ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Μεγάλη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλες τις ηπείρους
  • Συμμετέχουν 74 κόμματα από 62 χώρες
  • Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στον Περισσό, η συνέντευξη Τύπου από το ΚΚΕ

«Σύγχρονες τάσεις του καπιταλισμού και οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις τους. Η εναλλακτική διέξοδος των κομμουνιστών», είναι το θέμα της Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από τις 18 έως τις 20 Νοέμβρη.

Η φετινή συνάντηση γίνεται στο φόντο της κλιμάκωσης της επίθεσης του καπιταλισμού στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αλλά και νέων στοιχείων στην κοινή πάλη των κομμουνιστών για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Η συνάντηση χαρακτηρίζεται από τον αυξημένο αριθμό κομμάτων, από το επίπεδο εκπροσώπησης πολλών αντιπροσωπειών, όπως και από το γεγονός ότι θα επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα κοινών πρωτοβουλιών στα μέτωπα πάλης των εργαζομένων.

Για πρώτη φορά θα πάρουν μέρος αντιπροσωπείες του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, του ΚΚ Βενεζουέλας, του ΚΚ Εκουαδόρ, του ΚΚ Τατζικιστάν και του ΑΚΦΜ από τη Μαδαγασκάρη.

Στη συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή 74 κόμματα από 62 χώρες από όλες τις ηπείρους. Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος:

  • 43 κόμματα από την Ευρώπη (23 από την Ανατολική Ευρώπη και 20 κόμματα από τη Δυτική Ευρώπη),
  • 10 κόμματα από τη Μέση Ανατολή,
  • 7 κόμματα από την Ασία,
  • 8 κόμματα από τη Λατινική Αμερική
  • 2 κόμματα από τη Βόρεια Αμερική,
  • 3 κόμματα από την Αφρική, και
  • 1 από την Αυστραλία.

Στη συνάντηση θα εκπροσωπήσουν τα κόμματά τους ο Πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκ. Ζιουγκάνοφ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Λιβάνου Κ. Χαντάτα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας Γκ. Τιούρμερ, ο ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας Β. Τιούλκιν, ο Πρόεδρος του ΚΚ Λουξεμβούργου Α. Ρούκερτ, η ΓΓ του ΚΚ Λευκορωσίας και ο Πρόεδρος του Γερμανικού ΚΚ Χ. Στερ.

Επίσης, στη συνάντηση θα στείλουν χαιρετισμό το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιαπωνίας, η Κίνηση Κομμουνιστών Ιαπωνίας, το Εργατικό Κόμμα Κροατίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν.

Οι ξένες αντιπροσωπείες θα συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου, ενώ οι εργασίες της συνάντησης θα αρχίσουν στις 18 και θα ολοκληρωθούν στις 20 του Νοέμβρη.

Συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «τη διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλο τον κόσμο», που θα γίνει στην Αθήνα (18-20 Νοέμβρη), θα παραχωρήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΚΚΕ (στον Περισσό).

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Εκδήλωση - συζήτηση για τις εκλογές στην ΤΑ

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Το πλαίσιο συσπείρωσης και συνεργασίας του ΚΚΕ για τις Δημοτικές - Νομαρχιακές Εκλογές του 2006».

Την απόφαση της ΚΕ θα παρουσιάσει η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ. Μετά την παρουσίαση της απόφασης της ΚΕ, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις προσκαλεσμένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ