ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ανδρέας Δημάκης
Ανδρέας Δημάκης
Φωτ.

Τούτες τις μέρες συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ, κομμουνιστής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε το 1929 από Μικρασιάτες γονείς και έζησε στη Νέα Ιωνία. Ορφάνεψε πολύ μικρός από πατέρα και ρίχτηκε στη δουλιά για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και πέρασε στο ΚΚΕ. Για την αντιστασιακή δράση του κλείστηκε στις φυλακές ανηλίκων στην Κηφισιά και εξορίστηκε στο Μακρονήσι και τα Γιούρα.

Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος και με αυτά τα ιδανικά γαλούχησε και τα παιδιά του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Κατίνα, τα παιδιά του Δήμος, Σοφία και τα εγγόνια του Ανδρέας και Κατερίνα προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Νομού Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα να προσφέρει στη μνήμη του συναδέλφου, αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΕΤΣΗ 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

  • Το ΔΣ της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει την οδύνη του για τον αδόκητο «χαμό» του αγωνιστή Δημήτρη Φέτση προέδρου της Πανελλαδικής ΔΗΚΕΒΕ, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης για την οικονομική εξόρμηση.

Κίμων Ιωαννίδης
Κίμων Ιωαννίδης
* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΟΦΙΑΣ και ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ προσφέρω 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΙΚΑ της Αχτίδας Υγείας-Πρόνοιας της ΚΟ Αθήνας.

Ειρήνη Μουτζούρη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΙΜΩΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης, 40 ευρώ και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Χρύσα Ιωαννίδη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου και μητέρας ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και για τη σημερινή ονομαστική γιορτή της, προσφέρουμε 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση μέσω της ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης.

Ο σύζυγος Γιάννης Μερετσόλιας

Οι κόρες της Βούλα και Πόπη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή, προσφέρω 30 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

Γιώργος Γεωργιάδης, αντιστασιακός

* * *

Φωτ.

Στις 12 Νοέμβρη 2005 έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μας ΚΛΑΙΡΗ ΕΥΚΑΡΠΙΔΟΥ, το γένος Μουρατίδη, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Μεταμόρφωση Κιλκίς από γονείς πρόσφυγες. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή και μαχήτρια του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, τραυματίστηκε σε μάχη στο Γράμμο και για δεύτερη φορά στη μάχη της Αριδαίας και έμεινε ανάπηρη.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Λάζαρος Ευκαρπίδης, τα παιδιά της, οι νύφες της, τα εγγόνια και ο δισέγγονός της, που θα τη θυμούνται πάντα, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αριδαίας, 300 ευρώ, 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτική αναγνώστρια, 20 ευρώ στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης και 20 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ Αθανάσιου ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, πρώτου γραμματέα της περιοχής Φαρκαδώνας, ο οποίος κατακρεουργήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες, της αδελφής του ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, η οποία «έπεσε» πολεμώντας το φασισμό και του καθηγητή ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΛΙΑΜΠΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω στη ΝΕ Τρικάλων για την οικονομική εξόρμηση, 50 ευρώ.

Θανάσης Γεωργιάδης
Θανάσης Γεωργιάδης
Αθανάσιος Θεοδοσίου

* * *

Στην άσβεστη μνήμη των αντιστασιακών αδελφών μας ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΤΣΟΥΤΣΙΚΑ, καθώς επίσης στη μνήμη του ανιψιού μας ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΝΟΥ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, ως πρώτη δόση, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λίμνης-Σκεπαστής.

Γιώργος και Μάγδα Τσούτσικα

* * *

Στη μνήμη των ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΚΑΛΔΗ, ο γιος τους Μιχάλης Καλδής προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου, 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ, από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ, ο αντιστασιακός Βασίλης Βρεττός προσφέρει, μέσω του Παραρτήματος, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του ανιψιού μου ΜΑΡΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα στα 33 χρόνια του, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

Απόστολος Ιωάννη Παππάς

* * *

Στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΥΒΑ (Ταΰγετου), ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ και ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ Βλαχογιάννη - ΠΑΤΣΑΛΙΑ, οι Τασία Κολυβά, Σπύρος Δελλαπόρτας και Μπάμπης Πατσαλιάς προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΗΛΙΑΡΕΣΗ, από το Κιόνι Ιθάκης, ο γιος του Σπύρος Μηλιαρέσης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ιθάκης, 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης γυναίκας μου - αστέρι της ζωής μου - ΕΛΙΣΑΒΕΤ (Λίζας) ΨΩΜΙΑΔΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Σταύρος (Τάκης) Ψωμιάδης

* * *

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ, στελέχους της ΚΟ Θεσσαλονίκης, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας 50 ευρώ.

Λίζα Ψωμιάδου
Λίζα Ψωμιάδου
Γιώργος Λεμονίδης, Θεσσαλονίκη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του κομμουνιστή ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΡΩΝΗ, από την Πάτρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 2 χρόνια, η Ζωή Χρηστίδου προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού - Νέας Ιωνίας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ, ο γιος της Σταύρος Καλφόγλου προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ» της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αθήνας.

* * *

Φωτ.

Σήμερα 30 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από το θάνατο του πολεμιστή του αλβανικού μετώπου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ ΚΩΣΤΑ Κ. ΚΗΠΟΥΡΟΥ (Μαλέτσικου), στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υμηττού και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Στέλιος Αρώνης
Στέλιος Αρώνης
Ανδρομάχη Μερετζόλια
Ανδρομάχη Μερετζόλια
Κλαίρη Ευκαρπίδου
Κλαίρη Ευκαρπίδου
Δημήτρης Φέτσης
Δημήτρης Φέτσης
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Φωτ.

Την Κυριακή 4 Δεκέμβρη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Στέφανου Σαφράμπολης θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού

ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ο οποίος πέθανε στις 28 Οκτώβρη 2005

Στη μνήμη του προσφέρω 120 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης Περισσού και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του

ΚΗΔΕΙΑ

φωτο

Την Δευτέρα 28/11/2005 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης πιστός οπαδός του ΚΚΕ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου πριν από 82 χρόνια και σε όλη τη ζωή του ήταν πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του Κόμματος, καθημερινός αναγνώστης του «Ρ». Στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ η κόρη του Εύη 50 ευρώ, ο ξάδελφός του Φάνης 50 ευρώ και η οικογένεια του Αρη Θεοχάρη 50 ευρώ μέσω ΚΟ Πετρόπουλης.

Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 1-12-2005 από τον Αγ. Αντώνιο Περιστερίου στις 11 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ