ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Ξεκινά νέα έρευνα για εισαγγελέα

Τα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα αλλά και όσα αποκαλυφθούν στο μέλλον αποδεικνύουν τη σαπίλα στους κόλπους της Δικαιοσύνης που, ως θεσμός, καλείται - έτσι κι αλλιώς - να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος

Οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών και δικαστών σε κυκλώματα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας συνεχίζονται και αναδεικνύουν τη σαπίλα στους κόλπους της Δικαιοσύνης. Ενός θεσμού που στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος έτσι κι αλλιώς καλείται να υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, με συνέπεια την εμπλοκή δικαστικών και σε ενέργειες - οι οποίες στη δική τους ορολογία χαρακτηρίζονται σκάνδαλα - που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία πτυχή του τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης υπέρ του συστήματος.

Την πιθανή ανάμειξη ενός εισαγγελέα εφετών για παράβαση καθήκοντος και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης αλλά και για πειθαρχικά αδικήματα, καλείται να ελέγξει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, ο οποίος ερευνά το ποινικό μέρος των παραδικαστικών κυκλωμάτων, μετά από αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Ηλίας Μπογδάνος.

Συγκεκριμένα, η αναφορά πραγματοποιήθηκε για τον εισαγγελέα που χειρίστηκε την υπόθεση των εκρήξεων σε βάρος των επιχειρήσεων και αυτοκινήτων του Ηλ. Μπογδάνου, για την οποία ένας από τους κατηγορούμενους, ο Κώστας Αβραμίδης, έχει απαλλαγεί με δύο βουλεύματα. Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας κατονομάστηκε από τη δικαστή Ιωάννα Λάμπρου - Βελισσάρη, η οποία είχε χειριστεί την υπόθεση των εκρήξεων. Καταθέτοντας η Ι. Βελισσάρη στον Γ. Σανιδά, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει με κεντρικό πρόσωπο τον πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Αχ. Ζήση - που φέρεται ότι πίεζε δικαστές να χειριστούν ευνοϊκά υποθέσεις στις οποίες κατηγορούμενος ήταν ο Κ. Αβραμίδης - είπε ότι ο συγκεκριμένος εισαγγελέας εφετών ήταν ένας από τους δικαστές και εισαγγελείς που επικαλέστηκαν το ενδιαφέρον του Αχ. Ζήση για τον Κ. Αβραμίδη.

Στη συνέχεια, ο ίδιος εισαγγελέας ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση των εκρήξεων, το χειρισμό της οποίας τελικά ανέλαβε, και έκανε τις δύο απαλλακτικές προτάσεις στο Συμβούλιο Εφετών για τον Κ. Αβραμίδη. Οπως τονίζεται στην αναφορά του Ηλ. Μπογδάνου, «χρειάζεται να διερευνηθεί η υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί κατ' αρχήν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ο αναφερόμενος παρενέβη στην 16η τακτική ανακρίτρια, υπέρ του Κ. Αβραμίδη». Ακόμα, αναφέρεται πως, «δεδομένης της εμπλοκής του συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού με τη δικογραφία των εκρήξεων, το φθινόπωρο του 2002, έχει μέγιστη σημασία να αποδειχτεί, πότε ακριβώς επενέβη στην ανάκριση, εάν το έπραξε, ενώ ήδη έχει χρεωμένη τη δικογραφία, δεδομένης της πρώτης απαλλακτικής πρότασής του. Είναι προφανές - καταλήγει η αναφορά - ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά του, πέραν των πειθαρχικών ερευνών, οι οποίες ανακύπτουν, συνιστά και παράβαση του ποινικού νόμου και συγκεκριμένα στοιχειοθετεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης».

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κοντά στις ανάγκες των δημοτών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα της δωρεάν Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Νίκαιας, στα πλαίσια του οποίου περισσότεροι από 120 μαθητές Δημοτικού της πόλης, για πέντε εβδομάδες, ασχολήθηκαν καθημερινά με αθλήματα και εικαστικές δράσεις.

Μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, γυμναστές του Αθλητικού Οργανισμού και δάσκαλοι το Πνευματικού Κέντρου, ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά και τα βοήθησαν εκτός από το να περάσουν δημιουργικά τις καλοκαιρινές ώρες τους, να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και τις κλίσεις τους σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα, σε ζωγραφική, πηλοπλαστική, μουσικά όργανα, χορωδία και να έρθουν σε επαφή με τη μουσική μέσα από το πρόγραμμα μουσικοκινητικής, με την Τέχνη μέσα από μαθήματα Ιστορίας Τέχνης και με το Βιβλίο μέσα από τα ειδικά προγράμματα και τα ομαδικά παιχνίδια των Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Νίκαιας.

Παράλληλα τα παιδιά επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, τον Εθνικό Κήπο, το Μουσείο Λαϊκών Οργάνων και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Τα τρία γιγαντοπανό που ζωγράφισαν τα παιδιά με θέμα «Η Πόλη μου», θα στολίσουν κεντρικά σημεία της Νίκαιας.

Πρόγραμμα δωρεάν θαλάσσιων μπάνιων

Επίσης ο Δήμος Νίκαιας, τη στιγμή που οι διακοπές φαντάζουν μακρινό όνειρο για τους περισσότερους εργαζόμενους και για τους συνταξιούχους, πρόσφερε στους δημότες του δωρεάν ανάσες καλοκαιρινής δροσιάς.

Συνεχίζοντας το βελτιωμένο, από τα προηγούμενα χρόνια, πρόγραμμα των θαλάσσιων μπάνιων, έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 1.500 δημότες κάθε ηλικίας να απολαύσουν δωρεάν τη θάλασσα.

Σε καθημερινή βάση επί 20 ημέρες από όλες τις γειτονιές της Νίκαιας, ξεκινούσαν 16 λεωφορεία με προορισμό την παραλία της Βάρκιζας, με παροχές στους λουόμενους της Νίκαιας, ναυαγοσωστική και νοσηλευτική περίθαλψη.

Στόχος της δημοτικής αρχής της Νίκαιας, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, είναι η παροχή δωρεάν προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής και η ανάδειξη των προβλημάτων που γεννά η κεντρική πολιτική της πολιτείας, βάζοντας στο περιθώριο όλο και περισσότερο το λαό και τις ανάγκες του. Τονίζει επίσης ότι προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, που τα γεννούν οι σημερινές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, εκτός ότι πρέπει να παρέχονται δωρεάν, πρέπει να είναι ευθύνη της πολιτείας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Α.Π. 2064

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΤΗΣ 1994/26-7-05 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ OKTΩ (8) ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Νόμου 2190/1994, όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις των Ν. 2225/1994, 2247/1994, 2266/1994, 2349/95, 2527/97, Ν. 2738/1999, Ν. 3051/02, 3146/03, 3174/03, 3200/03, 3260/04 και 3320/05

2. Την αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ6/190/ΟΙΚ 11104/3-6-05 εγκριτική της πρόσληψης Πράξη της τριμελούς εξ Υπουργών Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της υπ' αριθμ. 55/1998 Π.Υ.Σ. «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα» (ΦΕΚ252/Τ.Α 12-11-98) όπως ισχύει.

3. Την παρ. 6 της αριθμ. 55/1998 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου όπως ισχύει.

4. Την υπ' αριθμ. 286955/30-6-05 απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περί «Κατανομής εποχιακού προσωπικού»

Ανακοινώνει

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού οκτώ (8) ατόμων, για την κάλυψη εποχιακών αναγκών της Υπηρεσία μας σε εργασίες για την αποτροπή του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών, για τις εξής, κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Α/Α: 1. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Δασολόγοι, ΑΡΙΘ: 1, ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: α) Αδεια άσκησης επαγγέλματος Δασολόγου, β) Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα A.E.I, ή Ελληνικού Πανεπιστημίου ΑΕΙ ή Προγρ. Σπουδών Επιλογής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμων τίτλων σχολών της αλλοδαπής, βάσει του οποίου χορηγήθηκε η ως άνω άδεια, ΧΡΟΝ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 μήνες, ΕΔΡΑ ΠΑΡ. ΥΠ.: Εδρα Υπηρεσίας

Α/Α: 2, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Δασοπόνοι, ΑΡΙΘΜ: 1, ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Πτυχίο ή δίπλωμα Σχολής Τεχνολ. Δασοπονίας ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγρ. Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή ΠΣΕ (ΤΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδ. Πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας, ΧΡΟΝ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 μήνες, ΕΔΡΑ ΠΑΡ. ΥΠ.: Εδρα Υπηρεσίας

Α/Α: 3. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Εργάτες, ΑΡΙΘ: 6, ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Χειρώνακτες, ΧΡΟΝ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 μήνες, ΕΔΡΑ ΠΑΡ. ΥΠ.: Δασικό Φυτώριο Αμυγδαλέζας Δήμου Αχαρνών

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 ετών έως 65 χρόνων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα Γραφεία της Υπηρεσίας μας οδός Αγίας Λαύρας 66 Ανω Πατήσια (αρμόδιος υπάλληλος κ. Αντωνίου) εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών που αρχίζει από την επομένη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε δυο τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο χώρο Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας ή του Δήμου Αθηναίων οδός Λιοσίων αριθμ. 22 εφ' όσον η ανάρτησή της είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:

1. Κυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

2. Κυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών (όπου απαιτείται):

3. Πρόσφατη βεβαίωση του ΟΑΕΔ για την απόδειξη της μακροχρόνιας ανεργίας

4. Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για τη μόνιμη κατοικία του υποψηφίου.

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου ή της Κοινότητας στο Δημοτολόγιο του οποίου είναι γραμμένοι (όπου απαιτείται).

6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνουν:

α) αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο έχουν απασχοληθεί σε δημόσια Υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/94. β) ότι είναι άνεργοι και ανεπάγγελτοι.

γ) ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού κώδικα, ότι δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα, κλοπή, υπεξαίρεση κ.λ.π. και δεν τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση.

Εκτός από τα παραπάνω δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον έχουν και επικαλούνται επί πλέον κάποια από τις ιδιότητες που ρητά αναφέρονται στην παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 πρέπει να υποβάλλουν μαζί με την αίτησή τους τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία, για τα οποία μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τη Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής (αρμόδιος κ: Αντωνίου τηλ. 210-2284367 και κ. Κουτσογιάννης τηλ. 210-2284072)

Αθήνα 3 Αυγούστου 2005

Ο Δ/ντής Αναδασώσεων Αττικής

ΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ

Με τη χτεσινή 6η κλήρωση, ημέρα 8η, της 199ης έκδοσης του Εθνικού Λαχείου κερδίζουν οι αριθμοί:

Ο αριθμός 20428 κερδίζει 30.000 ευρώ

Ο αριθμός 66069 κερδίζει 10.000 ευρώ

Ο αριθμός 177529 κερδίζει 5.000 ευρώ

Από 2.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

20450 66091 177551

Από 1.500 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

20161 66802 177262

Από 1.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

20023 20047 20344 20389

20393 20415 20513 66030

66034 66056 66154 66664

66688 66985 177124 177148

177445 177490 177494 177516

177614

Από 500 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

20019 20028 20070 20121

20174 20184 20207 20213

20215 20254 20262 20263

20295 20323 20327 20339

20362 20365 20390 20395

20420 20436 20458 20468

20509 20545 20550 20577

20581 20582 20648 20655

20678 20683 20692 20733

20744 20760 20780 20830

20832 20859 20868 20916

20919 20929 20949 20967

20982 20989 66003 66006

66031 66036 66061 66077

66099 66109 66150 66186

66191 66218 66222 66223

66289 66296 66319 66324

66333 66374 66385 66401

66421 66471 66473 66500

66509 66557 66560 66570

66590 66608 66623 66630

66660 66669 66711 66762

66815 66825 66848 66854

66856 66895 66903 66904

66936 66964 66968 66980

177017 177020 177030 177050

177068 177083 177090 177120

177129 177171 177222 177275

177285 177308 177314 177316

177355 177363 177364 177396

177424 177428 177440 177463

177466 177491 177496 177521

177537 177559 177569 177610

177646 177651 177678 177682

177683 177749 177756 177779

177784 177793 177834 177845

177861 177881 177931 177933

177960 177969

Τέλος, από 180 ευρώ κερδίζουν όλοι οι άλλοι αριθμοί από 20000 έως 20999, από 66000 έως 66999 και από 177000 έως 177999 που δεν αναγράφονται στον παραπάνω πίνακα.

Εκδηλώσεις Αντιστασιακών

-- To Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας, ο Εκπολιτιστικός σύλλογος δημοτικού διαμερίσματος Ανω Λουσών «Τα Σουδενά» και το τοπικό Συμβούλιο ΔΔ Ανω Λουσών Δ. Καλαβρύτων, διοργανώνουν, την Κυριακή 7/8/2005 ώρα 11.30 π.μ, στα Ανω Σουδενά (Ανω Λουσοί) Καλαβρύτων, εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ περιόδου 1941 - 1949.

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση που θα ξεκινήσει την ίδια μέρα, ώρα 7 το πρωί, από την πλατεία Κάνιγγος. (Για συμμετοχή στο τηλ.: 210-8234.296).

-- Η ΠΕΑΕΑ Φωκίδας, την Κυριακή 7/8/2005 και ώρα 11.30 π.μ, διοργανώνει στις Καρούτες Φωκίδας εκδήλωση για την επέτειο της ομώνυμης μάχης και τιμής στους αθάνατους νεκρούς του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που έπεσαν μαχόμενοι στις 5/8/1944 κατά των Ναζί κατακτητών.

Από την Αθήνα θα δρομολογηθούν πούλμαν από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 το πρωί. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210-3802.923, 210-5242.254.

-- Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ελευσίνας - θριασίου και ο Δήμος Μάνδρας, την Κυριακή 7/8/2005 και ώρα 9.30 π.μ, πραγματοποιούν εκδήλωση μνήμης για τους 50 εκτελεσμένους από τους κατακτητές στην Αγία Σωτήρα Μάνδρας.

-- Το Παράρτημα Πτολεμαΐδας της ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων του ΔΣΕ και της Εθνικής Αντίστασης, την Κυριακή 7/8/2005 διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες αγωνιστές της περιόδου 1941 - 1944, από τους Γερμανούς κατακτητές. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο μνημείο των πεσόντων, στο πάρκο της Λαϊκής Αγοράς (Πολύκεντρο) Πτολεμαΐδας.

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΜΠΑΝΗ

Ετών 83

κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 4 - 8 - 2005 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Περιστερίου.

Η σύζυγος: Βασιλική. Τα παιδιά του: Αντώνιος και Γιούλη. Ο εγγονός του: Μάνος. Τα αδέλφια του: Γεώργιος και Ευαγγελία, Αθανάσιος και Κούλα, Ανδρέας και Μαίρη. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ