ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απεργιακός συναγερμός

Στις 10 το πρωί την Τρίτη, στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Από την προχτεσινή κινητοποίηση στην πόλη

Motion Team

Από την προχτεσινή κινητοποίηση στην πόλη
Πανεργατικό συναγερμό για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την Τρίτη 26 Ιούλη σήμαναν οι ταξικές δυνάμεις μέσα από τη σύσκεψη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζόμενων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στόχος είναι να αποτελέσει το βήμα έκφρασης της απόφασης των εργαζομένων να εμποδίσουν την εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, να έρθουν σε σύγκρουση και ρήξη με την εφαρμοζόμενη πολιτική, και τους εντολείς της, την ΕΕ του κεφαλαίου.

Από σήμερα οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ξεκινούν περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς αλλά και στις συνοικίες, με στόχο να φτάσει παντού το κάλεσμα αντίστασης και ανυπακοής. Παράλληλα θα επιδιωχτεί να γίνουν συσκέψεις, συνεδριάσεις σωματείων και συνελεύσεις εργαζομένων ώστε η υπόθεση οργάνωσης του αγώνα να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, σε κάθε χώρο και κλάδο δουλιάς.

Η επιτυχία της 24ωρης απεργίας θα δώσει ώθηση και στην παραπέρα κλιμάκωση της δράσης των ταξικών δυνάμεων που και μέσα από τη χτεσινή σύσκεψη, αποφάσισαν να εντείνουν την προσπάθεια ενημέρωσης του εργαζόμενου λαού για το σύνολο των αντεργατικών μέτρων, την ουσία και τους στόχους τους. Ολο το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα δουλεύουν στην κατεύθυνση προετοιμασίας της επόμενης μαζικής και μαχητικής κινητοποίησης των εργαζομένων που προγραμματίζεται για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Σε αντίθεση με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που σάλπισαν καλοκαιρινή υποχώρηση.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Με συσκέψεις, συνεδριάσεις σωματείων, πικετοφορίες, εξορμήσεις και αξιοποιώντας κάθε μορφή κινητοποίησης, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία και την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιούλη. Συγκεκριμένα:

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Βόλου, όπου, στις 8 μ.μ., η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ διοργανώνει πικετοφορία, η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στους νομούς της Θεσσαλίας έχουν οριστεί στις 9.30 π.μ.:

Στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία.

Στο Βόλο, στην πλατεία Ελευθερίας.

Στα Τρίκαλα, στην κεντρική πλατεία.

Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να παρθούν και στην Καρδίτσα.

Σε συγκέντρωση καλεί σήμερα η τοπική Γραμματεία Πτολεμαΐδας του ΠΑΜΕ, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Πελοπόννησος

Στην Πάτρα, η Γραμματεία ΠΑΜΕ καλεί σήμερα, στις 8.30 μ.μ., στην πλ. Γεωργίου σε συγκέντρωση - απάντηση ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ για την απεργία στις 26 Ιούλη, η απεργιακή κινητοποίηση έχει οριστεί στις 9.30 π.μ., στην πλ. Γεωργίου.

Οι Γραμματείες νομών του ΠΑΜΕ διοργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις:

Στον Πύργο, στις 10 π.μ., στην πλ. ΟΤΕ.

Στην Τρίπολη, στις 9.30 π.μ., στην πλ. Αγ. Βασιλείου.

Στην Κόρινθο, στις 9.30 π.μ., στα Περιβολάκια.

Στη Ζάκυνθο, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Στην Κεφαλονιά, στις 9.30 π.μ., στο Σπίτι του Δασκάλου (Αργοστόλι).

Βορειοδυτική Ελλάδα

Στα Γιάννενα, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., έξω από το Δημαρχείο.

Στην Κέρκυρα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα πικετοφορία στην πλατεία Γεωργάκη, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στην πλατεία Σαρόκο στις 10 π.μ.

Στην Πρέβεζα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σήμερα στις 7 μ.μ. σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο της πόλης.

Πικετοφορίες

Αγωνιστικές πικετοφορίες στη Λάρισα και στην Καρδίτσα, πραγματοποίησαν χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι των δύο θεσσαλικών πόλεων, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την ταξική πάλη κατά της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και το μεγάλο κεφάλαιο.

Στη Λάρισα, η πικετοφορία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο, το οποίο και τη διοργάνωσε. Την ίδια ώρα και εργαζόμενοι της Καρδίτσας διαδήλωναν στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Επιτροπή Αγώνα κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου.

Στην Καλαμάτα, μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν αυτή τη φορά συμβολικά την πύλη μπροστά από το σούπερ - μάρκετ «ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ». Παράλληλα, συνεχίζονται οι εξορμήσεις και περιοδείες για την καλύτερη επιτυχία της πικετοφορίας που θα γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλ. 23ης Μάρτη.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
«Θα τους πολεμήσουμε! »

Παρά τα στενά περιθώρια προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας, ήδη τα ταξικά συνδικάτα έχουν μπει δυνατά στη μάχη για την προετοιμασία της.

Σε αποφασιστική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος, καλεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο. «Αυτή η πολιτική - τονίζει σε ανακοίνωσή της - θέλει ρήξη, αντίσταση, αγώνα ταξικό διαρκείας για να ανατραπεί και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τους "κοινωνικούς διαλόγους" και τα φτιασιδώματα που προτείνει η ΓΣΕΕ. Η μόνη αξιόπιστη διέξοδος είναι οι προτάσεις που προβάλλει το ΠΑΜΕ που η λύση τους απαντάει στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους με όλες τους τις δυνάμεις να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου «ενάντια στη διευθέτηση και τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής. Παίρνουμε μέτρα, ανοίγουμε πόλεμο για να ακυρωθεί η διευθέτηση στην πράξη, να μην περάσει στους χώρους δουλιάς. Υπερασπιζόμαστε το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας με όλα τα μέσα».

Υπογραμμίζει ότι «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θέλει την εργατική τάξη να τρέχει πίσω από τον οδοστρωτήρα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, να κλαίει πάνω από τα ερείπια των κατακτήσεών της. Αγκιστρωμένη συνειδητά στη λογική της ταξικής συνεργασίας, με τη συμμετοχή της στο διάλογο με κυβερνήσεις και πλουτοκρατία διευκολύνει την αντεργατική επίθεση, προδίδει την εργατική τάξη, γίνεται συνένοχη για τη χειροτέρευση της κατάστασής της».

Καλεί σε «οργάνωση, ανάπτυξη της ταξικής πάλης, μαζική απομάκρυνση από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, Ενίσχυση του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων. Αυτό θα δώσει δύναμη στον αγώνα μας».

Να συμμετέχουν αποφασιστικά στην απεργία καλεί όλους τους εμποροϋπαλλήλους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. «Δε δεχόμαστε διευθέτηση του χρόνου εργασίας, δε δεχόμαστε την απελευθέρωση του ωραρίου. Θα τους εμποδίσουμε με κάθε τρόπο», υπογραμμίζει.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΧΙ! Για να αναθρέψουμε τα παιδιά μας

«Εμείς οι γονείς και ιδιαίτερα οι μητέρες ξέρουμε καλύτερα απ' όλους τους ειδικούς και τους υπουργούς ότι η κατάργηση του 8ωρου και η διαχείριση του εργάσιμου χρόνου μας από τον εργοδότη θα αναστατώσει την οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή και τη ζωή των παιδιών μας», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας.

«Οι επιπτώσεις στη διαπαιδαγώγηση και την ανατροφή των παιδιών θα είναι ανυπολόγιστες. Τους λέμε - συνεχίζει η Ομοσπονδία - ότι τα παιδιά μας δεν είναι σκουπίδια ή μπαλάκια για να τα πετάμε. Τους ρωτάμε: το αποτυχημένο τους "ολοήμερο" θα το κάνουν 24ώρου βάσεως για να παρκάρουμε τα παιδιά μας;».

Η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει: «Λέμε όχι σ' αυτές τις ρυθμίσεις γιατί εκτός των άλλων θέλουμε να λέμε εμείς το βράδυ καληνύχτα στα παιδιά μας και όχι ο εκφωνητής της τηλεόρασης. Καλούμε όλους τους γονείς να αγωνιστούν με τα σωματεία τους για πλήρη σταθερή εργασία, σταθερό ανθρώπινο ωράριο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ