ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αντώνης Αντύπας
Αντώνης Αντύπας
Φωτ.

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Καταστημάτων 1 (ένα), Αγ. Παρασκευής της ΑΛΦΑ Τράπεζας, τιμώντας τους αγώνες του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ για την υπεράσπιση του δίκιου των εργαζομένων, προσφέρουν στο ΚΚΕ 105 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

  • Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου φίλου Αντώνη Αντύπα, ενός ξεχωριστού ανθρώπου, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Χρήστος Τζαβάρας

* * *

Η Δήμητρα και ο Δημήτρης (Μίμης) Γεωργακόπουλος, οι οποίοι κατοικούν στο Θολό του Δήμου Ζαχάρως, προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Ζαχάρως, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΗ και ΝΤΙΝΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑ και αντί για μνημόσυνο, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ.

Νίκος Βουτσινάς

* * *

Στη μνήμη των στελεχών του ΚΚΕ ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, ΖΗΝΩΝΑ ΖΟΡΖΟΒΙΛΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

Αγγελική Μίχου

* * *

Στη μνήμη του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ «Αγ. Βαρβάρας» προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΜΑΚΗ ΨΑΛΤΑ, οπαδού του ΚΚΕ, ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΘΕΟΧΑΡΗ, με τη συμπλήρωση ενάμιση χρόνου από το θάνατό του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ.

Οι κόρες και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, προσφέρω, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Σταματέλα Γουλουμή
Σταματέλα Γουλουμή
Ηλίας Κόκκαλης

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΦΟΥ, του γαμπρού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΙΝΑ και του αγαπητού φίλου μου και συντρόφου ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΑΤΟΥ, προσφέρω, ως δεύτερη δόση, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Κωνσταντίνος Σοφός

** * *

Στη μνήμη της αγαπημένης συζύγου μου ΑΝΝΑΣ και των 54ων αξέχαστων πατριωτών, οι οποίοι εκτελέστηκαν στο Πικέρμι, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Στέλιος Μετζισάνης

* * *

Φωτ.

Στις 19 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ από τη Σαϊδόνα της Μεσσηνιακής Μάνης.

ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, έπειτα από τη δολοφονία του αδελφού του ΛΕΩΝΙΔΑ το 1947, εντάχθηκε στο συγκρότημα του ΔΣΕ στον Ταΰγετο. Στη μάχη στην Μπαμπακού Λακωνίας το 1947 τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Με το τέλος του Εμφύλιου πιάστηκε, φυλακίστηκε για 7 μήνες και ως στρατεύσιμος στάλθηκε για 20 μήνες στη Μακρόνησο.

Αναγνωρίστηκε ως αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του χορηγήθηκε αναπηρική σύνταξη.

Ο πατέρας του ΒΑΣΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ στην Κατοχή ήταν αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ και στον Εμφύλιο μαχητής του ΔΣΕ. Η μητέρα του ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, αδελφή του Ηλία Νοέα, ο οποίος εκτελέστηκε από Ιταλούς το 1942, ήταν μαχήτρια του ΔΣΕ και για τη δράση της καταδικάστηκε από το έκτακτο Στρατοδικείο της Καλαμάτας.

Επαμεινώνδας Καστριτσέας
Επαμεινώνδας Καστριτσέας
Στη μνήμη τους οι Αριστοτέλης και Βαγγέλης Καστριτσέας προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Περιστερίου.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη αδελφή μας ΣΤΑΜΑΤΕΛΑ ΓΟΥΛΟΥΜΗ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος»-Κολωνού.

Θεόφιλος και Σπύρος Γουλουμής

* * *

Στη μνήμη των πολιτικών προσφύγων ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ και ΠΕΤΡΟΥ ΦΑΝΤΑΟΥΤΣΟΥ, ο Μιχάλης Σαρδης προσφέρει 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Νικολάου» Αχαρνών.

Φωτ.2

Στη μνήμη του ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, του ωραίου ανθρώπου, κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στελέχους του λαϊκού κινήματος και αξιωματικού του ΔΣΕ, ο οποίος «έφυγε» πριν από λίγους μήνες για πάντα. Καθώς επίσης στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, ο οποίος, κυνηγημένο Αετόπουλο, βρέθηκε στις σοσιαλιστικές χώρες, όπου με την επιμέλεια, τη σεμνότητα και την επιμονή κατάφερε να σπουδάσει, να εξελιχθεί σε συγγραφέα, να γράψει διηγήματα, λογοτεχνικά βιβλία, τα οποία δείχνουν τον άνθρωπο αγωνιστή, που βαδίζει στα βήματα του νεκρού πατέρα του αγωνιστή, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου, και αντί για λουλούδια στους τάφους τους, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΝΤΙΝΑ
ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΝΤΙΝΑ
Αθηνά Καλούδη

* * *

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός κουμπάρος μας ΧΡΗΣΤΟΣ (Κίτσιος) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες. Ολοι τον γνώριζαν για την καλοσύνη του.

Στη σεβαστή μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Αποστόλης και Αγγελική Αργυροπούλου

Αριστείδης Θεοχάρης
Αριστείδης Θεοχάρης
Αλέκος Παπαγεωργίου
Αλέκος Παπαγεωργίου
Χρήστος Πολυχρονίδης
Χρήστος Πολυχρονίδης
ΚΗΔΕΙΑ

Πέθανε χτες Τρίτη 20.12.2005 ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΑΤΗΣ

μέλος του ΚΚΕ

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Νέο Πύργο της Εύβοιας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ