ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
Μαχητικά να απευθυνθούμε σε όλους τους εργαζόμενους

Εντείνονται οι ρυθμοί και μαζικοποιείται η δουλιά των Οργανώσεων, ώστε να μπουν τα πλάνα σε τροχιά κάλυψης

Καθώς το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη πλησιάζει στο τέλος του, οι κομματικές οργανώσεις επιταχύνουν τους ρυθμούς, μαζικοποιούν την παρέμβαση στους χώρους κατοικίας και δουλιάς, με στόχο το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου να βρει τα πλάνα της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης καλυμμένα, ανοίγοντας το δρόμο της υπερκάλυψης.

Με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της δουλιάς, το ξεπέρασμα αδυναμιών και καθυστερήσεων, τα μέλη του ΚΚΕ, οι ΚΝίτες, οι φίλοι και οι οπαδοί, μαχητικά και αποφασιστικά, απευθύνονται πλατιά στους εργαζόμενους, στη νεολαία, σε όλο το λαό.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση καθορίζονται και οι στόχοι της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, που χτες κάλυψε το 74% του πλάνου της.

Οπως επισημαίνει η Αλεξάνδρα Μπαλλού, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής, «η δουλιά των κομματικών οργανώσεων, όπως είχε οργανωθεί από την αρχή της Oικονομικής Eξόρμησης, έδινε μεγάλο βάρος στη μαζική δουλιά, στη δραστηριοποίηση οπαδών και φίλων του Κόμματος και, βέβαια, την ενεργοποίηση όλων των μελών με τον καθορισμό και προσωπικών πλάνων».

Η εμπειρία της Οργάνωσης επιβεβαιώνει το μέγεθος της συμβολής των φίλων και των οπαδών. Οπως σημειώνει η Αλ. Μπαλλού, «στοχεύαμε από την αρχή - και βρήκαμε ανταπόκριση - στη δραστηριοποίηση όλου του κύκλου των συνεργαζόμενων. Ενεργοποιούνται σε αυτή τη μάχη, δίπλα στις κομματικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι με τους οποίους συναντηθήκαμε σε αγώνες, σε αρχαιρεσίες, σε αγωνιστικά ψηφοδέλτια, σε κινητοποιήσεις του κλάδου, αλλά και γενικότερα».

«Το επόμενο διάστημα - τονίζει - με στόχο στις 22 του Δεκέμβρη να καλύψουμε το 100% του πλάνου, εντείνουμε τη δράση μας στους χώρους δουλιάς, αυξάνοντας τις εξορμήσεις και περιοδείες μαζικών κλιμακίων».

Στο επίκεντρο της δράσης των Οργανώσεων για την Οικονομική Εξόρμηση βρίσκεται η μαζική δουλιά, το «όργωμα» των χώρων δουλιάς, ο στόχος να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος που να μη συζητήσει με την κομματική οργάνωση, να μην ενισχύσει οικονομικά το ΚΚΕ. Αυτό περπατάει στη δράση μέσα από τη συγκρότηση μαζικών κλιμακίων μελών και στελεχών του Κόμματος, «που ακόμα και με άδειες από τη δουλιά τους ξεκινούν να απευθύνονται άνθρωπο τον άνθρωπο, γραφείο το γραφείο. Με την ανακοίνωση για τα 87 χρόνια του Κόμματος, με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία της ερχόμενης εβδομάδας στο ένα χέρι και τα κουπόνια της Οικονομικής Εξόρμησης στο άλλο, δεν αφήνουμε εργαζόμενο που να μη συζητήσουμε».

Και υπογραμμίζει: «Στόχος δεν είναι να πάμε μόνο σε όσους γνωρίζουμε, μόνο σε όσους συμφωνούν στον έναν ή τον άλλο βαθμό μαζί μας, αλλά σε όλους τους εργαζόμενους. Να πάμε πλατιά, ανεξάρτητα από το τι έχουν ψηφίσει. Ετσι κι αλλιώς, αυτό εντάσσεται και στην καθημερινή πολιτική δουλιά των μελών του Κόμματος, στην καθημερινή παρέμβαση. Αυτό εξυπηρετεί και η Οικονομική Εξόρμηση, συνδέεται με όλες τις πολιτικές μάχες, από το κλαδικό ζήτημα μέχρι τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές».

Η εμπειρία της Αχτίδας, από τη μέχρι στιγμής δράση για την Οικονομική Εξόρμηση, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Οπως λέει η Αλ. Μπαλλού, «παρά τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενισχύουν το ΚΚΕ με καλή διάθεση, με χαρά». «Ο κόσμος, προσθέτει, ζητάει ακόμα και από μόνος του, όταν συναντάει τα μέλη του Κόμματος, να ενισχύσει το ΚΚΕ, ζητάει κουπόνια, καταλαβαίνοντας την ανάγκη στήριξής του. Οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν, ακόμα και αν δεν ψηφίζουν το Κόμμα, ότι εκείνο το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στα προβλήματά τους είναι το ΚΚΕ. Καταλαβαίνουν ότι η στήριξη του ΚΚΕ αποτελεί αναγκαιότητα».

Είναι γεγονός ότι «η αποδοχή και το αισιόδοξο κλίμα από πλευράς εργαζομένων είναι συνδεδεμένο και με την αγωνιστική δράση, τόσο του ΚΚΕ ως Κόμματος, όσο και των κομματικών οργανώσεων του χώρου. Η αγωνιστική δράση των Οργανώσεων, η ανάπτυξη αγώνων, η υπεράσπιση κατακτήσεων, η παρουσία στο πλευρό των εργαζομένων σε όλα τα ζητήματα, όπως του Ασφαλιστικού».

Η αξιοποίηση του θετικού κλίματος και όλων των δυνατοτήτων που απλώνονται μπροστά στις κομματικές οργανώσεις, η μαζική δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο, χωρίς να περιορίζει τον κύκλο στον οποίο απευθύνεται, καθώς και η ενεργοποίηση σ' αυτήν τη μάχη φίλων και οπαδών δίπλα στις κομματικές δυνάμεις, μπορούν να δώσουν γερή ώθηση, φέρνοντας τις Οργανώσεις ένα βήμα πιο κοντά στην κάλυψη των πλάνων.

Με τους απολυμένους της Νάουσας

Η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, αύριο Σάββατο 10 Δεκέμβρη, θα επισκεφθεί τη Νάουσα, όπου στις 4 μ.μ. στο εργοστάσιο ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ «Β» θα έχει συνάντηση με τους απολυμένους εργαζόμενους της επιχείρησης και τις απολυμένες εργάτριες της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ».

Η Αλέκα Παπαρήγα στο Κορωπί

Το πλαίσιο συσπείρωσης και συνεργασίας του ΚΚΕ για τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σήμερα Παρασκευή, στις 7μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Κορωπίου (Βασιλέως Κωνσταντίνου 47), στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει η Αχτιδική Επιτροπή Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ. Νωρίτερα στις 6μ.μ., στον ίδιο χώρο, η Αλ. Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Απαράδεκτο το «μνημόνιο για την καταδίκη του κομμουνισμού»

Επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το κοινό ψήφισμα Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συμμετείχαν στη Διεθνή Συνάντηση

Με επιστολή της, η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον πρόεδρο της Ενιαίας Ομάδας της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και τους προέδρους των Κοινοβουλίων των Κούβας, ΛΔ Βιετνάμ, ΛΔ Κίνας και ΛΔ Λάος, για την αντίθεση με το απαράδεκτο «μνημόνιο για την καταδίκη του κομμουνισμού» που εκφράσανε με κοινό τους ψήφισμα 65 κόμματα που συμμετείχαν στην πρόσφατη 7η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ
Δράση για την επιτυχία της απεργίας

Στο στόχο της επιτυχίας της απεργίας της 14ης Δεκέμβρη αλλά και της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι ΚΟ του ΚΚΕ προσηλώνουν τη δράση τους και ξεδιπλώνουν ένα πρόγραμμα δουλιάς που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περιοδείες σε εργασιακούς χώρους.

Ετσι, από την ΚΟ ΟΑΣΑ του ΚΚΕ προγραμματίζονται οι παρακάτω περιοδείες: Σήμερα, Παρασκευή, στις 4.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο Πειραιά και στις 9 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΕΘΕΛ ΑΕ. Τη Δευτέρα, 12 Δεκέμβρη, στις 4.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού και της Πέτρου Ράλλη.

Η Αχτίδα Μεταφορών της ΚΟΑ προγραμματίζει: Στις 12/12, στις 7.30 π.μ. περιοδεία στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ στον Κόκκινο Μύλο και την ίδια μέρα στις 12 μ. στο αμαξοστάσιο της πλατείας Αττικής με ομιλητή τον Δ. Κυπραίο. Στις 13/12, στον ΗΣΑΠ πλατείας Αττικής στις 8 π.μ. θα περιοδεύσει και θα μιλήσει ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Βορειοδυτική Αχτίδα της ΚΟΑ προγραμματίζει περιοδεία στη VODAFONE, τη Δευτέρα 12/12, στις 12.30μ.μ.. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ