ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005
Σελ. /28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νοθείας ... το ανάγνωσμα

Είναι γνωστό ότι το Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), που έγινε στις 28 και 29 του Σεπτέμβρη του 2003, κρίθηκε και από το Πρωτοδικείο Αθήνας άκυρο, για σωρεία νοθειών και παραβιάσεων της εκλογικής νομοθεσίας για τις εκλογές στα Σωματεία των ΕΒΕ (Ν. 1712/1988).

Είναι η δεύτερη φορά στα τελευταία 5 χρόνια που συνέδριο της Συνομοσπονδίας κρίνεται άκυρο και από τα δικαστήρια. Το ίδιο είχε γίνει και για το συνέδριο, που είχε γίνει το 2000 το μήνα Φλεβάρη.

Φαίνεται όμως ότι οι καρεκλοκένταυροι των ΠΑΣΚΕΒΕ και ΑΣΚΕΒΕ, κύριοι υπεύθυνοι για τις νοθείες, διπλοψηφίες, ανύπαρκτες εκλογές, κλπ., συνεπικουρούμενοι βέβαια και από τους ΔΑΚΜίτες, προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους, δε διστάζουν, για άλλη μια φορά, να οργανώσουν ένα ακόμα νόθο συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Αντί να τα μαζεύουν και να φεύγουν από το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, και να διοριστεί νέο ΔΣ που θα οργανώσει το συνέδριο, όχι μόνο αυτό δεν κάνουν, αλλά για να κερδίσουν χρόνο έκαναν έφεση, για την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Πριν όμως εκδικαστεί η υπόθεση της νοθείας στο Εφετείο, που ορίστηκε για τις 22/9/2005, θέλουν να πάνε για συνέδριο στις 17/9/05, μια βδομάδα πριν εκδικαστεί η υπόθεση!!

Είναι προφανής ο σκοπός τους. Φαίνεται ότι ο δαιμόνιος νομικός τους σύμβουλος τους είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν την υπόθεση στο Εφετείο, και αυτοί αποφάσισαν να οργανώσουν ακόμη ένα νέο νόθο συνέδριο. Ετσι, αν κερδίσουν κι αυτό το συνέδριο με τις νοθείες, θα κρατήσουν τις καρέκλες τους άλλα 2 χρόνια και έχει ο θεός μετά τα 2 χρόνια, που θα κριθεί και αυτό νόθο γιατί οι καρεκλοκένταυροι το οργανώνουν με τους ίδιους αντιπροσώπους, οι οποίοι πήραν μέρος στο προηγούμενο συνέδριο εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (όπως Ομοσπονδία Εστιατόρων). Ενώ για τα μάτια του κόσμου οι της ΠΑΣΚΕΒΕ έκαναν «εκλογές» στην Ομοσπονδία Ηρακλείου, αλλά χωρίς τα σωματεία από τα οποία προήλθαν οι νόθοι αντιπρόσωποι να κάνουν εκλογές! Το ίδιο έκαναν και οι της ΔΑΚΜΜΕ στην Ελευσίνα. Οι δε της ΑΣΚΕΒΕ, από την οποία προέρχεται και ο γγ της Συνομοσπονδίας, διατηρούν τις καρέκλες τους παράνομα και καταχρηστικά. Μια και η Ομοσπονδία από την οποία είναι αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΒΕΕ, δεν είναι κανονικό μέλος της Συνομοσπονδίας.

Εμείς καταλαβαίνουμε τους λόγους, αυτοί που υπέταξαν το συνδικαλιστικό κίνημα στις επιλογές του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών, γιατί θέλουν να κρατήσουν με κάθε τρόπο τις καρέκλες τους.

Θέλουν να συνεχίσουν το ξεστράτισμα του συνδικαλιστικού κινήματος και να το κάνουν ακόμη πιο αφερέγγυο και αμφισβητήσιμο από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του.

Να το κάνουν έναν απλό διαχειριστή των επιλογών των μονοπωλιακών ομίλων και να βάζουν πλάτη για να περνάει κάθε φορά η κυβερνητική πολιτική. Οπως έκαναν με τις ανέλεγκτες υποθέσεις, τη συνάφεια, το ωράριο, το φορολογικό νόμο, τη χρηματοδότηση και το Ασφαλιστικό, φυσικά με το αζημίωτο.

Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι ΕΒΕ. Τα ΔΣ των Ομοσπονδιών, των σωματείων, συνδικαλιστές και απλά μέλη των σωματείων, θα τους το επιτρέψουν;

Η ΔΗΚΕΒΕ και οι συνεργαζόμενοι συνδικαλιστές έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να είναι γνήσιο και το προηγούμενο συνέδριο. Είχαν προειδοποιήσει όλους τους συναδέλφους, νόμιμους και παράνομους, ότι το συνέδριο είναι άκυρο, και πρότειναν να μην πάρουν μέρος οι νόθοι αντιπρόσωποι, οι ηγεσίες όμως των ΠΑΣΚΕΒΕ, ΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΕ, παρατάξεων που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ και τη ΝΔ αντίστοιχα, αρνήθηκαν κάτι τέτοιο. Οπως αρνούνται και τώρα, παρά και ενάντια και στις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Η πρόταση της ΔΗΚΕΒΕ και μετά την απόφαση του δικαστηρίου ήταν σαφής. Για να γίνει ένα γνήσιο συνέδριο θα πρέπει να διοριστεί νέο ΔΣ, που θα αναλάβει μέσα σε τακτό χρονικό διάστημα να οργανώσει το συνέδριο (4 μήνες). Σ' αυτούς τους μήνες να υποχρεωθούν όλες οι Ομοσπονδίες, που κακώς πήραν μέρος - και είναι όλες για όσες έχουν γίνει ενστάσεις - να καλέσουν τα σωματεία-μέλη τους να κάνουν εκλογές γνήσιες και με δικαστικό αντιπρόσωπο, για κάθε σωματείο, και όχι με τον ίδιο δικαστικό για 4 σωματεία και την ίδια μέρα, όπως έκαναν τα 4 από τα 9 σωματεία της Βισαλτίας.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να ανακτήσει κάποιο κύρος και το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα. Οσο θα επικρατούν τέτοιες λογικές και πρακτικές το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ όχι μόνο δε θα είναι στην υπηρεσία των μελών του, αλλά θα απομαζικοποιείται, θα γίνεται αφερέγγυο, ανυπόληπτο και επικίνδυνο.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών των 916 σωματείων που ανήκουν στη ΓΣΕΒΕΕ, πρέπει και μπορούν να σταματήσουν τον κατήφορο του συνδικαλιστικού κινήματος, στον οποίο τον οδηγούν καθημερινά οι συμβιβασμένοι ψευτοσυνδικαλιστές. Μ' όλα τα μέσα να πιέσουν να μη γίνει ένα ακόμα νόθο συνέδριο, αλλά να υιοθετηθεί η πρόταση της ΔΗΚΕΒΕ. Αλλωστε, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κάνει εκλογές όλα τα σωματεία και της Ομοσπονδίας Ηρακλείου και άλλων Ομοσπονδιών που «βιάστηκαν» οι καρεκλοκένταυροι να κάνουν εκλογές πριν κάνουν τα σωματεία τους. Ο λόγος προφανής. Να μην τους πάρουν στο ψητό οι νέοι αντιπρόσωποι, γι' αυτό προτίμησαν τους παλιούς.

Στις 27/8/05, που θα γίνει το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, πρέπει να εκφραστεί η αντίθεση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος στις μεθοδεύσεις των ΠΑΣΚΕΒΕ, ΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ. Γιατί εάν προχωρήσουν σε διενέργεια συνεδρίου, τα αποτελέσματα για το συνδικαλιστικό κίνημα θα 'ναι για άλλα 2 χρόνια περιθωριοποίηση, ανυποληψία και υποταγή στα σχέδια των μονοπωλιακών ομίλων και της κυβέρνησης. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και όλοι πρέπει να τις αναλάβουν.


«ΔΗΚΕΒΙΤΗΣ»

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Ξύπνησαν για τη ναρκω-διαφήμιση

Με το γεμάτο υπονοούμενο σλόγκαν, το σχεδόν ανοιχτό κέλευσμα για χρήση ουσιών και τη διαφήμιση που λέει «τώρα το μαύρο κυκλοφορεί ελεύθερα», αποφάσισαν να διαπιστευτούν και στην Ελλάδα τα τσιγάρα ολλανδικής πολυεθνικής, μάρκας «Black Devil» που εισάγονται στην Ελλάδα από την εταιρία «ΤΑΜΠΑΚΟ ΚΙΟΣΚ ΕΛΛΑΣ».

Είναι φανερό ότι τόσο η διαφημιστική εταιρία όσο και η ενδιαφερόμενη επιχείρηση, που προφανώς χρυσοπλήρωσε για τη σχετική διαφημιστική καμπάνια, μπροστά στα κέρδη τους δεν έχουν τον παραμικρό ηθικό ενδοιασμό να «παίξουν» με το ευαίσθητο θέμα των ναρκωτικών. Ετσι, προβάλλουν τη διαφήμιση που με το σχετικό «τσιτάτο» στόχο έχουν να δημιουργήσουν συνειρμούς περί νόμιμης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Στο θέμα, μετά από αρκετό καιρό και προφανώς μετά από καταγγελίες, παρενέβη η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ζητώντας από το συμβούλιο ελέγχου επικοινωνίας της Ενωσης Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδας να παρέμβει με σκοπό την άμεση διακοπή της σχετικής διαφήμισης.

Ανακαλούνται Ignis της SUZUKI

Σε καινούριες περιπέτειες φαίνεται ότι μπαίνουν 538 κάτοχοι του SUZUKI Ignis 1.5 καθώς καλούνται να απευθυνθούν σε κάποιο από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της εταιρίας προκειμένου να επιδιορθωθεί συγκεκριμένο πρόβλημα που εντοπίστηκε στην ασφάλεια του αριστερού ημιαξονίου. Οπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, πρόκειται για οχήματα κατασκευής από 1-8-2003 μέχρι 9-1-2004 με εύρος πλαισίων από JSAFHV81S00100188 μέχρι JSAFHV81S00105149. Σύμφωνα με την εταιρία, η ασφάλεια του αριστερού ημιαξονίου ύστερα από παρατεταμένη σκληρή χρήση μπορεί να ξεκουμπώσει από τη θήκη του διαφορικού προκαλώντας την ακινητοποίηση του οχήματος. Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων μοντέλων έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά από τη ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210.9988.168.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ