ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες

Σε χιλιάδες εργάτες και υπάλληλους φτάνει καθημερινά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Με την ένταση των καθημερινών εξορμήσεων και συσκέψεων στους χώρους δουλιάς, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα κλιμακώνουν τη μάχη για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που έχουν ήδη καταληχθεί σε 57 - μέχρι στιγμής - πόλεις για στις 14 Δεκέμβρη. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Στις αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ προστίθενται αυτές της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών.

Μπαίνοντας δυναμικά στην τελική ευθεία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, πραγματοποιούν το Σάββατο μαζική εξόρμηση στην αγορά και τα καταστήματα, στο κέντρο της πόλης. Η εξόρμηση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από τα γραφεία της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ (Χαλκοκονδύλη 37).

Επίσης, την ερχόμενη Τρίτη, στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας προγραμματίζονται πικετοφορίες στις παρακάτω περιοχές (όλες στις 6:30 μ.μ.): Στο μετρό Αμπελοκήπων, στα Πετράλωνα, στα Σεπόλια, στο Γαλάτσι, στο Εμπορικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και στην πλατεία Δαβάκη.

Παράλληλα, οι εξορμήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη: στην εταιρία «Ασπροφώς», στους Δήμους Καματερού, Ιλίου και Αιγάλεω, στο ΙΑΣΩ, στο ΥΠΕΧΩΔΕ Καλλιθέας, στις φαρμακαποθήκες και τα εργοστάσια «Γερολυμάτος», «Ντέμος», «Γιούνιφαρμ», «Βιανέξ», στα γραφεία της ΔΕΗ στην «Ελαΐδα», στα τελωνεία Πειραιά και Ελευσίνας, στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Ακρόπολη και στο Νέο Μουσείο, στο «Αττικό» Νοσοκομείο και στο Εργοστάσιο Ηλεκτρολογικών και Επικοινωνιών του ΥΕΘΑ.

Τη Δευτέρα, πραγματοποιείται σύσκεψη των αποκλειστικών νοσοκόμων από τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.

Θεσσαλονίκη

Μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, μετέφεραν στους εργαζόμενους μαθητές, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ που το βράδυ της Τρίτης πραγματοποίησαν εξόρμηση στα νυχτερινά σχολεία που στεγάζονται στο συγκρότημα του «Ευκλείδη» στη Θεσσαλονίκη.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, τους εργαζόμενους μαθητές, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντεργατική κι αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να κάνουν το βήμα. Να βγουν στον αγώνα στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η πανεξόρμηση σε χώρους δουλιάς και μόρφωσης συνεχίζεται καθημερινά και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Ενώ το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Θεσσαλονίκης προετοιμάζει τη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ολοι στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Μονόδρομο αποτελεί για τους εργαζόμενους η συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη μαζική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση.

Θα δώσουν έτσι - γι' ακόμη μια φορά το τελευταίο διάστημα - στην κυβέρνηση το μήνυμα της πάλης και της αντίστασης στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει από την άνοδό της στην εξουσία μέχρι σήμερα και μάλιστα με εντεινόμενους ρυθμούς.

Το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τον περασμένο μήνα, με τους χιλιάδες εργαζόμενους που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, με ταξικά αιτήματα, φαίνεται πως ανησύχησε μεν την κυβέρνηση. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στέλνει πράκτορες ασφαλίτες να παρακολουθούν τις συσκέψεις των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ για τα περαιτέρω βήματα, αναβιώνοντας έτσι τις μαύρες μέρες του «Συνδικαλιστικού».

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο το σφίξιμο της ζώνης και της λιτότητας που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η φτώχεια, η ακρίβεια, η εξαθλίωση δεν πάει άλλο. Η ανεργία καλπάζει. Οι μισθοί και οι συντάξεις καθηλώνονται και στην ουσία μειώνονται, με την κυβέρνηση να υπόσχεται αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό.

Τα αντεργατικά νομοσχέδια διαδέχονται το ένα το άλλο. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται. Μετά την Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, έρχεται η σειρά των υπόλοιπων ΔΕΚΟ. Ηδη έχει κατατεθεί νομοσχέδιο για τις πρώην ΔΕΚΟ για να άρει τη μονιμότητα των εργαζομένων, κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που έγινε πρόσφατα στον ΟΤΕ. Τα δικαιώματα των εργαζομένων καταργούνται το ένα μετά το άλλο. Ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων κινδυνεύει, το Ασφαλιστικό ανοίγει για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια. Φυσικά όχι για να διορθωθούν οι αδικίες που υπάρχουν αλλά για να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα όρια συνταξιοδότησης, να αυξηθούν οι εισφορές και να μειωθούν ασφαλώς οι συντάξεις.

Ο αγώνας λοιπόν για όλα αυτά και πολλά άλλα πρέπει να έχει προοπτική και συνέχεια μέχρι την τελική νίκη. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ αλλά και στις δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση της συνέχισης του αγώνα, και όχι στον «κοινωνικό διάλογο», ο οποίος διευκολύνει στην ουσία το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας και την επιβολή νέων ασφαλιστικών μέτρων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και ευρύτερα το σύνολο του ελληνικού λαού, την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, να δώσει το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στέλνοντας έτσι στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις του κεφαλαίου το μήνυμα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στα αντεργατικά και αντιλαϊκά σχέδιά τους.


Χριστόφορος ΣΚΕΠΕΤΑΡΗΣ
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ

Για τα παιδία των Τούρκων αγωνιστών

Εκατό καινούριες κουβέρτες θα διαθέσουν για τα παιδιά Τούρκων πολιτικών κρατουμένων το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους Τούρκους αγωνιστές. Η παράδοση θα γίνει την Πέμπτη, 15 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 1ος όροφος).

ΛΑΡΙΣΑ
Ημερίδα για τη γυναικεία ανεργία

Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και ανεργία» οργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας, αύριο Παρασκευή, 9 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. Στην εκδήλωση, η οποία θα γίνει στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Λάμπρου Κατσώνη και 23ης Οκτωβρίου) θα μιλήσουν η Χρυσούλα Λαμπούδη, στέλεχος του ΠΑΜΕ, η Καλλιόπη Μπουντούρογλου, πρόεδρος της ΟΓΕ και η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας.

ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Με τους μετανάστες το Σάββατο

Εκδήλωση για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων και την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, οργανώνει μεθαύριο Σάββατο, 10 Δεκέμβρη, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας

Εκδήλωση, με θέμα «Οι συκοφαντικές επιθέσεις που δέχεται ο λαός της Συρίας και η αλληλεγγύη των Ελλήνων εργαζομένων», οργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μαζί με το Σύλλογο Αποδήμων Σύρων στην Ελλάδα (ΣΑΣ), εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Μετώπου στο λαό και τους εργαζόμενους της Συρίας που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα, 19 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο θέατρο «ΑΚΑΔΗΜΟΣ».

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Για την πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει τις εξής προσυγκεντρώσεις, για τις 10.30 π.μ.

  • Χαλκοκονδύλη και Πατησίων: Για τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα και τις πρώην ΔΕΚΟ.
  • Ομόνοια: Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, τους ΟΤΑ, Δασκάλους - Καθηγητές και τους μαζικούς φορείς όλων των συνοικιών.
  • Στα Χαυτεία: Το Συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ