ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Οχτώβρη 2005
Σελ. /32
Εκδήλωση - συγκέντρωση για το ΕΑΜ

Αύριο 3 Οκτώβρη στα Προπύλαια

Την 64η επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ, στις 27 Σεπτέμβρη του 1941, θα τιμήσουν οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της Αντίστασης, αύριο Δευτέρα 3 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, ώρα 6 μ.μ., που διοργανώνουν οι κορυφαίες αντιστασιακές Οργανώσεις: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) και Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ). Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχει η Χορωδία και Μαντολινάτα «Η Εύγερος Κεφαλονιά».

Θα τιμηθεί η ιστορική επέτειος της ίδρυσης της κορυφαίας εθνικοαπελευθερωτικής Αντιστασιακής Οργάνωσης, του ΕΑΜ, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ που ήταν και η ραχοκοκαλιά του. Ετσι το ΕΑΜ έγινε η ψυχή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού.

Σ' αυτήν την εκδήλωση τιμής, διδαχής και φρονηματισμού από το μεγάλο Επος της Αντίστασης, καλούνται όλα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και οι άλλες αντιστασιακές οργανώσεις να συμμετέχουν με τα λάβαρα του αγώνα. Καλούνται όλοι οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της Αντίστασης, και ιδιαίτερα η νεολαία, να συμμετέχουν μαζικά.

Στη μνήμη της Ελλης Αλεξίου

Η Ελλη Αλεξίου με τον Χαρίλαο Φλωράκη στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έγινε στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ το 1984 για να τιμηθεί η Μεγάλη Δασκάλα και κομμουνίστρια για την προσφορά της στο Κόμμα, στον αγώνα και στο παιδί. Δεκαεφτά χρόνια από το θάνατό της σαν σήμερα και στην αιωνία μνήμη και των δυο τους, ο ανιψιός της Νίκος Αθουσάκης προσφέρει 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» που τόσο τίμησαν και τους τίμησε.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ Περιστερίου διοργανώνουν, σήμερα Κυριακή, στις 10.30 π.μ., στο χώρο του Μπλόκου των Γερμανών και των γερμανοτσολιάδων συνεργατών τους, στο Περιστέρι (Τζων Κένεντυ και Δαμασκηνού), εκδήλωση τιμής για τους συλληφθέντες και εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου, στις 6.7.1944 στο Λόφο Αξιωματικών.

-- Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΑΕΑ και η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ οργανώνουν, την Κυριακή 9.10.2005 και ώρα 11 π.μ., εκδήλωση για την 62η επέτειο της Μάχης της Μακρακώμης που έδωσε ο ΕΛΑΣ κατά των φασιστών κατακτητών (Λεωφορείο για την εκδήλωση θα ξεκινήσει ώρα 9.30 π.μ. από την πλατεία Πάρκου Λαμίας). Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση που θα αναχωρήσει από την Κάνιγγος στις 9.10.2005, ώρα 7 π.μ. (Τηλ.: 210/8234296 -8831368 - 4626345).

-- Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ οργανώνουν, την Κυριακή 9.10.2005 και ώρα 11 π.μ., εκδήλωση προς τιμήν των 350 εκτελεσμένων πατριωτών από τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους στον Αϊ - Νικόλα Τρίπολης (Στρατώνες).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ