ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Αυγούστου 2005
Σελ. /24
ΔΙΕΘΝΗ
Ιδού η τρομοκρατική δράση των ΗΠΑ

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα την αποκαλυπτική μαρτυρία ενός διεθνιστή, φίλου της Κούβας, που κατάφερε να διεισδύσει στις εγκληματικές αντικουβανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ

H πολύχρονη δράση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ενάντια στην Κούβα με τη στήριξη των εγκληματικών αντικουβανικών οργανώσεων - τη γνωστή μαφία του Μαϊάμι - έρχεται για πολλοστή φορά στο προσκήνιο. Ο «Ρ», που είναι παρών στη μεγάλη συνάντηση της νεολαίας το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στη Βενεζουέλα, παρουσιάζει την αποκαλυπτική μαρτυρία ενός αγωνιστή, φίλου της Κούβας, από τη Γουατεμάλα, που για χρόνια είχε διεισδύσει σε αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις. Η μαρτυρία αυτή κατατέθηκε σε ειδική εκδήλωση του Φεστιβάλ, την περασμένη Τρίτη, για την τρομοκρατική δράση των ΗΠΑ ενάντια όχι μόνο στην Κούβα, αλλά και σε όποιον λαό αντιστέκεται.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει καταφύγιο, στον εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες, έναν «πρώην πράκτορα» της CIA για πολλές δεκαετίες, που η Κούβα και η Βενεζουέλα ζητούν την έκδοσή του για την ανατίναξη κουβανικού αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε 73 ανθρώπους, καθώς και για την οργάνωση σειράς βομβιστικών επιθέσεων σε ξενοδοχεία του νησιού. Την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ είναι αυτές που παρήγαγαν τρομοκράτες τύπου Καρίλες, όπως δικά τους παιδιά είναι και οι διάφοροι Μπιν Λάντεν, εξακολουθεί να κρατάει φυλακισμένους τους πέντε Κουβανούς αγωνιστές Ρενέ Γκονσάλες, Χεράρδο Ερνάντες Νορντέλο, Ραμόν Λαμπανίνιο, Αντόνιο Γκερέρο, Φερνάντο Γκονσάλες Γιορτ, με την κατηγορία της κατασκοπίας. Βεβαίως, η τελευταία εξέλιξη, αποτέλεσμα και του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης, είναι ένα πρώτο θετικό βήμα για την αναψηλάφηση της δίκης και δυναμώνει το αίτημα για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ο πρώην «μισθοφόρος του ιμπεριαλισμού» αποκαλύπτει

Οι πέντε Κουβανοί αγωνιστές
Οι πέντε Κουβανοί αγωνιστές
Ο Πιέρσι Αλδοράδα, από τη Γουατεμάλα, πρόσφερε τη διεθνιστική του προσφορά στην Κούβα διεισδύοντας σε τρομοκρατικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποτρέψει επιθέσεις εναντίον του νησιού. Εκανε ακριβώς ότι και οι πέντε Κουβανοί αγωνιστές κρατούμενοι στις ΗΠΑ. Στην εκδήλωση με θέμα «Κρατική τρομοκρατία στη Λατινική Αμερική - Η υπόθεση Ποσάδα Καρίλες», που συντόνιζε ο πρώτος Γραμματέας της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών της Κούβας, ενώ συμμετείχαν ο Τόνι, γιος του Αντόνιο Γκερέρο και η Ιρμα, κόρη του Ρενέ Γκονσάλες, κατέθεσε για τη δράση του:

«Η Κούβα είναι ένα θύμα, εδώ και τέσσερις δεκαετίες της τρομοκρατίας, που πατρονάρεται από τις ΗΠΑ. Πάνω από 3.000 ανθρώπους έχει ως θύματα ο κουβανικός λαός. Εχει υποφέρει ο κουβανικός λαός. Εγώ ο ίδιος, προσωπικά αν και δεν είμαι Κουβανός, είμαι από τη Γουατεμάλα, ανταποκρίθηκα στην πρόταση της Κούβας να την υπερασπίσω, διεισδύοντας σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Ημουν 22 χρόνια μέσα σε τρομοκρατικές οργανώσεις και από αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν αποδείξεις ότι οι εχθροί της Κούβας δεν αφήνουν να υλοποιήσουμε την απόφασή μας να ζήσουμε ελεύθεροι και ειρηνικά. Και για να καταστρέψουν τον κουβανικό λαό χρησιμοποιούν όλες τις μεθόδους. Εγώ ο ίδιος έλαβα διαταγές να βάλω βόμβες σε ξενοδοχεία, σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, σε διυλιστήρια. Μια φορά μου ανέθεσαν να μελετήσω σχέδιο δολοφονίας του Φιντέλ. Μου ζήτησαν να μεταφέρω μεγάλες χρηματικές ποσότητες, να ανατινάξω χώρους διασκέδασης και ξενοδοχεία, θέατρα, σινεμά, νοσοκομεία. Και όλα αυτά τα αποτρέψαμε. Αν δε γινόταν αυτό από ανθρώπους που αγωνιστήκαμε διεισδύοντας σε αυτές τις οργανώσεις, σήμερα θα είχαμε μια μεγάλη λίστα θυμάτων - νεκρών».

Δε θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία των ισχυρών

Από την εκπαίδευση αντικουβανικών ομάδων στο Μαϊάμι
Από την εκπαίδευση αντικουβανικών ομάδων στο Μαϊάμι
Συνεχίζοντας ο αγωνιστής από τη Γουατεμάλα υπογράμμισε: «Η Κούβα υπερασπίζεται τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία. Δεν είναι υποκρίτρια. Γιατί η Κούβα έχει υποφέρει από την τρομοκρατία. Η Κούβα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συνεργαστεί ενάντια στην τρομοκρατία. Εμείς, οι επαναστάτες αγωνιστές, είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε για να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, σε οποιαδήποτε χώρα. Γιατί είμαστε αντίθετοι στην τρομοκρατία. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την τρομοκρατία με τον τρόμο. Η τρομοκρατία αντιμετωπίζεται με ιδέες, με εκπαίδευση, με πολιτισμό και με αντιμετώπιση των ιδεών που την προκαλούν. Και είναι η ίδια η βία η οποία επιβάλλεται από τους ισχυρούς του κόσμου. Αυτός είναι ο αγώνας μας και δε θα τον εγκαταλείψουμε».

Από όλα αυτά αποκαλύπτεται περίτρανα η αποστολή των πέντε Κουβανών που συνελήφθησαν το Σεπτέμβρη του 1998, δικάστηκαν σε μια δίκη στο εχθρικό Μαϊάμι, που διήρκεσε περισσότερο από 7 μήνες, μια δίκη που παραβίασε κάθε έννοια Δικαίου και των ίδιων των νόμων των ΗΠΑ και των άρθρων 5, 6, 8 του Συντάγματος και βρίσκονται ακόμα σήμερα κρατούμενοι.

Καμία από τις κατηγορίες, περί κατασκοπίας, δεν έγινε δυνατό να αποδειχτεί στη διαδικασία της δίκης. Οι πέντε Κουβανοί αναζητούσαν πληροφορίες δημόσιου χαρακτήρα για να προστατέψουν τον κουβανικό λαό από τρομοκρατικές ενέργειες, που προέρχονταν από τις εξτρεμιστικές αντικουβανικές οργανώσεις και πραγματοποιούνται εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Ο σκοπός τους ήταν να προλάβουν το θάνατο Κουβανών πολιτών και κάθε πολίτη, που μπορούσε να είναι θύμα αυτών των ενεργειών. Επιπλέον, πολλές από αυτές τις πληροφορίες παραδίνονταν στις αμερικανικές αρχές, αφού αυτές οι οργανώσεις, που είναι μη κυβερνητικές, έκαναν ενέργειες κατά της Κούβας από το έδαφος των ΗΠΑ.

Να μάθει ο κόσμος την αλήθεια

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που η γυναίκα του Ρενέ, διάβασε στους παρευρισκομένους γράμμα του φυλακισμένου άντρα της, με το οποίο χαιρέτιζε το 16ο ΠΦΝΦ και τις αποστολές, σημειώνοντας ότι στην ενότητα των λαών βρίσκεται το μέλλον του αγώνα.

Με δήλωσή της στο «Ρ» η κόρη του Ρενέ Γκονσάλες, Ιρμα, σημείωσε:

«Η ιστορία του πατέρα μου είναι πολύ μεγάλη. Είναι πέντε άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία, αγωνίζονται για τη ζωή. Και αυτό δείχνει το διπλό πρόσωπο των ΗΠΑ, της κυβέρνησής τους, που έχουν παραβιάσει χιλιάδες φορές τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ζητάμε από τον κόσμο να μάθει την αλήθεια και να απαιτήσει την απελευθέρωση των πέντε ηρώων. Αυτό είναι πραγματικά που χρειαζόμαστε και πιστεύουμε ότι θα γίνει πράξη με την αλληλεγγύη των λαών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ