ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Ιούνη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση; Πήρε! Η ΝΔ ψήφισε τη ΝΔ! Αυτό θεωρείται κατόρθωμα...

***

Η είδηση θα ήταν αν δεν έπαιρνε! Οπότε κλάμα ο Γιώργος...

***

Και τι έγινε, που πήρε; Η ζωή συνεχίζεται ίδια! Μέχρι ν' αλλάξει...

***

Λύσσαξαν που το ΚΚΕ αποχώρησε! Το εκδήλωσαν διά δημοσιογράφων!..

***

Παραξενεύτηκε ΠΑΣΟΚτζής, ότι συμπεριφερόμαστε σα να είναι το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση! Μα, δεν είναι η πολιτική του; Αρα, κατά και στους δύο! Και στην πλουτοκρατία, για να μην ...ξεχνιόμαστε.

***

Να γίνουν εκλογές ή να μη γίνουν; Δηλαδή, αν γίνουν, τι θα γίνει; Κι αν δε γίνουν; Τι δε θα γίνει;

***

Κάνετε τις εκλογές όποτε θέλετε! Οι τηλέπαθοι να ψηφίσουν το ΚΚΕ πρέπει! Αυτό είναι το θέμα...

***

«Για να μεγαλώνει η πίτα, πρέπει να δουλέψουμε μαζί»! Το είπε ο Πάγκαλος (ΜΕΓΚΑ), «ξεχνώντας» ότι άλλοι παράγουν και άλλοι τρώνε την πίτα...

***

Παρότι η πίτα συνεχώς μεγαλώνει...

***

Ανακάλυψε, επιπλέον, ότι οι επιχειρήσεις (ιδιωτικές) κάνουν ό,τι θέλουν κατά των εργατών!..

***

Τόσα χρόνια στην κυβέρνηση, ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνησή του (κυρίως αυτή) το είχαν ανακαλύψει...

***

Τι έχουμε ν' ακούσουμε ακόμα! Ο ιερέας Στυλιανός είπε το αμίμητο: Οταν ακούμε την καμπάνα, σκεφτόμαστε ότι υπάρχει προοπτική στη ζωή μας!!!!

***

Υπάρχει κανείς, που μόλις ακούσει την καμπάνα, σκέφτεται την ύπαρξη προοπτικής; Θα τρελαθούμε!!!

***

Ακου προοπτική!!

***


Παπαγεωργίου Βασίλης


Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Διαδηλώσεις για τους φυλακισμένους

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν ακόμη στις ισραηλινές φυλακές, πολλοί από αυτούς χωρίς καν να τους έχει απαγγελθεί συγκεκριμένη κατηγορία. Και χιλιάδες συγγενείς τους συνεχίζουν να διαδηλώνουν. Η ισραηλινή ηγεσία δε δείχνει διατεθειμένη να τους απελευθερώσει, όρο που θέτει η παλαιστινιακή πλευρά για να συνεχιστούν οι συνομιλίες


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ανοιξε τα γκαβά σου

Ε, εσύ! Σ' εσένα μιλώ, που χασκογελούσες σα βλάκας και κοιτούσες σα χάνος τους βουλευτάδες να χειροκροτούν επί τριήμερον τους αρχηγούς τους. Κατάλαβες τι έγινε, αυτές τις μέρες, στη Βουλή; Ματσαραγκιά στήθηκε. Ο Γιωργάκης έκανε πρόταση μομφής, για να στριμώξει, τάχα, την κυβέρνηση και να το παίξει μάγκας στους δικούς του. Κι ο Κωστάκης πήρε την «πάσα» και προχωράει ακάθεκτος να βάλει γκολ στο δικό σου τέρμα. Θα τα ξεσκίσει τα δίκτυα. Θα σου πάρει και τα σώβρακα. Τι λες; Εσύ έχεις τη δουλιά σου; Κούνια που σε κούναγε. Σταμάτα να «εκστασιάζεσαι» με τα τηλε-σόου της αποχαύνωσης και σκέψου πως κι άλλοι είχαν δουλιά και την έχασαν. Τ' αφεντικά σχολάνε όποιους κι όσους θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό. Χιλιάδες εργάτες πληρώνονται αν κι όποτε γουστάρει ο εργοδότης και χιλιάδες άλλοι δουλεύουν σαν σκλάβοι και παίρνουν πενταροδεκάρες.

Τι είπες; Σου τα λέω αυτά για να κάνω προπαγάνδα; Τον κακό σου τον φλάρο. Για να σου ανοίξω τα γκαβά στα λέω. Και γιατί ξέρω ότι, όσο θα παραμένεις γκαβός, θα την πληρώνουν και άλλοι, μαζί τους κι εγώ. Μην το παίζεις σ' εμένα χορτάτος και αδιάφορος. Τα χνότα σου βρωμάνε απ' την πείνα. Πολλές φορές δεν έχεις τσιγάρο να καπνίσεις, τρέχουν τα σάλια σου για ένα ποτήρι κρασί. Κι όσο χοντρόπετσος αν είσαι, στενοχωριέσαι, βλέποντας τα παιδιά να σε κοιτούν στα μάτια και να μην έχεις να τους δώσεις. Αυτά δε φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν τις δικές σου αμαρτίες. Ασε, λοιπόν, τις εξυπνάδες και κοίτα τι θα κάνεις. Το να δέχεσαι ό,τι σου σερβίρουν οι τηλεοράσεις και σου τσαμπουνάνε τα «λαμόγια», δε σου λύνει το πρόβλημα. Θα πας αδιάβαστος.

Και μη μου λες «δε γίνεται τίποτα». Προσπάθησες κι απέτυχες; Πάλεψες και δεν μπόρεσες; Πολέμησες κι έχασες; Οχι. Εμ, βέβαια, όσο κάθεσαι να σε ληστεύουν και να σε ξευτιλίζουν, στο τέλος θα σ' αρέσει κιόλας. Κοιτάς να βολευτείς με το γλείψιμο και την υπακοή. Νομίζεις ότι είσαι ο έξυπνος κι ο πονηρός, που θα τα καταφέρει χωρίς να κουραστεί πολύ, δίχως να συγκρουστεί και να «χαλάσει τη ζαχαρένια του». Και λες «εγώ να βολευτώ και "στ' αυτά μου" για τους άλλους». Ηλίθιος είσαι. Αν ήσουν έξυπνος, γιατί πεινάς; Και σιγά την εξυπνάδα που χρειάζεσαι για να γλείφεις και να προσκυνάς. Οι βλάκες τι άλλο κάνουν; Ξύπνα, κακομοίρη μου, γιατί «αν δε βρέξεις τον κώλο, ψάρι δε βγάζεις» κι αν δεν ορθώσεις το κορμί σου θα «πλακώσουν και οι γύφτοι».

Εγώ που σε βρίζω, σε νοιάζομαι κιόλας, ενώ οι άλλοι που σου μιλούν με γλυκόλογα, θέλουν το κακό σου. Μη νομίζεις ότι ο Πολυζωγόπουλος ενδιαφέρεται για πάρτη σου. Στη δούλεψη των αφεντικών είναι, τα βοηθά, κι ας λέει πως τα πολεμάει. Δεν τον άκουσες, που πρότεινε να πληρώσεις εσύ για τη σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων κι όχι αυτοί που τα φαλιρίζουν; Δεν καταλαβαίνεις ότι θέλει να πάει για βουλευτής και υπουργός, όπως ο Πρωτόπαππας; Αντε, από αύριο το πρωί στον αγώνα...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ