ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαπίστωση δυνατοτήτων και ανάγκη έντασης ρυθμών

Στο 25,60% έφτασε η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου στο τέλος της πρώτης βδομάδας της Οικονομικής Εξόρμησης

Η σταθερά ανοδική πορεία και οι δυνατότητες για την κάλυψη των πλάνων των κομματικών οργανώσεων καταγράφεται με το τέλος της πρώτης βδομάδας της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη. Το πανελλαδικό πλάνο του Κόμματος καλύφτηκε κατά 25,60%, μεταδίδοντας αισιοδοξία για τη συνέχεια με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς και αποφασιστικότητα.

Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα των πρώτων Οργανώσεων, που πλησίασαν ή και ξεπέρασαν τους στόχους που είχαν θέσει, δείχνουν τις τεράστιες δυνατότητες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία της πολιτικής αυτής μάχης με τα ανάλογα οικονομικά αποκρυσταλλώματα.

Αντίστοιχα, τα αποτελέσματα άλλων Οργανώσεων που δεν κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους που είχαν θέσει αναδεικνύουν την ανάγκη ακόμα καλύτερου σχεδιασμού και έντασης των ρυθμών της δουλιάς.

Ηδη, η πείρα των Οργανώσεων αναδεικνύει ως βασικούς παράγοντες επιτυχίας την ένταξη στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης του συνόλου του κομματικού και ΚΝίτικου δυναμικού, αλλά και την τεράστια συμβολή των φίλων και οπαδών του Κόμματος. Επιπλέον, καθοριστικής σημασίας είναι ο παράγοντας του καλού σχεδιασμού της Οργάνωσης και της πρωτοπόρας δράσης στελεχών του Κόμματος και συνδικαλιστών.

Οι λίγες μέρες που απομένουν μέχρι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο, πρέπει να αξιοποιηθούν στην πολιτική μάχη της ενημέρωσης και συμμετοχής στον αγώνα των ταξικών δυνάμεων και την ταυτόχρονη οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.

Στον πίνακα που παραθέτουμε φαίνεται η κάλυψη των πλάνων των Οργανώσεων Περιοχής του ΚΚΕ. Επίσης, η ΚΝΕ κάλυψε το 13,76% του πλάνου της. Ακόμα, η Αχτίδα Καλλιτεχνών κάλυψε το 30,12% του πλάνου της, η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» το 13,33% και η ΚΟΒ «902» το 15%.

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί σήμερα, Τετάρτη 9/11, στις 16.00 με τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών:

-- Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)

-- Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ)

-- Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ)

-- Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ)

-- Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα

Ιδιαίτερα ικανοποιητικό είναι το αποτέλεσμα των δέκα πρώτων ημερών της Οικονομικής Εξόρμησης των Κομματικών Οργανώσεων Ροδόπης και Καβάλας του ΚΚΕ.

Μέχρι χτες η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης κάλυψε το 40% του πλάνου της, καθώς έγκαιρα έγινε ο σχεδιασμός δράσης και αυξημένη ήταν η συμμετοχή των οπαδών και φίλων στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης.

Από τις πρώτες ΚΟΒ αναφέρονται αυτή του Ιασμου που κάλυψε το 100% του πλάνου της και των Σαπών που έφτασε στο 85% του πλάνου. Επίσης η ΚΟΒ του συνοικισμού Ηφαιστος (75%) και της Συνοικιακής Κομοτηνής (60%).

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Καβάλας χτες το βράδυ κάλυψε το 40% του πλάνου της, ενώ η ΚΟΒ Παιδείας έχει ξεπεράσει το 50%. Σημειώνεται ότι στην ΚΟΒ αυτή έγινε ένας πολύ καλός προγραμματισμός και στη συνέχεια έννοια των κομματικών μελών ήταν η τήρηση του. Θετικό είναι το αποτέλεσμα και των ΚΟΒ Πόλης Καβάλας(50%), της Ελευθερούπολης (50%), των Οικοδόμων - ΕΒΕ (45%) καθώς και της Νεολαίας(45%).

«Το πολύ ελπιδοφόρο αυτό αποτέλεσμα που πέτυχε η νεολαία και οι μεγάλες δυνατότητες που ανοίγονται οφείλεται στη μαζική δουλιά και στο άνοιγμα των ΚΝιτών τόσο στους χώρους που κινούνται (σχολές, χώροι δουλιάς) όσο και γενικότερα στην κοινωνία. Επίσης, θέλω να υπογραμμίσω τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών κομματικών μελών να υπερκαλύψουν το πλάνο τους, όπως ένας υπερήλικας σύντροφος που έχει καλύψει το 75% του πλάνου του, «αλωνίζοντας» την πόλη και συγκεντρώνοντας μικρά σχετικά ποσά από μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας», λέει ο Δήμος Ζαχαριάδης, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ στο 10ο Συνέδριο του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της ΚΕ, και Οδυσσέα Μάαιτα, στέλεχος του Κόμματος, βρίσκεται από χτες στη Συρία, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του 10ου Συνεδρίου του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος, που πραγματοποιείται 8-10 Νοέμβρη στη Δαμασκό.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου έχουν αυξηθεί οι μηχανορραφίες και οι πιέσεις των ιμπεριαλιστών για να κάμψουν την αντίθεση και αντίσταση των λαών της περιοχής, με το ψευδεπίγραφο σχέδιο της δήθεν αναμόρφωσης και του εκδημοκρατισμού της «ευρύτερης Μέσης Ανατολής», όπως το ονομάζουν.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με την ευκαιρία αυτή θα εκφράσει άλλη μια φορά την αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας στον αγώνα του συριακού λαού, κατά των απειλών που δέχεται και της απαράδεκτης ιμπεριαλιστικής ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, καθώς και στους αγώνες όλων των λαών της περιοχής ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων που θέλουν να τους επιβάλλουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ