ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενίσχυση των ψηφοδελτίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση της ΚΟΑ
Κατάμεστη ήταν η αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση της ΚΟΑ
Μιλώντας για την τακτική του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων να αποκαλύπτουν και να παλεύουν ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε:

«Η μάχη των επικείμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του 2006 παίρνει από τα ίδια τα πράγματα και τις εξελίξεις γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Θα γίνουν σε συνθήκες γενικευμένης πολιτικής αντιπαράθεσης, εξαιτίας της όξυνσης όλων των λαϊκών προβλημάτων, από τις συνεχιζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο κύριος όγκος των λαϊκών προβλημάτων είναι πανελλαδικού χαρακτήρα, απορρέουν από τη γενική πολιτική που ακολουθείται. Ο διαχωρισμός της πλειοψηφίας των προβλημάτων σε γενικά και τοπικά είναι τεχνητός και αποπροσανατολιστικός. Δεν έχει βάση ο διαχωρισμός των προβλημάτων σε προβλήματα εργασίας και σε προβλήματα στο χώρο κατοικίας, ούτε των προσώπων από τα κόμματα και την πολιτική τους, σε ό,τι αφορά στελέχη των κομμάτων που είναι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες.

Η απάντηση στην κοινή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στην ΤΑ, είναι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων αγωνιστικής συνεργασίας που θα στηρίξει το ΚΚΕ.

Οι μόνοι που μειοψήφησαν σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο ήταν οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια συνεργασίας που στήριξε το ΚΚΕ.


Το ΚΚΕ και οι δυνάμεις που συνεργάστηκαν μαζί του προτίμησαν το δρόμο του αγώνα, στο πλευρό της πλειοψηφίας των εργαζομένων που υποφέρουν. Κάθε ΟΧΙ συνοδευόταν με το ΝΑΙ σε μέτρα φιλολαϊκά, με κριτήριο τι έργα και μέτρα χρειάζεται ο εργάτης, ο μικροεπαγγελματίας, ο φτωχός αγρότης, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα. Στο κέντρο της προσοχής τους ήταν τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, φροντίζουν ηλικιωμένους με συντάξεις πείνας, άρρωστους που το σύστημα υγείας δεν είναι σε θέση να τους παράσχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενοι ενημέρωναν το λαό, πρότειναν λύσεις, αντιπρότειναν έργα και δραστηριότητες που αν γίνονταν θα βελτίωναν τις συνθήκες ζωής και δουλιάς. Αρνήθηκαν την αύξηση της τοπικής φορολογίας, την ανάθεση έργων στους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για το κέρδος τους και όχι για το λαό. Αρνήθηκαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, την ιδιωτικοποίηση ή την τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων.

Αποκάλυψαν τη σχέση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήμου και νομαρχίας, με τα τοπικά επιχειρηματικά τρωκτικά. Απέδειξαν ότι τα κοινοτικά κονδύλια δε δίνονται απλόχερα για το λαό και τις τοπικές ανάγκες, αλλά για τους επιχειρηματίες, τους εργολάβους. Ξεσκέπασαν το θεσμό των χορηγών που εναγκαλίζονται την Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο να διευρύνουν την πελατεία στα εμπορεύματά τους.

Δε φοβήθηκαν να πουν καθαρά στο λαό, ότι ο χώρος της ΤΑ διαθέτει μηχανισμούς εξαγοράς συνειδήσεων, χειραγώγησης. Εκεί που ανθεί η εξαγορά και η χειραγώγηση εκεί ανθεί και η διαφθορά και η διασπάθιση του χρήματος που βγαίνει με τον ιδρώτα του λαού».

Το ΚΚΕ θα συμβάλει στη συγκρότηση ψηφοδελτίων συνεργασίας και συσπείρωσης

«Το ΚΚΕ μόνιμα και σταθερά παλεύει για τη συσπείρωση και συνεργασία λαϊκών δυνάμεων, πολιτικών κινήσεων και ομάδων, πολιτικών σχηματισμών και τοπικών κινημάτων παντού, πανελλαδικά και τοπικά.

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να συνεχιστεί η συνεργασία που όλα αυτά τα χρόνια είχε με πολιτικές δυνάμεις, ομάδες και πρόσωπα στα διάφορα μέτωπα πάλης και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιδιώκουμε να συναντηθούμε και με νέες δυνάμεις αγωνιστές - αγωνίστριες που αναδείχτηκαν μέσα από τους πρόσφατους αγώνες. Με όλους εκείνους και εκείνες που συμφωνούν ότι η μάχη των τοπικών εκλογών πρέπει να δώσει σαφές πανελλαδικό μήνυμα κατά της πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, που κατανοούν το ρόλο του ΣΥΝ όλα αυτά τα χρόνια στο θεσμό της ΤΑ, και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα. Με όλους εκείνους που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να δοθεί πλήγμα στο δικομματισμό.

Απορρίπτουμε συμμαχίες που εκφράζουν συναλλαγή με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Απορρίπτουμε συνεργασία με τις δυνάμεις της συναίνεσης και του συμβιβασμού, με τις δυνάμεις της διγλωσσίας.

Για μας πρέπει να συνυπάρξει και η πολιτική αγωνιστικών συμμαχιών και η επιδίωξη να κερδηθούν νέες θέσεις προς όφελος του λαϊκού κινήματος. Αν αποσπάσουμε τον ένα στόχο από τον άλλο, τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα πίσω για να διαλυθούν οι συγχύσεις, δε θα έχουμε θετικά αποτελέσματα είτε θα υπάρχουν εφήμερα, αμφιλεγόμενης προοπτικής και σημασίας αριθμητικά αποτελέσματα, σε αντάλλαγμα πολιτικής αβαρίας, που βλάπτει το λαϊκό κίνημα. Διεκδικούμε συμμαχίες και ψήφο για αξιώματα που θα τεθούν αποκλειστικά και μόνο στην υπηρεσία του λαού.

Εμείς απορρίπτουμε τη συνεργασία με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, ούτε άμεση ούτε έμμεση. Με τα κόμματα αυτά έχουμε ριζικές διαφορές και στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης.

Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι, νομάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ θα στηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων, θα στηρίζουν τα αιτήματά τους, θα στηρίζουν κάθε προσπάθεια αντίστασης, όχι με λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα. Θα υπακούουν στις ανάγκες του λαού και όχι στις επιλογές της κυβέρνησης, του κράτους, των επιχειρηματιών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ