ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμώνουν οι «φωνές»

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Αχτίδας Καλλιτεχνών του ΚΚΕ

Με τη «φωνή» τους και τη συμμετοχή τους ενίσχυσαν τα βήματα ενδυνάμωσης των αγώνων του ΚΚΕ που ανοίγουν την προοπτική για το λαό. Εντεκα ερμηνευτές και δύο μεγάλες ορχήστρες πρόσφεραν μια μεγάλη συναυλία στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ (Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2005), που διοργάνωσαν το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η Αχτίδα Καλλιτεχνών του ΚΚΕ.

Η Μαρία Δημητριάδη, ο Ηλίας Κλωναρίδης, ο Βασίλης Λέκκας, η Καλλιόπη Βέττα, ο Κώστας Μάντζιος, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Γιάννης Λάρδης, η Αθηνά Δημητρακοπούλου, η Εύα Κυριαζοπούλου, η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο Στέλιος Μηλόβας, συνοδευόμενοι από την Ορχήστρα Νέας Ιωνίας και υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Ψαραδάκου, πρόσφεραν μια αγκαλιά τραγούδια του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου, τα οποία μας θυμίζουν κάθε φορά το μεγαλείο της τέχνης που εκφράζει τους καημούς, τα βάσανα και τα όνειρα του λαού. Στη συνέχεια τη μουσική σκυτάλη πήρε η ορχήστρα ADANASTAZIA.

Ο κόσμος χειροκρότησε τους καλλιτέχνες όχι μόνο για την καλλιτεχνική τους αξία αλλά και για τη δική τους προσφορά στον αγώνα του ΚΚΕ. Αλλά και εκ μέρους του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ η Εύα Μελά ευχαρίστησε τόσο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό, όσο και τους καλλιτέχνες που προσφέρθηκαν για τη συναυλία αυτή, καλώντας επίσης όλους σε συστράτευση για την πραγματοποίηση των στόχων του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος καθώς και στους αγώνες του εργατικού κινήματος.

Εκδηλώσεις - συνεστιάσεις

Στο πλαίσιο του γιορτασμού των 87 χρόνων του Κόμματος και της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, οι Κομματικές Οργανώσεις σ' όλη την Ελλάδα διοργανώνουν εκδηλώσεις - συνεστιάσεις:

Την Παρασκευή 9 του Δεκέμβρη:

-- Οι ΚΟ Αλίμου διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «Αρχοντικό Φωτεινής» (Βουλιαγμένης και Αγίου Βασιλείου, Μπραχάμι) στις 9 μ.μ.

Το Σάββατο 10 του Δεκέμβρη:

-- Η Αχτίδα 2ου Διαμερίσματος διοργανώνει συνεστίαση στο κέντρο «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ».

-- Η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση στο κέντρο «Καλύβα» (1ο χλμ. Κιλκίς-Νέας Ευκαρπίας). Θα χαιρετίσει ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- H ΚΟ Αργυρούπολης διοργανώνει εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, στις 8 μ.μ.

-- Η ΚΟΒ Ζωγράφου διοργανώνει συνεστίαση, στην αίθουσα εργαζομένων του δήμου (τέρμα Κουσίδου), στις 9 μ.μ.

-- Η ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής διοργανώνει συνεστίαση στα «Ξύλινα» (πάρκο Αϊ-Γιάννη) στις 9 μ.μ.

-- Η ΝΕ Ηρακλείου διοργανώνει λαϊκό γλέντι, στο Πολύκεντρο Νέας Αλικαρνασσού, στις 9 μ.μ.

- Οι ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «Αίθριο» (πλατεία Δημητριάδη, κάτω από το γήπεδο), στις 8.30 μ.μ.

Την Κυριακή 11 του Δεκέμβρη:

-- Οι ΚΟ Βύρωνα διοργανώνουν εκδήλωση - συνεστίαση με θέμα «Η δράση του Κόμματος για τα προβλήματα της νεολαίας, η στήριξη της ΚΝΕ» στις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο «Αστρα».

-- Οι ΚΟ Δάφνης διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «ΜΥΣΤΙΚΟ» στη 1 το μεσημέρι.

-- Οι ΚΟ Ηλιούπολης διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «Ηπειρώτικο Σαλόνι» (Λ. Βουλιαγμένης 370) στη 1 το μεσημέρι.

-- Οι ΚΟ Γλυφάδας διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «Λιθαρίτσια» (Γούναρη 42) στις 8 μ.μ.

-- Οι ΚΟ Αγ. Νικολάου και Αγ. Παντελεήμονα διοργανώνουν συνεστίαση, στην ταβέρνα «Βαγγέλης και υιός» (Λάρνακας 8 και Αχαρνών 238), στις 8 μ.μ.

-- Οι ΚΟ Ν. Ιωνίας διοργανώνουν εκδήλωση στις 11 π.μ., στο συνεδριακό κέντρο του δήμου (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 - στον ηλεκτρικό σταθμό Ν. Ιωνίας). Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Και νέο χτύπημα στις ελευθερίες
  • Οσο οι λαοί αδρανούν, ποδοπατούνται τα δικαιώματά τους
  • Η καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» σκέτο πρόσχημα
  • Τα νέα μέτρα, επέκταση του «προληπτικού πολέμου»
  • Στόχος της ΕΕ η πρόληψη των λαϊκών αντιδράσεων

Νέο, βαρύ πλήγμα στις δημοκρατικές ελευθερίες των λαών ετοιμάζεται να δώσει η ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης. Τούτο τονίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» σε ανακοίνωσή της, όπου στηλιτεύει τις πρόσφατες αποφάσεις των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της ΕΕ. Οι προαναφερόμενοι ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση κοινοτικής οδηγίας περί παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών.

Η πρόταση αυτή προβλέπει την παρακολούθηση και καταγραφή όλων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, της κίνησης στο διαδίκτυο, τη διατήρηση των σχετικών στοιχείων για έξι μήνες (ή και όσο το κρίνουν απαραίτητο) και την απρόσκοπτη πρόσβαση των διωκτικών αρχών τόσο εκείνων της ΕΕ, όσο και τρίτων χωρών που συνεργάζονται μαζί τους όπως είναι οι ΗΠΑ. Φθάνουν μάλιστα στο σημείο να επιτρέπουν στις τηλεφωνικές εταιρίες να χρησιμοποιούν για εμπορικούς σκοπούς προσωπικά δεδομένα που θα υποκλέπτουν, επιχορηγώντας αυτές τις εταιρίες για το έργο που θα προσφέρουν, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Παρακάτω σημειώνει ότι με την Οδηγία αυτή θα γίνει ένα ακόμη βήμα στην αντιδημοκρατική επέλαση στις κατακτήσεις των λαών. «Από την κάμψη του τεκμηρίου της αθωότητας που επήλθε μέσα από τις συνθήκες Σένγκεν και Ευρωπόλ, τους "αντιτρομοκρατικούς" νόμους, τον ευρωτρομονόμο και τη συνακόλουθη εισαγωγή της έννοιας του υπόπτου, περνάμε τώρα σε ένα ακόμη αυταρχικότερο βήμα. Ολοι θεωρούνται με μια έννοια ύποπτοι και όλων οι συνδιαλέξεις θα καταγράφονται» υπογραμμίζει.

Συνεχίζει ότι «οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν την ανάγκη να δυναμώσει η αντίδραση του λαού. Οσο οι λαοί θα δείχνουν ανοχή ή θα αδρανούν, τόσο θα ποδοπατούνται τα δικαιώματά τους. Η καταπολέμηση της "τρομοκρατίας" και η "δημόσια τάξη" αποτελούν απλώς προσχήματα. Τα μέτρα αυτά αποτελούν προέκταση στο εσωτερικό των κρατών - μελών του δόγματος του προληπτικού πολέμου, το οποίο πανηγυρικά εξαγγέλλεται στο άρθρο 43 του λεγόμενου Ευρωσυντάγματος. Στόχος της ΕΕ και των κρατών - μελών της είναι η πρόληψη των λαϊκών αντιδράσεων ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, η θωράκιση του κοινωνικο-πολιτικού συστήματος και της ΕΕ».

Τέλος η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τον ελληνικό λαό, τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, της νεολαίας, τους δικηγορικούς συλλόγους, τις επιστημονικές ενώσεις, τις ενώσεις των καλλιτεχνών, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο να αντιδράσουν άμεσα, με ανακοινώσεις, εκδηλώσεις και διαβήματα διαμαρτυρίας. Να ορθώσουν δυναμικά το ανάστημά τους και να απαιτήσουν τη μη υιοθέτηση της εκτρωματικής - αντιδημοκρατικής Οδηγίας.

Συνεστίαση της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη»

Αν θέλετε να πιούμε ένα κρασί μαζί, σιγοτραγουδώντας τα ρεμπέτικα της «Αθηναϊκής Κομπανίας», τότε είστε καλεσμένοι μας στο κέντρο «Κοκκινιώτισσα», οδός 7ης Μαρτίου 101 (πρώην Κονδύλη), στη Νίκαια, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη. Από τις 8.30 μ.μ. θα σας περιμένουμε για μια ευχάριστη βραδιά ποιοτικής διασκέδασης. Οσοι αποφασίσουν να γλεντήσουν μαζί μας, μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις (τιμή 23 ευρώ το άτομο) από: τα γραφεία του «Ρ» στο Κρυονέρι, Λεύκης 134, από τα γραφεία μας στο κέντρο της Αθήνας, Σόλωνος 130, και από τα γραφεία του «902», στον Περισσό.

Περιοδείες στα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ

Η ΚΟ ΟΑΣΑ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής της δραστηριότητας και ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη, προγραμματίζει περιοδείες στους χώρους δουλιάς της ΕΘΕΛ. Οι περιοδείες στοχεύουν στην ενημέρωση των εργαζομένων για τις θέσεις του ΚΚΕ για τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στις ΔΕΚΟ, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2006, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και στο κάλεσμα, προκειμένου να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 14 Δεκέμβρη.

Το πρόγραμμα των περιοδειών έχει ως εξής:

Σήμερα, Τρίτη:

-- Στις 9 π.μ. στις αφετηρίες των οδών Αθηνάς, Ακαδημίας, Κολοκοτρώνη, Φιλελλήνων και Συντάγματος.

Αύριο, Τετάρτη:

-- Στις 4.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο στο Βοτανικό.

Την Πέμπτη, 8 Δεκέμβρη:

-- Στις 9 π.μ. στα τέρματα του Περάματος, της Ελευσίνας και τα τοπικά Λιοσίων.

Την Παρασκευή, 9 Δεκέμβρη:

-- Στις 4.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο Πειραιά.

-- Στις 9 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΕΘΕΛ ΑΕ.

Τη Δευτέρα, 12 Δεκέμβρη:

-- Στις 4.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού και της Πέτρου Ράλλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ