ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποφασιστικά στη μάχη για τις τοπικές εκλογές

Σε δεκάδες χιλιάδες χέρια έφτασε χτες και προχτές η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006

Από την προχτεσινή εξόρμηση του Κόμματος στη Νέα Φιλαδέλφεια
Από την προχτεσινή εξόρμηση του Κόμματος στη Νέα Φιλαδέλφεια
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα, έδωσαν την Κυριακή τη μάχη της διάδοσης της Απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δημοσιεύτηκαν σε ειδικό ένθετο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη». Η μαζική εξόρμηση συνεχίστηκε και χτες, Δευτέρα, στους χώρους δουλιάς, στα πανεπιστήμια, σε στέκια νεολαίας.

Οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, τα μέλη της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, όργωσαν τις γειτονιές της πρωτεύουσας προσπαθώντας να φτάσει η Απόφαση της ΚΕ σε μεγάλη μερίδα του λαού. Σε σπίτια, σε πλατείες και καφενεία, σε στέκια της νεολαίας, σε φανάρια, ο «Ρ» με τις θέσεις για τις τοπικές εκλογές διακινήθηκε μαζικά.

Το πρώτο βήμα για να ανοίξει η συζήτηση για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έγινε και εκείνο που φαίνεται είναι ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα για να είναι αδιάφορος απέναντι στις εκλογές.

Οι κομματικές και ΚΝίτικες δυνάμεις, με εφαλτήριο την κυριακάτικη και δευτεριάτικη εξόρμηση, θέτουν ως κύριο στόχο τη συνέχιση της διάδοσης των θέσεων της ΚΕ και το βάθεμα της κουβέντας για τις τοπικές εκλογές. Η συζήτηση θα προχωρήσει με μια σειρά πρωτοβουλιών της ΚΟΑ, μέσα από συσκέψεις και εκδηλώσεις, προκειμένου να εξηγηθούν οι θέσεις του Κόμματος στο λαό, να ακουστεί ο προβληματισμός των εργαζομένων και της νεολαίας.

«Ξεχύθηκαν» σε πόλεις και χωριά στη Θεσσαλία

Από την εξόρμηση με τον «Ρ» στη Λάρισα
Από την εξόρμηση με τον «Ρ» στη Λάρισα
Στις συνοικίες των πόλεων, στα χωριά, σε νεολαιίστικα στέκια «ξεχύθηκαν» το πρωί της Κυριακής τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, για να φτάσει παντού η Απόφαση της ΚΕ του Κόμματος «Για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006». Σε κάθε εργάτη, αγρότη και μικρέμπορα, σε κάθε νέο και νέα, σε κάθε άνεργο και συνταξιούχο και αλλού.

Η ενεργοποίηση των Κομματικών και ΚΝίτικων Οργανώσεων, που είχε προηγηθεί για την οργάνωση της πανεξόρμησης, και η μεγάλη ανταπόκριση των Θεσσαλών όπου απευθύνθηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί με επιτυχία κι αυτή η μάχη. Σχεδόν 3.500 φύλλα «Ριζοσπάστη», που ήταν και το πλάνο των Κομματικών Οργανώσεων Θεσσαλίας - το μεγαλύτερο πλάνο που τέθηκε στην περιοχή μετά το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ - «έφυγαν» την Κυριακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι διακινήθηκαν από τις Κομματικές Οργανώσεις 1.500 φύλλα στη Λάρισα και 650 στην Καρδίτσα. Η εξόρμηση συνεχίστηκε σε χώρους δουλιάς, στους δήμους, σε υπηρεσίες, στα ΤΕΙ, κ.α.

Η κυριακάτικη πανεξόρμηση έδωσε την ευκαιρία στους κομμουνιστές της Θεσσαλίας ν' αναπτύξουν πλούσιο και γόνιμο διάλογο με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και πολλούς ανθρώπους του μόχθου και της δουλιάς, για τον πολιτικό χαρακτήρα της μάχης των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, τη σημασία τους και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση και η προθυμία των νέων να πάρουν τον «Ρ». Οπως τονίζει στον «Ρ» ο Γ. Λιατίφης, γραμματέας της ΝΟ Λάρισας της ΚΝΕ, «το ενδιαφέρον που έδειξαν οι νέοι, που απευθυνθήκαμε, για τις θέσεις του Κόμματος, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν προτάσεις διεξόδου, έστειλε ένα νεανικό, ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα ενίσχυσης των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και δείχνει την ολοένα μεγαλύτερη απήχηση που βρίσκουν οι γενικότερες θέσεις του Κόμματος στη νεολαία».


ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Χτένισαν» τις εργατογειτονιές

Ο Γιώργος Τούσσας και ο Στέλιος Μπενετάτος συζητούν με Κοκκινιώτες κατά τη διάρκεια της προχτεσινής εξόρμησης
Ο Γιώργος Τούσσας και ο Στέλιος Μπενετάτος συζητούν με Κοκκινιώτες κατά τη διάρκεια της προχτεσινής εξόρμησης
Τις συνοικίες του Πειραιά «χτένισαν» προχτές τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος, διαδίδοντας την Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για το πλαίσιο συσπείρωσης και συνεργασίας στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2006.

Από πόρτα σε πόρτα και από γειτονιά σε γειτονιά μοίραζαν τον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», που φιλοξενούσε την Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σημαντική ήταν και η συμβολή της νεολαίας, με τους Κνίτες να είναι παρόντες παντού διανέμοντας την εφημερίδα. Η πανεξόρμηση συνεχίστηκε και χτες το πρωί στους εργασιακούς χώρους της περιοχής.

Σε μια από τις εξορμήσεις στις γειτονιές της Κοκκινιάς συμμετείχαν τα στελέχη του Κόμματος Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος της Νίκαιας.

Ο Γιώργος Τούσσας επισήμαινε στον κόσμο την ολομέτωπη επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος των εργαζομένων από τη ΝΔ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που παρά τις διαφορές σε δευτερεύοντα ζητήματα μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Στο επόμενο διάστημα, δήλωσε, έχουμε μπροστά μας να δώσουμε με επιτυχία μάχες ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, που χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα και εξασφαλίζει κέρδη για το κεφάλαιο και τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.

Αναφερόμενος στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε ένα χρόνο και το πλαίσιο συσπείρωσης και συνεργασίας που θέτει το ΚΚΕ με την Απόφαση της ΚΕ, τόνισε πως «κριτήριο των εργατικών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και να καταδικαστεί η πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της διαφθοράς, της ανεργίας, αλλά και οι φορείς στους Δήμους και στις Νομαρχίες που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ».

Οσον αφορά την Κοκκινιά τόνισε πως ο συνδυασμός της «Δημοκρατικής Ενότητας», με επικεφαλής τον Στέλιο Μπενετάτο, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με αίσθημα ευθύνης, κόντρα σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, έδωσε μάχες για να γίνει ο Δήμος μετερίζι του αγώνα για τους εργαζόμενους. «Η Δημοκρατική Ενότητα, υπογράμμισε, αποτελεί δύναμη και εγγύηση για τη συνέχιση και ενίσχυση του αγώνα για την προοπτική της πόλης και την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων. Ο Δήμος έχει όραμα και αποφασιστικότητα. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια με μεγαλύτερες δυνάμεις».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Μπενετάτος, μιλώντας με τον κόσμο, τόνιζε μεταξύ άλλων, τη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει την Κοκκινιά, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα του συνδυασμού να παλέψει, ώστε «να μη ζήσουμε σε αυτό το περιβάλλον, αλλά να το ανατρέψουμε και να ζήσουμε σ' αυτό που διεκδικούμε».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ