ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Επικίνδυνες αποστολές

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχουν οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος

Ντέρμπι «δικεφάλων» αύριο στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Ντέρμπι «δικεφάλων» αύριο στο ΟΑΚΑ
Δύσκολες αποστολές έχουν αυτή την αγωνιστική και οι τέσσερις πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής. Αρχή γίνεται σήμερα με δυο γερές μάχες στα δυτικά προάστια. Στο Αιγάλεω ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει αναμφίβολα δύσκολο έργο, με την ομώνυμη ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Τα ίδια ισχύουν και για τον Παναθηναϊκό, που θα δοκιμαστεί στο Περιστέρι κόντρα τον Ατρόμητο, ο οποίος ψάχνει και πάλι το δρόμο προς το θετικό αποτέλεσμα.

Αύριο έχουμε το ντέρμπι των «δικεφάλων» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ με ανεβασμένη ψυχολογία θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ, που είπε «αντίο πρόκριση» στο ΟΥΕΦΑ, μετά την ήττα στο Βουκουρέστι από τη Ραπίντ.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Δευτέρας ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Σκόντα Ξάνθη. Αναλυτικά το πρόγραμμα. ΣΗΜΕΡΑ: 16.45 Ατρόμητος - Παναθηναϊκός (Περιστερίου, ALPHA), 17.00 Καλλιθέα - Απόλλων Καλαμαριάς («Γ. Λαμπράκης», SUPERSPORT-1), 19.00 Αιγάλεω - Ολυμπιακός («Στ. Μαυροθαλασσίτης», ALPHA). ΑΥΡΙΟ: 14.45 Ακράτητος - ΟΦΗ («Γ. Παθιακάκης»), 14.45 Ηρακλής - Ιωνικός («Καυταντζόγλειο»), 19.15 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΟΑΚΑ, SUPERSPORT-1), 20.00 Λάρισα - Λεβαδειακός («Αλκαζάρ», ALPHA). ΔΕΥΤΕΡΑ: 21.00 Πανιώνιος - Ξάνθη (Πανιωνίου, ALPHA).

  • Β' ΕΘΝΙΚΗ: Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής. ΣΗΜΕΡΑ: 16.00 (ΕΤ-3) Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου - Καλαμάτα. ΑΥΡΙΟ: 14.30 Πανσερραϊκός - Κέρκυρα. 14.45 Χαϊδάρι - Καστοριά, Εθνικός Αστέρας - Βέροια, Θρασύβουλος - Εργοτέλης, Πανηλειακός - Προοδευτική, Ηλυσιακός - Αρης. ΔΕΥΤΕΡΑ: 16.00 (ΕΤ-3) Παναχαϊκή - Νίκη Βόλου.
  • Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Συνοπτικά το αυριανό πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής: ΝΟΤΟΣ: 14.00 Αιολικός - Ατσαλένιος, 14.45 Ιωνία Χανίων - Εθνικός, Αγιος Δημήτριος - Βύζας Μεγάρων, Παναιτωλικός - Θύελλα Πατρών, Λήλας Βασιλικού - Αχαϊκή, Κερατσίνι - Ρόδος, Διαγόρας Ρόδου - Αχαρναϊκός, Αστέρας Τρίπολης - Μεσσηνιακός. ΒΟΡΡΑΣ: 14.45 Ενωση Θράκη - Δόξα Δράμας, Αναγέννηση Αρτας - Κοζάνη, Τρίκαλα - Λαμία, Καβάλα - Θερμαϊκός, Πιερικός - Αναγέννηση Καρδίτσας, Πανθρακικός - Πολύκαστρο, Αγροτικός Αστέρας - ΑΕ Γιάννενα, ΠΑΣ Γιάννινα - Πτολεμαΐδα.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Φιλέτο» στο ΣΕΦ

Ο αγώνας Ολυμπιακού-ΑΕΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Την Πέμπτη ήταν το κεντρικό πρόσωπο καθώς συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη του Ολυμπιακού επί της πολωνικής Προκόμ για την Ευρωλίγκα. Την Κυριακή η παρουσία του μονοπωλεί το ενδιαφέρον καθώς μετά από 10 χρόνια τίθεται αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα όπου διατέλεσε και αρχηγός. Η κόντρα στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ έχει αυτή τη φορά ονοματεπώνυμο: Νίκος Χατζής. Ο διεθνής παίκτης μοιραία βρίσκεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του. Κατά τ' άλλα στα αγωνιστικά οι δυο ομάδες διεκδικούν το ροζ φύλλο αγώνα έχοντας πέραν των κοινών λόγων (βαθμολογικό ανέβασμα, γόητρο) και ξεχωριστούς. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ξεπεράσουν με επιτυχία και το δεύτερο εμπόδιο (μετά την Προκόμ) στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στις επιτυχίες και κυρίως στις καλές εμφανίσεις. Από την άλλη, στην Ενωση, μετά την ήττα στη Λιουμπλιάνα από την Ολύμπια με 81-72, θέλουν να κάνουν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης και ο αγώνας στο ΣΕΦ αποτελεί την ευκαιρία για επιστροφή στις επιτυχίες.

Κατά τ' άλλα ο Παναθηναϊκός, έχοντας γνωρίσει για πρώτη φορά φέτος τη γεύση της ήττας (82-79 από τη Μάλαγα για την Ευρωλίγκα), θέλει να κρατήσει τουλάχιστον το αήττητό του στην Ελλάδα κόντρα στον Κολοσσό στη Ρόδο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προβληματίζεται για τους τραυματισμούς βασικών στελεχών. Οι Φέμερλιγκ, Παπανικολάου είναι απόντες ενώ προβλήματα έχουν και οι Τομάσεβιτς, Αλβέρτης, Σκεπάνοβιτς.

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να γίνει στο Ελληνικό, όπου ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον Αρη με τον οποίο θα ντεμπουτάρει ο Πέτροβιτς ενώ επιστρέφει και ο Πάντιους. Συνοπτικά το πρόγραμμα: Σάββατο: 17:00 Ολύμπια Λάρισας - ΠΑΟΚ, 17:00 Μαρούσι - Μακεδονικός (S/S), 17:00 Πανελλήνιος - Ηρακλής, 17:00 Απόλλων Πατρών - Γυμναστικός Λάρισας, 19:00 Πανιώνιος - Αρης (ΕΤ1), Κυριακή: 16:30 Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός, 18:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ (ΕΤ1).

ΠΟΛΟ

Η δοκιμασία του Εθνικού στη δύσκολη έδρα της Γλυφάδας ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α1 στο πόλο. Στο Βόλο κόντρα στον νεοφώτιστο ΝΟΒΑ αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Ενδιαφέρουσα είναι και η μάχη ανάμεσα στην Πάτρα και τη Βουλιαγμένη. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ (3/12) 15.00 ΠΑΟΚ - Χανιά,, 18.00 ΝΟΒΑ - Ολυμπιακός, 18.00 Π. Φάληρο - Νηρέας Χαλανδρίου, 19.00 Γλυφάδα - Εθνικός, 19.00 Πάτρα - Βουλιαγμένη.

ΒΟΛΕΪ
Διπλό μέτωπο

Σε δυο μέτωπα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα βόλεϊ αυτή την αγωνιστική. Στην έξοδο του Παναθηναϊκού, που θα αγωνιστεί στην Αλεξανδρούπολη κόντρα στον «σκληροτράχηλο» Εθνικό, αλλά και στο παιχνίδι της Πάτρας. Οι «πράσινοι» μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν έχουν περιθώρια απωλειών, όσον αφορά την παρουσία τους στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Παρ' όλα αυτά οι Εβρίτες στην έδρα τους έχουν δείξει φέτος ότι είναι ιδιαίτερα δυνατοί. Από την άλλη, η ΕΑ Πατρών θα φιλοξενήσει την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Λαμία, σε μια κόντρα ομάδων με κοινούς στόχους. Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν τα φαβορί στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Το πρόγραμμα ΣΑΒΒΑΤΟ: (Πατρών, 7.30 μ.μ.) ΕΑ Πατρών - Λαμία, (Ρέντη, 6 μ.μ.) Ολυμπιακός - Παγκράτι, («Κατσάνειο», 7 μ.μ.) Ηρακλής - ΑΕ Νίκαια, (Αλεξανδρούπολης, 7 μ.μ.) Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναθηναϊκός. ΚΥΡΙΑΚΗ: (ΠΑΟΚ, 8 μ.μ., ΕΤ-3) ΠΑΟΚ - Πανελλήνιος. ΔΕΥΤΕΡΑ: («Στ. Καλαϊτζής», 6 μ.μ. ΕΤ-1) Πανερυθραϊκός - Ορεστιάδα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Δοκιμασία Δούκα

Η αναμέτρηση του πρωτοπόρου Δούκα με το Κιλκίς εκτός έδρας είναι ο αγώνας που κλέβει την παράσταση στην 13η αγωνιστική της Α1. Τα εκπαιδευτήρια θέλουν να υπερασπιστούν την κορυφή της βαθμολογίας κερδίζοντας τη νίκη αφού Πανελλήνιος και Αθηναϊκός έχουν πλησιάσει αρκετά ενώ έχουν σαφώς πιο εύκολο έργο. Ο Πανελλήνιος αναμένεται να περάσει εύκολο απόγευμα απέναντι στη ΧΑΝΘ στη Μίκρα, ενώ στο διπλανό κλειστό την ίδια ακριβώς ώρα, ο πρωταθλητής Αθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ανερχόμενο ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα: ΑΕΚ-Φίλιππος Βέροιας (16:00, ΤV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), Κιλκίς-Δούκας (18:00), ΧΑΝΘ-Πανελλήνιος (18:00), ΠΑΟΚ-Αθηναϊκός (18:00), ΒΑΟ-Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας (18:30), Κορωπί-Διομήδης Αργους (19:00), Βριλήσσια-Απόλλων Καλαμαριάς (19:30).

Παρουσίαση βιβλίου

H Αθλητική Επιτροπή της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ την ερχόμενη Δευτέρα, 5 του Δεκέμβρη, και ώρα 20.00, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (στο ισόγειο, κάτω από τη φοιτητική λέσχη, επί της οδού Εγνατίας), θα παρουσιάσει σε εκδήλωση το βιβλίο των δικών μας Νίκου Μπογιόπουλου - Δημήτρη Μηλάκα με τίτλο «Ποδόσφαιρο, μια Θρησκεία χωρίς απίστους». Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος ο εκ των συγγραφέων Ν. Μπογιόπουλος, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Κούδας, Σάββας Κωφίδης, Γιάννης Βένος, Κώστας Βιόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Κώστας Λεβέντης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μάκης Βοϊτσίδης.

ΑΕΚ
Επεσε στα... μαλακά

Ποινή «Σολομώντειας λογικής»... Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της ΕΠΑΕ επέβαλε στην ΑΕΚ δύο αγωνιστικές «κεκλεισμένων των θυρών» και πρόστιμο 60.000 ευρώ. Δηλαδή την ελάχιστη των ποινών. Μια τιμωρία που λογικά ικανοποιεί όλες τις πλευρές, αφού συμβαδίζει με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί (από ΜΜΕ, πολιτεία, ΠΑΕ). Αφ' ενός δεν υπήρξε πλήρης ατιμωρησία, αφ' ετέρου - με την αποφυγή βαριάς «καμπάνας» - αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες της ΠΑΕ να συμβάλλει στην πάταξη του φαινομένου.

Το αποτέλεσμα προοιωνίστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ δε ζητάει απαλλαγή, αλλά την προστασία των δικαστών», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που ακούστηκε. Οι «κιτρινόμαυροι» αλλά και μάρτυρες επέρριψαν ευθύνες πρώτα και κύρια στους πρόσωπα που συμμετείχαν. Στην αστυνομία που - μεταξύ άλλων - «δεν ήταν σε θέση να προστατεύσει ούτε τον απροστάτευτο τεχνικό του ΑΛΦΑ, που έκανε έκκληση για βοήθεια». Αλλά και την ΕΠΑΕ, μιλώντας για «γήπεδα με περίφραξη... κοτέτσι».

Η ΑΕΚ, που έχει δικαίωμα έφεσης, θα εκτίσει την ποινή της με την Καλαμαριά (Πρωτάθλημα) και Εθνικό (Κύπελλο).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ