ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Ιούνη 2005
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση
  • Στις 8.30 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
  • Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
  • Πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» σήμερα σε όλη τη χώρα

«ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ - ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΡΑ». Σ' αυτό το σύνθημα συμπυκνώνεται το μήνυμα της μεγάλης λαϊκής συγκέντρωσης που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ αύριο Δευτέρα, στις 8.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με ομιλήτρια την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα, στο φόντο της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ κατά των εργασιακών, ασφαλιστικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μια σημαντική πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ ενάντια στις αντιλαϊκές αντεργατικές μεθοδεύσεις κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου και ΕΕ. Για την προετοιμασία της συγκέντρωσης εργάζονται πυρετωδώς εδώ και καιρό τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο το Λεκανοπέδιο, υλοποιώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης, ένα πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους και κατοίκους της Αττικής, μεταφέροντας παντού όπου είναι δυνατό το κάλεσμα της συμμετοχής.

Η μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή, καθώς οι Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις του Λεκανοπεδίου αξιοποιούν για το σκοπό αυτό την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη». Ο κυριακάτικος «Ριζοσπάστης» πέρα από ενδιαφέρουσα θεματολογία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα, και όχι μόνο, προσφέρει στους αναγνώστες του ένα μοναδικό DVD για τον Χαρίλαο Φλωράκη, τη δράση του, που ήταν συνυφασμένη με τη δράση του Κόμματος.

Μεγάλης έκτασης άνοιγμα στον Πειραιά

Σχετικά με τη δραστηριότητα που ανέπτυξε η οργάνωση του Πειραιά προετοιμάζοντας τη συγκέντρωση, ο Ν. Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ, σημειώνει πως «όλη αυτή την περίοδο πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλης έκτασης άνοιγμα, σχεδιασμένο από κάθε Αχτίδα, ιδιαίτερα στην εργατική τάξη και στη νεολαία. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη συγκέντρωση θελήσαμε όχι απλά να μεταφέρουμε το κάλεσμα της συμμετοχής, αλλά να αναδείξουμε το ότι αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις που είναι έντονες αυτή την περίοδο, προτάσσοντας τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας, κόντρα στην καταιγίδα μέτρων που ήδη παίρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου».

«Το άνοιγμα - συνεχίζει ο Ν. Σοφιανός - που πραγματοποίησε η ΚΟ Πειραιά και η ΚΝΕ είχε δύο διαστάσεις. Από τη μια "χτενίσαμε" τους εργασιακούς και νεολαιίστικους χώρους με εκατοντάδες περιοδείες, εξορμήσεις, μεταφέροντας το κάλεσμα σε πλατιά τμήματα εργαζομένων. Από την άλλη επιδιώξαμε με καλύτερους όρους από ό,τι στο παρελθόν η κάθε ΚΟΒ να δουλέψει στο διευρυμένο κύκλο επιρροής της, κινητοποιώντας δεκάδες οπαδούς του Κόμματος, αλλά και εργαζόμενους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στέκονται προβληματισμένοι μπροστά στις εξελίξεις».

Σε ό,τι αφορά στο τι αποκόμισε η Οργάνωση από αυτή της τη δραστηριότητα, υπογραμμίζει: «Από την επαφή μας αυτή την περίοδο με χιλιάδες εργάτες, υπαλλήλους, νέους, εισπράττουμε ένα ευνοϊκό για το Κόμμα μας και την πολιτική του κλίμα. Σε μια περίοδο που πλατύτερα τμήματα του λαού μας μέσα από την ίδια τους την εμπειρία αντιλαμβάνονται τη συμφωνία των κομμάτων που υπηρετούν το μονόδρομο της ΕΕ, μας δίνεται η δυνατότητα πιο ολοκληρωμένα να ανοίγει και να κατευθύνεται η συζήτηση στην πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Σε μεγαλύτερη έκταση μπορούμε να μετράμε βήματα σε μια βασανιστική προσπάθεια απεγκλωβισμού εργαζομένων από την πολιτική επιρροή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στο έδαφος της επίθεσης που γίνεται, το κάλεσμα για να φύγουν οι εργαζόμενοι από τα κόμματα αυτά έχει αποτελέσματα. Στα θετικά βήματα της δουλιάς μας ξεχωρίζει η προσπάθεια της ΚΝΕ στην εργατική νεολαία στους χώρους των εμποροϋπαλλήλων, του επισιτισμού, αλλά και των εργοστασίων με δεκάδες στρατολογίες και συγκρότηση νέων εργατικών Οργανώσεων Βάσης».

Πούλμαν για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση μελών και φίλων του Κόμματος, μια σειρά από Κομματικές Οργανώσεις δρομολογούν πούλμαν για τη μετάβαση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την αυριανή συγκέντρωση. Συγκεκριμένα, θα αναχωρήσουν:

Στις 6.30 μ.μ.

-- Από τα γραφεία της ΚΟΒ Μελισσίων (οδός Δημοκρατίας).

Στις 6.45 μ.μ.

-- Από το Παναιτώλιο Αλσούπολης.

-- Από το Δημοτικό Σχολείο Καλογρέζας.

-- Από κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

-- Από κεντρική πλατεία Αγ. Παρασκευής (Μεσογείων).

-- Από παλιό τέρμα Γαλατσίου (Βεΐκου και Γαλατσίου).

-- Από πλατεία Κύπρου Χολαργού.

-- Από πλατεία Εθνικής Αντίστασης Χολαργού.

-- Από Κατεχάκη (ΜΑΝΟΣ).

Στις 7 μ.μ.

-- Από τον Αγ. Κωνσταντίνο Μεταμόρφωσης.

-- Από το Δημαρχείο Αργυρούπολης.

-- Από την πλατεία Σουρμένων, στο Ελληνικό.

-- Από την πλατεία Ελενας Βενιζέλου στο Μπραχάμι.

-- Από την πλατεία Δημαρχείου, στον Υμηττό.

-- Από Αγιο Τρύφωνα στην Τερψιθέα Γλυφάδας.

-- Από πλατεία Γ. Καραϊσκάκη, στον Αλιμο (Ανω Καλαμάκι).

-- Από Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στην Ηλιούπολη.

-- Από γραφεία ΚΟΒ στον Αγιο Κωνσταντίνο Ηλιούπολης.

-- Από κεντρική πλατεία Ιλίου.

-- Από Δημαρχείο Πετρούπολης.

-- Από Δημαρχείο Αγ. Αναργύρων.

-- Από Δημαρχείο Καματερού.

-- Από Ιπποκράτους και Αλεξάνδρας (ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων).

-- Από πλατεία Ταπητουργείου Βύρωνα.

-- Από πλατεία Καισαριανής.

-- Από πλατεία Γαρδένιας Ζωγράφου.

-- Από πλατεία Δημοκρατίας Χολαργού.

-- Από σιντριβάνι Παγκρατίου.

-- Από γραφεία του Κόμματος επί της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο.

-- Από γραφεία ΚΟΒ Φιλολάου, στη Γούβα.

-- Από πλατεία Καλογήρων, στη Δάφνη.

-- Από Πλ. Αγ. Ελεούσας, στην Αγ. Βαρβάρα.

-- Από το Παλατάκι, στο Χαϊδάρι.

-- Από τον πεζόδρομο στο Δάσος Χαϊδαρίου.

-- Από Δημοκρατίας και Κορυδαλλού, στο Αιγάλεω.

-- Από Πλ. Εσταυρωμένου, στο Αιγάλεω.

-- Από Αλατσάτων και Σαράφη, στο Αιγάλεω.

-- Από Πλ. Δαβάκη, στο Αιγάλεω.

-- Από Πλ. Λόφου Αξιωματικών, στο Περιστέρι.

-- Από Πλ. Δημαρχείου, στο Περιστέρι.

-- Από Πλ. Δέγλερη, στο Περιστέρι.

-- Από οδό Πελοπίδα, έξω από το 33ο Δημοτικό σχολείο, στο Περιστέρι.

-- Από Εθνική Τράπεζα Περισσού.

-- Από Εθνική Τράπεζα Ν. Ιωνίας.

- Από πλατεία Πατριάρχου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

-- Από Βριλησού και Μητροπέτροβα (Πολύγωνο).

-- Από ΜΕΤΡΟ Πανόρμου.

-- Από πλατεία Κύπρου Ιλίσια.

-- Από πλατεία Κυψέλης.

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν με τη φωνή και τα τραγούδια τους οι τραγουδιστές: Καλλιόπη Βέτα, Μαρία Δημητριάδη (μαζί της ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης), Γιάννης Λαρδής, Βασίλης Λέκκας και ο Λάκης Χαλκιάς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ