ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μάκης Λιμπεράτος
Μάκης Λιμπεράτος
Φωτ. 2

Ανθρωποι, οι οποίοι έζησαν με βαθιά πίστη στα πανανθρώπινα ιδανικά, με συνέπεια στη ζωή τους, φωτεινά παραδείγματα για τις νεότερες γενιές, έντιμοι αγωνιστές, σωστοί κομμουνιστές.

Ο ΤΑΚΗΣ ΑΔΑΜΟΣ, παλιός δημοσιογράφος, ιστορικός, αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη», ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, λογοτέχνης και πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, που σε λίγες μέρες κλείνουν 14 χρόνια από το θάνατό του. Και η συντρόφισσά του, η αντάρτισσα και αγωνίστρια ΕΛΕΝΗ Γκέρου - ΑΔΑΜΟΥ, η οποία τον ακολούθησε 3 χρόνια αργότερα, ανήκουν σε αυτούς, τους απλούς, αλλά εκλεκτούς ανθρώπους.

Προς τιμήν τους και στη μνήμη τους, τα παιδιά τους Ειρήνη και Σοφοκλής και τα εγγόνια τους Νικόλας και Δημήτρης προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση. Προσφέρουν ακόμη 50 ευρώ στη μνήμη της αγαπητής συμπεθέρας τους ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ, η οποία «έφυγε» πριν από λίγες μέρες.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 18 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 54 χρόνια από τη γέννηση του ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΛΕΑ και 5 μήνες από τον πρόωρο «χαμό» του.

Ευχαριστούμε τους συντρόφους, τους συγγενείς και φίλους για τη συμπαράστασή τους.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αντίκυρας.

* * *

Φωτ.

Στις 16 Δεκέμβρη του 1988 «έφυγε» από κοντά μας ο αδελφός μας ΓΕΩΡΓΙΟΣ I. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ, αντιστασιακός εκπαιδευτικός. Από τα φοιτητικά χρόνια του εντάχθηκε στο ΚΚΕ και έμεινε πιστός στα ιδανικά του έως το τέλος της ζωής του.

Δάρδανος Σαράντος
Δάρδανος Σαράντος
Αν και είναι πολλά τα χρόνια που λείπει από τη ζωή μας, η μνήμη του παραμένει ζωντανή σε όλους όσοι τον αγάπησαν.

Στη μνήμη του, τα αδέλφια του Βασιλική Ι. Σκανδάλη και Νίκος και Λούλη Παλούμπη προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος», 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, προσφέρουμε στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος», 350 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Βασιλική Σκανδάλη και Νίκος, Λούλη και Γιάννα Παλούμπη

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 18 Δεκέμβρη, έκλεισαν 14 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΛΟΜΠΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το 1949. Ηταν πρόεδρος των Συνταξιούχων Αθήνας, ηγετικό στέλεχος και πρόεδρος του σωματείου υποδηματεργατών από το 1962. Για τη δράση του και τις προοδευτικές ιδέες του διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για πολλά χρόνια.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 25 ευρώ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη των αξέχαστων συναγωνιστών και συντρόφων μου ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ και ΜΗΤΣΟΥ ΜΠΛΙΟΥ, προσφέρω, μέσω ΝΕ Λάρισας, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Στέργιος Παπαστεργίου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 9 χρόνων από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, προέδρου του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ, η γυναίκα του Σοφία και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ στο Παράρτημα Κοκκινιάς και 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας Κοκκινιάς.

Κώστας Γεωργίου
Κώστας Γεωργίου
* * *

Φωτ.

Στις 2 Δεκέμβρη «χάσαμε» τον αγαπημένο μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗ. Γεννήθηκε το 1952 στη Ρουμανία, από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Εκεί μεγάλωσε και σπούδασε. Το 1976 ήρθε στην Ελλάδα, εργάστηκε σκληρά, δημιούργησε οικογένεια, ήταν κοινωνικός, δραστήριος, καλόκαρδος και πολύ αγαπητός από όλους. Συμμετείχε στις εκδηλώσεις των Πολιτικών Προσφύγων στο Βόλο και στη Νάουσα και πάντα πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω της Τοπικής Χαϊδαρίου, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η γυναίκα του Τριάδα

Τα παιδιά του Κωνσταντίνος και Ματίνα

* * *

Συμπληρώνονται 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΛΤΣΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω, ως πρώτη δόση, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Κατερίνης.

Η γυναίκα του

* * *

φΩΤ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών από τον Δρυμώνα Λευκάδας ΖΩΗ Σπ. ΦΙΛΙΠΠΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ Σπ. ΦΕΤΣΗ, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα που πίστεψαν και υπηρέτησαν με αυταπάρνηση.

Ο άδικος και απροσδόκητος χαμός του Δημήτρη Φέτση πότισε με πόνο όχι μόνο τους δικούς του, αλλά και όλους όσοι τον καμαρώνανε για τη δράση του στο κοινωνικό κίνημα και την αξιοσύνη του, που τον οδήγησαν σε σημαντικές θέσεις στο συνδικαλιστικό χώρο και στην ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Δημήτρης χάθηκε «εν υπηρεσία», εκτελώντας κομματικό καθήκον, σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο δρόμο Ιωαννίνων - Πρέβεζας. Ολοι όσοι είχαμε την τύχη να τον ζήσουμε από κοντά, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συγχωριανοί του, οι σύντροφοί του, δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Ζώης Φίλιππας
Ζώης Φίλιππας
Ο ΖΩΗΣ Σπ. ΦΙΛΙΠΠΑΣ εντάχθηκε από έφηβος στο λαϊκό κίνημα. Αντιπάλεψε τη δικτατορία του Μεταξά και γι' αυτό οδηγήθηκε στο στρατοδικείο και στις φυλακές Ιωαννίνων. Πολέμησε γενναία στην πρώτη γραμμή του Αλβανικού Μετώπου.

Εντάχθηκε πολύ νωρίς στο ΕΑΜ και στον ΕΛΑΣ και πήρε μέρος σε δεκάδες μάχες ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Εδωσε το «παρών» σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες έως το θάνατό του. Για την προσφορά του αυτή, «αμείφθηκε» με διώξεις, απάνθρωπα βασανιστήρια, φυλακές και εξορίες.

Αν και πέρασαν 7 χρόνια από το θάνατό του, στιγμή δε χάθηκε από το μυαλό και την ψυχή μας.

Σπύρος Σ. Φίλιππας, Αργυρώ Φίλιππα - Βασιλακάκη

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΖΩΒΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από τις Σέρρες, ο οποίος αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε στη μνήμη του 400 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Συκεών.

Ο γιος του Βαγγέλης, η νύφη του Σοφία, τα εγγόνια του Κώστας και Γιάννης

* * *

Φωτ.

Στις 29 του περασμένου Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και γιαγιά ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ ΜΑΔΕΜΛΗ, το γένος Διαμαντάκη, μέλος του ΚΚΕ.

Ελένη Αδάμου
Ελένη Αδάμου
Στη μνήμη της, προσφέρουμε 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Τούμπας.

Ο σύζυγος Βασίλης, τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Χρήστου ΜΠΕΛΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και δημοκρατικών αγώνων, πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ, για τα οποία αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη του ήρωα ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ και των αδελφών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΓΙΩΡΓΗ, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης.

Β. Α. Μ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του λατρεμένου μου συντρόφου ΜΑΚΗ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ.

Νίκη Λιμπεράτου

** *

Φωτ.

Στις 20 Νοέμβρη 2005 πέθανε η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΥΡΑΚΟΥΛΗ. Νέα κοπέλα συμμετείχε στη μεγάλη διαδήλωση γυναικών στη Λάρισα, ενάντια στην τρομοκρατία του ΕΑΣΑΔ, πιάστηκε από τους κατακτητές, μαζί με άλλες 250 αγωνίστριες και κλείστηκε στο γερμανικό στρατόπεδο στο Αντιαεροπορικό.

Στον Εμφύλιο φυλακίστηκε μαζί με το δυόμισι χρόνων αγοράκι της, το οποίο πέθανε στη φυλακή τον Ιούλη του 1948.

Τάκης Αδάμος
Τάκης Αδάμος
Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε το 1975.

Στη μνήμη της και για το 40ήμερο μνημόσυνό της, ο σύζυγός της Νίκος, τα παιδιά της Αριστέα, Βαλεντίνα, Χάρης και τα εγγόνια τους Μαρία και Νικολέττα προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 19 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που μας «άφησε» για πάντα, ο αγαπημένος μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ. Γεννήθηκε το 1917 στα Αμπελάκια Λάρισας. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1942. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, πιστός και αταλάντευτος κομμουνιστής, αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του και στη μνήμη του αδελφού του ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΑΝΤΖΙΟΥ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1949 στο Κόκκινο Νερό της Λάρισας, ΜΑΥδες και τρομοκράτες του Σούρλα, η Ελένη, σύζυγος του Χρήστου Μάντζου, προσφέρει 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 30 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 5 Δεκέμβρη 2003, στα 20 χρόνια του, διώχτηκε από τις μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις και καταδικάστηκε από το έκτακτο Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης σε ισόβια. Πέρασε από τις φυλακές της Αίγινας, του Βόλου και της Κεφαλονιάς και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Τάσος Τσιροπούλας
Τάσος Τσιροπούλας
Με την αναθεώρηση της δίκης του, η ποινή του μετατράπηκε σε 12 χρόνια φυλακή.

Μετά τη μεταπολίτευση συνέχισε τον αγώνα του από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, για την οικονομική εξόρμηση.

Ο αδελφός του Παναγιώτης Θεοδωρίδης

* * *

Φωτ.

Ο φίλος και σύντροφος ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά και άδικα στις 13 Οκτώβρη 2005, υπήρξε θύμα και αυτός της εργοδοτικής ασυδοσίας, που στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή.

Στο 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» η θέση του θα τον περιμένει όπως πάντα...

Στη μνήμη του προσφέρω 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας, στο ΚΚΕ.

Ν. Τ.

* * *

Φωτ.

Στις 22 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΑ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Λιβαδειάς.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 7 χρόνια ατέλειωτου πόνου και πίκρας, από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, χωρίς γυρισμό, ο αγαπημένος ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ, ο ανιψιός μου, τόσο αναπάντεχα και άδικα, όρθιος όπως περπατούσε και έπεσε σαν τη λεύκα που γκρεμίζει η θύελλα. Αυτήν τη θύελλα δεν την άντεξε ο Αρης. Δεκαοχτώ μερόνυχτα έδωσε μια μάχη με τη ζωή, αλλά νικήθηκε.

«Εφυγε» πολύ νωρίς. Δεν πρόλαβε να εκπληρώσει τους στόχους του, τα σχέδιά του, για το δημοσιογραφικό και συγγραφικό έργο του.

Γεώργιος Σκανδάλης
Γεώργιος Σκανδάλης
«Εφυγε» με ανεκπλήρωτα τα όνειρά του, για τη ζωή, για το μέλλον, για το σοσιαλισμό.

Ο Αρης είχε μια άσβεστη φλόγα, που έκαιγε μέσα του.

Μελετούσε, ερευνούσε πάντα για τις αιτίες της ανατροπής. Τολμούσε.

Εγραψε άρθρο ο «Δούρειος Ιππος» Γκορμπατσόφ, Σεβαρτνάτζε, Γιάκοβλεφ και η ζωή, δυστυχώς, το επιβεβαίωσε.

Αναπλήρωτο παραμένει το κενό που άφησε πίσω του.

Είχε μεγάλη θέληση για έργα και δημιουργία και πάλευε γι' αυτό.

«Εφυγε» με τη φλόγα πίστης και αφοσίωσης στις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού. Πίστευε στην τελική νίκη του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του και για την οικονομική εξόρμηση προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής, 500 ευρώ.

Η θεία του Χρυσούλα Γκόγκογλου

* * *

Στη μνήμη των ΣΤΑΥΡΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ από το Καταφύγι Ικαρίας, οι κόρες τους προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου.

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΔΑΡΔΑΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Μαριάνθη Καραγιάννη

Ευστρατία Σαράντου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης, 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

Χρήστος Μάντζιος
Χρήστος Μάντζιος
Η σύζυγος Χαρίκλεια Παπαελευθερίου και τα παιδιά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΑΚΟΥ, παλαίμαχου αγωνιστή από τη Σώταινα Δωρίδας, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Οι αδελφές του Κατίνα και Σοφία και ο γαμπρός του Γιώργης Τρίψας

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ, πρώην δημάρχου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, κομμουνιστή και αγωνιστή, προσφέρουμε στη μνήμη του 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Οικογένεια Τσακίρη

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών από το Συκούρι, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, για μια κοινωνία δίκαιη με σεβασμό στον άνθρωπο, η Δέσποινα Λεμουνάκη προσφέρει 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Συκουρίου.

* * *

Φωτ.

Στις 16 Οκτώβρη 2005 «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΝΕΚΕΤΖΗΣ από τη Νέα Ζίχνη Σερρών.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, οι σύντροφοι της ΚΟΒ Νέας Ζίχνης προσφέρουν, μέσω ΝΕ Σερρών, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Ξηρόβρυσης Κιλκίς, οι οποίοι σκοτώθηκαν στις 20 Νοέμβρη 1946, καθώς και στη μνήμη όλων των νεκρών αγωνιστών από την Ξηρόβρυση, η Ε. Κοταλίδου προσφέρει 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας Κοκκινιάς.

Στέφανος Σαράντος
Στέφανος Σαράντος
* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αδελφού μου ΑΝΤΩΝΗ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» γρήγορα από κοντά μας, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γούβας.

Σοφία Λιάτου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΗΑΡΟΥ από την Κόνιτσα, μέλους του τιμημένου ΚΚΕ, η γυναίκα του Βασιλική και τα παιδιά του Βασίλης, Δημήτρης, Ευανθία, προσφέρουν στη μνήμη του και στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κόνιτσας.

* * *

Φωτ.

Στις 2 Δεκέμβρη 2005 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΝΤΖΟΣ. Γεννήθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων το 1924. Από την εφηβική ηλικία οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Από το Μάη του 1943 έως την Απελευθέρωση αγωνίστηκε εναντίον των κατακτητών από τις τάξεις του ΕΛΑΣ. Για την αντιστασιακή του δράση εξορίστηκε στον Αϊ - Στράτη και στη Μακρόνησο.

Εως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αρχές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ζίτσας Γιαννίνων.


Ιωάννης Θεοδωρίδης
Ιωάννης Θεοδωρίδης

Αντώνης Τσολομπός
Αντώνης Τσολομπός

Θανάσης Παπαελευθερίου
Θανάσης Παπαελευθερίου

Τάκης Καραγιάννης
Τάκης Καραγιάννης

Στέφανος Καραμανλής
Στέφανος Καραμανλής

Σωτήρης Καλέας
Σωτήρης Καλέας

Δημήτρης Φέτσης
Δημήτρης Φέτσης

Νικόλαος Τσίντζος

Πέτροβας Σπύρος

Νικόλαος Τσίντζος

Κώστας Ζηάρος

Πέτροβας Σπύρος

Κώστας Ζηάρος


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ