ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
Σελ. /32
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Αρ. πρωτ.: 17298

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε σύμπραξη με το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας, σύμφωνα με την αριθμ. 31364/Β7/ 27-3-2002 Υπουργική Απόφαση, οργανώνει και λειτουργεί από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2002-2003 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), «Δυσλεξία: Πολυγλωσσικό Περιβάλλον και Χρήση Νέας Τεχνολογίας». Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω του ΕΠΕΑΕΚ II.

Γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων Ψυχολογίας, των Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ή ομοειδών Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής, των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγών και Ειδικής Αγωγής των Πανεπιστημίων της χώρας ή αντίστοιχων του εξωτερικού καθώς και των Τμημάτων Λογοθεραπείας της ημεδαπής και αλλοδαπής. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι στις βασικές τους σπουδές να έχουν διδαχθεί ικανό αριθμό μαθημάτων συναφών με τα γνωστικά αντικείμενα του οικείου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών που κρίνεται από την εξεταστική επιτροπή.

Ο αριθμός των εισακτέων από ΑΕΙ και ΤΕΙ (Τμήματα Λογοθεραπείας) στο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης ορίζεται κατ' ανώτατο όριο σε είκοσι πέντε (25). Σε περίπτωση μη προσέλευσης ή αποτυχίας υποψηφίων από τμήματα Λογοθεραπείας, ο προβλεπόμενος αριθμός εισακτέων συμπληρώνεται από υποψηφίους ΑΕΙ.

Οι δύο (2) πρώτοι από τους επιτυχόντες θα λάβουν υποτροφία.

Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες οφείλουν να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τομέα ή του ΠΜΣ (Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης, Τμήμα ΦΠΨ, Τομέας Ψυχολογίας (Γραφείο 313: υπόψη κ. Βάγιας Τσιάλιου, τηλ. 26510-95753 και Γραφείο 319: υπόψη κ. Παναγιώτας Σιούλα, τηλ. 26510-95759) ως τις 23 Σεπτεμβρίου 2005, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση εγγραφής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

2. Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα.

3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων (οι τελειόφοιτοι θα υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 ότι η αποδοχή τους γίνεται με την αίρεση απόκτησης πτυχίου ως την περίοδο Σεπτεμβρίου 2005).

4. Αναλυτικό πίνακα των προπτυχιακών μαθημάτων ανά έτος και την αντίστοιχη επίδοσή τους σ' αυτά.

5. Πιστοποιητικό κατοχής ξένης γλώσσας -οπωσδήποτε της γλώσσας των πηγών και της συναφούς βιβλιογραφίας της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας - ή βεβαίωση επάρκειας από την επιτροπή που θα διενεργήσει τις εξετάσεις.

6. Δημοσιεύσεις - τεκμήρια ερευνητικής δραστηριότητας.

7. Συστατικές επιστολές (δύο τουλάχιστον)

Η αναλυτική προκήρυξη, η εξεταστέα ύλη και η συναφής βιβλιογραφία είναι στη διάθεση των υποψηφίων από τη Γραμματεία του Τομέα Ψυχολογίας και τη Γραμματεία του ΜΠΣ, και από το διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.uoi.gr/postgraduate/index gr.html.

Οι εξετάσεις στα γνωστικά αντικείμενα του Προγράμματος, τους Η/Υ και την ξένη γλώσσα θα πραγματοποιηθούν στον Τομέα Ψυχολογίας και σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί την περίοδο εκείνη στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2005.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τομέα Ψυχολογίας (κ. Βάγια Τσιάλιου, τηλ. 26510-95753, e-mail: vtsialou@cc.uoi.gr) και του ΠΜΣ (κ. Παναγιώτα Σιούλα 26510-95759, e-mail: dyslexpr@cc.uoi.gr).

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φ.Π.Ψ

Μαυρογιώργος Γεώργιος

Καθηγητής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ