ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Αύριο, Παρασκευή, όλοι στο δρόμο του αγώνα

Για ολόπλευρη μόρφωση για όλους, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και το εμπόριο της γνώσης, για επιστημονική έρευνα στην υπηρεσία των σύγχρονων αναγκών

Από το «χρώμα» των αιτημάτων, αλλά και τον παλμό μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών θα κυριαρχηθούν αύριο, Παρασκευή 9 Δεκέμβρη, μια σειρά πόλεις σ' όλη τη χώρα, καθώς θα αναπτύσσονται η μία μετά την άλλη οι κινητοποιήσεις για την Παιδεία.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στα Προπύλαια. Τα Πανελλαδικά Συντονιστικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και τα Συντονιστικά Αγώνα των Μαθητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώνουν τα βήματά τους και τον αγώνα τους για Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Τη συμπαράσταση και την ουσιαστική στήριξη του αγώνα τους και της κινητοποίησης έχουν εκφράσει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας, ενώ με ανακοινώσεις τους έχουν ταχτεί στο πλευρό των μαθητών εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως και Ενώσεις Γονέων.

Αντίστοιχα, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, φοιτητές και σπουδαστές έχουν μπει σε αγωνιστική τροχιά και ήδη δεκαέξι σύλλογοι έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των Πανελλαδικών Συντονιστικών συσπειρώνονται και οργανώνουν τη δράση τους μια σειρά επιτροπές αγώνα σε διάφορες σχολές.

Στον Πειραιά, θα διαδηλώσουν την Παρασκευή οι μαθητές της πόλης μαζί με τους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, οι σύλλογοι των οποίων στον Ασπρόπυργο και στην Υδρα έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις. Το αγωνιστικό ραντεβού στον Πειραιά είναι στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κοραή.

Στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου, καλούν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων - Επιτροπών Αγώνα ΑΕΙ Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Γονέων νομού Θεσσαλονίκης και ο Ε' Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ 4ου Γραφείου Ανατολικής Θεσσαλονίκης «Α. Δελμούζος - Μ. Κουντουράς». Σε προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Χημείου καλεί το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων ΑΕΙ, ενώ το Συντονιστικό Σπουδαστικών Συλλόγων ΤΕΙ σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί, έξω από Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Σε κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα των Συντονιστικών των φοιτητικών συλλόγων και των σχολείων Θεσσαλονίκης καλούν σε μαζική συμμετοχή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Εμείς θέλουμε ένα σχολείο κι ένα πανεπιστήμιο των αναγκών μας. Θέλουμε έναν κόσμο στα μέτρα μας: Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Αντί για τους γονείς μας, να πληρώνει το κράτος κι όλα για εμάς να είναι δωρεάν. Μόρφωση για τη ζωή, που μας ταιριάζει. Για μια όμορφη φυσιολογική ζωή σε μια κοινωνία, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας». Σε αγωνιστικές διεργασίες με αποφάσεις συνελεύσεων ανά τμήμα εν όψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, καλεί η Πανσπουδαστική ΚΣ και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

Αποφάσεις έχουν πάρει, επίσης, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Σερρών και οι Επιτροπές Αγώνα ΤΕΙ, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι μπροστά στη Νομαρχία. Στην Εδεσσα, οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μικρών Καταρρακτών.

Στην Κέρκυρα, στις 12 το μεσημέρι, στα Ενιαία Λύκεια. Στο Αγρίνιο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοκρατίας. Στα Γιάννενα, στις 12 το μεσημέρι, στην Ακαδημία. Στην Αρτα, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Κιλκίς. Στη Λευκάδα, στις 11 π.μ., στον Αγιο Μηνά.

Στην Πάτρα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου. Στο Ναύπλιο, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου. Στην Κόρινθο, στις 11.30 το πρωί, στα Περιβολάκια. Στην Καλαμάτα, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία 23ης Μάρτη. Στο Βόλο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας. Στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το 1ο ΕΛ. Στην Καρδίτσα, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 11 το μεσημέρι, στα φανάρια Νεάπολης. Στη Κοζάνη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία.

Αύριο θα γίνουν κινητοποιήσεις, επίσης, σε: Μυτιλήνη, Κρήτη, Φλώρινα, κ.ά.

Τι διεκδικούν μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές

Στο στόχαστρο της πάλης μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών μπαίνει η σημερινή κατάσταση σ' όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που γενικά δεν ικανοποιεί κανένα, αλλά και τα μέτρα που προωθούνται ή υλοποιούνται, τα οποία θα κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα, υποτάσσοντας πλήρως την εκπαίδευση των παιδιών του λαού στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Πέρα όμως από την έντονη αντίδρασή τους σε όσα επιβάλλονται από την κυβέρνηση, τα Συντονιστικά Μαθητών, Φοιτητών και Σπουδαστών καταθέτουν κι ένα πλούσιο διεκδικητικό πλαίσιο που βασίζεται στις σύγχρονες διευρυμένες ανάγκες, τις δικές τους και των οικογενειών τους. Από το ίδιο το διεκδικητικό πλαίσιο γίνεται καθαρό ότι γύρω από αυτόν τον αγώνα και για την ενίσχυσή του πρέπει να συγκροτηθεί η ευρύτερη δυνατή λαϊκή συσπείρωση που άμεσα, ήδη αύριο μπορεί και πρέπει να εκφραστεί, τόσο έξω από τα σχολεία για την άμεση υποστήριξη των παιδιών στην πάλη τους, όσο και στους χώρους των συγκεντρώσεων.

Οι μαθητές παλεύουν για:

Δημόσιο - δωρεάν σχολείο, 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία, να καταργηθούν τα φροντιστήρια, να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές σε κτίρια, εργαστήρια, βιβλιοθήκες κ.τ.λ.

Σχολεία που θα τους μορφώνουν, θα τους βοηθούν να ανακαλύψουν τον κόσμο, που θα τους δίνουν τα εφόδια να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, βιβλία χωρίς ανακρίβειες και ψέματα.

Motion Team

Ενα σχολείο για όλα τα παιδιά, 12χρονο, ενιαίο, με κοινό πρόγραμμα μαθημάτων σε κάθε τάξη για όλους, κατάργηση του διπλού σχολικού δικτύου Ενιαίων Λυκείων - ΤΕΕ, η επιλογή επαγγέλματος να γίνεται μετά το σχολείο.

Σχολεία δημοκρατικά, χωρίς κάμερες, χωρίς απουσίες στις κινητοποιήσεις, χωρίς ποινικοποίηση των αγώνων. Κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Σχολείο για τη ζωή που μας ταιριάζει. Για μια όμορφη φυσιολογική ζωή σε μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας. Οπου θα αποφασίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε όχι με κριτήριο το άγχος της ανεργίας, αλλά τι μας αρέσει. Θέλουμε να έχουμε ελεύθερο χρόνο. Θέλουμε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες τώρα. Θέλουμε μηνιαίες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδρομές δωρεάν για όλους μας», καταλήγει το διεκδικητικό πλαίσιο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Φοιτητές και σπουδαστές απαιτούν:

Να μην εφαρμοστούν οι νόμοι για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τη διαδικασία της Μπολόνια. Διεκδικούν:

Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση για μια κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη υπέρ των εργαζομένων και του λαού.

  • Χωρίς αναχρονιστικούς διαχωρισμούς σε πανεπιστημιακή και τεχνολογική εκπαίδευση, χωρίς κατηγοριοποίηση ιδρυμάτων - σχολών, με αποσαφηνισμένα επιστημονικά αντικείμενα.
  • Ενιαίες προπτυχιακές σπουδές που το βάρος θα δίνεται στη μετάδοση της γνώσης που έχει ήδη παραχθεί. Ολη η γνώση και η ικανότητα άσκησης επαγγέλματος στο πτυχίο (επιστημονική ειδίκευση στο αντικείμενο σπουδών).
  • Μεταπτυχιακές σπουδές που θα οδηγούν σε διδακτορικό, με κύριο βάρος στην παραγωγή νέας γνώσης και χωρίς δίδακτρα. Ερευνα κρατικά χρηματοδοτούμενη προς όφελος των κοινωνικών αναγκών και όχι των μονοπωλίων.
  • Οικονομική και επιστημονική στήριξη των εκπαιδευτικών! Αύξηση του προσωπικού, των αποδοχών και των συντάξεών τους, ώστε να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Παιδαγωγική εκπαίδευση και περιοδική επιμόρφωσή τους.
  • Ανάπτυξη όλων των απαραίτητων υποδομών (εργαστήρια, βιβλιοθήκες, υποδομές για πολιτιστικές - αθλητικές δραστηριότητες).
  • Ενταξη στον κρατικό προϋπολογισμό των χρημάτων από το ΕΠΕΑΕΚ και τα κοινοτικά κονδύλια.
  • Δωρεάν σύγχρονα συγγράμματα για όλους τους φοιτητές, που θα διανέμονται εγκαίρως.
  • Δωρεάν σίτιση. Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη των ιδρυμάτων (να φύγουν οι ιδιώτες από τα ιδρύματα).
  • Δωρεάν μετακινήσεις στις συγκοινωνίες.
  • Δωρεάν στέγαση για όλους όσοι σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους. Ανέγερση νέων εστιών με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέχρι τότε επινοικίαση ξενοδοχείων. Αμεσα δωμάτιο ή επιδότηση ενοικίου σε όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 35.000 ευρώ.

Δουλιά με δικαιώματα:
  • Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη απόδειξη ότι ο κάτοχός του έχει πλήρη επιστημονική επάρκεια και επαγγελματική ικανότητα στο επιστημονικό αντικείμενο. Αμεση πρόσληψη των αποφοίτων με βάση τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Συνεχής επιμόρφωση μέσα από δημόσιο και δωρεάν σύστημα στα ιδρύματα.
  • 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Μισθοί που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Κατάργηση ελαστικών σχέσεων και μορφών απασχόλησης.
  • Μέτρα στήριξης για τους άνεργους πτυχιούχους: Επιδότηση στο 80% του μισθού, οι μέρες ανεργίας να ασφαλίζονται κανονικά. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάριο ασθενείας. Επιδότηση ενοικίου, πάγωμα των δανείων.
  • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών: 6ωρη εργασία με αποδοχές 8ώρου. Αδεια με αποδοχές την περίοδο των εξεταστικών και δικαίωμα εναλλακτικών μορφών εξέτασης.
ΑΘΗΝΑ
Αυξάνει ο αριθμός των σχολείων που διαδηλώνουν

Περίπου 120 σχολεία της Αθήνας έχουν δώσει για αύριο αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων και ΤΕΕ. Μέχρι στιγμής τα σχολεία που έχουν πάρει αποφάσεις για το μεγάλο συλλαλητήριο είναι:

Κέντρο Αθήνας: 51ο ΕΛ, 54ο ΕΛ, 2ο ΕΛ, Βαρβάκειο Γυμνάσιο, 2ο Πειραματικό Λύκειο, Ιταλική Σχολή, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, 60ό ΕΛ, 66ο Γυμνάσιο, 34ο ΕΛ, 54ο Γυμνάσιο, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Πλάκας, 53ο ΕΛ, 50ό ΕΛ, 50ό Γυμνάσιο, Βαρβάκειο Λύκειο, 8ο ΕΛ, 32ο ΕΛ, 17ο ΕΛ, Ελληνογαλλικό Σχολείο, 1ο Αρσάκειο.

Γκράβα: 40ό ΕΛ, 61ο Γυμνάσιο, 40ό Γυμνάσιο, 21ο ΕΛ, 21ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο.

Ηλιούπολη: 1ο ΤΕΕ, 2ο ΤΕΕ, 5ο ΕΛ, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο.

Αγιοι Ανάργυροι: 1ο ΕΛ, 1ο ΤΕΕ, 1ο Γυμνάσιο.

Χαϊδάρι: 1ο ΕΛ, 1ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο.

Ν. Σμύρνη: 4ο ΕΛ, 5ο ΕΛ.

Περιστέρι: 2ο ΕΛ, 4ο ΕΛ, 12ο ΕΛ, 15ο Γυμνάσιο, 20ό Γυμνάσιο, 1ο ΤΕΕ, 2ο ΤΕΕ, 4ο ΤΕΕ, 8ο Γυμνάσιο, 7ο ΕΛ.

Μπραχάμι: 1ο ΕΛ, 2ο ΕΛ, 3ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο.

Βύρωνας: 3ο ΕΛ, 4ο ΕΛ, 5ο Γυμνάσιο.

Υμηττός: 1ο ΕΛ, 3ο ΕΛ.

Ν. Ηράκλειο: 1ο ΕΛ, 3ο ΕΛ, 4ο ΕΛ, 4ο Γυμνάσιο.

Ζωγράφου: 2ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 1ο ΕΛ, 1ο ΤΕΕ.

Καλλιθέα: 1ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 8ο Γυμνάσιο.

Αγία Παρασκευή: 1ο ΕΛ, 4ο ΕΛ.

Αλιμος: 3ο Γυμνάσιο, 1ο ΕΛ.

Αργυρούπολη: 3ο ΕΛ, ΤΕΕ.

Πετρούπολη: 1ο ΕΛ, 2ο ΕΛ, 3ο ΕΛ, 4ο ΕΛ, 5ο ΕΛ, ΤΕΕ, 1ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο.

Ιλιον: 2ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο, 8ο Γυμνάσιο, 1ο ΕΛ, 3ο ΕΛ, 4ο ΕΛ, 6ο ΕΛ, 1ο ΤΕΕ, 2ο ΤΕΕ, Μουσικό ΕΛ, 7ο ΕΛ.

Ακόμη: ΕΛ Μεταμόρφωσης, ΕΛ Αναβρύτων, ΕΛ Σιβιτανιδείου, 1ο ΕΛ Παπάγου, 2ο ΕΛ Ταύρου, 3ο ΕΛ Ν. Ιωνίας, 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, 2ο ΕΛ Χολαργού, 1ο ΕΛ Καισαριανής, ΕΛ Χαλκηδόνας, ΕΛ Ζεφυρίου, Γυμνάσιο Λούτσας, Γυμνάσιο Ασπροπύργου, 1ο ΕΛ Ελευσίνας, ΕΛ Κορωπίου, 3ο ΕΛ Μενιδίου, 1ο ΕΛ Ανω Λιοσίων και δεκάδες πενταμελή.

Στον Πειραιά: Ζάνειο Λύκειο και Ζάνειο Γυμνάσιο Πειραιά, 3ο, 7ο, 15ο και 11ο ΕΛ Πειραιά, 3ο ΕΛ Νίκαιας, 1ο Γυμνάσιο Νίκαιας, 1ο ΕΛ Κερατσινίου, 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, 1ο πρωινό ΤΕΕ Περάματος, 6ο ΕΛ Τζαβέλλα, 10ο Γυμνάσιο Νίκαιας, 13ο ΕΛ Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη: ΕΛ Ασβεστοχωρίου, 6ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, 1ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, 7ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 1ο ΕΛ Σταυρούπολης, 4ο Γυμνάσιο Συκεών, 3ο ΕΛ Καλαμαριάς, 4ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 4ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, 3ο ΕΛ Πολίχνης, 3ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, 8ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, 1ο ΕΛ Ευόσμου, 2ο ΤΕΕ Ευόσμου.

Στην Πελοπόννησο: 8ο Γυμνάσιο Πάτρας, 22ο Γυμνάσιο Πάτρας, 12ο Γυμνάσιο Πάτρας, 10ο ΤΕΕ Πάτρας, 3ο ΕΛ Αργους, 1ο ΕΛ Ναυπλίου, 2ο ΕΛ Ναυπλίου, 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Κουτρουμπή στο Ναύπλιο, 1ο ΕΛ Κιάτου, 2ο ΕΛ Κιάτου, 3ο και 4ο ΕΛ Κορίνθου.

Στην Κρήτη: 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 3ο ΕΛ Ηρακλείου, 4ο ΕΛ Ηρακλείου, 7ο ΤΕΕ Ηρακλείου, 7ο ΕΛ Χανίων, ΕΛ Πανόρμου.

Στη Χαλκίδα: ΕΛ Αρτάκης και Γυμνάσιο Αρτάκης, 3ο ΕΛ Χαλκίδας και 8ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Στο Αγρίνιο και στην Αρτα: 1ο ΕΛ Αγρινίου, 2ο και 4ο ΕΛ Αγρινίου, 1ο ΤΕΕ Αγρινίου, 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου, Μουσικό Λύκειο και Γυμνάσιο Αγρινίου, 3ο ΕΛ Αρτας.

Στην Κέρκυρα: 1ο ΕΛ, 1ο και 7ο Γυμνάσιο.

Σε Βόλο,ΛάρισακαιΚαρδίτσα: 2ο Γυμνάσιο Βόλου, Μουσικό Λύκειο Βόλου, 3ο ΕΛ Βόλου, 1ο ΕΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΕΛ Λάρισας, 1ο ΕΛ Λάρισας, 4ο ΕΛ Καρδίτσας.

Ακόμη: 1ο ΕΛ Κοζάνης, ΕΛ Φιλώτα, 1ο ΕΛ Εδεσσας, 1ο ΕΛ Ορεστιάδας, 2ο ΕΛ Αλεξανδρούπολης, 3ο ΕΛ Αλεξανδρούπολης, 2ο και 3ο ΕΛ Ροδόπης, 6ο ΕΛ Καβάλας, 4ο ΕΛ Ξάνθης, 5ο ΕΛ Μυτιλήνης, 2ο ΕΛ Κοζάνης.

ΕΤΕΠ
Κρατάει χρόνια ο εμπαιγμός

Ο χρόνιος εμπαιγμός συνεχίζεται για το Ειδικό Τεχνικό και Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) των πανεπιστημίων, που χτες προχώρησε σε πανελλαδική 24ωρη απεργία και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των συλλόγων της Αθήνας έκανα συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας, όπου και συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Σπ. Ταλιαδούρο. Θυμίζουμε ότι εδώ και πέντε χρόνια, βασικό αίτημα του ΕΤΕΠ είναι να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 2817/2000, που καθορίζει τη μισθολογική και βαθμολογική του εξέλιξη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέθετε το πρόβλημα με υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιούνταν, από χρονιά σε χρονιά και το ίδιο φαίνεται ότι κάνει και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο υφυπουργός Παιδείας που πριν ένα χρόνο είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, τώρα παραπέμπει την όποια νομοθεσία σε επανεξέταση μέσα στο πρίσμα του νέου νόμου - πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ