ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μεταγραφικά σενάρια

Την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Γιαννακόπουλος

Eurokinissi

Την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Γιαννακόπουλος
Πριν καλά καλά δουν το φως της δημοσιότητας τα σενάρια περί συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Αρη για την απόκτηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου από τους «ερυθρόλευκους» διαψεύδονται κατηγορηματικά. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Sportime», χτες, Πέμπτη, ανέφερε πως οι δύο ΠΑΕ τα έχουν βρει σε όλα και έχουν συμφωνήσει ο νεαρός αμυντικός να κατηφορίσει στο λιμάνι το ερχόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο, η ΠΑΕ Αρης, μέσω των Νικήτα Ματθαίου και Λάμπρου Σκόρδα, διέψευσε τα σενάρια για την παραχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον πρωταθλητή Ελλάδας. Εκτός από τον Παπαδόπουλο, για τον οποίο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι δεδομένο, οι πρωταθλητές έχουν στρέψει το βλέμμα τους και σε άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Μεταξύ των εγχώριων μεταγραφικών στόχων των «ερυθρολεύκων» είναι ο Λαγός του Ηρακλή, ο Τοροσίδης της Ξάνθης, ο Πετκάκης του Απόλλωνα Καλαμαριάς και ο Μάρκο Μάριτς του Αιγάλεω.

  • Την επιθυμία του να «κρεμάσει» τα παπούτσια του στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά. «Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Είναι κάτι που το έχω πει και στο παρελθόν. Θα ήθελα να κρεμάσω τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια στον Πειραιά. Το αν θα γίνει πραγματικότητα δεν εξαρτάται μόνο από μένα», επισήμανε ο άσος της Μπόλτον, που έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος την πρώην ομάδα του
  • Η προσφορά του Ιεροκλή Στολτίδη αναγνωρίστηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός που κάλεσε την πλευρά του παίκτη και, όπως όλα δείχνουν, ο 30χρονος μέσος θα παραμείνει «ερυθρόλευκος» μέχρι τον Ιούνη του 2008. Ο Γιώργος Λούβαρης ήρθε - όπως αναμενόταν - σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον ατζέντη του Στολτίδη στο ραντεβού που είχαν χτες το μεσημέρι και πολύ σύντομα ο παίκτης θα κληθεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο, που προβλέπει και αύξηση αποδοχών.
AEK
«Ψηφίζει» Ενωση ο Κλέιτον

Την επιθυμία του να αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ εξέφρασε ο Κλέιτον Σίλβα, που ασκεί πιέσεις στη διοίκηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς να δώσει τη συγκατάθεσή της για την παραχώρησή του. «Θέλω πολύ να παίξω στην ΑΕΚ. Είναι μια μεγάλη ομάδα κι εγώ έχω μεγάλες φιλοδοξίες. Ονειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να κάνει ένα βήμα παραπάνω κι εγώ ήρθα στην Ελλάδα για να πάρω μια τέτοια μεταγραφή. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος δουλιάς και η φιλοσοφία της ΑΕΚ και θέλω πολύ να συνεργαστώ με τον Φερνάντο Σάντος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος άσος. Για να προχωρήσει η μεταγραφή του Κλέιτον θα πρέπει η Καλαμαριά να ρίξει κάπως τις απαιτήσεις της. Μιλώντας στον «Libero» ο μάνατζερ του παίκτη, Μιχάλης Μπανιώρας, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Δίδυμο κορυφής

Η Ελένα Ισινμπάγεβα και ο Ρότζερ Φέντερερ πήραν τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς στην Ευρώπη σε σχετική ψηφοφορία που διεξήγαγε η Ενωση Ευρωπαίων Αθλητικών Συντακτών (UEPS). Η 23χρονη Ρωσίδα άλτρια του επί κοντώ συγκέντρωσε 51 ψήφους ενώ ας σημειωθεί ότι είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο αγώνισμά της με 5,01 μ., χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας και τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει τις διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στους άνδρες νικητής αναδείχτηκε με 41 ψήφους ο Ελβετός τενίστας, που κατέκτησε το Γουίμπλεντον και το αμερικανικό ΟΠΕΝ.

ΒΟΛΕΪ
Νικολάκης αντί Μάλεβιτς

Μπορεί αγωνιστική δράση να μην υπάρχει, η περίοδος όμως των εορτών για τον Ολυμπιακό έμελλε να είναι και περίοδος ανακατατάξεων αφού χτες στο λιμάνι είχαμε μια αναχώρηση και μια άφιξη. Ετσι παρελθόν, όπως αναμενόταν άλλωστε, αποτελεί ο τεχνικός της ομάδας, Κροάτης Ράντε Μάλεβιτς, ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον της διοίκησης και ζήτησε τη λύση της συνεργασίας επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ο Μάλεβιτς εξήγησε στους ανθρώπους της διοίκησης ότι πρέπει να μεταβεί στην πατρίδα του για λόγους υγείας. Πάντως, το κλίμα ήταν ήδη βαρύ για τον τεχνικό τόσο για τις σχέσεις του με τους παίκτες όσο και για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας. Καθήκοντα προπονητή αναλαμβάνει πλέον ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Γιάννης Νικολάκης. Πάντως, η χτεσινή μέρα περιλάμβανε και μια άφιξη αφού ανακοινώθηκε η απόκτηση του Αργεντίνου λίμπερο Πάμπλο Μεάνα, ο οποίος αγωνιζόταν στην Μπέλγκογκραντ. Ο παίκτης είχε περάσει και από την ΑΕΚ το 2001 αγωνιζόμενος όμως μόλις ένα μήνα.

ΠΑΟ
Τελειώνει η μεταγραφή του Ολισαντέμπε

Και χτες τα νέα ήταν θετικά για τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε και το ενδεχόμενο της μεταγραφής του στην Πόρτσμουθ. Τα ΜΜΕ της Βρετανίας επιβεβαίωσαν την «αλλαγή κλίματος» στην υπόθεση και τόνισαν ότι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι πολύ κοντά σε μια νέα σελίδα στην καριέρα του. Μάλιστα, στην εφημερίδα «Sun» ο πρόεδρος των «Πόμπεϊ», Μίλαν Μάνταριτς, δήλωσε: «Ο Ολισαντέμπε ήταν εδώ και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Μίλησα με τον Χάρι (τον προπονητή Ρέντναπ) και το ιατρικό επιτελείο και ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. Μας αρέσει, είναι πολύ καλός παίκτης». Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο Νιγηριανοπολωνός επιθετικός θα υπογράψει με τη μορφή του δανεισμού έως το τέλος της σεζόν. Στα αγωνιστικά, ο Φλάβιο Κονσεϊσάο έδωσε το «παρών» στη χτεσινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Α. ΜΠΑΣΙΝΑΣ
Ενδιαφέρον από Αγγλία

Αντιδρώντας στη φημολογία των τελευταίων ημερών, σε Ελλάδα και Αγγλία, η Εβερτον προσπάθησε να υποβαθμίσει τις πληροφορίες περί συμφωνίας με τον Αγγελο Μπασινά. «Είχαμε κάποιες επαφές για το συγκεκριμένο ζήτημα, όμως για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω τίποτε περισσότερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των «ζαχαρωτών» στο BBC, διαψεύδοντας ταυτόχρονα τον ισχυρισμό των ελληνικών ΜΜΕ ότι ο διεθνής μέσος πέρασε από ιατρικά τεστ την Τετάρτη στο «Γκούντισον Παρκ». Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπασινάς έχει βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο πολλών ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, μεταξύ των οποίων οι Γουέστ Χαμ, Πόρτσμουθ και Μπέρμιγχαμ. Με την τελευταία ο 29χρονος άσος είχε δώσει τα χέρια το περασμένο καλοκαίρι, όμως υπήρξε διαφωνία με τον Παναθηναϊκό στο οικονομικό. Οι «μπλε» έδιναν περίπου 400.000 ευρώ, ενώ οι «πράσινοι» ζητούσαν 600.000. Ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και η Πόρτσμουθ, την εποχή που ο Βέλιμιρ Ζάετς ήταν τεχνικός διευθυντής, όμως ο Μπασινάς απέρριψε την πρόταση των «Πόμπεϊς».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ