειλείτε την ανθρωπότητα και την κάθε χώρα ξεχωριστά; Που εξαφάνισαν ολόκληρες τις φυλές των Ινδιάνων της ηπείρου. Που έκαψαν ζωντανές τις γυναίκες και τα παιδιά των ανθρακωρύχων στο Κολοράντο. Που κρέμασαν τους ηγέτες των εργατών γιατί αγωνίζονταν για το οκτάωρο στο Σικάγο. Που δολοφόνησαν τις εργάτριες της Νέας Υόρκης γιατί ζήταγαν 8ωρο! Αλήθεια, γιατί οι ηγέτες των ΗΠΑ καθυστέρησαν να μπουν στον πόλεμο, όταν ολόκληρη η Ευρώπη, Βαλκάνια και Αφρική καίγονταν; Πόσα δολάρια αποταμίευσαν που στάζουν αίμα και πόνο εκατομμυρίων ανθρώπων; Αυτοί που μαζί με τη Βρετανία ισοπέδωσαν τη Δρέσδη με τόσες χιλιάδες νεκρούς αμάχους χωρίς να υπάρχουν πολεμικές βιομηχανίες. Κι αυτό έγινε γιατί κατέβαινε ο Κόκκινος Στρατός και έπρεπε να βρει ερείπια και πείνα. Εριξαν την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι που οι επιπτώσεις της συνεχίζονται μέχρι σήμερα, μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσουν την ΕΣΣΔ. Δολοφόνησαν τους ατομικούς επιστήμονες Ρόζεμπεργκ με χαλκευμένες κατηγορίες και εφάρμοσαν το μακαρθισμό για να τρομοκρατήσουν και τον ίδιο το λαό τους.

Οι ΗΠΑ μαζί με τους «έμπειρους» στα εγκλήματα συμμάχους τους Εγγλέζους δημιούργησαν και διατήρησαν τον ψυχρό πόλεμο.

Που μετά το σφαγιασμό του λαϊκού κινήματος της χώρας μας, σφαγίασαν τον κορεατικό.

Και νόμισαν πως θα γονατίσουν και το βιετναμέζικο λαό με πολλά Μιλάι και τα πιο ειδεχθή εγκλήματά τους.

Εφτασαν να στείλουν κατασκοπευτικό αεροπλάνο για να παραβιάσει τον εναέριο χώρο της ΕΣΣΔ (τα σοβιετικά το υποχρέωσαν να προσγειωθεί και το πλήρωμά του να δικαστεί) προκειμένου να ναυαγήσει η συνάντηση Κένεντι - Χρουστσόφ στη Βιέννη, για να μη σταματήσει ο ψυχρός πόλεμος. Συνεχίζουν για σχεδόν 50 χρόνια τον αποκλεισμό της Κούβας γιατί διάλεξε το δικό της τρόπο διακυβέρνησης. Και ο κατάλογος των εγκλημάτων τους δεν έχει τελειωμό.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τα παιδιά στο σχολείο και στο λεωφορείο στη γέφυρα να καίγονται, ούτε τη ραδιοτηλεόραση με τα κρεμασμένα πτώματα και τη μαιευτική κλινική στο Βελιγράδι. Ούτε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, με το 80% γυναίκες και παιδιά.

Αλλά δε θα αντέξουν την τελευταία έφοδο των λαών κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό τρέμουν την ώρα που θα σημάνει η καμπάνα του ξεσηκωμού. Γι' αυτό χρησιμοποιούν όλων των ειδών τα εγκληματικά μέσα για να διατηρήσουν όσο γίνεται περισσότερο αυτό το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Να τους θυμίσουμε όμως πως ο ήλιος εξακολουθεί να βγαίνει απ' την Ανατολή και να δύει στη Δύση. Ετσι κι ο σοσιαλισμός πάλι θα ανατείλει ανεξάρτητα από το χρόνο και το χώρο. Είναι ιστορική αναγκαιότητα.

Αφιερώνεται στη μνήμη των 50 εκατομμυρίων νεκρών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.


Μαρία ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ