ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2005
Σελ. /32
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!

«Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να βγει αγωνιστικά στο προσκήνιο, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, που βρίσκονται στον αντίποδα των επιδιώξεων των μονοπωλίων και της κυβερνητικής πολιτικής», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ομιλία του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την ανάγκη να εγκαταλείψουν τώρα οι εργαζόμενοι τη ΝΔ και κάθε φορέα της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως το ΠΑΣΟΚ, και να συσπειρωθούν με τους Κομμουνιστές στη δράση για τα δικαιώματά τους.

Ο πρωθυπουργός με τους 14 άξονες της ομιλίας του προωθεί την αντιλαϊκή στρατηγική της Λισαβόνας, που τσακίζει τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας, με στόχο την εδραίωση και ενίσχυση της θέσης της στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αποκρατικοποιήσεις και η απελευθέρωση τομέων στρατηγικής σημασίας, οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η προώθηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε άλλος άξονας που ο πρωθυπουργός ονομάζει μεταρρυθμίσεις, αποτελούν δέσμες καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που υπηρετούν τους παραπάνω στόχους του κεφαλαίου.

Το όραμα της κυβέρνησης "να λειτουργεί η Ελλάδα ως έδρα των στρατηγείων, των ερευνητικών κέντρων και των μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που διεισδύουν στις γειτονικές χώρες", εκφράζει τον κοσμοπολίτικο μεγαλοϊδεατισμό του κεφαλαίου. Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί η κυβέρνηση να "στεγάσει" στη Θεσσαλονίκη όλα τα είδη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν σε κάλπικες αναποτελεσματικές διεκδικήσεις για ψίχουλα, που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στρατηγική της ΕΕ και της άρχουσας τάξης και που παριστάνει πως δε γνωρίζει ότι η ΝΔ κυβερνά και με τους δικούς του νόμους.

Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να βγει αγωνιστικά στο προσκήνιο, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, που βρίσκονται στον αντίποδα των επιδιώξεων των μονοπωλίων και της κυβερνητικής πολιτικής.

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!

Λαϊκή αντεπίθεση για τη Λαϊκή Συμμαχία!

Αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων τώρα και παντού!».

Η Αλέκα Παπαρήγα στη ΔΕΘ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9

-- 18.00 Επίσκεψη στο χώρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), συνάντηση με τη διοίκηση και περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο.

-- 20.30 Ομιλία σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σκύδρας.

ΠΕΜΠΤΗ 15/9

-- 09:00 Συνάντηση με τη διοίκηση και ομιλία σε εργαζόμενους του Σωματείου Συμβασιούχων «Ολυμπιακής Αεροπορίας».

-- 09.30 Συνάντηση με τη διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

-- 10.00 Συνάντηση με τη διοίκηση και εργαζόμενους του Σωματείου Μόνιμων Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

-- 13.00 Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ.

-- 20.00 Ομιλία σε εκδήλωση της ΚΟΘ, που πραγματοποιείται στο χώρο της Αποθήκης 1 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ